OPINIONS

Αραούχο, Σκόκο και λοιποί

Αραούχο, Σκόκο και λοιποί

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα δεδομένα της επίθεσης, όσα ισχύουν για Αραούχο και Σκόκο, τον μοναδικό σίγουρο Γιακουμάκη και τους Αραβίδη, Πέκχαρτ, Αλμέιδα οι οποίοι παίρνουν πορεία εξόδου αν και πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις.

Είναι η θέση που σηκώνει την περισσότερη συζήτηση εντός κι εκτός ΑΕΚ, λόγω των προσώπων που την αφορούν αλλά και της ελλειμματικής κατάστασης που στο τέλος της σεζόν δημιουργείται σε αυτήν, λόγω του ότι πλην του Γιακουμάκη, όλοι οι υπόλοιποι είναι στον αέρα, ενώ παράλληλα δουλεύονται και άλλες περιπτώσεις.

Η Ένωση ασχολείται παράλληλα με ακόμα 3-4 υποθέσεις, προκειμένου να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Αλήθεια είναι επίσης ότι θα το προσπαθήσει για τον Αραούχο, όπως και ότι βρίσκεται ξανά στο κάδρο ο Σκόκο. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως την εικόνα.

ΑΡΑΟΥΧΟ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τα πράγματα ήταν εξ αρχής δύσκολα, ωστόσο περιπλέχθηκαν ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες καθώς ο Αραούχο είναι ιδιαίτερα μπερδεμένος. Και συναισθηματικά αλλά και επαγγελματικά. Αναγνωρίζει ότι στην ΑΕΚ βρήκε ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου, την ευκαιρία να πατήσει στα πόδια του, να σηκωθεί και να θυμίσει το καλό κομμάτι του ποδοσφαιρικού εαυτού του. Απόλαυσε ένα περιβάλλον αγάπης και εμπιστοσύνης, δέθηκε με τον κόσμο, όμως φτάνουν αυτά;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ο Αραούχο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση της καριέρας του. Σε δύσκολο σταυροδρόμι. Ανήκει στη Λας Πάλμας, αλλά αισθάνεται ότι εκεί δεν είναι πια τόσο αρεστός. Επίσης παρουσιάζεται θυμωμένος για την αντιμετώπιση που είχε από τη διοίκηση της ομάδας λόγω των αλκοολούχων παραστρατημάτων του. Από την άλλη οι Ισπανοί επιθυμούν να τον παραχωρήσουν με πώληση παρά να του δώσουν κανονική ευκαιρία. Και τούτη τη στιγμή, τίποτα δεν πείθει ότι αυτή η ιστορία θα τελειώσει γρήγορα.

Άρα και η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει. Θα περιμένει περισσότερο για τον Αραούχο από το αρχικό deadline που είχε δώσει στον εαυτό της, μέχρι τις 10 Ιουνίου; Θα επιχειρήσει να αγοράσει ένα ποσοστό του ή να τον φέρει πίσω με εκ νέου δανεισμό, ο οποίος αυτή τη φορά θα συμπεριλαμβάνει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2018;

Η λογική λέει ότι η Ένωση, όσο το θέμα παραμένει ανοιχτό και ασφαλώς σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο (ως τις αρχές ή και μέσα Ιουλίου), θα διατηρείται μέσα στην ιστορία. Της παρέχει αυτή την ευχέρεια το γεγονός ότι ο Αραούχο δεν θα έχει πρόβλημα να "κουμπώσει" σε μια ομάδα που ήδη γνωρίζει, ακόμα κι αν η καλοκαιρινή προετοιμασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΣΚΟΚΟ - ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

Αραούχο, Σκόκο και λοιποί

Ο αγαπημένος των ΑΕΚτζήδων "υδραυλικός", παρουσιάζεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο ως βασικός στόχος της Ένωσης. Αυτή τη φορά, το θέμα είναι πιο αληθές και σοβαρό από κάθε άλλη (θα θυμάστε ότι προσωπικά, το "έκαιγα" συνεχώς όλες τις προηγούμενες αναφορές), πάντοτε όμως σε μία πολύ συγκεκριμένη βάση: Ο Σκόκο για να επιστρέψει στην Ένωση, θα πρέπει να μείνει ελεύθερος.

Είναι επιτεύξιμη αυτή η συνθήκη; Με τα χρήματα που του χρωστούν, ναι, είναι εφικτή ακόμα και εντός της εβδομάδας, εφόσον ο Σκόκο το αποφασίσει. Το "δέσιμο" με τη Νιούελς, την ομάδα που αγαπά και τον ανέδειξε, ήταν αυτό που τον απέτρεψε από το να το επιχειρήσει σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Ωστόσο το γυαλί έχει ραγίσει με τη διοίκηση της ομάδας και το Αργεντινός το σκέφτεται πλέον σοβαρά.

Από εκεί και πέρα, θα παίξει ρόλο αν στα 32 του θα πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ισχύει όμως ότι η ΑΕΚ παρακολουθεί την περίπτωση, είναι σε επαφή με τον ατζέντη του και έχει ήδη μεταφέρει προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή την επιθυμία της να υπάρξει γόνιμη συζήτηση, εφόσον ο Σκόκο βάλει το μυαλό του να δουλέψει στη διαδικασία της επιστροφής. Τίποτα παραπάνω δεν ισχύει αυτή τη στιγμή, ούτε ασφαλώς υπάρχει συμφωνία όπως διαχέεται ως φήμη στα Social Media. Ωστόσο αν μείνει ελεύθερος, η υπόθεση θα πάρει γρήγορη (ανα)τροπή.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ

Αραούχο, Σκόκο και λοιποί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αντιλαμβάνεστε από τα προαναφερθέντα ότι η ΑΕΚ δε δικαιούται να αισθάνεται σίγουρη για κάποια από τις δύο υποθέσεις. Κάθε άλλο μάλιστα... Οπότε παράλληλα, σε συνεργασία των Μαϊστόροβιτς - Χιμένεθ με τον αθόρυβο ως σήμερα Μπαρμπαλιά που έχει κάνει ένα σωρό ταξίδια και σίγουρα κάτι θα έχει να προσθέσει στην κουβέντα, δουλεύει άλλες 3-4 περιπτώσεις παικτών με σκοπό να αποκτηθεί τουλάχιστον ο ένας επιθετικός που θα πλαισιώσει τον σίγουρο Γιακουμάκη. Και παράλληλα να δοθεί χρόνος για μία εκ των υποθέσεων Αραούχο (κυρίως) ή Σκόκο (δευτερευόντως), εφόσον φανεί ότι προκύπτουν λόγοι υπομονής και ελπίδες απόκτησης.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΛΜΕΪΔΑ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι βαρύ και η ΑΕΚ επιθυμεί να απεμπλακεί από αυτή τη συνεργασία. Ωστόσο πρέπει να το θέλει και ο Πορτογάλος ο οποίος ως σήμερα μόνο τέτοια διάθεση δεν παρουσιάζει. Εκ του αντιθέτου, ο ίδιος μεταφέρει σε συμπαίκτες και ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου ότι η παρουσία στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα είναι καταλυτική προκειμένου να φανερώσει μια διαφορετική εικόνα την επόμενη σεζόν. Δύσκολο βέβαια να το πιστέψει οποιοσδήποτε άλλος εντός της ομάδας... Η Ένωση θα ανοίξει την κουβέντα ενός συναινετικού διαζυγίου, ελπίζοντας ότι αν ο Αλμέιδα ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται, θα εισέλθει στη διαδικασία της αποχώρησης, ασφαλώς με κάποιους οικονομικούς όρους.

ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΠΕΚΧΑΡΤ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΔΗ

Αραούχο, Σκόκο και λοιποί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόφαση που έχει παρθεί για τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται, είναι να υπάρξει ενημέρωση προς αυτούς μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Θα αποτελεί λοιπόν τεράστια έκπληξη αν η ΑΕΚ επιχειρήσει να μπει σε συζήτηση εκ νέου συνεργασίας με έναν εκ των Πέκχαρτ ή Αραβίδη. Άλλωστε με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι και την ενδιέφερε να κρατήσει, το έκανε ήδη. Ο πρώτος παρουσιάζεται χολωμένος, ο δεύτερος όμως το θέλει ακόμα...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ