OPINIONS

Δέσιμο "τίγρη" με Χιμένεθ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κρυμμένη ουσία της ομιλίας του Μελισσανίδη κατά την κοπή της πίτας για το 2018. Η υπόκλιση στον προπονητή και το συμβόλαιο που θα έρθει αν...

Περίπου έναν χρόνο πριν (συγκεκριμένα στις 20/1/2017), ο Μανόλο Χιμένεθ πατούσε μετά από 5,5 έτη το χορτάρι του προπονητικού κέντρου των Σπάτων, για την πρώτη προπόνηση της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Τότε εκείνος είχε πει:

" Βρίσκομαι εδώ για να σας παρουσιάσω τον καινούργιο σας προπονητή ο οποίος επιλέχτηκε γιατί γνωρίζει το κλαμπ, έχει δουλέψει εδώ, έχει κατακτήσει ένα κύπελλο με την ομάδα μας και με την εμπειρία του από τις ομάδες που έχει δουλέψει εκτιμώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε". Λόγια απλά και μετρημένα, τα οποία, το δίχως άλλο, προσέδιδαν την ταυτότητα του προσωρινού στον Ισπανό.

Μεσολάβησε ένα εξάμηνο διαρκών εξετάσεων για τον Μανόλο. Ακόμα και όταν η ομάδα διέγραφε σερί επιτυχών αποτελεσμάτων, υπήρχαν οι «αρτηριοσκληρωτικοί» μιας σχιζοειδούς εμπάθειας παντογνώστες, εκείνοι που κατά την πρώτη θητεία του, τον είχαν ταυτίσει με «παπατζή», χρησιμοποιώντας ψεύδη και λάσπη για να αποπροσανατολίσουν τις μάζες, αυτοί οι οποίοι προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να τον απαξιώσουν. Στο τέλος μίλησαν η δουλειά και η λογική.

Στις 28 Ιουνίου 2017, ο Χιμένεθ εξασφάλισε νέο (μονοετούς διάρκειας) συμβόλαιο, κάτι που γνώριζε από τις 10 του Μάη, μετά από σύσκεψη κορυφής στο αρχηγείο της ομάδας στο Μαρούσι. Ακόμα και τότε εκφράζονταν (εντός κι εκτός της ομάδας επιφυλάξεις). Ο Μελισσανίδης απέφυγε να αναφέρει δημοσίως το παραμικρό, ενώ ο προπονητής δήλωσε:

" Συνεχίζω τη δουλειά μου σε μια ομάδα που έχει σημαδέψει την καριέρα μου, όπως και η Σεβίλη. Μία και μόνη είναι η ευχή μου: να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ακόμα πιο χαρούμενο και υπερήφανο για τη μεγάλη ομάδα που υποστηρίζει".

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Λίγες πριν από τα πρώτα γενέθλια της δεύτερης θητείας του στην Ένωση, ο Χιμένεθ πιστοποιεί όλα αυτά που πιστεύαμε όσοι είχαμε παρακολουθήσει χωρίς γυαλιά απέχθειας και βιασύνης τη δουλειά του, επιμένοντας ότι σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας, είναι ικανός να «οικοδομήσει» σε γερές ποδοσφαιρικές βάσεις την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ. Και το (πρώτο) δώρο από τον Μελισσανίδη ήλθε κάπως πρόωρα:

" Οι ομάδες χτίζονται από τα αποδυτήρια. Και εμείς είμαστε οικογένεια κι έχουμε τα καλύτερα αποδυτήρια. Αυτό το ζω, το εισπράττω. Θέλω λοιπόν να συνεχίσετε έτσι, έτσι όπως είμαστε: οικογένεια! Και θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς γιατί αυτό είναι καθαρά δικό του δημιούργημα". Λένε ότι τα... καθόλου λόγια είναι μέλι, αλλά και τα λίγα της ζάχαρης μετρούν εξίσου. Ουδέποτε ο Μελισσανίδης είχε αναγνωρίσει με τέτοιο δημόσιο λόγο το έργο του προπονητή. Κι αυτό είναι μήνυμά από το μέλλον.

Επιστρέφοντας στο παρόν, εξυπακούεται ότι ο Χιμένεθ δεν έχει δέσει κάποιον γάιδαρο. Η ομάδα εισήλθε στη (μακριά) τελική ευθεία με τεράστιες προσδοκίες σε τρεις στόχους. Η πίεση για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές είναι πλέον πολλαπλάσια και από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα εξαρτηθεί το μέλλον του προπονητή. Αν η ΑΕΚ βαλτώσει, ο Ισπανός θα έλθει σε δύσκολη θέση. Αν ωστόσο παραμείνει διεκδικητική έως το τέλος και κατακτήσει στόχους, το «δέσιμό» του με την ομάδα (άρα με τον Μελισσανίδη που αποφασίζει) θα γίνει ακόμα ισχυρότερο.

Μέσα από πολλή δουλειά και προσπάθεια, κόντρα σε επίπονες και διαδοχικές αγωνιστικές κακοτυχίες με συνεχείς απώλειες παικτών, ο Χιμένεθ έβαλε σφραγίδα σε μια ομάδα που προσπαθούσε επί μια δεκαετία να βρει τον προσανατολισμό της. Ταυτόχρονα, έβαλε σε σοβαρό συλλογισμό τον Μελισσανίδη, άνθρωπο απόλυτο αλλά μαζί και δίκαιο στις αποφάσεις, για το αν βρήκε επιτέλους τον προπονητή με τον οποίο να «δεθεί» για πολλά χρόνια, διότι αυτή είναι και η φιλοσοφία του.

Ένας άνθρωπος που αφίχθη εδώ ως κασκαντέρ, με αντιπάλους πέραν του αγωνιστικού χάους που έλαβε τότε, την καχυποψία και τον αήθη πόλεμο μερίδας των Μ.Μ.Ε και αποπροσανατολισμένων κριτών του facebook, κατάφερε μέσα σε 12 μήνες να φέρει με το μέρος του τον πιο δύσκολο και απαιτητικό όλων. Τον Μελισσανίδη! Αυτή τη στιγμή τον έχει με το μέρος του και έχει απομακρύνει την όποια δυσπιστία υπήρχε. Τώρα δίνει την μάχη για να κερδίσει τον αγώνα της μακρόχρονης δέσμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ