ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Καπνός χωρίς φωτιά για στοιχηματικές και Survivor

Καπνός χωρίς φωτιά για στοιχηματικές και Survivor

Σε εξέλιξη η έρευνα για τον στοιχηματισμό στο Survivor. Αποδόσεις είχε βγάλει και η ΟΠΑΠ ΑΕ, την ώρα που οι εταιρείες στο διαδίκτυο, έδιναν αποδόσεις με την απαραίτητη χρονική καθυστέρηση, ώστε να προστατεύονται οι παίκτες

Η έρευνα της E.E.E.Π για το ζήτημα του στοιχηματισμού στο Survivor, έδωσε την ευκαιρία για σπέκουλα και για εκμετάλλευση, για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών, ωστόσο τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα όσον αφορά το τι συνέβη.

O στοιχηματισμός σε Reality, ειδικά στα πιο δημοφιλή, είναι συνήθης πρακτική σε όλο τον κόσμο, (ανηκουν στη λεγόμενη κατηγορία των fun bets οπως η Εurovision, μουσικά talent shows κλπ) οπότε δεν υπήρξε κατ'αρχήν κάτι μεμπτό με αυτή την πρακτική.

Καπνός χωρίς φωτιά για στοιχηματικές και Survivor

Το κουπόνι της ΟΠΑΠ ΑΕ

Για το λόγο αυτό άλλωστε τόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στο διαδίκτυο έδιναν αποδόσεις για τα γεγονότα του Survivor. Στο διαδίκτυο μάλιστα αυτό γινόταν με την απαραίτητη χρονική καθυστέρηση (6-7 μέρες), ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να προστατεύονται όσοι επιθυμούσαν να παίξουν.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του στη Βουλή, ο οποίος μεταξύ άλλων, καλούσε την Ε.Ε.Ε.Π να παρέμβει και έκανε λόγο για στοιχηματισμό σε αγωνίσματα που δεν ανήκουν σε καμία αθλητική δομή

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάτι παράνομο στην όλη διαδικασία, οι εταιρείες ως όφειλαν, σταμάτησαν να δίνουν επιλογές μετά από την επιστολή που έστειλε η Ε.Ε.Ε.Π στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στις εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στο διαδίκτυο.

Μεταξύ αυτών και η Stoiximan.gr, η οποία προχώρησε άμεσα σε αναστολή διευκρινίζοντας ότι:

" Σε συνέχεια της από 31/3/2017 ανακοίνωσης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που αφορά στην τηλεοπτική εκπομπή SURVIVOR, με την οποία γνωστοποιείται ότι τα εκεί δρώμενα έχουν ολοκληρωθεί πριν την τηλεοπτική τους εμφάνιση, και της επίσης από 31/3/2017 επιστολής της Ε.Ε.Ε.Π. προς όλες τις εταιρείες που διεξάγουν τυχερά παίγνια και προσφέρουν στοιχηματισμό σε γεγονότα της ως άνω τηλεοπτικής εκπομπής, η STOIXIMAN, σεβόμενη το αίτημα της Ε.Ε.Ε.Π., αναστέλλει τον στοιχηματισμό για γεγονότα που προβάλλονται ετεροχρονισμένα για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σχετική έρευνά της.

Και τούτο, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις που προσφέρουμε για την τηλεοπτική εκπομπή SURVIVOR δίνονται με καθυστέρηση 6 ημερών και επομένως δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Η STOIXIMAN σέβεται τους πελάτες της και λειτουργεί εντός του θεσμικού πλαισίου που έχει θέσει η Ελληνική Πολιτεία και η αρμόδια αρχή (Ε.Ε.Ε.Π.). Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από την Ε.Ε.Ε.Π., η STOIXIMAN θα ενημερώσει εκ νέου τους πελάτες της και θα πράξει τα νομίμως προβλεπόμενα" αναφέρει η επιστολή της Stoiximan.gr "

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, που υπογράμμιζε τη χρονική υστέρηση που σημειώνεται μεταξύ της μαγνητοσκόπησης των επεισοδίων του Survivor και της τηλεοπτικής μετάδοσής τους, κάτι που όμως διορθωνόταν από όσες εταιρείες, ακολουθούσαν τη σωστή πρακτική της προσφοράς στοιχημάτων με καθυστέρηση κάποιων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ