OPINIONS

Αρχές, λογική, δίκαιο

Αρχές, λογική, δίκαιο
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικράτηση της λογικής και του δικαίου στο θέμα του Τραϊανού Δέλλα και εξηγεί το γιατί τη δεδομένη στιγμή οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα μεγιστοποιούσε τον κίνδυνο να χαθεί η επόμενη σεζόν.

Από την ακραία εναντίον του πολεμική επειδή δεν μετάλλαξε σε Φάμπρεγας τον Φαγέ ή επειδή χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ τον Σβάρνα στα πλέι οφ και τον έκαψε (!), στη θριαμβολογία για το «επίτευγμα» (όπως παρουσιάστηκε) του Μελισσανίδη επειδή διατήρησε τον Δέλλα στο τιμόνι της ομάδας!

Στο βασίλειο της ΑΕΚ δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση πλέον, σαν να τους έχω ήδη μπροστά μου και να τους διαβάζω τους μελλοντικούς (μετά την πρώτη στραβή) λιβέλους για το ατυχές της επιλογής του να διατηρήσει τον Κολοσσό στον πάγκο της ομάδας. Οι ίδιοι είναι και με τον ίδιο τρόπο αυτοαναιρούνται από τη μία μέρα στην άλλη, χρόνια τώρα. Οι έννοιες αυτοσεβασμός και σταθερότητα στην άποψη δεν είναι άγνωστες, μια χαρά τις ξέρουν. Η ακύρωσή τους συνιστά απλά συνειδητή επιλογή υποτέλειας!

Συγγνώμη, αλλά ο Μελισσανίδης έπραξε το αυτονόητο, οτιδήποτε άλλο θα συνιστούσε έκπληξη, η οποία κατ' εμέ εκτός από δυσάρεστη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η απόλυτη από πλευράς του ομολογία αποτυχίας επειδή δεν του βγήκε εν τέλει το σχέδιο να « χτίσουμε τον δικό μας Κλοπ ή τον δικό μας Γκουαρντιόλα». Θα ήταν σαν να αυτοαναιρείται. Πέρυσι τέτοιο καιρό ίσως και να είχε λόγους να το καταρρίψει (το σχέδιο). Εφέτος όμως κανέναν. Κάθε άλλη πράξη θα καταγραφόταν ως αδικία, καταστρατήγηση της λογικής ως και... αυτοχειρία!

Εκτός αν καιρό τώρα, πίσω από το παραβάν εξελισσόταν η εφαρμογή μίας διαφορετικής στρατηγικής. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο θα μπορούσε να εξηγηθεί με τρόπο λογικό η αντικατάσταση του προπονητή στις 11 Ιουνίου και ενώ σε λιγότερο από έναν μήνα θα εκκινήσει η προετοιμασία της ομάδας με το ρόστερ ολοκληρωμένο κατά 75%.

Αποδείχθηκε ωστόσο ότι εναλλακτικό σχέδιο δεν υπήρχε. Η ΑΕΚ άφησε να αιωρείται ότι το παίζει λίγο δύσκολη γιατί πλέον ο Δέλλας άρχισε να προβάλει και κάποιες παραπάνω αξιώσεις για τη δουλειά του (δεν αναφέρομαι στις οικονομικές), όμως στο βάθος τη διαδρομής ήξερε καλά ότι θα ήταν σφάλμα ολκής το να οδηγηθεί σε ρήξη μαζί του. Διότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε ολικό ξήλωμα της υπαρχούσης κατάστασης και εξηγούμαι:

Ο "Χ" Βαλβέρδε, ο "Ψ" Σάντος

Ας υποθέσουμε ότι η ΑΕΚ θα αντικαθιστούσε τον Δέλλα με το σκεπτικό της επιλογής ενός προπονητή καταξιωμένου, ποιο νόημα θα είχε άλλωστε οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό; Ρωτώ λοιπόν: Υπάρχει τέτοιος τεχνικός, με προφίλ δυναμικό και συγκεκριμένες λογικές για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα του ο οποίος θα δεχόταν να εργαστεί με το υπάρχον επιτελείο, δίχως δικούς τους ανθρώπους σε καίρια πόστα;

Θα ήταν εύκολο επίσης για έναν τέτοιου επιπέδου προπονητή να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο φύσει πολυσυγκεντρωτικό όπως ο Μπάγεβιτς, ο οποίος είναι απόλυτος (όπως και ο Μελισσανίδης άλλωστε) για πρόσωπα εμπιστοσύνης του (π.χ. Μπουρουτζίκας, Πανταζής), δίχως να έχει λόγο σε ζητήματα μεταγραφικά πέραν της σκιαγράφησης του προφίλ ενός παίκτη αλλά όχι της υπόδειξης συγκεκριμένων στόχων; Εν κατακλείδι θα του ήταν απλό να δεχθεί την υπάρχουσα οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται ή θα έθετε θέμα υψηλότερων δαπανών για την ενίσχυση της ομάδας;

Για να λέμε λοιπόν όλη την αλήθεια, η ΑΕΚ τον πιστεύει όντως τον Δέλλα, όμως προφανέστατα είναι και η πλέον προφανής επιλογή καθώς μαζί του υφίσταται και η απόλυτη συνεννόηση. Οι σχέσεις αυτών των ανθρώπων δουλεύονται ήδη εδώ και δύο χρόνια και το πιο σίγουρο από όλα είναι ότι ουδέποτε κλονίστηκαν σοβαρά, ασχέτως με τις παντελώς εμπαθείς φαντασιοπληξίες που κάποιοι σας πλάσαραν για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον προπονητή. Έτσι, επειδή απλά κάτι πρέπει να παρουσιάσουν για να νιώσουν διαφορετικοί.

Όλα όσα έγιναν το περασμένο 24ωρο ήταν αποφασισμένα καιρό τώρα. Η ΑΕΚ (στην παρούσα χρονική περίοδο αναφέρομαι και το τονίζω αυτό!) δεν θα προχωρούσε με τον Δέλλα μόνο στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι τρομερά ανατρεπτικό και ο ίδιος αποφάσιζε ότι ήθελε κάτι άλλο στην καριέρα του ή ότι ενδεχομένως δεν είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση (όπως επίσης γράφτηκε). Άλλη μπαρούφα αυτή... Άλλη μια απόδειξη ότι υπάρχουν εκεί έξω ακόμα αυτοί που αναπροσανατολίζουν μάζες, δίχως να γνωρίζουν καταστάσεις και κυρίως τους ανθρώπους που τις δρομολογούν. Ο Δέλλας να φοβηθεί... Ας γελάσουμε όλοι μαζί ΔΥΝΑΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ