ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακτινογραφία κουπονιού Παρασκευής

Ακτινογραφία κουπονιού Παρασκευής

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Παρασκευής (4/3). Πηγή: betblog.gr

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Παρασκευής.

1077. ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ – ΟΝΤΕΝΣΕ

Σημαντικό βαθμό απέσπασε στην έδρα της Μίντιλαντ η Άαλμποργκ (6-1-2 εντός) στο πρώτο της παιχνίδι για το 2016, όμως η διαφορά από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη αυξήθηκε στους έξι βαθμούς. Δε μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Άαρχους η Οντένσε (3-1-5 εκτός), μένοντας στο 2-2 σε ένα ματς όπου ήθελε μόνο τη νίκη, αλλά θα μπορούσε να φύγει και με άδεια χέρια, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Λογικό φαβορί οι γηπεδούχοι, ωστόσο οι αποδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν τη δυσκολία του ματς. Διέξοδος τα πολλά γκολ, αφού η Άαλμποργκ έχει 11/19 over 2,5 και η Οντένσε 13/19.

1079. ΠΟΝΜΠΕΣΚΙΤΖΙΕ – ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ

Σε ξέφρενους ρυθμούς συνεχίζει η Πονμπεσκίτζιε (2-5-5 εντός), η οποία πανηγύρισε την τρίτη της διαδοχική νίκη, επικρατώντας με 2-0 της Γκόρνικ Λέτζνια. Δεν πατάει καλά στο 2016 η Κορόνα (5-4-4 εκτός), δεχόμενη τουλάχιστον δύο τέρματα σε κάθε της ματς στο νέο έτος, με αποτέλεσμα να έχει ρεκόρ 1-0-2 σε αυτό το διάστημα. Με άνεση σκοράρουν τελευταία οι γηπεδούχοι, πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να δούμε πολλά γκολ στην αναμέτρηση..

1091. ΜΟΝΑΧΟ 1860 – ΣΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ

Εκτός των απευθείας θέσεων του υποβιβασμού ύστερα από σχεδόν πέντε μήνες για το Μόναχο (3-4-5) το οποίο με 2 σερί νίκες κατάφερε να… αναθαρρήσει. Τρια ματς αήττητοι μετράνε οι γηπεδούχοι (2-1-0), στο πιο πρόσφατο πέρασαν νικηφόρα 0-1 από την έδρα της Λάουτερν πετυχαίνοντας έτσι την τέταρτη φετινή τους νίκη. Τα τεσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Σαντχάουζεν (5-2-5) έχοντας γνωρίσει τρεις σερί ήττες, στην πιο πρόσφατη έχασε 0-2 εντός έδρας από τη Νυρεμβέργη. Σε καλύτερο μομέντουμ η 1860, ωστόσο απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη-μακριά από την έδρα της- ομάδα κρατάμε μια επιφύλαξη, πάσο.

1092. ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣ. – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ

Τρία ματς χωρίς νίκη (0-1-2) συμπλήρωσε η Φορτούνα (3-1-8) η οποία ηττήθηκε 1-3 εντός έδρας από τη Μπόχουμ παραμένοντας έτσι στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Μια από τα ίδια αλλά πιο άνετη βαθμολογικά η Καρλσρούη (4-2-6) η οποία παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Πάντερμπορν. Σωστά μοιρασμένο το σετ στα μάτια μας, μπορεί να πάει οπουδήποτε.

1101. ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤ. ΓΙΟΥ. – ΣΙΒΑΣΠΟΡ

Τρίτη σερί ήττα για τη Μερσίν (3-2-6 εντός) το 0-2 από την Κόνιασπορ και παραμονή στην προτελευταία θέση και στο -6 από την παραμονή. Λευκή ισοπαλία παραχώρησε στην Αντάλιασπορ η Σίβασπορ (1-2-9 εκτός), με αποτέλεσμα η παραμονή να δυσκολεύει και για την ίδια, καθώς απέχει πλέον πέντε βαθμούς από το στόχο της. Πρόκειται για παιχνίδι-εξάποντο, οπότε οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Πάντως, πιθανότατα η ισοπαλία δε θα ευχαριστεί καμία από τις δύο ομάδες.

1107. ΑΖΑΞΙΟ – ΠΑΡΙ

Τα 9 παιχνίδια ούσα αήττητη (5-4-0) συμπλήρωσε η Αζαξιό (7-5-2) η οποία στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Νανσί. Με μόλις μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα η Παρί (0-6-7 εκτός) φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη ομάδα η οποία θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Λογικό φαβορί οι γηπεδούχοι σε χαμηλές όμως αποδόσεις pregame, στο live ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να τον αγοράσουμε σε καλύτερες τιμές.

1108. ΕΒΙΑΝ – ΝΤΙΖΟΝ

Από δίκαιη ήττα 1-0 στην έδρα της Λανς προέρχεται η Εβιάν (4-4-6) η οποία παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (0-2-1) πλησιάζοντας έτσι επικίνδυνα την ζώνη του υποβιβασμού. Επέστεψε στις νίκες η Ντιζόν η οποία επικράτησε εύκολα με 3-0 εντός έδρας της Τουρ παραμένοντας έτσι στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, 6-5-3 (20-14) το εκτός έδρας ρεκόρ της διαθέτοντας την πιο παραγωγική επίθεση. Αρκετά αναξιόπιστοι οι γηπεδούχοι στο σπίτι τους, η Ντιζόν μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως τέτοιου είδους αναμετρήσεις τις… έχει, διπλό.

1109. ΛΑΒΑΛ – ΛΑΝΣ

Τα επτά παιχνίδια χωρίς νίκη (0-5-2) συμπλήρωσε η Λαβάλ η οποία μετράει τέσσερις σερί ισοπαλίες, οι τρεις από αυτές μάλιστα… λευκές, πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της Κρετέιγ. Επέστρεψε στις νίκες η Λανς (5-5-4) η οποία επικράτησε δίκαια 1-0 εντός έδρας της Εβιάν με αποτέλεσμα να πλησιάσει και πάλι την προνομιούχο τριάδα, under 2,5 & no goal οι έξι τελευταίες αναμετρήσεις της ανεξαρτήτως έδρας. Αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι, σωστά μοιρασμένο το σετ, πάμε παρακάτω.

1110. ΜΠΡΕΣΤ – ΚΡΕΤΕΪΓ

Από σημαντική ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Μετς προέρχεται η Μπρεστ (7-3-3) παραμένοντας παρόλα αυτά αρκετά μακριά από το στόχο της ανόδου, GG και over 2,5 οι 3 από τις 4 από πρόσφατες αναμετρήσεις της. Τα 16 παιχνίδια χωρίς νίκη (0-6-10) συμπλήρωσε η Κρετέιγ (4-2-8) η οποία βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα, στο πιο πρόσφατο παραχώρησε λευκή εντός έδρας ισοπαλία στη Λαβάλ. Υπάρχει λογική στον άσο ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας είναι αρκετά επικίνδυνοι, από τη στιγμή που γηπεδούχοι έχουν ουσιαστικά ξεμείνει από στόχους θα πάμε με το Χ2.

1112. ΟΣΕΡ – ΝΙΟΡ

Τρεις σερί ισοπαλίες μετράει η Οσέρ (7-4-3) με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την προνομιούχο τριάδα, στο πιο πρόσφατο άφησε βαθμούς στην έδρα της Παρί με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2, αήττητοι στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια οι γηπεδούχοι (2-3-0), over 2,5 και goal-goal τα 7 από τα 8 τελευταία της παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας. Τις 8 αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-3-5) συμπλήρωσε η Νιόρ (2-7-4) η οποία παραμένει οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης, λευκή ισοπαλία κόντρα στη Χάβρη στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της. Σε καλύτερο φεγγάρι και αρκετά αξιόπιστοι εντός οι γηπεδούχοι, ο άσος αποτελεί επιλογή.

1113. ΧΑΒΡΗ – ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ

Από λευκή ισοπαλία στην έδρα της Νιόρ προέρχεται η Χάβρη (7-3-3) η οποία παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την Τρίτη θέση ούσα παράλληλα αήττητη στα 3 τελευταία της παιχνίδια (2-1-0). Εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο τη Σόσο για τη Βαλενσιέν η οποία μακριά από την έδρα της μετράει 5-2-7 (11-15 γκολ). Οι γηπεδούχοι διαθέτουν ποιοτικότερο σύνολο, το θέμα είναι πως παρουσιάζονται αρκετά αναξιόπιστοι όταν πρόκειται να διατηρήσουν μεγάλο αήττητο σερί, πάσο.

1121. ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΤΒΕΝΤΕ

Δεν πείθει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα η Άντο, καθώς προέρχεται από δύο «κολλητές» ήττες, με το ευρωπαϊκό της όνειρο να κάνει φτερά σιγά-σιγά. Στον αντίποδα, η Τβέντε φαίνεται πως έχει ξυπνήσει για τα καλά, μετράει πέντε διαδοχικές νίκες, κρατώντας και το μηδέν στις τρεις τελευταίες, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τους μπελάδες περί υποβιβασμού. Με σούπερ ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι, έχουν όλα τα φόντα να πάρουν το τρίποντο, με το +0,25 ασιατικό διπλό να αποτελεί επιλογή σε απόδοση 1,85 στην Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

1122. ΑΛΜΙΡΕ ΣΙΤΙ – ΓΙΟΝΓΚ ΑΓΙΑΞ

Σε ένα συναρπαστικό ματς, όπου το σκορ παρέπεμπε περισσότερο σε πόλο, παρά σε ποδόσφαιρο, η Αλμίρε (3-4-6 εντός) επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-6 της Έμεν και συνεχίζει με μόλις μία ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (3-2-1). Σαρωτικά τα πιτσιρίκια του Άγιαξ (4-1-8 εκτός) έκαναν φύλλο και φτερό τη Ντόρντρεχτ, την οποία διέλυσαν με σκορ 4-1 και πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική τους νίκη. Σύμφωνα με τα πρόσφατα σκορ των δύο ομάδων, αλλά και τη γενικότερη φετινή τους συμπεριφορά (20/26 over 2,5 οι γηπεδούχοι και 19/26 οι φιλοξενούμενοι), τα πολλά τέρματα είναι η μοναδική επιλογή από το ματς.

1123. ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΕΜΕΝ

Λογική ήττα στην έδρα της πρωτοπόρου Σπάρτα Ρότερνταμ γνώρισε η Γκόου Αχέντ (7-2-4), με αποτέλεσμα να μείνει στην έβδομη θέση, έχοντας μόλις μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (1-2-3). Στο ματς της χρονιάς από άποψη σκορ και θεάματος, η Έμεν (5-4-4 εκτός) έχασε από την Αλμίρε με 5-6 και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της (2-1-0). Για τα δεδομένα του πρωταθλήματος, αλλά και τα νούμερα των δύο ομάδων (15/26 over 2,5 οι Ιγκλς και 15/27 η Έμεν), το over 2,5 προσφέρεται σε ικανοποιητικές αποδόσεις και μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

1124. ΜΠΡΕΝΤΑ – ΑΚΙΛΙΖ 29

Την ήττα με 4-3 γνώρισε στην έδρα της Φένλο η Μπρέντα (8-2-3 εντός) και συνεχίζει με μία νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (1-2-1, βρισκόμενη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερη κολλητή νίκη για την ερασιτεχνική Ακιλίζ (2-5-6 εκτός) το 3-2 επί των νέων της Αϊντχόφεν, με αποτέλεσμα να βρεθεί πλέον στην ένατη θέση, ελπίζοντας βάσιμα στη συμμετοχή της στα πλέι-οφ (4-2-1 στα επτά τελευταία). Η φόρμα των φιλοξενούμενων μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς αναφορικά με το χαμηλότατο άσο, με την αξία να βρίσκεται σαφώς στην κόντρα, παρότι η Μπρέντα είναι από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας.

1125. ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ – ΒΑΛΒΑΪΚ

Με πυροτέχνημα έμοιαζε η νίκη επί της Μάαστριχτ για τη Ντόρντρεχτ (4-2-7 εντός), η οποία επέστρεψε στις ήττες με το εντυπωσιακό 4-1 από τους νέους του Άγιαξ και τρέχει ρεκόρ 1-0-4 στα πέντε τελευταία. Κολλημένη στο βυθό της βαθμολογίας η Βαλβάικ (0-3-10 εκτός), πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Χέλμοντ με το 2-2, όμως η διαφορά της από την προτελευταία θέση έχει φτάσει πλέον στους έξι βαθμούς, με την ίδια να τρέχει σερί επτά αγωνιστικών χωρίς τρίποντο (0-2-5). Στο 1,67 σίγουρα δε γίνεται να εμπιστευθούμε τη Ντόρντρεχτ, έστω και αν υποδέχεται τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, όμως στο live και ανάλογα με την εικόνα του ματς, δεν αποκλείεται να βρούμε σε καλύτερες τιμές τον άσο.

1126. ΟΣ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-1-5) συμπλήρωσε η Ος (3-4-6 εντός) και από εκεί που μαχόταν για την είσοδο στα πλέι-οφ, πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Συνεχίζει με φόρα η Σπάρτα (7-4-2 εκτός), παραμένει χωρίς ήττα εδώ και 16 αγωνιστικές (14-2-0), πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην άνοδο. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ μοιάζει το ματς, θεωρούμε πως εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιωθεί το χαμηλό, αλλά δίκαιο διπλό.

1127. ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ – ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-2) συμπλήρωσε η Χέλμοντ (5-3-5 εντός), η οποία βλέπει τα πλέι-οφ να απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Με κακή παρένθεση έμοιαζε για τη ΦΚ Αϊντχόφεν (6-1-6 εκτός) η ήττα από τη Ντεν Μπος, καθώς επέστρεψε άμεσα στις νίκες με το 2-1 επί της Τέλσταρ και συνεχίζει με ρεκόρ 5-1-0 στα έξι τελευταία. Δε γίνεται να δίνεται αουτσάιντερ η ΦΚ στην έδρα μίας ντεφορμέ και μετριότατης ομάδας. Η αξία βρίσκεται στα δεξιά του σετ.

1130. ΓΑΝΔΗ – ΛΕΟΥΒΕΝ

Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στο Βέλγιο. Μετά το βαρύ 5-2 από την Οστάνδη, η Γάνδη (10-3-1 εντός) έβγαλε αντίδραση κόντρα στη Λόκερεν, επικρατώντας με 3-1 και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Κλαμπ Μπριζ, πάτησε και πάλι κορυφή. Μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-4-2), η Λέουβεν (1-5-8 εκτός) έσπασε το ρόδι με το εντυπωσιακό 4-1 επί της Οστάνδης και ξέφυγε κατά ένα βαθμό από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας. Ανοικτά παίζουν πάντα και παντού οι φιλοξενούμενοι, μετρώντας 18/28 αμφίσκορα και τέσσερα διαδοχικά, με το GG να αποτελεί τη μοναδική αξιόλογη pregame επιλογή από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

1132. ΚΑΕΝ – ΜΟΝΑΚΟ

Ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα η Καέν, η οποία πήρε –έστω και με τη βοήθεια της τύχης- δύο «κολλητές» νίκες, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οκτώ βαθμούς ψηλότερα βρίσκεται η Μονακό, έχοντας μόλις μία ήττα εδώ και 15 αγωνιστικές (8-6-1), με αποτέλεσμα να απέχει ένα βήμα από την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης. Ανώτερο και πιο έμπειρο σύνολο διαθέτουν οι φορμαρισμένοι φιλοξενούμενοι, μπορούν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το «Μισέλ Ντ’ Ορνανό», με το -0,25 ασιατικό διπλό να αποτελεί επιλογή σε απόδοση 2,05 στην Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

1134. ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ

Το ντέρμπι της αγωνιστικής αποτελεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε τρομερή φόρμα καθώς προέρχονται από νίκη 0-2 στην έδρα της Σαντχάουζεν παραμένοντας έτσι για 10 παιχνίδια αήττητοι (8-2-0). Αδιάφορη βαθμολογικά η Λάουτερν (3-4-5), ομάδα από αυτές ικανές για «κηδεία», στο πιο πρόσφατο κατάφερε να χάσει και από το Μόναχο με αποτέλεσμα να παραμείνει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη (0-1-2). Η λογική λέει άσο, η αλλοπρόσαλλοι φιλοξενούμενοι όμως μας φρενάρουν, πάμε παρακάτω.

1135. ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ – ΠΙΑΣΤ ΓΚΛΙΒΙΤΣΕ

Κάκιστη πορεία πραγματοποιεί η Βίσλα (2-6-4), βρισκόμενη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αγνοώντας τη νίκη από τις 6 Νοεμβρίου, μετρώντας έκτοτε ρεκόρ 0-2-7. Δε μπήκε καλά στο 2016 η Πιάστ (5-3-4 εκτός), όπου έχει απολογισμό 0-2-1, σκοράροντας μόλις στο 1/3 ματς που έδωσε στο νέο έτος, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί από την κορυφή. Δύσκολο παιχνίδι για οποιαδήποτε πρόβλεψη, καθώς το ντεφορμάρισμα των φιλοξενούμενων μας αποτρέπει από το να του στηρίξουμε.

1136. ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΓΟΥΛΒΣ

Δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες η Μίντλεσμπρο καθώς η μάχη στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ μπαίνει στην τελική ευθεία, μονόδρομος η νίκη προκειμένου να μείνει σε επαφή με την πρώτη δυάδα. Δείχνει να ξεμένει από στόχους η Γουλβς, μέτρια η πορεία της τον τελευταίο καιρό και σίγουρα δεν έλυσε όλα της τα προβλήματα με μια νίκη επί της Ντέρμπι. Με όπλο την καλή ανασταλτική της λειτουργία πορεύεται ως τώρα η Μίντλεσμπρο, κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και τώρα, δηλαδή να φτάσει σε ακόμα ένα τρίποντο στο γήπεδό της με χαμηλό σκορ, έτσι αντί του απλού άσου θα προτιμήσουμε το συνδυαστικό 1 & under 3,5 στο 2,10 του Stoiximan , το οποίο άλλωστε έχει εμφανιστεί στις 9/11 νίκες της μπροστά στο κοινό της. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

1137. ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ – ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Κόλλησε στην έδρα της Μπάροου η Φόρεστ Γκριν (15-1-2 εντός), μένοντας στο 2-2, όμως παρέμεινε αήττητη για ενδέκατη συνεχόμενη αγωνιστική (9-2-0), διατηρώντας απόσταση 16 βαθμών από την τρίτη Γκρίμσμπι (6-6-3 εκτός). Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-1 της Γουόκινγκ και με τρία ματς λιγότερα από την επικείμενη αντίπαλό τους, γνωρίζουν πως αν θέλουν να ελπίζουν στην απευθείας άνοδο θα πρέπει να φύγουν με το διπλό από το «Νέιλσγουορθ». Στα μάτια μας οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί, όμως το γεγονός πως βολεύονται και με την ισοπαλία, μας αποτρέπει από κάποιο ποντάρισμα υπέρ τους.

1141. ΚΟΡΚ ΣΙΤΙ – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ

Πρεμιέρα στην Πρέμιερ της Ιρλανδίας. Πέρυσι η Κορκ ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, φέτος όμως, ενισχύθηκε σημαντικά με στόχο την επιστροφή στους τίτλους και σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. της χώρας έχει αυξημένες πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρότι θεωρητικά η Ντάνταλκ παραμένει ισχυρότερη. Από νωρίς χωρίς στόχους έμεινε η Μποέμιαν την περσινή σεζόν, το ρόστερ της οποίας δεν έχει σημαντικές αλλαγές και η φετινή σεζόν δύσκολα θα διαφέρει από την περσινή. Χαμηλός για πρεμιέρα ο άσος, πάμε παρακάτω.

1142. ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ – ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Στην τέταρτη θέση της περσινής Πρέμιερ τερμάτισε η Σεντ Πάτρικς, η οποία απ’ ότι φαίνεται και φέτος δε θα έχει διαφορετικούς στόχους από την ευρωπαϊκή έξοδο, πραγματοποιώντας πάντως αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Στο φινάλε κατάφερε να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια η Γκάλγουεϊ με το φετινό της στόχο να είναι η ακόμα πιο άνετη εξασφάλιση της παραμονής. Επειδή πρόκειται για πρεμιέρα και ακόμα δεν έχουμε εικόνα των δύο ομάδων, ο χαμηλός άσος είναι προς αποφυγή.

1143. ΡΟΜΑ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Με τελικό για την τρίτη θέση μοιάζει το παιχνίδι στο «Ολίμπικο». Ρόμα και Φιορεντίνα ισοβαθμούν με 53 βαθμούς στην κομβική αυτή θέση, η οποία δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «τζιαλορόσι» έχουν βρει ρυθμό με το Σπαλέτι στο τιμόνι, μετρώντας έξι διαδοχικές νίκες, εκμεταλλευόμενοι και το εύκολό τους πρόγραμμα, ωστόσο η άμυνά τους χρήζει αρκετής βελτίωσης ακόμα, αφού οι Ρωμαίοι δέχτηκαν γκολ στα 6/8 παιχνίδια τους με τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο. Επτά αγωνιστικές δίχως ήττα οι «βιόλα», σκοράρουν με συνέπεια από την αρχή της σεζόν, όμως και η δική τους ανασταλτική λειτουργία προβληματίζει, καθώς η εστία τους παραβιάστηκε στα πέντε πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Τα περισσότερα GG έχει η Ρόμα, πέντε συνεχόμενα μετράει η Φιορεντίνα, μοιραία το αμφίσκορο αποτελεί επιλογή στο 1,75 της Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

1149. ΚΙΛΜΕΣ – ΟΛΙΜΠΟ

Χωρίς νίκη στο νέο πρωτάθλημα η Κίλμες (0-3-2) η οποία ωστόσο παραμένει αήττητη στα τελευταία τρία παιχνίδια, τρίτη σερί ισοπαλία για τους γηπεδούχους, δεύτερη σερί με το ίδιο σκορ (2-2 με αντίπαλο τη Σαρμιέντο, goal-goal και οι πέντε φετινές της αναμετρήσεις over 2,5 οι 4. Από την πρώτη της νίκης το πρωτάθλημα προέρχεται η Ολίμπο η οποία επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Άρσεναλ πετυχαίνοντας μάλιστα το γκολ της νίκης τις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι δύο ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν και πολλά από θέμα ποιότητας ρόστερ, ένα μικρό προβάδισμα όμως θα δώσουμε στους γηπεδούχους με τα γκολ επίσης σε τιμές outsider να έχουν καλές τύχες.

1144. ΓΟΥΕΞΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΘΣ – ΛΟΝΓΚΦΟΡΝΤ

Πρεμιέρα στην Πρέμιερ της Ιρλανδίας. Πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας η Γουέξφορντ, θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στα μεγάλα σαλόνια της χώρας και φυσικά ο ενθουσιασμός είναι άκρατος στις τάξεις της, με το στόχο να μην είναι άλλος από την παραμονή στην Πρέμιερ. Μία άνετη εξασφάλιση της σωτηρίας πέτυχε η Λόνγκφορντ πέρυσι, όμως φέτος η σεζόν προμηνύεται πιο δύσκολη, καθώς αποχώρησαν σημαντικά γρανάζια από το ρόστερ της. Ο ενθουσιασμός των νεοφώτιστων γηπεδούχων ίσως αποβεί καθοριστικός στην έκβαση της αναμέτρησης. Δίνουμε προβάδισμα στην έδρα.

1145. ΦΙΝ ΧΑΡΤΣ – ΝΤΕΡΙ

Επτά χρόνια απουσίας ήταν πολλά για τη Φιν Χαρπς, η οποία κατάφερε μέσω της διαδικασίας των πλέι-οφ να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά, το ρόστερ δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να δίνεται ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Παρότι κινδύνεψε αρκετά, η Ντέρι κατάφερε να διατηρηθεί στην Πρέμιερ, πραγματοποιώντας ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων προς το φινάλε της περσινής σεζόν. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αποτελεί ερωτηματικό η φετινή της παρουσία στην κατηγορία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει, με την αποχή να είναι η καλύτερη λύση στην πρεμιέρα.

1147. ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ

Την κάτω βόλτα έχει πάρει εδώ και καιρό η Πάκος Φερέιρα (5-2-5 εντός), η οποία με το βαρύ 3-0 από τη Νασιονάλ Μαδέιρα συμπλήρωσε επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-5), με το ευρωπαϊκό εισιτήριο να απομακρύνεται συνεχώς. Δύο κολλητές νίκες πανηγύρισε η Μαρίτιμο (3-2-7 εκτός), με το 1-0 επί της Ακαδέμικα, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Η φόρμα των δύο ομάδων μας οδηγεί στα δεξιά του σετ, όμως θεωρούμε πως η Πάκος αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσει και για το λόγο αυτό θα απέχουμε.

1148. ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝ. – ΝΤΕΦΕΝΣΑ ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ

Χωρίς νίκης το νέο πρωτάθλημα η Αρχεντίνος (0-1-4) η οποία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση έχοντας δεχθεί παραπάνω από δύο τέρματα στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Τρεις σερί νίκες Η Ντεφένσα (3-1-1) η οποία μετά και το άσχημο ξεκίνημα έχει πάρει τα πάνω της, πιο πρόσφατο θύμα της η Αλντοσίβι την οποία και διέλυσε 4-1. Δεν βλέπονται οι γηπεδούχοι, προβάδισμα στο διπλό με την ισοπαλία επίσης να παίζει πολύ δυνατά.

1760. ΑΝΤΟΦΑΓΚΑΣΤΑ – ΟΥΝΙΟΝ ΛΑ ΚΑΛΕΡΑ

Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση η Αντοφαγκάστα (1-1-1) η οποία περιέρχεται από τρεις σερί νίκες, πιο πρόσφατη αυτή με 0-2 στην έδρα της Σαν Μάρκος. Τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Ουνιόν (1-1-1) η οποία στο τελευταίο της παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με αντίπαλο την Σαντιάγκο Γουόντερερς. Σε καλύτερο φεγγάρι η ποιοτικότερη Αντοφαγκάστα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

1761. ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ – ΟΥΝ. ΚΟΝΣΕΠΣΙΟΝ

Από αναμενόμενη ήττα 2-0 στην έδρα της Κόλο Κόλο προέρχεται η Σαν Λουίς η οποία στην έδρα της παραμένει αήττητη έχοντας απολογισμό 1-2-0 (4-2 γκολ), GG και over 2,5 τα 2 από τα 3 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Δύο σερί νίκες και βαθμολογική ανάσα για την Κονσεψιόν η οποία στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε 3-1 της Εσπανιόλα, over 2,5 τα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα ανεξαρτήτως έδρας τα 4 και αμφίσκορα. Μονόδρομος αποτελεί η επιλογή των γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

1160. ΤΙΧΟΥΑΝΑ – ΛΕΟΝ

Τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια (1-4-0) μετράει η Τιχουάνα (0-3-1), πιο πρόσφατη αυτή με 1-1 στην έδρα της Γουαδαλαχάρα, αμφίσκορα τα 6 τελευταία της ανεξαρτήτως έδρας. Από εντός έδρας ήττα 1-3 με αντίπαλο την Τζαγκουάρες προέρχεται η Λεόν (2-0-1), GG και over 2,5 τα 6 από τα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Σωστά μοιρασμένο το σετ καθώς πρόκειται για μια αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, επιλογή φυσικά μπορούν να αποτελέσουν τα γκολ με τις δύο ομάδες να σκοράρουν και να δέχονται γκολ χωρίς ενδοιασμούς.

Ακτινογραφία κουπονιού Παρασκευής

3103. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μια κακή παρένθεση φαίνεται πως ήταν η δύσκολη ήττα στην έδρα της Όλντενμπουργκ (81-76) για τη Λούντβιγκσμπουργκ (ρεκόρ 16-7), η οποία πήρε σχετικά άνετο διπλό κόντρα στην Γκέτινγκεν (83-91). Αυτή ήταν η έκτη νίκη της στα τελευταία οκτώ για το γερμανικό πρωτάθλημα. Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει εσχάτως η Βούρτσμπουργκ (ρεκόρ 14-9), χάρις σε μια εξαιρετική τέταρτη περίοδο όπου δέχθηκε μόλις έντεκα πόντους κατάφερε να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση της Μπράουνσβαϊγκ με τρίποντο λίγο πριν τη λήξη (69-68). Είχε προηγηθεί η μεγαλειώδης εμφάνιση στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα (83-90), νίκη η οποία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί τριών ηττών. Πονηρό το +6,5, αν και οι φιλοξενούμενοι με τη φόρα που έχουν μπορούν να κάνουν ζημιά θα προτιμήσουμε να μην μπλέξουμε.

3104. ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ – ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ

Από οδυνηρή ήττα στην έδρα της Βούρτσμπουργκ (69-68) προέρχεται η Μπράουνσβαϊγκ (ρεκόρ 11-12), παρότι το πάλεψε φτάνοντας πολύ κοντά στη νίκη δεν μπόρεσε την κρίσιμη στιγμή να βρει απάντηση στο τρίποντο-μαχαιριά των γηπεδούχων 40’’ πριν τη λήξη. Έτσι, γνώρισε την τέταρτη ήττα της στα πέντε τελευταία για τη γερμανική λίγκα, βλέποντας ταυτόχρονα το τρένο των πλέι-οφ να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Δεν είχε καμία απολύτως ελπίδα με αντίπαλο την Ουλμ η μαχόμενη για παραμονή Μπρεμερχάβεν (ρεκόρ 5-18) και φυσιολογικά υπέστη μία ακόμα βαριά ήττα (85-67). Με δεδομένο πως οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση ίσως είναι υπερβολικό το +11,5 χάντικαπ για τους φιλοξενούμενους, όμως δύσκολα θα εμπιστευθούμε μια ομάδα που έχει διασυρθεί ουκ ολίγες φορές φέτος. Προτιμότερη η επιλογή του over 151,5 πόντων (1,90 / Stoiximan), η οποία ενισχύεται από τον τρόπο που αγωνίζονται εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα οι δύο ομάδες, δεχόμενες 75,6 και 81,6 πόντους κατά μ.ο.

3041. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Καμία ρεαλιστική ελπίδα για πρόκριση δεν διατηρεί η Ζαλγκίρις που έχει το χειρότερο ρεκόρ (1-9) και από τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκα που συνεχίζουν στο θεσμό. Νίκησε μόνο τον Ολυμπιακό στη Λιθουανία, στα δύο πιο πρόσφατα πάντως στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέσα στην Ισπανία χάνοντας αρχικά από τη Μπαρτσελόνα με 92-86 και μετά από τη Λαμποράλ με 71-65. Οι Λιθουανοί πάντως έχουν μπροστά τους το πιο βατό θεωρητικά παιχνίδι θέλοντας παράλληλα να πάρουν και μία μίνι εκδίκηση για τη συντριβή τους στη Γερμανία (96-63). Διαθέσιμο το νέο απόκτημα, Julius Randle, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Την Κυριακή στο εγχώριο πρωτάθλημα με την Πιένο τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους. Η Μπάμπεργκ έχει αφήσει καλύτερες εντυπώσεις μέχρι στιγμής, δύσκολα θα διεκδικήσει την πρόκριση μέχρι τέλους αφού βρίσκεται και στον όμιλο του θανάτου. Μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 3-5 αφού νίκησε εκτός από τη Ζαλγκίρις τη Μπαρτσελόνα (74-70) και τον Ολυμπιακό (72-77). Οι Γερμανοί έχουν πιο πλήρες ρόστερ και θεωρούμε πως μπορούν να νικήσουν, στο 2,10 η νίκη της Μπάμπεργκ στην Bet365.

3042. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Την πρώτη της ήττα στην Ευρωλίγκα γνώρισε η Φενέρμπαχτσε με τον Ομπράντοβιτς να φεύγει ξανά με σκυμμένο το κεφάλι από το Ο.Α.Κ.Α. αντιμετωπίζοντας την πρώην του ομάδα. Αυτή μάλιστα είναι και η μοναδική της ήττα στα 17 τελευταία ματς που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις (16-1). Στο γήπεδο της μετράει 18 συνεχόμενες επιτυχίες (ανεξ. διοργάνωσης) με το εντός έδρας ρεκόρ της και στην Ευρωλίγκα να είναι αψεγάδιαστο φέτος (9-0) με 16 συνεχόμενες νίκες γενικά. Τραυματίες παραμένουν οι Σλούκας (7,2 πόντοι μ.ο.) και Άντιτς (7,4 πόντοι μ.ο.). Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην πρώτη φάση, συνολικά η Φενέρ μετράει 3/3 νίκες όπου σε όλες νίκησε με διψήφια διαφορά (+23, +18, +14) κρατώντας την αντίπαλο της πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα αφού δέχτηκε 65, 61 και 60 πόντους αντίστοιχα. Ο Ερυθρός Αστέρας στο «καμίνι» του «λύγισε» και την αντίσταση της Εφές (91-82) παίρνοντας έτσι προβάδισμα για την πολυπόθητη πρόκριση αφού ξέφυγε 2 νίκες από τους Τούρκους που δείχνουν να είναι και η μοναδική ομάδα που μπορούν και θα επιδιώξουν να μπουν σφήνα στην 4αδα. Στην «καυτή» του έδρα στηρίζεται αποκλειστικά, 2-6 το εκτός έδρας ρεκόρ φέτος όπου νίκησε στην πρώτη φάση τη Μπάγερν και στο Top 16 τον Παναθηναϊκό. Πάντως στην άλλη επίσκεψη της στην Τουρκία με την Εφές αντιστάθηκε σθεναρά χάνοντας με ένα πόντο διαφορά (85-84). Θα αποφύγουμε το -10,5 χάντικαπ αφού ίσως οι Σέρβοι αυτή τη φορά δεν πέσουν αμαχητί.

3043. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΜΠΟΡΑΛ

Στένεψαν επικίνδυνα τα περιθώρια του Ολυμπιακού μετά την «καθαρή» ήττα του στο «Palau Blaugrana» από τη Μπαρτσελόνα της οποία υπολείπεται πλέον -μία νίκη- στην κατάταξη. Πολύ λεπτές οι ισορροπίες στον όμιλο και παρότι αυτή ήταν η 5η ήττα του στα έξι τελευταία (1-5) στο TOP 16 και το ρεκόρ του πήγε στο 3-5 μπορεί να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση αν κάνει το 3/3 στα επόμενα όπου θα υποδεχτεί Λαμποράλ και Ζαλγκίρις και θα παίξει με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Χωρίς τους Young (10,8 πόντοι μ.ο.) και Lojeski (9,3 πόντοι μ.ο.) καταστρώνει τα πλάνα του ο Σφαιρόπουλος που θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεση του τον νεοφερμένο Χακίμ Ουόρικ. Η Λαμποράλ μπορεί να ξεκίνησε με 2/3 ήττες στα πρώτα της ματς στο TOP 16 αλλά με ένα ντεμαράζ νικών (5-0) όπου ξεχώρισαν τα διπλά σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και τη νίκη εντός με ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου με ρεκόρ 6-2. Ωστόσο στην επίσκεψη της στην Αθήνα προβληματίζεται για την πιθανή απουσία του πολυτιμότερου παίκτη της. Δεν αγωνίστηκε λοιπόν την Κυριακή ο Μπουρούσης (14,1 πόντοι μ.ο. και 1ος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα με 9,5 μ.ο.) που βρίσκεται ακόμα σε φάση αποθεραπείας και δείχνει σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του στο μηρό για να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα. Θα ταξιδέψει πάντως κανονικά με την αποστολή στην Ελλάδα αλλά όπως άφησε να εννοηθεί ο Περάσοβιτς δεν τον υπολογίζει για την αναμέτρηση. Το πόσο πολύτιμη είναι η συνεισφορά του Έλληνα έμπειρου Center φαίνεται και από τα στατιστικά του φέτος στα τρία ματς με τον Ολυμπιακό αφού μέτρησε 18,7 πόντους και 11,3 ριμπάουντ μ.ο. Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που θα τον κρατήσει ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ίσως αποδειχτεί καλή σκέψη η έκταση νίκης του με 6-10 και 11-15 πόντους που βγάζει συνδυαστικά απόδοση 2,48 στην Bet365. Περιμένουμε επίσης από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να «σκυλιάσουν» στην άμυνα που σε συνδυασμό με την πιθανή απουσία του Μπουρούση κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το under 73,5 πόντων της Λαμποράλ (1,91).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ