OPINIONS

Αυτά περιμένει ο "τίγρης"

Αυτά περιμένει ο "τίγρης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με το θέμα προπονητή και μεταφέρει όσα αυτή τη στιγμή ισχύουν για τον κιτρινόμαυρο πάγκο και το μέλλον του Χιμένεθ σε αυτόν. Όσα εκκρεμούν για το οριστικό «οκ» του Μελισσανίδη.

Το έκαψε η ΑΕΚ το όνομα του Λουτσέσκου. Το έκαψε πραγματικά ή ακόμα στο βάθος του προπονητικού τούνελ περιμένει η μορφή του Ρουμάνου;

Η αλήθεια είναι η εξής: Λουτσέσκου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον κιτρινόμαυρο χάρτη. Ο Μελισσανίδης είναι ικανοποιημένος από τον Χιμένεθ, Όμως θέλει να δει και κάτι ακόμα. Την ομάδα να μην «αδειάζει», όπως συνήθως της συμβαίνει, στην ιστορία των play offs.

Άδικο ή όχι, αυτή ήταν πάντα η τακτική του. Να διατηρεί άπαντες σε εγρήγορση. Έτσι λοιπόν, αφού η ΠΑΕ διέψευσε τα σενάρια για συμφωνία με τον Λουτσέσκου, επέλεξε (διότι περί ξεκάθαρης επιλογής πρόκειται) να μην αναφέρει ότι έχει ήδη προπονητή. Ή ότι έχει αποφασίσει να συμπορευτεί μαζί του και μετά το καλοκαίρι. Προσωπικά αυτή τη στάση τη θεωρώ ειλικρινή και τίμια. Και εξηγούμαι:

Ο Μελισσανίδης όταν ερωτάται για τον Χιμένεθ, απαντά ως εξής: « Όποιος δεν βλέπει τι έχει πετύχει, δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο». Κοινώς αποδέχεται τα δικά του λάθη στις επιλογές των προηγούμενων τεχνικών που έφεραν την ομάδα πολύ πιο πίσω από τις πραγματικές δυνατότητές της και ασφαλώς παραδέχεται ότι ο Ισπανός άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας και την έκανε εκ νέου ανταγωνιστική.

Υπάρχουν όμως ακόμα αγωνιστικές απαιτήσεις. Η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιάσει συμπαγές πρόσωπο στα play offs και να διεκδικήσει το καλύτερο. Να βγάλει αντίδραση απέναντι στην κάλπικη απώλεια του Κυπέλλου, να μην παραιτηθεί. Να παίξει με πίστη στις δυνατότητές της. Και ασφαλώς να εκμεταλλευτεί την πληθώρα επιλογών που στα τελευταία ματς περιορίστηκαν (βάσει πλάνου) από τον Χιμένεθ.

Ο Μελισσανίδης περιμένει να δει καλύτερη διαχείριση υλικού, ομάδα ανταγωνιστική και αξιοποίηση παικτών που έχουν δυνατότητες αλλά τελευταία στερούνται ευκαιριών. Όχι άδικα, αλλά λόγω του πλάνου Χιμένεθ που επέλεξε να κλείσει το ρόστερ στα απαιτητικά ματς και ειδικότερα από τότε που «κλείδωσε» η παρουσία της ομάδας στα play offs. Τώρα όμως, με αγώνες κάθε 3-4 ημέρες, η ΑΕΚ καλείται να βγάλει εικόνα υγείας σε διάρκεια, αξιοποιώντας περισσότερα πρόσωπα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, φλερτ με άλλον προπονητή δεν υφίσταται. Δεν προκύπτει από πουθενά. Αν η ΑΕΚ αποφασίσει να πορευτεί με άλλον τεχνικό, τότε θα πρέπει να ανεβάσει πολύ το κασέ της, να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ και να επιλέξει κάποιον που θα είναι θεωρητικά καλύτερος του Χιμένεθ και θα παίρνει πολλά περισσότερα από εκείνον. Δηλαδή θα ενδώσει σε πολυεπίπεδο ρίσκο.

Επίσης, για να μην χάνουμε και τη μπάλα, ας δούμε ποιοι είναι οι τρομεροί και φοβεροί αντίπαλοι προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός πορεύεται με τον Ουζουνίδη, ο Ολυμπιακός συζητά ξανά για το αν θα κρατήσει τον Λεμονή και καλοβλέπει τον Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ έχει τον Ίβιτς. Με σεβασμό προς όλους, αλήθεια θεωρεί κάποιος ότι υστερεί ο Χιμένεθ σε οτιδήποτε απέναντι σε όλους τους προαναφερθέντες; Ή μήπως πιστεύετε ότι έτσι εύκολα έρχονται εδώ προπονητές με παραστάσεις άλλου, πολύ μεγαλύτερου επιπέδου, δίχως να έχουν απαιτήσεις για υπέρογκα μπάτζετ;

Σας τα παρουσιάζω όπως ακριβώς είναι. Αν ο Χιμένεθ φύγει από την ΑΕΚ, ο επόμενος θα είναι αμφιλεγόμενος. Τέτοιον θεωρώ και τον Λουτσέσκου. Που δοκιμάστηκε αλήθεια για να γίνεται εκ του ασφαλούς τόσος ντόρος και να θεωρείται καλύτερη επιλογή; Ένας τεχνικός που έκανε ομολογουμένως καλή δουλειά στην Ξάνθη, παίζοντας ποδόσφαιρο συντηρητικής προσέγγισης. Και θυμίζω μεταξύ άλλων ότι έχει δηλώσει και το εξής: « Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί και η άλλη μισή ΠΑΟΚ και ΠΑΟ». Να τον φέρεις τώρα και να σου μιλάει για το μεγαλείο της ΑΕΚ και πόσο μεγάλη είναι;

Εν κατακλείδι: Με τον Μελισσανίδη μπορείς να περιμένεις την οποιαδήποτε ανατροπή. Ανά πάσα στιγμή. Επειδή όμως το παρελθόν έδειξε επιπολαιότητα και επιλογές τύπου Κετσπάγια και Μοράις, όταν έχεις στα χέρια σου κάτι που είναι καλό και το αναγνωρίζεις, τότε δύσκολα το αλλάζεις. Εκτός αν διαλυθούν τα πάντα μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ