OPINIONS

Αποφασίστε, υπήρχε όπλο

Super league Greece football match between PAOK - AEK at Toumpa stadium in Thessaloniki, Greece on March 11, 2018. /    -    25   Super League    , , 11  2018.
Super league Greece football match between PAOK - AEK at Toumpa stadium in Thessaloniki, Greece on March 11, 2018. / - 25 Super League , , 11 2018. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ουσία της "τεταρτολογίας" του ρέφερι Κομίνη ο οποίος δεν είναι δικαστής για να λάβει την ευθύνη.

Δεν θα γίνει δικαστής ο Κομίνης. Ούτε θα απαλλάξει εκείνον που πρέπει να πάρει την απόφαση από αυτό που διεθνώς αναγνωρίζεται ως αιτία υποβιβασμού: το όπλο μέσα στο γήπεδο. Η "τεταρτολογία" του ρέφερι, όπως σας είχα προϊδεάσει, δεν θα μπορούσε να διαφέρει από όσα είχε καταθέσει τις τρεις προηγούμενες φορές.

Η γραμμή του ΠΑΟΚ είναι ότι "ο Κομίνης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα". Όχι κύριοι. Η μπάλα ήταν στο γήπεδο μέχρι να γίνει το ντου από έναν έξαλλο αξιωματούχο των γηπεδούχων (Μίχελ) ο οποίος ξεκαθάρισε στον πλέον αρμόδιο για να αποφασίσει, ότι τελείωσε από τη διαιτησία. Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι πήγε κοντά του (με τον τρόπο που τον προσέγγισε) για να του μεταφέρει τον προβληματισμό του ότι έχει σφάλει, άρα το μέλλον του στη διαιτησία είναι αβέβαιο, προφανώς είναι λάτρης ταινιών πορνό που πρέπει να έχουν και σενάριο.

Εν συνεχεία, κατεγράφη η μπούκα του Σαββίδη με το όπλο. Με τα βουνά γύρω του, αντιλαμβάνομαι ότι ο Κομίνης δεν θα μπορούσε να δει το πιστόλι από τέτοια απόσταση. Η εικόνα όμως ταξίδεψε στον πλανήτη γη. Το ότι δεν το ανέφερε στο φύλλο αγώνα, δεν συνεπάγεται ότι δεν υπήρχε κιόλας. Ούτε μπορεί να δει κρυστάλλινη σφαίρα για να απαντήσει στην επίμονη ερώτηση του ΠΑΟΚ, αν διαπίστωσε παίκτες τρομοκρατημένους γύρω του.

Στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, όσοι δεν είχαν δει τι είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξαν τα κινητά τους. Σε αυτά κατέφταναν sms και φωτογραφίες με τον οπλοφόρο μεγαλομέτοχο. Μαζί και συστάσεις αγωνίας από συγγενείς, συζύγους και φίλους, αν τα όργια στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, συνεχίζονταν και στους κλειστούς χώρους αυτής. Ας υποθέσουμε ότι είστε ποδοσφαιριστής και βιώνατε τέτοια ανώμαλη κατάσταση. Δεν θα πλησιάσετε τον επικεφαλής της αποστολής για να του εκφράσετε φόβο και άγχος; Παίζεται ποδόσφαιρο σε οποιοδήποτε γήπεδο του πλανήτη, όταν όπλο έχει εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο; Όχι βέβαια...

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...

Αυτό λοιπόν, ως όφειλε, μετέφερε ο Μηνάς Λυσάνδρου στον Κομίνη. Την ανησυχία, τον προβληματισμό, το φόβο των παικτών της ΑΕΚ. Όσοι μιλούν για παιχνίδι στα χαρτιά, είναι απλά αστείοι. Δεν έχουν βάλει ποτέ τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία. Είναι σαν να μπουκάρει μαινόμενος στα γραφεία εφημερίδας ο εκδότης της, με το όπλο στη θήκη, επειδή η ανταγωνίστρια είχε την αποκλειστική είδηση (γκολ οφσάιντ). Σύμφωνα με τη λογική του ΠΑΟΚ, ο διευθυντής του εντύπου οφείλει να πείσει τους συντάκτες ότι δεν υφίσταται λόγος να αισθάνονται φόβο. Συνεχίστε να γράφετε και μη φοβάστε...

Η υπαιτιότητα της ΑΕΚ, υπάρχει στη φαντασία όσων αντιμετωπίζουν τον Κομίνη ως ηθικό αυτουργό. Στο φινάλε, αν όντως ήταν έτσι όπως ισχυρίζεται, δηλαδή έτοιμος να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ και να κατακυρώσει το γκολ προτού ο Σαββίδης μπει στη διαδικασία να καλέσει τους παίκτες της ομάδας του να βγουν έξω, επιτεθεί στον Δημητριάδη για να τον απωθήσει βίαια και κάνει ντου στον πάγκο της "Ενωσης" χωρίς μπουφάν πλέον και με το όπλο φάτσα-κάρτα, τότε που ακριβώς εντοπίζεται ο απο μέρους του δόλος;

Πως μπορείς να κατηγορείς κάποιον ως ηθικό αυτουργό όταν προσπαθεί, τετραγωνίζοντας τον κύκλο, να σε πείσει ότι θα το κατακύρωνε εν τέλει το γκολ, ενώ τον πρόλαβες με ένα ντου και την παγκόσμια κοινή γνώμη να ασχολείται με το όπλο; Στο φινάλε, αν ο Κομίνης είχε κάτι άλλο να πει, ας το τολμούσε. Και μετά ας άνοιγαν τα τηλέφωνα. Κανονικά, θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί αυτό, δίχως να το ζητήσει η ΑΕΚ. Για να μάθουμε όλοι το πως, μετά από δύο ώρες, κατακυρώνεται στα αποδυτήρια ένα γκολ το οποίο έχει ακυρωθεί ως οφσάιντ στον αγωνιστικό χώρο.

Photo Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κομίνης: "Ό,τι γράφει το φύλλο αγώνα"
Οι δυο υποσχέσεις του Μασούντ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ