OPINIONS

Αρχηγός ετών 20

Αρχηγός ετών 20
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημειολογία της κίνησης του Δέλλα να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον 20χρονο Άνταμ Τζανετόπουλου, ο οποίος, έστω και για 10 λεπτά, κατέρριψε το "αραχνιασμένο" ρεκόρ του Βαγγέλη Βλάχου.

Κάθε απόφαση έχει τη σημειολογία της. Πόσω μάλλον όταν αυτή καταρρίπτει ένα γεγονός (ή έστω παίρνει τη θέση του) το οποίο εδώ και δεκαετίες αντιμετωπιζόταν ως σπάνιο, αν όχι ως αδύνατο να επαναληφθεί.

Όταν, λοιπόν, ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε την εντολή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο μόλις 20 ετών (και ενός μηνός) Άνταμ Τζανετόπουλος, εμείς οι (σχετικά) παλαιότεροι που έχουμε ζήσει ΑΕΚ περασμένων δεκαετιών, θυμηθήκαμε εκείνο το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου 1983 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τότε, ο 21 ετών μέσος της "Ένωσης", Βαγγέλης Βλάχος, γινόταν ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας (σκοράροντας μάλιστα στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ), ένα επίτευγμα που όντως είναι ακόμα πιο δύσκολο να επαναληφθεί.

Σαφώς πιο σπάνιο από το χθεσινό, όταν ο προπονητής της Ένωσης προσπέρασε παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας (Κολοβέτσιος, Μάνταλος, Αραβίδης) προκειμένου να χρίσει αρχηγό της ομάδας, έστω για τα τελευταία 13 αγωνιστικά λεπτά του αγώνα με την Επισκοπή, τον Άνταμ Τζανετόπουλο.

Κι όμως, δεν πρέπει να μείνουμε στο γεγονός, όσο σημαντικό κι αν είναι ασφαλώς για το ίδιο το παλικάρι που αφίχθη (ως περαστικός) στα Σπάτα το καλοκαίρι του 2013, παρέμεινε ως πέμπτος στόπερ στο ρόστερ της Γ' Εθνικής και σήμερα αναγνωρίζεται ως στέλεχος του βασικού κιτρινόμαυρου κορμού με τεράστια περιθώρια εξέλιξης.

Ο πιο χαμηλόμισθος αρχηγός EVER!

Εκεί που οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας είναι στη σημασία (και σημειολογία) της επιλογής του Δέλλα, ως επιβράβευση σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή για την τεράστια βελτίωσή του. Όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως προσωπικότητα!

Ο Τράι ξέρει καλύτερα γιατί τον ζει καθημερινά. Για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που αμείβεται με λιγότερα από 15.000 ευρώ ετησίως (και ο οποίος όπως το Sport24.gr αποκάλυψε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι, με καλύτερες αποδοχές και υψηλή ρήτρα πώλησης) η προαγωγή του σε (έστω περιστασιακό στην παρούσα φάση) αρχηγό της ΑΕΚ αποτελεί εκτός από τιμή ύψιστη και επιπλέον κίνητρο να εργαστεί ακόμα πιο εντατικά και προσηλωμένα προκειμένου να φτάσει ψηλά.

Η χθεσινή στην Κρήτη, ήταν μία εικόνα από το μέλλον. Αν ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ (και αναγνωρισμένος για το ήθος και την αφοσίωσή του στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο) Τραϊανός Δέλλας είχε έστω μία μικρή υποψία ότι σήμερα ο Τζανετόπουλος θα το έπαιζε ιστορία ή θα λειτουργούσε ως «κονιόρδος» με ύφος μπλαζέ και τάσεις σνομπισμού, δεν θα του έδινε το περιβραχιόνιο. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ...

Τα συμβόλαια και οι ετήσιες αποδοχές δεν κάνουν τους αρχηγούς, όπως τα ράσα δεν αποδίδουν τον κανονικό παπά. Ή το έχεις ή δεν το έχεις... Ο Τζανετόπουλος προφανώς και ανήκει στην κατηγορία εκείνων οι οποίοι στο μέλλον θα διαθέτουν το ιδανικό προφίλ που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν αρχηγό ομάδας, πόσω μάλλον της ιδιαίτερης ΑΕΚ. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν αυτό συμβεί από την επόμενη κιόλας σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ