OPINIONS

Απαίτηση για ΑΕΚ τίτλου

Απαίτηση για ΑΕΚ τίτλου
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ευθύνη που βαραίνει τους ώμους του Τιμούρ Κετσπάγια ο οποίος έχει για να δουλέψει αυτό που έλειψε από τους προκατόχους του: Έμψυχο υλικό ικανό να κάνει αληθινό πρωταθλητισμό.

Ήταν ένα ομολογουμένως περίεργο μεταγραφικό καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Αρχικά στενάχωρο, στην πορεία του αντιφατικό και στο φινάλε ξεσηκωτικό. Το σίριαλ με το θέμα του προπονητή, η δυσκολία συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, οι καθυστερημένες προσεγγίσεις και αποφάσεις για το τι η ομάδα χρειάζεται και τι όχι.

Στο τέλος όμως τα βάζεις κάτω και νιώθεις ότι όντως, τώρα υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει αληθινός πρωταθλητισμός. Όχι στον απόλυτο βαθμό, αλλά σίγουρα σε πολύ ανώτερο επίπεδο εν συγκρίσει με πέρυσι.

Ο Αλμέιδα έχει την καλύτερη καριέρα και το πιο γεμάτο βιογραφικό από κάθε άλλον φορ του πρωταθλήματος. Για τον Τσιγκρίνσκι «ξηλώθηκε» προ επτά ετών κοτζάμ Μπαρτσελόνα, δεν μπορεί, κάτι θα είδε ο Γκουαρντιόλα κι ας μην του βγήκε στα πλάνα.

Ο Πατίτο Ροντρίγκεζ δεν έγινε ο παίκτης των 15 εκατ. ευρώ όπως πολλοί πίστεψαν στο ξεκίνημα της καριέρας του, θα θυμηθώ όμως και τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων φίλα προσκείμενων σε άλλη ελληνική ομάδα, τα οποία τον παρουσίαζαν ως «μάγο» προ μόλις δύο ετών. Όσο για τον Λέσκοτ, με δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, περισσότερα από 280 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και +30 παιχνίδια πέρυσι, τα περί παλαίμαχου αντιμετωπίζονται με χιούμορ και κατανόηση. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν το ακαταλόγιστο.

Πρωταθλητισμός

Για τον Κετσπάγια λοιπόν η πατάτα είναι καυτή και η απαίτηση μία: Κατάκτηση του πρωταθλήματος και τίποτα λιγότερο. Με το υπάρχον ρόστερ (για όποιες διορθώσεις και προσθήκες υπάρχει θυμίζω και ο Γενάρης που δεν είναι και μακριά, αρκεί να υπάρξει σωστό σκάουτινγκ από σήμερα κιόλας) ο κόσμος και η διοίκηση είναι λογικό να απαιτούν τον τίτλο. Η τουλάχιστον μια πορεία διεκδίκησής του μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ που τον Οκτώβριο χαιρετούσε την κορυφή και από το Δεκέμβριο σκεφτόταν το ερχόμενο καλοκαίρι πνιγμένη μέσα στην αναπόφευκτη εσωστρέφειά της, πρέπει πλέον να πεθάνει.

Δεν είναι σαφώς εύκολο το έργο του προπονητή. Το να έχεις στη διάθεσή του το καλύτερο υλικό των τελευταίων 9 ετών (από τη σεζόν 2007-08)σε βάζει σε μονόδρομο. Οι προκάτοχοι της θέσης δεν είχαν τέτοιες πολυτέλειες, πάλευαν με τον αργοκίνητο Άρθο, τον υπερτιμημένο Μπουονανότε, τον προβληματικό Τζεμπούρ. Στην ΑΕΚ του Τιμούρ ευδοκιμούν οι 2 από τους 3 κορυφαίους στόπερ της κατηγορίας, ο πιο γνωστός φορ της Λίγκας και μια συστάδα μεσοεπιθετικών που καθιστούν αμφίβολη τη συμμετοχή του ανθρώπου των ντέρμπι Ρόναλντ Βάργκας στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Κετσπάγια οφείλει να δουλέψει πολύ πιο στοχευμένα στην συμπεριφορά του συνόλου από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο τις όποιες ξεχωριστές ή πανομοιότυπες δεξιότητες διακρίνει τους Μάνταλο, Μπακασέτα, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλο, Βάργκας, Αραβίδη και Πλατέλα οι οποίοι θα εναλλάσσονται στις θέσεις πίσω από τον Αλμέιδα. Καλή είναι η άμυνα, από εκεί ξεκινούν οι νίκες, όμως το παιχνίδι θέλει γκολ και χαρά! Να βρίσκει η ομάδα το πλεχτό και να το γουστάρουν οι παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Yellow and black heritage: Ξεχωριστό t-shirt και με έκπτωση 30% με το κουπόνι foots30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ