OPINIONS

2+1 σαν τον Γιάκομπ

2+1 σαν τον Γιάκομπ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημαντικότητα του να βρει η ΑΕΚ τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές που θα έρθουν για να λογίζονται ως βασικοί, στοχεύοντας σωστά και ελαχιστοποιώντας το ρίσκο καθώς και πάλι ψάχνει κυρίως στην ελεύθερη αγορά.

Είναι ομολογουμένως δύσκολη αποστολή το να αλιεύσεις ποδοσφαιρικά λαβράκια Γενάρη μήνα. Γίνεται ωστόσο ευκολότερη όταν έχεις κάνει την κατάλληλη προεργασία ώστε να μειώσεις το ρίσκο, από τη στιγμή που η άνωθεν εντολή σε οδηγεί (ως και αναγκάζει) να ασχοληθείς κυρίως με την ελεύθερη αγορά.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ, η αλλαγή προπονητή δεν μπέρδεψε το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, του ανθρώπου που εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει πάρει πλέον επάνω του το συγκεκριμένο κομμάτι σε βαθμό σχεδόν απόλυτο. Τα ήδη διαπιστωμένα κενά στο κιτρινόμαυρο ρόστερ δεν διαφοροποιήθηκαν επειδή έφυγε ο Κετσπάγια και αφίχθη ο Μοράις,

Από κεντρικό χαφ κι ακόμα έναν επιθετικό είχε (πρωτίστως) ανάγκη η ομάδα, το ίδιο ισχύει και σήμερα. Συζήτηση βέβαια γίνεται και για άλλες θέσεις. Όπως αυτές του αριστερού μπακ και του κεντρικού αμυντικού. Ωστόσο δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Επίσης ευελιξία θα υπάρξει, εφόσον προκύψει ποδοσφαιριστής που αρέσει σε χώρους που ήδη η ΑΕΚ παρουσιάζει πληρότητα. Όπως για παράδειγμα ο Αστρίτ Ατζαρέβιτς της Έρεμπρο, επιτελικός μέσος που κατά συνθήκη αγωνίζεται και ως δεύτερος επιθετικός. Λύση την οποία ο Μαϊστόροβιτς προκρίνει ως εξαιρετική και ας αποκλίνει αρκετά από το προφίλ καθαρόαιμου επιθετικού. Ταιριάζει περισσότερο ωστόσο με εκείνο του μοντέρνου κεντρικού χαφ.

Το μυστικό κρύβεται…

… στο ενδελεχές ψάξιμο που εδώ και περίπου δύο μήνες ο Ντάνιελ έχει θέσει σε εφαρμογή. Γνωρίζοντας ότι δεν διατίθενται χρήματα για δαπάνες, ότι το βαλάντιο δεν αρκεί για ποδοσφαιριστές οι οποίο δεν είναι απαραίτητο να περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο. Οπότε αναζητεί το καλύτερο δυνατό βάσει των υπαρχουσών οικονομικών συνθηκών.

Με απλά λόγια, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης αναζητεί νέους Γιόχανσον, τουλάχιστον δύο, αν του προκύψει και τρίτος, τότε ακόμα καλύτερα. Η αγορά της βορειοκεντρικής Ευρώπης προσφέρει πολύ συγκεκριμένα πράγματα βάσει των συμβολαίων που η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να προσφέρει, γι αυτό και περιπτώσεις όπως του Γιάκομπ δεν είναι τόσο εύκολες όσο φαντάζουν.

Ωστόσο ο Μαϊστόροβιτς έχει δύο υπέρ του ατού:

1. Γνωρίζει πολύ καλά τις συγκεκριμένες αγορές καθώς για καιρό πριν ασχοληθεί με την Ένωση, είχε εντρυφήσει σε αυτές ώστε να ξεχωρίζει παίκτες που έχουν προοπτική να ανταποκριθούν σε πιο απαιτητικές ευκαιρίες από αυτές που τους έχουν παρουσιαστεί ως σήμερα.

2. Έχει το επαγγελματικό ανάστημα και την πειθώ προκειμένου να πείσει παίκτες τέτοιου προφίλ, που συνήθως πολιορκούνται από μικρομεσαίες ομάδες πιο ισχυρών πρωταθλημάτων, ότι η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος που τους δίνει μια διαφορετική προοπτική.

Το παράδειγμα του Γιόχανσον, ο οποίος ήλθε τον Ιανουάριο του 2015 στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής και περίπου δύο χρόνια μετά, αγωνίστηκε με την Εθνική Σουηδίας απέναντι στον Πολ Πογκμπά της Γαλλίας, είναι ότι πιο χαρακτηριστικό αλλά και ευεργετικό για την ίδια την Ένωση, προκειμένου να το αξιοποιήσει. Είναι επίτευγμα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, είναι όμως και για την ίδια την Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλα στα ψώνια δύσκολα
Αγωνία για Χριστοδουλόπουλο και Τσιγκρίνσκι
Ατζάρεβιτς για το κέντρο, προτάθηκε και αρέσει ο Καϊσέδο
Τζανετόπουλος, Ζόριτς και... Νέοι στα ραντάρ του Μοράις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ