ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακτινογραφία κουπονιού Τετάρτης

Ακτινογραφία κουπονιού Τετάρτης

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Τετάρτης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (4/5) Πηγή: betblog.gr

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Τετάρτης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

2020. ΝΑΓΚΟΓΙΑ - ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ ΜΑΡΙΝΟΣ

Με το 1-4 από την Ουράβα, η Ναγκόγια έχασε για τέταρτη φορά στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (2-0-4, 6/6 GG & over 2,5), έχει κρατήσει μόλις μια φορά ανέπαφη την εστία της από την αρχή του πρωταθλήματος. Η Γιοκοχάμα Μαρίνος έρχεται από δυο κολλητές εντός έδρας ήττες από Χιροσίμα και Σονάν, εκτός έδρας πάντως είναι αήττητη μετρώντας τρεις νίκες στις πιο πρόσφατες εξόδους της (3-1-0, 3/4 over 2,5, 4/4 GG). Αρκετά απρόβλεπτο σταύρωμα για να ψάξουμε τον τελικό νικητή, η ενασχόληση με τα γκολ δείχνει αρκετά καλή περίπτωση εδώ, στο 1,825 το over 2,25 και στο 1,83 το GG στην Bet365.

2021. ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ – ΟΜΙΓΙΑ

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Φουκουόκα με το 1-0 στην έδρα της Τόκιο, πέτυχε παράλληλα το πρώτο της γκολ μετά από τρία ενενηντάλεπτα, σφιχτά τα παιχνίδια και στο γήπεδό της (0-1-2 εντός, 3/3 under 2,5, 2/3 NG). Η Ομίγια έμεινε αήττητη για πέμπτη αγωνιστική (2-3-0, 4/5 under 2,5) με το 0-0 απέναντι στην Κασίμα, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική μακριά από το σπίτι της (3-0-1 εκτός). Λογικές οι αποδόσεις φαβορί στα δεξιά του σετ, δεν βλέπουμε το λόγο να μπλέξουμε εδώ.

2022. ΚΑΒΑΣΑΚΙ – ΣΕΝΤΑΪ

Άμεση επιστροφή στις νίκες για την Καβασάκι με το διπλό με 1-0 επί της Γκάμπα Οσάκα, ήταν η τρίτη της νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (3-0-1), διατηρείται στο -2 από την πρωτοπόρο Ουράβα. Η Σεντάι υπέστη την πέμπτη της ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (0-1-5) με το 0-2 από την Τόσου, έχει δεχθεί από τουλάχιστον δυο τέρματα στα παιχνίδια αυτά. Αναμενόμενο το 1,55 του άσου, χωρίς πάντως ιδιαίτερη αξία.

2023. ΒΙΣΣΕΛ ΚΟΜΠΕ - ΓΙΟΥΜΠΙΛΟ ΙΒΑΤΑ

Με το 0-2 από την Κασίβα, η Βίσσελ Κόμπε συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς τρίποντο (0-2-1), τουλάχιστον παραμένει αήττητη μπροστά στο κοινό της (2-2-0, 3/4 GG & over 2,5). Η Ιβάτα με το 1-0 επί της Χιροσίμα πήρε την τρίτη της νίκη στα τελευταία τέσσερα (3-0-1), ενώ αποδίδει σταθερά καλά και στις εξόδους της (3-2-0 εκτός, 3/5 over 2,5, 4/5 GG). Δύσκολο για εκτίμηση ματς, θεωρούμε πάντως υπερβολικό το φαβοριτισμό της Βίσσελ Κόμπε στο 2,10, πιο κλειστά θα δίναμε εμείς τα σετ.

2024. ΚΑΣΙΜΑ – NΙΪΓΚΑΤΑ

Δεύτερο ματς μακριά από τις νίκες και τα γκολ για την Κασίμα το 0-0 με την Ομίγια, έχασε έτσι έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας (-5). Η Νιιγκάτα με το 2-2 απέναντι στην Κόφου, διέκοψε το αρνητικό σερί των τριών ηττών, παρέμεινε ωστόσο με μόλις ένα τρίποντο στις πιο πρόσφατες οχτώ αγωνιστικές (1-2-5). Φαβορί για τη νίκη οι γηπεδούχοι, αλλά το 1,45 στον άσο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ευκαιρία.

2025. ΒΕΝΤΦΟΡΕΤ ΚΟΦΟΥ – ΚΑΣΙΒΑ

Από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες έρχεται η Κόφου, έπειτα από το 2-2 με τη Νιιγκάτα, τέσσερις σερί νίκες συμπλήρωσε η Κασίβα με το 2-0 επί της Βίσσελ Κόμπε κρατώντας και στις τέσσερις ανέπαφη την εστία της (4/4 NG & under 2,5). Με τη φόρα που έχουν πάρει οι φιλοξενούμενοι είναι λογικό να προσφέρονται σε αποδόσεις φαβορί, δίκαιο το 2,30 του διπλού στον Stoiximan.

2044. ΜΠΙΝ ΝΤΟΝΓΚ – ΤΟΚΥΟ

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να διεκδικήσει την πρόκριση η Μπιν Ντουόνγκ, αλλά εκτός απροόπτου θα αρκεστεί στην τελευταία θέση του ομίλου. Πάντως, εντός έδρας είναι αρκετά ανταγωνιστική, αφού εκεί μάζεψε και τους τέσσερις βαθμούς της (1-1-0), κερδίζοντας την πρωτοπόρο Γιεονμπούκ με 3-2 και μένοντας στο 1-1 κόντρα στη Γιανγκσού. Στο τελευταίο της ματς δε θα αγωνιστεί ο μέσος Λε Ταν Τάι. Τραγικό ξεκίνημα πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας η Τόκυο, η οποία στις πρώτες εννέα αγωνιστικές έχει ρεκόρ 3-1-5, απογοητεύοντας με την έως τώρα πορεία της. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, οι φιλοξενούμενοι προκρίνονται σίγουρα με νίκη, χωρίς να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, ενώ με ισοπαλία θα χρειάζονται ήττα της Γιανγκσού. Ουσιαστικά είναι μονόδρομος το τρίποντο για την Τόκυο, αλλά η έδρα της Μπιν Ντουόνγκ μόνο εύκολη δεν είναι και το 1,20 του διπλού κρίνεται τουλάχιστον χαμηλό γιαpregameενασχόληση, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στοlive.

2045. ΓΙΕΟΝΜΠΟΥΚ - ΓΙΑΝΓΚΣΟΥ Σ.

Μετά το επιβλητικό 0-3 επί της Τόκυο, η Γιεονμπούκ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον όμιλο και θα παίξει για δύο αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική. Με νίκη ή ισοπαλία όχι απλά προκρίνεται, αλλά παίρνει το εισιτήριο για τους «16» ως πρώτη, ενώ αν χάσει, θα ελπίζει σε απώλεια βαθμών της Τόκυο κόντρα στην ουραγό Μπιν Ντουόνγκ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο. Στο τελευταίο ματς του ομίλου, οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς το σημαντικό μέσο Μπο-Κιουνγκ Κιμ και τον πολύτιμο επιθετικό Ρικάρντο Λόπες λόγω τιμωρίας. Από την άλλη, η Γιανγκσού χρειάζεται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Τόκυο για να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ασίας. Όπως παραδέχθηκε ο προπονητής της, Νταν Πετρέσκου, ο οποίος δε θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Λι Ανγκ, το έργο της ομάδας του θα είναι πολύ δύσκολο στην έδρα των πρωταθλητών Νότιας Κορέας. Δε μας λέει απολύτως τίποτα το 1,57 του άσου στην Bet365, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι παίζουν για δύο αποτελέσματα και οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς. Πάμε πάσο και αναμένουμε τοlive.

2046. ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΣΕΟΥΛ

Η ήττα με 1-0 στην Κίνα από τη Σαντόνγκ Λουνένγκ την προηγούμενη αγωνιστική ήταν καταδικαστική για τη Χιροσίμα, αφού πιστοποιήθηκε και μαθηματικά ο αποκλεισμός της. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα θέλει να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση μπροστά στο κοινό της, όπου έχει ρεκόρ 4-2-1 στα επτά τελευταία της εντός έδρας ματς στο θεσμό. Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν η Σεούλ, η οποία εκτός του ότι προπορεύεται στο πρωτάθλημα, έχει «κλειδώσει» και την κορυφή του ομίλου, παίρνοντας με άνεση την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, διαθέτοντας και την κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης με 16 τέρματα ενεργητικό. Αδιάφορο παιχνίδι, στο οποίοι οι γηπεδούχοι θέλουν να αφήσουν με χαμόγελο το Τσάμπιονς Λιγκ και οι φιλοξενούμενοι να διατηρήσουν το αήττητο τους. Προκαλεί πάντως το 3,00 του διπλού στην Bet365, αφού μιλάμε για την κορυφαία επίθεση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ασίας στη φάση των ομίλων.

2047. ΜΠΟΥΡΙΡΑΜ ΓΙΟΥΝ. - ΣΑΝΤΟΝΓΚ ΛΟΥΝΕΓΚ

Σκέτη απογοήτευση η Μπουριράμ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η μοναδική ομάδα όλων των ομίλων χωρίς βαθμό (0-0-5), ενώ έχει τη χειρότερη επίθεση και άμυνα της διοργάνωσης με τέρματα 1-16! Η μεγάλη νίκη επί της Χιροσίμα με σκορ 1-0 εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της Σαντόνγκ Λουνένγκ στις 16 καλύτερες ομάδες της Ασίας, ως δεύτερη του ομίλου, πίσω από τη Σεούλ. Οι φιλοξενούμενοι παλεύουν να «στρώσουν» τα πράγματα στο πρωτάθλημα, όπου έμειναν αρκετά πίσω και για το λόγο αυτό ενδέχεται να προβούν σε εκτεταμένο ροτέισον, με παίκτες όπως οι Ντιέγκο Ταρντέλι, Ζουσιλέι και Αλοίζιο να παίρνουν ανάσες. Αν είχε κίνητρο η ομάδα του Μάνο Μενέσες, θα μιλούσαμε για διπλό-λουκούμι στο 2,20 της Bet365, αλλά πλέον απλώς απέχουμε, τονίζοντας ωστόσο τη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες, κάτι που φάνηκε και από την εύκολη νίκη των Κινέζων στον πρώτο γύρο με σκορ 3-0.

2038. ΣΕΠΑΧΑΝ - ΑΛ ΙΤΤΙΧΑΝΤ

Μετριότατη σεζόν πραγματοποιεί η Σεπαχάν, καθώς στο πρωτάθλημα έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη τριάδα, ενώ όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, με ρεκόρ 1-0-4 απογοήτευσε, μένοντας στην τελευταία θέση. Κέρδισε μόνο στην πρώτη αγωνιστική την Αλ Νασρ και έκτοτε μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Το Σάββατο η Αλ Ιτιχάντ αποκλείστηκε από το κύπελλο Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο πριν το ματς με την Αλ Νασρ, μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου και για να προκριθεί στη φάση των «16» χρειάζεται μόνο νίκη και παράλληλα να υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση της Λοκομοτίβ με την Αλ Νασρ. Ο παράγοντας έδρα έχει εξαλειφθεί εντελώς στο παιχνίδι, καθώς το ματς δε θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Σεπαχάν, αλλά στο Ομάν. Το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται μόνο νίκη, καθιστά το 1,75 του διπλού ( Stoiximan ) αρκετά αξιόλογο, με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι μεγάλη, όπως αποδείχθηκε και την προηγούμενη αγωνιστική, όπου η Αλ Ιτιχάντ κέρδισε με το επιβλητικό 4-0.

----. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ – ΑΛ ΝΑΣΡ

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους αναφορικά με την πρόκριση. Προκρίνονται αμφότερες αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, με τη Λοκομοτίβ να κατακτά την πρώτη και την Αλ Νασρ τη δεύτερη θέση, ενώ αν υπάρξει νικητής, θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι σε περίπτωση που βγει νικητής από την αναμέτρηση, τότε ο ηττημένος προκρίνεται μόνο αν δεν κερδίσει η Αλ Ιτιχάντ. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θα στερηθούν τον πολύτιμο μέσο Μαχαράτζε λόγω τιμωρίας, είναι αήττητοι στη διοργάνωση (2-3-0) και σύμφωνα με τον προπονητή τους θα παίξουν αποκλειστικά για τη νίκη στο τελευταίο ματς του ομίλου. Ρεκόρ 2-1-5 έχει μακριά από το σπίτι της η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Τσάμπιονς Λιγκ στις τρεις παρουσίες της και σίγουρα δε θα έχει εύκολο έργο στην Τασκένδη. Το γεγονός πως ο ένας βαθμός είναι αρκετός στις δύο ομάδες, καθιστά το ματς ως μία βολική ισοπαλία. Σε απόδοση 3,05 πρόλαβαν την ισοπαλία οι Young Gunsστον Stoiximan, απόδοση που πιθανότατα θα καταρρεύσει σύντομα.

2009. ΒΑΑΣΑ - ΧΕΛΣΙΝΓΚΦΟΡΣ ΙΦΚ

Από βαριά ήττα από τη Λάχτι με 0-4 έρχεται η Βάασα, στο 1-1-2 ο μέχρι στιγμής απολογισμός της στο πρωτάθλημα, στο μοναδικό παιχνίδι που έδωσε ως τώρα μπροστά στο κοινό της έμεινε στο 0-0 με την Ίντερ Τούρκου έπειτα από ένα βαρετό ματς. Η Χέλσινγκφορς με το 3-2 επί της Κουόπιο πανηγύρισε για δεύτερη φορά φέτος (2-2-1), έχει σκοράρει με ευκολία και στις δυο μέχρι στιγμής εξόδους της (2-0 τη Βάνταα, 2-2 με Λάχτι). Πολύ μπερδεμένο το σταύρωμα αυτό, ούτε με τα γκολ βγαίνει άκρη, δεν θα πάρουμε θέση.

2010. ΕΛΣΙΝΚΙ – ΙΛΒ

Την πρώτη της φετινή ήττα γνώρισε η Ελσίνκι με το 0-1 στην έδρα της Κέμι, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά μακριά από το σπίτι της (0-2-1), στο γήπεδό της πάντως μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και επιβάλλει το νόμο της (3-0-0, σκόραρε σε όλα από 2+ φορές). Η Ίλβες έπειτα από 2/2 εκτός έδρας νίκες δεν τα κατάφερε απέναντι στη φορμαρισμένη Μάριεχαμν, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 0-1, στην πιο πρόσφατή της έξοδο πέρασε με 2-0 από την έδρα της πρωταθλήτριας Σεϊναγιόεν, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Φαβορί για τη νίκη σαφώς οι γηπεδούχοι, δεν υπάρχει όμως λόγος να μπλέξουμε με το 1,40 του άσου.

2011. ΚΟΥΟΠΙΟ - ΚΕΜΙ ΚΙΝΓΚΣ

Δεν τα κατάφερε στην έδρα της Χέλσινγκφορς η Κουόπιο, χάνοντας με 2-3, γνώρισε έτσι την τέταρτη ήττα της στις πρώτες πέντε αγωνιστικές (1-0-4, 3/5 GG & over 2,5), στις 3/4 από αυτές μάλιστα δέχθηκε από ακριβώς τρία τέρματα. Η Κέμι πήρε ιστορική νίκη απέναντι στην πανίσχυρη Ελσίνκι με 1-0, κράτησε για δεύτερη αγωνιστική απαραβίαστη την εστία της και δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά της στην κατηγορία. Ψάχνεται ακόμα η Κουόπιο, η Κέμι με την ψυχολογία στα ύψη είναι ικανή για ένα θετικό αποτέλεσμα, στο 1,70 το Χ2 στην Bet365.

2012. ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ - ΠΑΛΟΚΕΡΧΟ ΒΑΝΤΑΑ

Μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε η Μάριεχαμν έπειτα από το 1-0 στην έδρα της Ίλβες, παραμένει αήττητη μετά την πρεμιέρα, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στο διάστημα αυτό (4-1-0, 4/5 under 1,5). Τον πρώτο βαθμό στην έδρα της πήρε η Βάνταα με το 0-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Σεϊναγιόεν, αυτό πάντως ήταν το τρίτο παιχνίδι που έμεινε άσφαιρη. Εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα η Μάριεχαμν, με πλάνο στο παιχνίδι της και όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, θεωρούμε ότι μπορεί να κάμψει την αντίσταση των φιλόδοξων αλλά άπειρων φιλοξενούμενων, στο 1,93 ο άσος στον Stoiximan.

----. ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ

Επαναληπτικός ημιτελικός για το κύπελλο Τσεχίας, μετράει το εκτός έδρας γκολ. Η Γιάμπλονετς πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0 του πρώτου αγώνα, η κατάκτηση του τροπαίου είναι ο μεγάλος φετινός της στόχος, αφού έχει ξεμείνει πρόωρα από κίνητρο στο πρωτάθλημα. Η Σπάρτα Πράγας μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, κινδυνεύει πλέον σοβαρά να μείνει χωρίς κάποιον τίτλο, θα τα δώσει όλα για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Έντονη άνοδο σημειώνει ο άσος, από τα επίπεδα του 1,70 έχει φτάσει πια στο 2,60, δεν θα μπλέξουμε εδώ.

2039. ΑΛ-ΝΑΣΡ – ΖΟΜΠ ΑΧΑΝ

Η ήττα με 3-0 στο Ιράν από τη Ζομπ Αχάν έσβησε όλες τις ελπίδες της Αλ Νασρ για πρόκριση στην επόμενη φάση και πλέον θα αρκεστεί στην τρίτη θέση του ομίλου. Πλέον, στρέφει την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως στον τελικό του κυπέλλου, όπου πανηγύρισε την πρόκριση το Σάββατο, επικρατώντας με 3-1 της Αλ Ιτιχάντ. Όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου εξασφάλισε η Ζομπ Αχάν, η οποία παραμένει αήττητη έπειτα από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές (3-2-0) και επιστρέφει στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από πέντε χρόνια. Θα κυνηγήσουν τη διατήρηση του αήττητοι οι φιλοξενούμενοι, ενώ οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι το κοινό τους. Θεωρούμε πως δε θα χαλαστεί καμία ομάδα με την ισοπαλία, αλλά χωρίς αγωνιστικό κίνητρο, μία τέτοια επιλογή θα εμπεριείχε αρκετό ρίσκο.

2040. ΛΕΚΒΙΓΙΑ - ΜΠΑΝΙΟΝΚΟΡ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ

Οι δύο εύκολες νίκες κόντρα σε Αλ Νασρ και Μπουνιοντγκόρ έφεραν και μαθηματικά την πρόκριση στη Λεκβίγια, η οποία θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση του ομίλου, καθώς απέχει τρεις πόντους από την πρώτη Ζομπ Αχάν, υστερώντας όμως στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Σκέτη απογοήτευση η Μπουνιοντγκόρ, αγνοεί τη χαρά της νίκης στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ρεκόρ 0-2-3 και μοιραία τερματίζει στην τελευταία θέση του γκρουπ. Λογικό φαβορί ο άσος, αλλά δε μπορεί να μας απασχολήσει τόσο χαμηλές τιμές και χωρίς κανένα αγωνιστικό κίνητρο.

----. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΡΙΖΕΣΠΟΡ

Επαναληπτικός ημιτελικός για το κύπελλο Τουρκίας, μετράει το εκτός έδρας γκολ. Με το ένα πόδι στον τελικό βρίσκεται η Γαλατά, έπειτα από τη νίκη της με 3-1 στο πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων, η κατάκτηση του τροπαίου είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί κάπως μια κατά τα άλλα καταστροφική σεζόν. Η Ριζεσπόρ κυνηγάει πλέον ένα θαύμα, τουλάχιστον κέρδισε στο πρωτάθλημα την Παρασκευή (2-0 τη Μερσίν) και πήρε αποστάσεις από τη γραμμή του υποβιβασμού. Μόνο με τα γκολ μπορούμε να ασχοληθούμε εδώ, η Ριζεσπόρ θα πρέπει να παίξει ανοιχτά αν θέλει να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες της, η Γαλατά δεν κρατάει εύκολα το μηδέν στην άμυνα (έφαγε γκολ στα 11/15 ματς στο γήπεδό της στο πρωτάθλημα), στο 1,90 το συνδυαστικό GG & over 2,5 στον Stoiximan.

----. ΝΤΟΒΕΡ - ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ

Αδιάφορο φίνις έκανε στο πρωτάθλημα της Νάσιοναλ Λιγκ η Ντόβερ, ηττήθηκε από τη Φόρεστ Γκριν -την οποία θα ξαναβρεί μπροστά της- με 0-1 και τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, και τελευταία των πλέι-οφ. Η αλλαγή προπονητή έκανε καλό στη Φόρεστ Γκριν που επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αγωνιστικές, τερμάτισε δεύτερη και μπαίνει ανανεωμένη στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Διπλό έληξε το ματς μεταξύ τους πριν λίγες μέρες (αν και δεν είχε την ίδια βαρύτητα όπως το επικείμενο), έχει αξία το 1,725 ασιατικό διπλό +0,25 της Bet365.

2016. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ρεσιτάλ τακτικής έδωσαν στον πρώτο ημιτελικό τόσο ο Μάνουελ Πελεγκρίνι, όσο και ο Ζινεντίν Ζιντάν, με το 0-0 να κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές, παρότι η Ρεάλ έφτασε κοντά στο γκολ στο τέλος. Πλέον, «μερένχες» και «πολίτες» κλείνουν τους ορθάνοιχτους λογαριασμούς που άφησαν από το «Έτιχαντ», με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί για την πρόκριση λόγω φανέλας, εμπειρίας, έδρας, αλλά και ποιότητας ρόστερ. Χωρίς Μπενζεμά και Ρονάλντο πορεύεται η «βασίλισσα», με τον Πορτογάλο να δίνεται ξανά αμφίβολος, αλλά τα καταφέρνει περίφημα, έχοντας ως όπλο την άμυνά της, η οποία πήρε άριστα σε όλα τα εντός έδρας ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Συντηρητικά αναμένεται να αγωνιστεί και πάλι η Σίτι, παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, έχοντας ως πρώτο της μέλημα να μη δεχθεί γκολ. Θεωρούμε πως οι Μαδριλένοι θα φτάσουν στην πρόκριση, βάζοντας μπροστά την τακτική του «Ζιζού», με το συνδυασμό άσου καιunder4,5 να αποτελεί επιλογή στο 1,88 του Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

----. ΣΤΑΝΡΑΕΡ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ

Πρώτο ματς για τα πλέι-οφ (το Σάββατο η ρεβάνς), από τα οποία θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει του χρόνου στην Τσάμπιονσιπ, η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πίτερχεντ-Έιρ. Με το 1-0 επί της Κάουντενμπιθ, η Στανράερ κλείδωσε την παρουσία της στα πλέι-οφ και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο. Η Λίβινγκστον είχε συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα ότι θα πρέπει να παίξει την παραμονή της στην Τσάμπιονσιπ μέσα από τους αγώνες των πλέι-οφ, δεν άλλαξε κάτι η ήττα με 0-1 από τη Ρέιθ στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Πέντε σερί εντός έδρας νίκες έχουν συμπληρώσει οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν στις 12/18 φετινές εξόδους τους (5-1-12 εκτός), παρά τη διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δυο ομάδες θεωρούμε ότι οι τιμές αουτσάιντερ στα αριστερά του σετ είναι υπερβολικές, με το 1Χ στο 1,80 του Stoiximan να κρύβει αξία, εξάλλου δεν νομίζουμε ότι η Λίβινγκστον θα χαλαστεί καθόλου αν αποσπάσει ισοπαλία στην έδρα της αντιπάλου.

----. ΚΟΥΙΝΣ ΠΑΡΚ – ΚΑΟΥΝΤΕΝΜΠΙΘ

Πρώτο ματς για τα πλέι-οφ (το Σάββατο η ρεβάνς), από τα οποία θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει του χρόνου στη Λιγκ 1, η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κλάιντ-Έλγκιν. Παρά την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από την Άνναν, η Κουίνς Παρκ βρέθηκε στα πλέι-οφ και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο, ήταν αήττητη για έξι αγωνιστικές προηγουμένως (3-3-0). Η Κάουντενμπιθ ηττήθηκε με 0-1 από τη Στανράερ στο φινάλε της Λιγκ 1 και θα πρέπει να παίξει στα πλέι-οφ για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, αγνοεί πάντως τη νίκη εδώ και τρία ματς (0-1-2) και δεν δείχνει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Πολύ δύσκολο για πρόβλεψη ματς, σωστά μας φαίνονται τα σετ που κυκλοφορούν, δεν θα μπλέξουμε εδώ.

----. ΡΕΪΘ – ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ

Εξαιρετικό φίνις πραγματοποίησαν στο πρωτάθλημα οι Ρέιθ Ρόβερς, οι οποίοι αγνοούν την ήττα εδώ και έντεκα αγωνιστικές, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και καλούνται στη δυνατή τους έδρα να πάρουν ένα καλό σκορ κόντρα στο φαβορί Χιμπέρνιαν. Οι «Χιμπς» έχουν το ειδικό βάρος, ωστόσο αποσυντονίστηκαν πλήρως μετά και την πρόκριση τους στον τελικό κυπέλλου και εκτός έδρας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, όντας χωρίς νίκη στις επτά τελευταίες τους εξόδους (0-2-5). Λογικό φαβορί βάσει ποιότητας, φανέλας και εμπειρίας οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι Ρόβερς δε θα είναι εύκολη λεία, όπως έδειξαν και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον +0,75 ασιατικό άσο να κρίνεται ως καλή επιλογή στο 1,85 τηςBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

----. ΤΟΛΟΥΚΑ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Επαναληπτικοί για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, μετράει το εκτός έδρας γκολ. Τελειωμένη ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση, η νίκη της Σάο Πάολο με 4-0 στο πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους Μεξικανούς, οι οποίοι στην ουσία αναζητούν ένα μικρό θαύμα. Μόνο προς τα πολλά τέρματα μπορούμε να κοιτάξουμε εδώ, στη λογική ότι η Τολούκα θα μπει δυνατά επιδιώκοντας να βάλει κάποιο γρήγορο γκολ ώστε να μεταφέρει πίεση στην αντίπαλο.

----. ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ - ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΝΤΕΛ ΒΑΓΙΕ

Εξαιρετική στο πρώτο παιχνίδι η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, πήρε τρομερή ώθηση από τον κόσμο της και έφτασε στο 2-0, πετυχαίνοντας τη Ρίβερ σε πολύ κακή βραδιά. Το Κόπα Λιμπερταδόρες είναι ότι έχει απομείνει στους «μιγιονάριος» και αν θέλουν να συνεχίσουν την υπεράσπιση του τίτλου τους, οφείλουν να δείξουν ξανά το καλό τους πρόσωπο. Το «Μονουμεντάλ», η εμπειρία και η βαριά φανέλα της Ρίβερ μας κάνουννα πιστεύουμε πως θα πάρει την πρόκριση, με τον -1,5 ασιατικό άσο να αποτελεί επιλογή σε απόδοση 1,875 στηνBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

----. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ – ΡΑΣΙΝΓΚ

Ενδιαφέρον ζευγάρι το Ατλέτικο Μινέιρο-Ράσινγκ με τις δύο ομάδες να μένουν στο στείρο 0-0 στο πρώτο ματς στην Αργεντινή παρότι δημιούργησαν αρκετές φάσεις και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει. Δεν περιμένουμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα στη Βραζιλία, η Ατλέτικο Μινέιρο θα επιτεθεί ακόμα περισσότερο και η Ράσινγκ διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε κάποια αντεπίθεση. Θεωρούμε πιθανότερο σενάριο να κυνηγήσει το εκτός έδρας γκολ από το να κλειστεί στο καβούκι της. Στο 2,00 προσφέρεται τοover 2,25στην Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

----. ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ

Μόνο η Νασιονάλ κυνήγησε το γκολ στο πρώτο ματς στο Μοντεβιδέο με τη Κορίνθιανς βέβαια να κρατάει σχετικά άνετα απαραβίαστη την εστία της. Στον επαναληπτικό χρειάζεται απλά μία νίκη για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πολύ δυνατή μπροστά στον κόσμο της με την πλειοψηφία των νικών της (οι 15 τελευταίες) να έρχονται και με μηδέν παθητικό. Στο 2,12 παίζεται η συγκεκριμένη επιλογή (wintonil) στον Stoiximan . Διαβάστε περισσότερα εδώ.

----. ΑΝΤΟΦΑΓΚΑΣΤΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ

Ημιτελικοί για τη Λιγκίγια Σουνταμερικάνα στη Χιλή, διπλά παιχνίδια. Από δυο σερί ισοπαλίες και τέσσερα ματς χωρίς ήττα έρχεται η Αντοφαγκάστα (2-2-0), ξύπνησε την κατάλληλη στιγμή και απέκτησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Κόπα Σουνταμερικάνα. Οι Γουόντερερς αγνοούν τη νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους (0-3-2), ενώ και μακριά από το σπίτι τους πανηγύρισαν μόλις δυο φορές στο Κλαουσούρα (2-2-4 εκτός). Σφιχτά τα σετ με ελαφρύ φαβορί την Αντοφαγκάστα, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη ένσταση.

----. ΙΚΙΚΕ - Ο' ΧΙΓΚΙΝΣ

Με τη νίκη επί της αδιάφορης και υποβιβασμένης Λα Καλέρα κατάφερε να κλειδώσει την παρουσία της στη Λιγκίγια η Ικίκε, στις επτά τελευταίες αγωνιστικές μετράει 4-0-3 (6/7 GG & over 2,5), στην έδρα της πάντως κέρδισε μόλις μια φορά σε ολόκληρο το Κλαουσούρα (1-4-2 εντός, 6/7 GG). Η Ο’ Χίγκινς αυτοκτόνησε στην κυριολεξία, ηττήθηκε στο γήπεδό της από την Κονσεπσιόν με 1-2 και έχασε το πρωτάθλημα, ακόμα και με ισοπαλία θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία να το διεκδικήσει μέσω αγώνα μπαράζ. Υποχρεώνεται έτσι να συμμετάσχει στη Λιγκίγια για το Κόπα Σουνταμερικάνα, παρόλο που δεν είχε ούτε μια ήττα στα προηγούμενα 10 παιχνίδια της (7-3-0). Ανώτερη ποιοτικά η Ο’ Χίγκινς, κάτι που απέδειξε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως το σοκ της απώλειας του τίτλου που κρατούσε στα χέρια της μπορεί να την επηρεάσει, το ματς είναι πολύ περίεργο και καλύτερα να μείνουμε μακριά.

Ακτινογραφία κουπονιού Τετάρτης

----. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ

Δεύτερος γύρος των πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Στον τελικό θα βρεθεί η ομάδα που θα κάνει πρώτη 3 νίκες σε σειρά αγώνων 2+2+1. Μετά από οκτώ χρόνια αναβιώνει το συγκεκριμένο ζευγάρι σε φάση πλέι-οφ. Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ με το μαχητικό Ρέθυμνο (2-0) και ακονίζει τα μαχαίρια του για τους ημιτελικούς με την φιλόδοξη ΑΕΚ. Κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» όπως είναι αυτονόητο έχουν αναπτύξει πελατειακή σχέση τα τελευταία χρόνια, 20 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις την τελευταία 10ετια. Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες ο Πρίντεζης. Βρίσκεται κανονικά στη 12αδα και θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Παπαπέτρου. Πρώτη συμμετοχή της ΑΕΚ στα ημιτελικά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Για να το καταφέρει αυτό χρειάστηκε να ξεπεράσει δύσκολα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ που στο πρώτο ματς έκανε το «break» επιστρέφοντας από το -17. Η «Ένωση» όμως έδειξε χαρακτήρα στα δύο επόμενα όπου έπαιξε συν τοις άλλοις και εξαιρετική άμυνα περιορίζοντας τον «δικέφαλο του Βορρά» στους 59 και 54 πόντους αντίστοιχα. Φυσικά επιτυχία αποτελεί μόνο αυτό το γεγονός στην δεύτερη σερί χρονιά της στην Α1 μετά τον υποβιβασμό. Ότι θετικό αποκομίσει από εδώ και πέρα κέρδος και υπέρβαση θα είναι αφού κακά τα ψέματα ιδιαίτερες απαιτήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν. Και στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας πάντως στάθηκε αξιοπρεπέστατα χάνοντας δύσκολα από τον Ολυμπιακό με 79-71 στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα πιο δύσκολα και μετά από παράταση στο γήπεδο της (93-100).

3314. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Δεύτερος γύρος των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα έδρας.Στον τελικό θα βρεθεί η ομάδα που θα κάνει πρώτη 3 νίκες σε σειρά αγώνων 2+2+1.Εποχή Πεδουλάκη που έχει αποδειχτεί ο άνθρωπος ειδικών αποστολών στον Παναθηναϊκό μετά τον πικρό αποκλεισμό από την Κούτσα Λαμποράλ με «σκούπα» και απογοητευτικές εμφανίσεις σε όλη τη σειρά. Στην πρώτη φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος ξεπέρασε με 2/2 νίκες τον Κολοσσό, η δεύτερη στο «Βενετόκλειο» πιο δύσκολη (71-80) και χάρις στην εμπειρία και ψυχραιμία των παικτών του. Μη διαθέσιμοι οι Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννης. Την ίδια στιγμή ο Άρης ανάβει λαμπάδα στο ανάστημα του Μάρσαλ για την επική του γκάφα να σκοράρει στο καλάθι της ομάδας του ενώ προηγούνταν η Κηφισιά με 95-93 και είχε τη μπάλα στην κατοχή της. Μία σίγουρη ήττα δηλαδή για τους Θεσσαλονικείς μετατράπηκε σε παράταση και στη συνέχεια νίκη για να περάσουν στα ημιτελικά γλιτώνοντας το τρίτο παιχνίδι. Συντριπτικά υπέρ των «πρασίνων» και η παράδοση με 8/8 νίκες σε προηγούμενους τους αγώνες στα πλέι-οφ ενώ φέτος έχει απολογισμό 3-0 με ισάριθμες νίκες στο πρωτάθλημα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη δυσκολεύτηκε (70-76), στα άλλα δύο μεταξύ των οποίων και ο ημιτελικός του κυπέλλου στην Αθήνα επικράτησε με 21 πόντους διαφορά. Αν έπρεπε να επιλέξουμε κάτι αυτό θα ήταν το -14,5 χάντικαπ.

3052. ΣΑΣΑΡΙ – ΜΙΛΑΝΟ

Τελευταία αγωνιστική στη Λέγκα της Ιταλίας, όλα τα ματς την ίδια ώρα (21.30). Ουσιαστικά κρίνονται δύο εισιτήρια στα πλέι-οφ και η ομάδα που θα υποβιβαστεί. Εξασφαλισμένη έχει την 1η θέση η Μιλάνο μετά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής και συγκεκριμένα την ήττα της Ρέτζια Εμίλια και τη δική της νίκη με την Κρεμόνα (81-77) που αύξησαν τη διαφορά της στις δύο νίκες. Η επίδοξη πρωταθλήτρια πάντως έρχεται από δύο σερί ήττες εκτός έδρας με Ορλάντο και Μπρίντιζι. Η Σάσαρι δεν γνωρίζει ακόμα την τελική της θέση (από 5η μέχρι 8η μπορεί να τερματίσει) αφού ισοβαθμεί στους 30 βαθμούς με τον ίδιο αριθμό νικών (15-14) με άλλες τρεις ομάδες (Βενέτσια, Πιστόια, Τρέντο). Η συμμετοχή της στα πλέι-οφ πάντως έχει «κλειδώσει». Θεωρητικά ένα κίνητρο για την Σάσαρι είναι να αποφύγει την 8η θέση που θα την φέρει πάνω στην Μιλάνο στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. Λογικό και επόμενο να δίνεται φαβορί η περσινή πρωταθλήτρια Σάσαρι με τον Ρέπεσα ίσως να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής ενόψει του πρώτου αγώνα των πλέι-οφ που θα αρχίσει τις επόμενες μέρες. Στέκεται ως επιλογή το -3,5 χάντικαπ στο 1,90 της Bet365.

3053. ΡΕΤΖΙΑΝΑ ΕΜΙΛΙΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Ξέμεινε από καύσιμα στο χειρότερο τάιμινγκ η Εμίλια αφού με τις δύο τελευταίες της ήττες (εντός από Σάσαρι και εκτός από Βαρέζε) έχασε οριστικά κάθε ελπίδα διεκδίκησης της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια ενώ μπήκε σε κίνδυνο και η 2η θέση από την Αβελίνο με την οποία ισοβαθμούν με τον ίδιο αριθμό νικών. Ουσιαστικά όμως λόγω πλεονεκτήματος σε αυτή την ισοβαθμία με νίκη επί της Μπολόνια θα τερματίσει στην 2η θέση εκτός αν την ίδια ώρα χάσει η Αβελίνο. Η Βίρτους με την ευρεία νίκη (73-54) επί της Τορίνο κάλυψε τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο από την συγκεκριμένη ομάδα και έτσι απέκτησε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι άνετη αφού με ήττα εδώ -που είναι και το πιο λογικό σενάριο- και νίκες των δύο ομάδων από κάτω της (Τορίνο και Καζέρτα) ίσως αποχαιρετήσει την 1η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τετραπλή ή πενταπλή ισοβαθμία που μπορεί να προκύψει. Σημαντικό στοιχείο πως εκτός έδρας είναι η πιο αδύναμη ομάδα στην κατηγορία με 13/14 ήττες (1-13). Αμφότερες με ισχυρό κίνητρο, δεν θα μπλέξουμε.

3054. ΤΟΡΙΝΟ – ΠΕΖΑΡΟ

Με κάτω τα χέρια έχασε η Τορίνο από την άμεση ανταγωνίστρια της Μπολόνια (73-54), ένα αποτέλεσμα μάλλον καταδικαστικό αφού ακόμα και αν κερδίσει την -βαθμολογικά αδιάφορη- Πεζάρο θα πρέπει να περιμένει την ήττα της Καζέρτα την ίδια ώρα για να αποφύγει τον υποβιβασμό αφού υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Η Πεζάρο εκτός από βαθμολογικά αδιάφορη είναι και ανύπαρκτη μακριά από την έδρα της με ρεκόρ 2-12. Do or die το ματς για την Τορίνο και για αυτό έχουν προσαρμοστεί οι αποδόσεις έτσι, η νίκη της από ημίχρονο (1/1) στον Stoiximan πληρώνει 1,95 και βρίσκεται στις επιλογές μας ( Daggers ).

3055. ΚΑΠΟ ΝΤ’ ΟΡΛΑΝΤΟ – ΠΙΣΤΟΪΑ

Σωμένη και μαθηματικά η Ορλάντο που παίζει πάντα σε χαμηλό τέμπο έχοντας τη χειρότερη επίθεση (68,9 πόντοι μ.ο.) αλλά παράλληλα και την 2η καλύτερη άμυνα με παθητικό 73,7 πόντους μ.ο. Στην αντίπερα όχθη η Πιστόια κινδυνεύει να μείνει και εκτός πλέι-οφ σε περίπτωση ήττα της και αν την ίδια ώρα νικήσει η Βαρέζε την Καντού. Αν κερδίσει όμως τότε θα διατηρήσει την 6η θέση ενώ υπάρχει και σενάριο (με ήττα της Βενέτσια) που την ανεβάζει στην 5η θέση. Η Ορλάντο είναι πιο χαλαρή ερχόμενη από τρεις διαδοχικές ήττες αλλά στο γήπεδο της έχει ρεκόρ 5-1 στα έξι τελευταία χάνοντας μόνο από την Τρέντο στον πόντο. Στο 1,83 βρίσκουμε στον Stoiximan το -1,5 χάντικαπ της Πιστόια που είναι και η μοναδική ομάδα με βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού η νίκη θα ισοδυναμεί με την παρουσία της στα πλέι-οφ.

3056. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Ξεκούραστη νίκη για τη Λαμποράλ απέναντι στην Χιπουσκόα (101-73), από το ημίχρονο άλλωστε προηγούνταν με 31 πόντους διαφορά. Λόγω του Final 4 της Ευρωλίγκα που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα (13/5 με Φενέρμπαχτσε) θα παίξει και την Τετάρτη στο πρωτάθλημα ξανά στη Βιτόρια με αντίπαλο τη Μπανταλόνα που την Κυριακή γνώρισε ντροπιαστική ήττα (96-65) εκτός έδρας από την Ανδόρρα. Σε τραγική κατάσταση οι Καταλανοί, μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία (1-4) όπου στα τρία πιο πρόσφατα δέχτηκαν 96, 92 και 91 πόντους. Την ερχόμενη Κυριακή πάντως αναμένεται να επικρατήσει της ουραγού Χιπουσκόα και να «κλειδώσει» την παραμονή της. Οι Βάσκοι τρέχουν και σκοράρουν ασταμάτητα στη «Buesa Arena» (90 πόντοι μ.ο.), χαρακτηριστικά στα 4/5 προηγούμενα τους ματς πέτυχαν 100αρα (100, 101, 107, 108). Ενδιαφέρουσα επιλογή το over 91,5 πόντων της Λαμποράλ στο 1,95 ( Stoiximan).

3057. ΚΑΖΕΡΤΑ – ΤΡΕΝΤΟ

Το μέλλον της στην κατηγορία παίζει η Καζέρτα, με νίκη επί της Τρέντο γλιτώνει τον υποβιβασμό και πέφτει η Τορίνο της οποίας υπερτερεί στην ισοβαθμία. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα σωθεί μόνο αν ηττηθεί η Τορίνο που δίνει τον δικό της τελικό παραμονής με την Πεζάρο. Είναι πάντως πολύ ντεφορμέ αφού στα 10 τελευταία ματς νίκησε μόνο την Πεζάρο και αυτό με ένα πόντο διαφορά (1-9). Τη νίκη όμως θα κυνηγήσει και η Τρέντο για να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ, αυτή έχει το καρπούζι αυτή και το μαχαίρι. Εκτός πλέι-οφ μένει μόνο με δική της ήττα, νίκες των Σάσαρι και Βαρέζε και ήττα μίας εκ των Πιστόια ή Βενέτσια αφού με αυτές τις ομάδες υστερεί στην ισοβαθμία. Με νίκη μπορεί να τερματίσει από 5η μέχρι 8η αναλόγως και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων. Στα ίσια οι αποδόσεις, δεν θα μας απασχολήσει στοιχηματικά η αναμέτρηση αφού η μεν Καζέρτα παίζει για τη σωτηρία ή δε Τρέντο για την είσοδο της στην προνομιούχο 8αδα.

3058. ΚΑΝΤΟΥ – ΒΑΡΕΖΕ

Μόνο ένα σενάριο δίνει το τελευταίο εισιτήριο της 8ης θέσης για τα πλέι-οφ στην Βαρέζε και αυτό είναι η νίκη στην έδρα της σωμένης Καντού σε συνδυασμό με την ήττα της Πιστόια. Σε καλή φόρμα αφού το τελευταίο 2μηνο τρέχει ρεκόρ 7-2. Δεν κινδυνεύει η Καντού αφού υπερέχει και στις δύο ισοβαθμίες που μπορούν να προκύψουν με Τορίνο και Καζέρτα. Από τη στιγμή που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το δικό της αποτέλεσμα η Βαρέζε θα αποφύγουμε (τουλάχιστον pre game) το 2,40 της νίκης της.

3310. ΚΡΕΜΟΝΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Η μοναδική αναμέτρηση στο φινάλε της Ιταλίας που δεν έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Κρεμόνα θα τερματίσει σίγουρα στην 4η θέση και περιμένει την αντίπαλο της στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ ενώ η Μπρίντιζι βρίσκεται στη 10 θέση και δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος ενασχόλησης αφού καμία από τις δύο δεν «καίγεται» για τη νίκη.

3300. ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΑΒΕΛΙΝΟ

Το πόσο φιλόδοξη ομάδα είναι η Βενέτσια ενόψει και των πλέι-οφ αποδείχτηκε με τη μεταγραφή-βόμβα που ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες αφού συμφώνησε σε όλα με τον Τζέρεμι Πάργκοο οποίος αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα της Κίνας (με 24,9 πόντους, 8,4 ασίστ, 5,3 ριμπάουντ μ.οο ανά αγώνα) και πριν λίγα χρόνια έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ-Αβίβ (13 πόντοι, 5,4 ασίστ μ.ο.). Επίσης στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και σε διάφορες ομάδες στο ΝΒΑ. Μπορεί να αλλάξει επίπεδο με αυτή την προσθήκη η Βενέτσια που με νίκη επί της Αβελίνο θα τερματίσει στην 5η θέση (οπότε με μειονέκτημα έδρας με Κρεμόνα στον πρώτο γύρο) αφού υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες με Τρέντο, Πιστόια και Σάσαρι. Αν δε τα καταφέρει όμως και δεν ευνοήσουν τα άλλα αποτελέσματα (νίκες των Πιστόια, Σάσαρι, Τρέντο) μπορεί να υποχωρήσει μέχρι και στην 8η θέση. Η Αβελίνο μόνο στο ενδεχόμενο ήττας της Ρέτζια Εμίλια μπορεί με δική της νίκη να τερματίσει στην 2η θέση. Όπως και να έχει μιλάμε για την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ιταλία το τελευταίο 4μηνο με 15 νίκες στα 16 τελευταία παιχνίδια της (15-1). Μεγάλη μάχη αφού αμφότερες έχουν βαθμολογικό κίνητρο προκειμένου να βελτιώσουν την τελική τους θέση στην κατάταξη ενόψει των ζευγαρωμάτων στα πλέι-οφ. Το over 154,5 ίσως αποδειχτεί καλή λύση αφού η παρουσία του Πάργκο αλλάζει τις ισορροπίες και δυναμώνει πολύ τη Βενέτσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ