ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακτινογραφία κουπονιού Πέμπτης

Ακτινογραφία κουπονιού Πέμπτης

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Πέμπτης (25/2). Πηγή: Betblog.gr.

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Πέμπτης.

791. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η μεγάλη αγωνιστική απραξία, η απώλεια ενός γρήγορου επιθετικού που θα ταιριάζει στο πλάνο του Τσερεφτσένκο και η απουσία δύο σημαντικών αμυντικών, ανάγκασαν τη Λοκομοτίβ σε δίκαιη ήττα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, όπου μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο αν η Φενέρ ήταν πιο σοβαρή στην τελική προσπάθεια. Οι Ρώσοι θα έχουν ξανά τα ίδια προβλήματα, όμως επιστρέφει ο βράχος της άμυνας Τσόρλουκα, ενώ οι Τούρκοι δε θα προβούν σε ροτέισον και θα παίξουν με όπλο την εξαιρετική φετινή ανασταλτική τους λειτουργία, για να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Ευνοϊκά και τα νούμερα της «σανκάρια» από τη φάση των ομίλων για να δούμε λίγα γκολ στο ματς, με τοunder2,25 να αποτελεί επιλογή σε απόδοση 1,775 στηνBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

794. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΑΡΣΕΪΓ

Πονηρό σκορ το 1-0 σε νοκ-άουτ φάση και όταν υπάρχει επαναληπτικός. Η Μπιλμπάο χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Αντούριθ πήρε το προβάδισμα και αν δεν ηττηθεί στη ρεβάνς στο «Σαν Μαμές» θα προκριθεί στους 16. Η Μαρσέιγ ψάχνει μόνο νίκη αλλά σε περίπτωση που δεχτεί γκολ θα χρειάζεται μετά να σκοράρει σίγουρα δύο γκολ. Εκτός έδρας ναι μεν είναι πιο αποτελεσματική και αήττητη εδώ και 14 ματς (9-5-0) αλλά στην Ισπανία δεν αναμένεται να έχει εύκολο έργο και απέναντι σε μία πολύ διψασμένη ομάδα για ευρωπαϊκή διάκριση. Περιμένουμε να μπουν αμφότερες πιο συντηρητικά στα πρώτα λεπτά, σε ελκυστική απόδοση (2,15) προσφέρεται στον Stoiximan το ενδεχόμενο το πρώτο γκολ να σημειωθεί μετά το 28’. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

799. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Αρκετά ύπουλο μοιάζει για τη Λίβερπουλ το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, θα πρέπει να είναι απολύτως σοβαρή στα αμυντικά της καθήκοντα για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Επιθετικά έχει ρυθμό στο «Άνφιλντ», θεωρούμε πως θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Υστερεί σε εμπειρία και αποτελεσματικότητα η Άουγκσμπουργκ, δεν έχει το εύκολο γκολ και λογικά θα «λυγίσει» στο Λίβερπουλ. Φυσικά και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς για τους «κόκκινους», όμως έστω και με μια νίκη στο όριο θα βρεθούν στους «16» του θεσμού. Στο 2,12 βρίσκουμε το συνδυασμό άσου & under 3,5 στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

798. ΛΑΤΣΙΟ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα πρόκρισης χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα, δίκαιο σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα. Στο πρωτάθλημα μετρούν μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε (1-3-1), με αρκετά σκαμπανεβάσματα η φετινή παρουσία τους, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στα πολλά προβλήματα απουσιών που έχουν προκύψει ως τώρα (έχουν πάντως ελαττωθεί εσχάτως). Η Γαλατά διανύει εφιαλτική σεζόν, ελπίδες για το πρωτάθλημα δεν υπάρχουν, το κύπελλο και η διάκριση στο Γιουρόπα είναι οι μοναδικοί χειροπιαστοί στόχοι της, ενδεικτικό της άσχημης κατάστασής της είναι το γεγονός ότι για να επιβληθεί της Τραμπζονσπόρ την Κυριακή χρειάστηκε οι αντίπαλοι να αντικρίσουν τέσσερις κόκκινες κάρτες και η ίδια να βρει το γκολ της νίκης για το τελικό 2-1 με πέναλτι στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Καλύτερη ομάδα η Λάτσιο, θεωρούμε πώς θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση, παραείναι όμως χαμηλό το 1,55 του άσου για να ασχοληθούμε.

797. ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Εμφανώς επηρεασμένη από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και χωρίς ένταση στο παιχνίδι της, η Κράσνονταρ υποτάχθηκε στη Σπάρτα στο πρώτο ματς, όμως έχασε μόνο με 1-0, διατηρώντας έτσι ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης. Οι Τσέχοι μακριά από την Πράγα δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακοί, σκοράρουν τα μισά γκολ συγκριτικά με αυτά που πετυχαίνουν μπροστά στο κοινό τους, ενώ οι Ρώσοι εντός έδρας έχουν μόλις μία ήττα κατά τη φετινή σεζόν και θεωρούμε πως η ρεβάνς δε θα έχει καμία σχέση με το πρώτο ματς. Οι άμυνες κρίνουν το θριαμβευτή στα νοκ-άουτ παιχνίδια, το 1-0 της Πράγας καθιστά σαφές πως καμία ομάδα δε θα ρισκάρει στο «Στάντιον Κούμπαν», με τοunder2,5 να έχει τον πρώτο λόγο σε απόδοση 1,80 στηνBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

796. ΣΑΛΚΕ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Η Σάλκε είναι εμφανώς πιο έτοιμη από τους Ουκρανούς οι οποίοι μετά και τη χειμερινή διακοπή παρουσιάστηκαν αρκετά μουδιασμένοι και αποδυναμωμένοι μετά και τη φυγή του πολύτιμου φορ Τεσέιρα, επίσης στο συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ πιθανόν να έχουν 3-4 σημαντικές απουσίες. Ικανοποιητικό κρίνεται το 1,80 του άσου στηνBet365 ο οποίος απoτελεί επιλογή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

795. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.

Οι γηπεδούχοι αποτελούν το απόλυτο φαβορί της αναμέτρηση και από τη στιγμή που η Σπόρτινγκ θα παίξει χωρίς άγχος και δεν «καίγεται» για την πρόκριση πολύ πιθανόν να δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετά γκολ. Στην ικανοποιητική απόδοση του 1,85 τοover2,5 στηνBet365 αποτελεί επιλογή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

800. ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Με αγγαρεία μοιάζει ο επαναληπτικός της Ραπίντ με τη Βαλένθια μετά τον διασυρμό της Αυστριακής ομάδας στην Ισπανία (6-0). Για το γόητρο και για τον κόσμο τους θα παίξουν οι παίκτες της Ραπίντ που συνηθίζουν να μετατρέπουν σε ροντέο τα παιχνίδια τους εκεί. Μετρούν 7συνεχόμενα GG&over2,5στα προηγούμενα παιχνίδια τους στο Γιουρόπα Λιγκ και από τη στιγμή που και η Βαλένθια θα παίξει απελευθερωμένα περιμένουμε να δούμε υψηλό σκορ με γκολ και από τις δύο πλευρές. Ο συνδυασμόςGG&over2,5 στο 2,00 του Stoiximan αποτελεί επιλογή των YoungGuns . Διαβάστε περισσότερα εδώ.

805. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Χρυσή ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στις Βρυξέλλες, καθώς σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να πετύχει πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και καλείται να κάνει την ολική ανατροπή στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως τόνισε και ο προπονητής της Άντερλεχτ Μπέσνικ Χάσι, η ομάδα του θα πρέπει να αντέξει στην πίεση του αντιπάλου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με το 1-0 πάντως να της δίνει σημαντικό προβάδισμα. Απαγορεύονται τα λάθη στην άμυνα για τους «ερυθρόλευκους», προσεκτικά θα μπουν στο ματς οι Βέλγοι, οι οποίοι δύσκολα θα ρισκάρουν όσο το σκορ μένει στο 0-0. Σε απόδοση 1,83 προσφέρει η Bet365 το ενδεχόμενο να μη δούμε γκολ στα πρώτα 30’ της αναμέτρησης. Άλλωστε, οι δύο ομάδες φημίζονται για τις εξαιρετικές ανασταλτικές τους επιδόσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

802. ΠΟΡΤΟ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Από τα πιο λαμπερά ζευγάρια στο Γιουρόπα Λιγκ σε σχέση με τη δυναμικότητα και το ειδικό βάρος της φανέλας των δύο ομάδων το Πόρτο-Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί με το 2-0 την περασμένη Πέμπτη δείχνουν έτοιμοι να προκριθούν στις 16 καλύτερες ομάδες αρκεί να μην ηττηθούν με δύο γκολ διαφορά. Αν πετύχουν πάντως γκολ τότε θα αναγκάσουν τους «δράκους» να χρειάζονται μετά τέσσερα γκολ. Όπως και να έχει περιμένουμε ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, κάτι που συνέβη και στο πρώτο ματς αλλά κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων. Καλή περίπτωση τοover2,5 στο 1,85 της Bet365ελπίζοντας να υπάρξει ενδιαφέρον και στοlive.Διαβάστε περισσότερα εδώ.

806. ΝΑΠΟΛΙ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Η Βιγιαρεάλ από τη στιγμή που προκρίνεται αν δεν ηττηθεί και γενικά αν δεν δεχτεί πάνω από ένα γκολ (στο 1-0 θα έχουμε παράταση) αναμένεται να έχει παθητικό ρόλο και να δώσει χώρο στην αντίπαλο της. Άλλωστε ακόμα και στο πρώτο ματς στο «Ελ Μαδριγάλ» έδωσε απλόχερα την κατοχή μπάλας (43%-57%) στη Νάπολι που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις περισσότερες ευκαιρίες αλλά δέχτηκε γκολ (στο 82’) εξ’ αιτίας της αριστοτεχνικής εκτέλεσης φάουλ του Ντένις Σουάρεζ. Με τακτική και συντηρητική προσέγγιση θα αγωνιστεί στο «Σαν Πάολο» το «κίτρινο υποβρύχιο». Θα πάμε με το σενάριο ενός πρώτου ημιχρόνου όπου οι δύο ομάδες και κυρίως η Νάπολι δεν θα είναι τόσο τολμηρή. Επιλογή το under1 ημιχρόνου στο 1,90 τηςBet365, καλή σκέψη και το 2,12 στον Stoiximan για να σημειωθεί το πρώτο γκολ μετά το 28’. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

801. ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Η νίκη της Σεντ Ετιέν με 3-2 στο πρώτο ματς αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στη Βασιλεία. Οι πρωταθλητές Ελβετίας διαθέτουν εξαιρετική επιθετική γραμμή, κάτι που αποδεικνύουν σε κάθε φετινό τους ματς, σκοράροντας σε όσα ματς έδωσαν την τρέχουσα σεζόν. Δυνατοί και οι Γάλλοι στο συγκεκριμένο τομέα, αφού βρήκαν δίχτυα στα 12/13 παιχνίδια του το 2016, όπως και σε όλες τις εξόδους τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, θεωρούμε πως οι επιθέσεις των δύο ομάδων θα κρίνουν το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Σε απόδοση 1,70 προσφέρει το αμφίσκορο ο Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

804. ΜΟΛΝΤΕ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Τεράστια η διαφορά των δύο ομάδων, όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι, με την αγωνιστική απραξία της Μόλντε να γιγαντώνει το χάσμα. Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους ανέτοιμους Νορβηγούς, οι οποίοι όμως σύμφωνα και με δηλώσεις του προπονητή τους Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, θα τα δώσουν όλα για να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι το Γιουρόπα Λιγκ. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Σεβίλλη έχει μία ιδιαίτερη αγάπη, αφού την έχει κατακτήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια, μετράει πλέον δέκα διαδοχικές νίκες σε αυτή, με τα 8/9 τελευταία της παιχνίδια να έχουν πολλά τέρματα. Ματς χωρίς σκοπιμότητες περιμένουμε, αφού όλα έχουν κριθεί μετά το 3-0 του «Σάντσες Πιθχουάν», με το συνδυασμόGGκαιover2,5 να αποτελεί επιλογή στο 1,95 τηςBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

585. ΤΟΤΕΝΑΜ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε στο πρώτο παιχνίδι η Τότεναμ , με το 1-1 του «Αρτέμιο Φράνκι», έχει το εύκολο γκολ όταν αγωνίζεται εντός έδρας στην Ευρώπη. Με καλή ψυχολογία ταξιδεύει στη Αγγλία η Φιορεντίνα, είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί επιθετικά εφόσον δέχτηκε γκολ στην έδρα της, έχει πάντως την ποιότητα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, χωρίς ωστόσο να εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί η πρόκριση, διόλου απίθανο να δούμε παράταση, παίζεται το 1,85 του GG στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

803. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Σε περιπέτειες μπήκε η Γιουνάιτεντ έπειτα από την ήττα στη Δανία με 1-2, πιθανός αποκλεισμός από τη Μίντιλαντ δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός πάντως κέρδισε χρόνο χάρη στο 3-0 επί της Σριούσμπερι τη Δευτέρα για το κύπελλο, έχει ωστόσο πολλά αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει καθώς δεν προλαβαίνουν οι Ντε Χέα, Ρούνεϊ και Φελαϊνί, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ακόμα βασικοί που είναι εκτός εδώ και καιρό (ειδικά στα μπακ το πρόβλημα είναι μεγάλο). Η Μίντιλαντ, πλην της πρώτης αναμέτρησης με τη Γιουνάιτεντ, δεν έχει άλλο επίσημο ματς στα πόδια της από τις 10 Δεκεμβρίου και ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να διαφυλάξει το προβάδισμα που απέκτησε στο γήπεδό της. Ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για το 1,25 του άσου, προς αποφυγή η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

809. ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πρεμιέρα στον όμιλο για δύο φορμαρισμένες ομάδες που έχουν ξεκινήσει καλά στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Η έδρα και η ποιοτική ανωτερότητα της Ροσάριο της δίνουν το πλεονέκτημα, αν και θεωρούμε πολύ χαμηλές τις τιμές του άσου για να ασχοληθούμε σοβαρά.

808. ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ – ΚΟΜΠΡΕΣΑΛ

Το 0-0 απέναντι στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε ήταν το αποτέλεσμα που έφερε η Σέρο Πορτένιο στο πρώτο της ματς στους ομίλους του Λιμπερταδόρες. Φέτος το Λιμπερταδόρες είναι από τους βασικούς της στόχους και το Απερτούρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, θεωρούμε ότι η Κομπρεσάλ που παρότι το πάλεψε με την Κορίνθιανς (έχασε με 0-1 στο 90’) δεν έχει την ποιότητα να σταθεί στην Παραγουάη, ο άσος όμως είναι μικρός.

810. ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΠΑΣΤΟ – ΕΝΒΙΓΚΑΔΟ

Τέσσερα Χ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές μετράει η Ντεπορτίβο Πάστο (1-4-0), έρχεται πάντως από αποτέλεσμα ψυχολογίας αφού απέσπασε 2-2 από τη Τζούνιορ, παρόλο που βρέθηκε με δυο γκολ στην πλάτη από το 30’. Η Ενβιγκάδο (1-1-3) έκανε σεφτέ στα τρίποντα, χάρη στο 2-1 επί της Σάντα Φε, έχει ωστόσο δυο ήττες σε ισάριθμες εξόδους ως τώρα. Καλύτερα τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής των γηπεδούχων, θεωρούμε ότι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, τα σκοράκια 1-0/2-0/2-1 με κάλυψη το 1-1 κρατάμε εδώ.

812. ΤΡΟΥΧΙΓΙΑΝΟΣ - ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ

Με την ψυχολογία στα ύψη πηγαίνει η Τρουχιγιάνος στην πρεμιέρα του ομίλου κόντρα στην κάτοχο του θεσμού Ρίβερ. Είναι φορμαρισμένη και ο κόσμος ανυπομονεί, όμως η ποιότητα της ομάδας της Αργεντινής είναι δεδομένη και είναι φυσικά ανώτερη ομάδα από την αντίπαλο της. Όμως το διπλό είναι σχετικά χαμηλό για πρεμιέρα και ειδικά σε μία όχι και τόσο εύκολη έδρα.

811. ΕΜΕΛΕΚ - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΤΑΤΣΙΡΑ

Η Έμελεκ δεν θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα αλλά στη Γκουαγιακίλ. Στο πρώτο της ματς έχασε με 2-4 από την Πούμας στο Μεξικό και θέλει να ρεφάρει παίζοντας με την σαφώς πιο αδύναμη Τάτσιρα. Η ομάδα από τη Βενεζουέλα πάντως δείχνει σε καλή κατάσταση, γι αυτό και θα αποφύγουμε τον άσο του 1,60.

813. ΑΛΙΑΝΖΑ ΠΕΤΡΟΛΕΡΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Στον πάτο της βαθμολογίας βρίσκεται η Αλιάνζα Πετρολέρα, καθώς αγνοεί ακόμα τη νίκη (0-2-3, 4/5 GG), μάλιστα και στα δυο παιχνίδια που έδωσε μπροστά στο κοινό της γνώρισε ισάριθμες ήττες. Η Τζούνιορ πραγματοποιεί δυνατό μπάσιμο στο Απερτούρα, 3-1-0 ο απολογισμός της, η πρώτη της απώλεια βαθμών ήρθε στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της (2-2 απέναντι στην Ντεπορτίβο Πάστο). Σε αποδόσεις καθαρού φαβορί προσφέρεται η νίκη των φιλοξενούμενων, δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι βρίσκουμε αξία στο διπλό με αυτά τα σετ. Δεν θα μπλέξουμε εδώ.

816. ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΦΟΙΝΙΞ - ΜΕΛΜΠΟΥΡΝ ΣΙΤΙ

Η Γουέλινγκτον Φοίνιξ (3-2-3 εντός) έρχεται από την ήττα με 3-2 από τους Τζετς του Νιουκάστλ εκτός έδρας, σε ένα ματς που προηγήθηκε δύο φορές με δύο γκολ του Γουότσον, όμως ο ίδιος παίκτης στο 71’, και με το σκορ στο 2-2, δέχτηκε κόκκινη κάρτα και λίγο μετά η ομάδα του δέχθηκε το γκολ της ήττας. Η Μέλμπουρν Σίτι (3-3-4 εκτός) κέρδισε με 4-1 τους Μάρινερς του Σέντραλ Κοστ εύκολα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ήταν τρία ματς δίχως νίκη όμως εκμεταλλεύτηκε το χαμηλό επίπεδο της αντιπάλου και αντέδρασε. 13 σερί over 2,5 η Μέλμπουρν Σίτι, 4/6 over 2,5 η Γουέλινγκτον, φυσικά και το σκέτο over αλλά και μαζί με το g/g έχουν εξευτελιστικές τιμές, μόνο στο live ίσως βρούμε κάποια ευκαιρία.

Ακτινογραφία κουπονιού Πέμπτης

3049. TΣΣΚΑ – ΚΙΜΚΙ

Υπέροχους περιπάτους έκανε η ΤΣΣΚΑ στο διάλειμμα της Ευρωλίγκα διαλύοντας τις Νίζνι, Αστάνα και Κάλεβ Ταλίν για τη Λίγκα VTB με διαφορές 32-33 πόντους και έφτασε τις 27 νίκες στα 29 τελευταία παιχνίδια της (ήττες από Κίμκι και Λαμποράλ εκτός έδρας). Φυσικά έτσι όπως πάει ο όμιλος στο ΤΟΠ-16 έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για την πρωτιά αφού έχει να υποδεχτεί Κίμκι, Λαμποράλ και Ζαλγκίρις έχοντας ένα απίθανο σερί με 15 συνεχόμενες νίκες στη Ρωσία αλλά και 27-1 (ήττα από Μάλαγα στον πρώτο γύρο) στα τελευταία της 28 ματς. Η Κίμκι σίγουρα έχει εξαιρετικό ρόστερ αλλά παθαίνει συχνά μπλακ άουτ όταν πιεστεί, όπως η πρόσφατη ήττα με 74-82 από τη Νίζνι στη Λίγκα VTB ή η ήττα με 82-93 από τη Ρεάλ στο πιο κρίσιμο ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στο ΤΟΠ-16. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί φέτος δύο 3 φορές, δύο στη VTB με ισάριθμες νίκες της ΤΣΣΚΑ και μία στον πρώτο γύρο του ΤΟΠ-16 όταν η Κίμκι επικράτησε στην πρεμιέρα με 91-89 σε ένα τρομερό ματς. Και τα τρία είχαν το λιγότερο 180 πόντους, εξού και το απίθανο για Ευρωλίγκα όριο των 177,5 πόντων που άνοιξε το ματς. Μπορεί τώρα να έχει υποχωρήσει ήδη δύο πόντους (175,5) αλλά παραμένει αρκετά υψηλό για ποντάρισμα έστω και αν η οποιαδήποτε σκέψη μας θα ήταν πάλι σε αυτήν την επιλογή.

3050. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ σηκώνοντας τον τίτλο η Νταρουσάφακα, έφτασε μέχρι τον τελικό κερδίζοντας άνετα την Τράμπζο και οριακά τη Μπάνβιτ αλλά στον τελικό παρά τη μεγαλειώδη της απόδοση έπεσε θύμα της προσωπικότητας του Μπογκντάνοβιτς που πέτυχε ένα απίθανο buzzer χαρίζοντας τον τίτλο στον Ομπράντοβιτς και τη Φενέρ. Άμεση επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε ένα ματς που ουσιαστικά είναι και το τελευταίο χαρτί για διεκδίκηση της πρόκρισης καθώς με ήττα θα μείνει στο 1-7 έχοντας και 2/2 ήττες από Μάλαγα αποχαιρετώντας κάθε σοβαρή ελπίδα. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς έσπασε το ρόδι κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα με 69-66, εδώ όμως τίθεται και θέμα ψυχολογίας μετά από ένα τόσο επίπονα χαμένο τελικό και η Μάλαγα μπορεί να μην είναι και στην καλύτερη κατάσταση της χρονιάς προερχόμενη από 2/2 ήττες από Φενέρ (80-59) και Φουέν (89-79) και έχοντας μόλις ένα διπλό στα 6 τελευταία παιχνίδια της εκτός Ισπανίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρεται ως ξεκάθαρο outsider σε αποδόσεις του 2,20. Η αξία είναι με το διπλό πάντα έχοντας στο μυαλό ματς το χαμένο τελικό των Τούρκων (κάτι που πάντως δεν λειτούργησε υπέρ μας χτες με τον περίπατο της Κανάρια στη Λιμόζ).

3051. ΚΟΥΜΠΑΝ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

Μπορεί να μην είχε Κύπελλα η Κουμπάν την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν ξεκουράστηκε, μάλιστα απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κάνοντας το 3/3 κόντρα σε Μπάισονς, Κράσνι και Δυναμό Τυφλίδας για τη Λίγκα VTB με ελάχιστη διαφορά 22 πόντους και σκοράροντας μέσο όρο 101,7 πόντους. Πλέον μετράει 7 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις ενώ στην Ευρωλίγκα έχει βάλει ξεκάθαρες βάσεις πρόκρισης με ρεκόρ 5-2 αλλά και το απόλυτο 3/3 στο γήπεδό της. Η Τσεντεβίτα μάλλον πρέπει από τώρα να έχει αποχαιρετήσει όποιες ρεαλιστικές ελπίδες καθώς μπορεί να έχει κερδίσει την αλλοπρόσαλλη και τραγική Εφές όμως έχασε από Παναθηναϊκό στην Κροατία και επιπλέον γνώρισε συντριβή και στα κρίσιμα ματς με Μάλαγα και Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας χάνοντας ουσιαστικά τις ισοβαθμίες. Έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτου κινήτρων η διαφορά ποιότητας και ρόστερ είναι χαώδης, ακόμη και στο -13,5 παίζεται ο άσος ενώ σίγουρα πιο ελκυστική επιλογή μπορεί να αποτελέσει το over 82,5 των Ρώσων που σκόραραν 89 στο πρώτο ματς μέσα στην Κροατία.

3052. ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Ματς μετά από 8 μέρες για την Όλιβερ που έδειξε να συνέρχεται από τις κάκιστες εμφανίσεις και τις 4 συνεχόμενες ήττες βγάζοντας μεγάλο διπλό μέσα στο Βερολίνο και την Άλμπα με 83-90, λίγο πριν η αντίπαλός της πάει στο Μόναχο και κλείσει το σπίτι της Μπάγερν κατακτώντας το Κύπελλο. Η Μπράουν αποτελεί τη δεδομένη στιγμή την ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες να μπει σφήνα στην 8άδα και η ομάδα που θα βγει έξω από αυτή αν αυτό συμβεί θα είναι η νεοφώτιστη Όλιβερ. Για τον λόγο αυτό το ματς έχει τη σημασία του έχοντας και στα υπόψιν ότι η Μπράουν είχε κερδίσει και στο 1ο ματς με 20 πόντους διαφορά και ένα 2/2 μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ακόμη και σε πιθανές ισοβαθμίες. Δεν θα ασχοληθούμε στοιχηματικά με το ματς.

3053. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΡΕΑΛ

Τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στο Final-8 του Κυπέλλου Ισπανίας πανηγύρισε η Ρεάλ, έστω και αν το έργο της δεν ήταν καθόλου εύκολο εκτός από το 101-84 των προημιτελικών επί της Φουέν. Στα ημιτελικά πέρασε τον κακό της δαίμονα, τη Λαμποράλ που την είχε κερδίσει δύο φορές φέτος, με πρωταγωνιστή τον Γιουλ που σημείωσε 15π στο 2ο ημίχρονο αλλά στον τελικό τα χρειάστηκε κόντρα στην εξαιρετική Κανάρια κερδίζοντας με 85-81 σε ένα ματς που εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πήγε κοντά στο σκορ σε όλο το 40λεπτο. Φυσικά αυτός ήταν ο λιγότερο σημαντικός στόχος από τους τρεις που υπερασπίζονται φέτος οι μαδριλένοι και έτσι όπως έχει γίνει ο όμιλος τους στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Πριν τη διακοπή πάντως έδειξαν τρομερά ψυχικά αποθέματα παίρνοντας ένα παλικαρίσιο διπλό μέσα στην Κίμκι με 82-93 μένοντας μακριά από απίστευτους μπελάδες ακόμη και για πρόκριση στους 8. Κρίσιμο και το συγκεκριμένο ματς κόντρα σε μία Μπάμπεργκ που παραλίγο να κερδίσει (όπως και τόσοι άλλοι) μέσα στη Μαδρίτη αλλά προέρχεται από μία ήττα που πόνεσε με 79-86 μέσα στο Μόναχο στο Final-4 του Κυπέλλου Γερμανίας από τη διοργανώτρια Μπάγερν. Οι μαδριλένοι ενισχύονται πλέον και με τον Λίμα που δίνει ξεκάθαρα ποιοτικότερη βοήθεια στο ντουμπλάρισμα του Αγιόν από τον Τόμπκινς, με όπλο την τρομερή ψυχολογία από την κατάκτηση του Κυπέλλου θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το διπλό και μέσα στη Γερμανία.

3054. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ένας εντελώς διαφορετικός Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί στο 2ο γύρο της Ευρωλίγκα καθώς έγιναν σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης με την απόκτηση τριών παικτών, των Χέινς και Έλιοτ Γουίλιαμς που ήδη πήραν χρόνο συμμετοχής στα διαδικαστικά ματς της Α1 αλλά και του Χάντερ που έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες προπονήσεις του με την ομάδα. Εδώ και καιρό οι πράσινοι περιμένουν πως και πως το ματς με τη Φενέρ αφενός για τη μεγάλη επιστροφή Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ αλλά και αφετέρου γιατί μιλάμε για την πρωτοπόρο και χαλαρή ομάδα του ομίλου που μία νίκη απέναντί της μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της πρόκρισης. Άλλωστε υπάρχουν πολλές κακές γλώσσες που μιλάνε για χαλαρότητα των Τούρκων, όχι επειδή ο Ζοτς θέλει να κάνει κάποιο δωράκι, αλλά επειδή ενδεχομένως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο άλλος όμιλος της φωτιάς η Φενέρ να μη θέλει να καθαρίσει από τώρα την πρώτη θέση αλλά να έχει και δικαίωμα επιλογής αντιπάλου στο χιαστί στις τελευταίες αγωνιστικές όταν θα έχει έρθει εκείνη η ώρα. Σε κάθε περίπτωση κανείς δε γνωρίζει ποτέ τι έχει μέσα στο κεφάλι του ο Ομπράντοβιτς, το ματς άνοιξε με τον άσο στο 1,85 όταν και ίσως υπήρχε μία σχετική σκέψη για επιλογή του άσου. Στις τωρινές τιμές του 1,60 ξεκάθαρα η στοιχηματική αξία γέρνει προς το διπλό του 2,45, τιμές οι οποίες σίγουρα θα διορθωθούν μέχρι την έναρξη του ματς. Απών ο Πάβλοβιτς που αντιμετώπισε προβλήματα, δύσκολο ματς για pregame στοιχηματισμό, η προτίμησή μας θα είναι στον άσο αλλά μόνο σε τιμές με ελάχιστη απόδοση 1,85.

3055. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Πάρα πολύ κοντά στην τρίτη φετινή επικράτηση επί της Ρεάλ έφτασε η Λαμποράλ στον ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου ωστόσο παρά τα τρομερά τρίποντα του Μπουρούση ο αρχηγός Γιουλ πήρε το όπλο του και καθάρισε για τους μαδριλένους που στη συνέχεια κατέκτησαν και τον τρίτο διαδοχικό τίτλο τους. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται ξεκάθαρα στο TOP-16 όπου άλλωστε έκαναν και ένα απίστευτο πρώτο γύρο με διπλά μέσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη παίρνοντας κεφάλι χωρίς κανείς να τους περιμένει. Η Λαμποράλ έχει την ευκαιρία να φτάσει στο 6-2 με νίκη επί της Ζαλγκίρις που μετράει ρεκόρ 1-6 με κάκιστες εμφανίσεις και μοναδική επικράτηση το απίθανο +20 επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της. Το καλό για τους Βάσκους είναι ότι εκτός της Ζαλγκίρις έχουν εντός και τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα (τις οποίες κέρδισαν εντός έδρας στην ACB) και Κίμκι και ακόμη και με 2/3 νίκες θεωρείται απίθανο να μείνουν εκτός με ρεκόρ 8-6. Φυσικά δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν κόντρα στους Λιθουανούς που μετρούν 6/9 ήττες στα φετινά τους ματς εκτός Κάουνας. Επιλογή το -13,5, εξίσου πιθανό και το over 87,5 της Λαμποράλ που προφανώς θα τρέξει ώστε να ανεβάσει τον πήχη του σκορ σε επίπεδα τα οποία ποτέ δεν θα μπορούσε να πιάσει η Ζαλγκίρις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ