OPINIONS

Δύο σούπερ προσθήκες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις δύο προσθήκες που εμφανίζονται εκ των έσω και αναμένεται να ενισχύουν πολύ τα αγωνιστικά πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τους στερήθηκε νωρίς… Ο αρχηγός της ΑΕΚ τραυματίστηκε στις 29/10 στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο κι έμεινε εκτός μάχης για 6 μήνες. Όταν επέστρεψε ήταν φανερό ότι ήθελε παιχνίδια στα πόδια του. Γι αυτό και ίσως ήταν λάθος η χρησιμοποίησή του στον τελικό του Κυπέλλου.

Το τέλος της σεζόν βέβαια, ήταν γλυκό για τον αρχηγό της ΑΕΚ, ύστερα από μία ιδιαίτερα πικρή σεζόν για εκείνον. Ο τραυματισμός στο γόνατο, ο δεύτερος τόσο σοβαρός κι ας ήταν το άλλο πόδι, τον έβαλε σε βαθιά σκέψη ακόμα και για το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Ωστόσο ημέρα με την ημέρα, ο χρόνος προς την επιστροφή μειωνόταν. Η προσωπική δουλειά γινόταν καθημερινά περισσότερο απαιτητική αλλά μαζί και ευχάριστη με τη σκέψη της επιστροφής στα τελευταία ματς της σεζόν.

Στο φινάλε, ο Μάνταλος ύψωσε στον ουρανό της Ριζούπολης τον τίτλο του πρωταθλητή. Και εκεί ακριβώς, οριοθετήθηκαν οι νέοι στόχοι. Αυτή η χρονιά, μπαίνοντας πλέον στα 27 του τον ερχόμενο Αύγουστο, είναι καθοριστική για εκείνον. Και μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο οποίος εκτιμά απεριόριστα τα προσόντα του, πρέπει να βρεθεί ο ρόλος που του ταιριάζει καλύτερα.

ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Μέσα σε τέσσερις περιόδους με την ΑΕΚ, ο Μάνταλος έχει δοκιμαστεί παντού. Πλέον έφτασε η χρονιά της παγίωσης σε έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ο νέος προπονητής κάνει διάφορες σκέψεις. Πολλοί βιάζονται να προβλέψουν το τι θα πράξει διαβάζοντας την κρυστάλλινη σφαίρα, επί της ουσίας όμως, όπως πρεσβεύει το ρεπορτάζ, ο Ουζουνίδης δεν έχει καταλήξει κάπου.

Σίγουρα περνούν από το μυαλό του διάφορα, ωστόσο αυτό που πρωτίστως θέλει να κάνει, είναι να μιλήσει με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Και ακολούθως να δοκιμάσει πράγματα επί χόρτου, κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας στην Πολωνία. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τα χαρακτηριστικά των δυο παικτών που είναι άμεσα απαιτητοί για την ομάδα, δηλαδή αυτά του φορ και του εξτρέμ.

Όταν θα έχει πλήρη εικόνα της μεσοεπιθετικής γραμμής του ρόστερ και αφού διαπιστώσει πράγματα πάνω στη δουλειά, ο Ουζουνίδης θα κατασταλάξει για το που θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο Μάνταλος.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΤΣΟΣΙΤΣ

Το τελευταίο του ματς, πριν από τα 27 λεπτά που πήρε στο παιχνίδι-φιέστα κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, κατεγράφη στις 27 του περασμένου Νοέμβρη, όταν αγωνίστηκε για 45 λεπτά στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Πλατανιά.

Στις 2/11/2017, ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός Ούρος Τσόσιτς υπερέβαλε εαυτόν για να επιστρέψει από διάστρεμμα στον αστράγαλο και να δώσει το παρών στον αγώνα με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ. Πιέστηκε στα όριά του, έπαιξε, τα κατάφερε. Ακολούθως δηλώθηκε στην ενδεκάδα για το ματς της 5 Νοεμβρίου με τον ΠΑΟΚ, όμως στο ζέσταμα υπέστη νέο διάστρεμμα και δεν έπαιξε.

Πέρασαν 22 ημέρες προσπάθειας για να το ξεπεράσει και να επανεμφανιστεί στο παιχνίδι της 27 του ίδιου μήνα απέναντι στον Πλατανιά. Όμως δεν πατούσε πάλι απόλυτα καλά, έμοιαζε να το προστατεύει κι εν τέλει του δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα ψηλά στο πόδι, κοντά στον προσαγωγό! Το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε οστικό οίδημα, καθώς υποτροπίασε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Είχε ήδη χαθεί πολύτιμο έδαφος και έγινε γνωστό ότι θα χανόταν ακόμα περισσότερο, όταν ο Τσόσιτς ενημέρωσε το ιατρικό - φυσιοθεραπευτικό επιτελείο της ομάδας ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει θεραπεία με κορτιζόνη, η οποία συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν τα αντιφλεγμονώδη δεν αποδίδουν.

Ο Σέρβος είχε κάνει λήψη κορτιζόνης σε μικρή ηλικία για άλλο πρόβλημα, το οποίο παραλίγο να του δημιουργήσει δυσλειτουργία στα νεφρά. Η χρονιά χάθηκε για τον Τσόσιτς καθώς, αν και κατάφερε να επιστρέψει στις προπονήσεις και να πάρει θέση σε αποστολές της ομάδας, δεν κατέστη δυνατό να αγωνιστεί περισσότερο από 27 λεπτά.

Μια καλοκαιρινή προσθήκη που δεν πήγε καλά για την ΑΕΚ, για την οποία όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει ότι θα προσφέρει φέτος αυτά που απαιτούνται. Σύμφωνα με τον προπονητή της Ενωσης, ο υγιής Τσόσιτς διαθέτει ένα πακέτο δυνατοτήτων που θα τον βοηθήσουν να κάνει τη διαφορά στη θέση του, εφόσον παραμείνει μακριά από ατυχίες και έχει την υγεία του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ