ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακτινογραφία κουπονιού Κυριακής

Ακτινογραφία κουπονιού Κυριακής

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Κυριακής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/4) Πηγή: betblog.gr

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Κυριακής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

2445. ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Έχει πάρει φόρα η Γιοκοχάμα Μαρίνος (ρεκόρ 4-2-1), η οποία διέσυρε την Ιβάτα (1-5), συμπληρώνοντας έτσι έξι αγωνιστικές αήττητη (4-2-0). Μεσοβδόμαδα επικράτησε και της Τόσου (1-0), αυτή τη φορά στα πλαίσια του Λιγκ Καπ. Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την τρίτη νίκη της στα τέσσερα τελευταία (3-0-1) η Χιροσίμα (ρεκόρ 3-2-2), κάμπτοντας την αντίσταση της Νιιγκάτα (1-0), όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν απότομα μεσοβδόμαδα, όταν και γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της κινεζικής Σαντόνγκ (1-0). Σε καλή κατάσταση βρίσκονται αμφότερες, προβάδισμα η έδρα αλλά ως εκεί.

2444. ΒΕΝΤΦΟΡΕΤ ΚΟΦΟΥ – ΤΟΚΥΟ

Παρότι βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, τελικά η Κόφου (ρεκόρ 2-2-3) κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Ομίγια (1-1), ενώ μεσοβδόμαδα έμεινε ισόπαλη κόντρα στην Ναγκόγια (0-0 εκτός) για το Λιγκ Καπ, αν και αγωνίστηκε χωρίς τον αρχισκόρερ Κριστιάνο (7 συμ./ 5 γκολ) για λόγους ξεκούρασης. Την τρίτη της ήττα στα τέσσερα τελευταία γνώρισε η Τόκυο (ρεκόρ 3-0-4) από την Καβασάκι (2-4 εντός), δεχόμενη μάλιστα τρία τέρματα στο τελευταίο τέταρτο. Με δεδομένο πως αμφότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μετόπισθεν, έχοντας βγάλει 4/5 και 2/3 GG στα πιο πρόσφατα, τότε αυτομάτως αποκτά αξία το 2,20 του αμφίσκορου (Bet365).

2447. ΣΑΝΓΚΓΙΟΥ ΣΑΝΓΚΜΟΥ – ΓΙΕΟΝΜΠΟΥΚ

Νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3) πέτυχε η Σανγκγιού (ρεκόρ 2-1-3), ξεπερνώντας με σχετική άνεση το εμπόδιο της Ποχάνγκ (2-0), δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε τελικά να επικρατήσει της αξιόμαχης Σεονγκνάμ (3-2) η Γιεονμπούκ (ρεκόρ 3-3-0), για να παραμείνει η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας διπλό επί της Τόκυο πήρε η τελευταία (0-3) στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ. 3/4 GG μετρούν στα πιο πρόσφατα οι γηπεδούχοι, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχουν βγάλει τέσσερα σερί. Με αυτά τα δεδομένα, παίζεται στο 1,80 (Bet365) το αμφίσκορο.

2446. ΓΚΟΥΑΝΓΚΤΖΟΥ – ΣΟΥΓΟΝ

Τέλος στο αρνητικό σερί τριών ηττών έβαλε η Γκουανγκτζού (ρεκόρ 2-1-3) με την επικράτηση επί της Γεονάμ (1-2), την τέταρτη ισοπαλία στα πέντε τελευταία απέσπασε η Σουγόν (ρεκόρ 1-4-1) με αντίπαλο την ουραγό Ιντσεόν (1-1 εκτός), αν και μεσοβδόμαδα έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Γκάμπα (1-2), κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν αναλογιστούμε πως οι δύο ομάδες μετρούν 4/6 και 5 σερί GG αντίστοιχα, τότε υπάρχει αξία στην επιλογή του καλοπληρωμένου αμφίσκορου (2,05 / Bet365).

2448. ΟΥΛΣΑΝ – ΣΕΟΥΛ

Την ήττα από τη Γιεγιού (0-1) γνώρισε η Ουλσάν (ρεκόρ 2-2-2), αν και αδικείται από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, δικαιούταν σίγουρα κάτι παραπάνω. Έχει πάρει φόρα και δε λέει να σταματήσει με τίποτα η Σεούλ (ρεκόρ 5-0-1), κόντρα στη Σουόν Σίτι (3-0) πήρε ακόμα ένα άνετο «τρίποντο», με την επίθεση να αποτελεί εκ νέου σημείο αναφοράς. Σίγουρα οι γηπεδούχοι δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί, όμως θεωρούμε αρκετά δύσκολο να ανακόψουν την εξαιρετική πορεία των φιλοξενούμενων, γεγονός που δημιουργεί σκέψεις για επιλογή του καλοπληρωμένου διπλού (2,38 / Stoiximan).

2452. ΠΟΧΑΝΓΚ – ΓΕΟΝΑΜ

Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη σεζόν η Ποχάνγκ (ρεκόρ 1-3-2), ενδεικτικό το ότι βρίσκεται μια μόλις θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έχει γνωρίσει ήδη τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τελευταίο, ηττήθηκε σχετικά εύκολα από τη νεοφώτιστη Σανγκγιού (2-0). Σε ακόμα χειρότερη μοίρα η Γεονάμ (ρεκόρ 0-3-3), η οποία δεν έχει πετύχει καν την πρώτη της νίκη και συνεπώς, μοιραία βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση, αμφότερες απογοητεύουν μέχρι στιγμής και ειδικά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δε θυμίζουν πλέον σε τίποτα το λαμπρό τους παρελθόν. Τον πρώτο λόγο η έδρα, όμως το 1,75 του άσσου δεν έχει καμία απολύτως αξία.

2804. ΣΙΔΝΕΪ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ - ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ ΡΟΑΡ

Μονό παιχνίδι για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Αυστραλίας. Οι Γουόντερερς του Σίδνεϊ βρίσκονται απευθείας στα ημιτελικά, ενώ το Μπρίσμπεϊν έπρεπε να περάσει από τη φάση των προκριματικών για τα ημιτελικά, όπου και κέρδισε με τρομερό τρόπο και σκορ 2-1 τη Μέλμπουρν Βίκτορι. Βρέθηκε στο 86’ πίσω στο σκορ, αλλά στο 88’ και στο 93’ βρήκε τα γκολ για να προκριθεί. Η ψυχολογία στα ύψη και στόχος φυσικά ο μεγάλος τελικός και για τις δύο ομάδες. Σε τέτοια ματς δεν είναι εύκολο να βρούμε αξία, πάμε παρακάτω.

2458. ΤΟΣΟΥ - ΓΙΟΥΜΠΙΛΟ ΙΒΑΤΑ

Τη χαρά της νίκης αγνοεί από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Τόσου (ρεκόρ 1-2-3), η οποία στο τελευταίο μπορεί να ηττήθηκε από την πρωτοπόρο Καβασάκι (1-0), όμως το θετικό είναι πως έφερε σθεναρή αντίσταση. Ήττα έπειτα από πέντε αγωνιστικές (2-3-0) είχε το μενού για την Ιβάτα (ρεκόρ 2-3-2), μόνο που αυτή τη φορά το παράκανε, καθώς γνώρισε τη συντριβή από τη φορμαρισμένη Γιοκοχάμα Μαρίνος και μάλιστα εντός έδρας (1-5). Μεσοβδόμαδα απέτυχε να κερδίσει την ουραγό Σονάν για το Λιγκ Καπ, αν και αποτελεί ελαφρυντικό το γεγονός πως ξεκούρασε αρκετούς βασικούς. Αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες με κοινούς στόχους, θα προτιμήσουμε να μη διαλέξουμε πλευρά, στρεφόμενοι στην επιλογή του GG (1,83 / Stoiximan), η οποία ενισχύεται τόσο από τον τρόπο που αγωνίζονται αμφότερες (έβγαλαν 3/4 και 6/7 GG στα πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος), όσο κι από την προϊστορία (γκολ εκατέρωθεν στα 4/5 τελευταία μεταξύ τους).

2457. ΚΑΒΑΣΑΚΙ – ΟΥΡΑΒΑ

Καβάλα στο άλογο η Καβασάκι (ρεκόρ 5-2-0), η οποία απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, όντας μάλιστα η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Δεν πάει πίσω η Ουράβα (ρεκόρ 5-1-1), πιο πρόσφατο θύμα της η Σεντάι (3-1), ενώ μεσοβδόμαδα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρις στη λευκή ισοπαλία με τη Σίδνεϊ (0-0 εκτός). Δεν αποκλείεται οι δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερωθούν, με την καλοπληρωμένη ισοπαλία (3,55 / Stoiximan) να αξίζει το ρίσκο.

2456. ΚΑΣΙΜΑ – ΚΑΣΙΒΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε από την έδρα της ουραγού Σονάν η Κασίμα (ρεκόρ 5-1-1), για να πετύχει έτσι την τρίτη της νίκη στα τέσσερα τελευταία (3-1-0), αήττητη για πέμπτη διαδοχική αγωνιστική παρέμεινε η Κασίβα (ρεκόρ 2-3-2), με πιο πρόσφατο θύμα την Γκάμπα (0-1). Προβάδισμα η έδρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα στραφούμε στο χαμηλό άσσο, πιθανό το GG αλλά ως εκεί.

2459. ΤΣΑΝΓΚΤΣΟΥΝ ΓΙΑΤΑΪ - ΣΑΝΓΚΑΗ ΣΙΠΓ

Έστω και με αρκετή δόση τύχης, η Τσανγκτσούν Γιατάι (ρεκόρ 0-2-3) κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Λιφάν (1-1), ο οποίος ήταν μόλις ο δεύτερος στη φετινή σεζόν. Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε της Κουανγκτσόου (1-0) η Σανγκάη ΣΙΠΓ (ρεκόρ 2-2-1), ανεβαίνοντας έτσι την 4 θέση της βαθμολογίας. Ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο πλευρών, δε θα μπορούσε να δίνεται υψηλότερα το διπλό (1,70).

2461. ΣΟΝΑΝ – ΟΜΙΓΙΑ

Δεν μπορεί με τίποτα να σηκώσει κεφάλι η Σονάν (ρεκόρ 0-2-5), με αντίπαλο την Κασίμα (0-3) γνώρισε την πέμπτη της ήττα στο πρωτάθλημα, παραμένοντας έτσι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη, μαζί με τη Φουκουόκα. Την τύχη στα χέρια της κρατούσε η Ομίγια (ρεκόρ 3-2-2) στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κόφου, όμως προδόθηκε από την άμυνα της, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους. Δεν καταλαβαίνουμε προς τι ο φαβοριτισμός των γηπεδούχων, μιας ομάδας που ηττήθηκε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, η αξία βρίσκεται προς τα δεξιά.

2462. ΑΜΚΑΡ ΠΕΡΜ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ

Τις πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-3-2) έφτασε η Άμκαρ (4-4-4 εντός), αλλά ο βαθμός στο σπίτι της Μορντόβια κρίθηκε θετικός, ενώ μεσοβδόμαδα ήρθε ο αποκλεισμός από τη Ζενίτ για το κύπελλο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Άντεξε στην πίεση της ΤΣΣΚΑ η Λοκομοτίβ (6-3-3 εκτός) στο ντέρμπι της Μόσχας, όπου απέσπασε την ισοπαλία και συμπλήρωσε πέντε ματς δίχως ήττα (3-2-0). Δεν περιμένουμε ρίσκα από τις δύο ομάδες, σε ένα κρίσιμο ματς για αμφότερες, με τη γραμμή του under όμως να βρίσκεται στο 2, οπότε δε θα μας απασχολήσει.

2463. ΛΕΒΑΝΤΕ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Με το ενάμισι πόδι στη Σεγούντα βρίσκεται πλέον η Λεβάντε που μεσοβδόμαδα διασύρθηκε με 5-1 στο εξάποντο με τη Γρανάδα. Μόνο με μια ανάλογη πορεία όπως της Γρανάδα πέρσι που συγκέντρωσε 10 βαθμούς στα τέσσερα τελευταία μπορεί να ελπίζει πως θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Η Μπιλμπάο παρά την ήττα από την Ατλέτικο παρέμεινε στην 5η προνομιούχο θέση (απευθείας είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) την οποία και επιθυμεί να κρατήσει μέχρι το τέλος. Παρά την απουσία του πιο αξιόπιστου σκόρερ της, Αντούριθ, είναι σαφώς ανώτερη ομάδα από την ουραγό Λεβάντε. Στο 1,975 προσφέρεται στην Bet365το ασιατικό διπλό -0,25 στο 1,975. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2464. ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Από τέσσερα κολλητά Χ έρχεται η Οσασούνα, παράλληλα τα 7/9 τελευταία στο σπίτι της έμειναν επίσης στην ισοπαλία (2-7-0), μεγάλο το πρόβλημα που έχει να ανοίξει άμυνες που την περιμένουν στο μισό γήπεδό. Η Βαγιαδολίδ μετράει τρεις ήττες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3) και έχει απομακρυνθεί από τη ζώνη των πλέι-οφ, στις δυο πιο πρόσφατες εξόδους της μάλιστα γνώρισε βαριές ήττες από Μιραντές με 1-4 και Λεγανές με 0-4. Δεν βγαίνει εύκολα άκρη εδώ, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε καμία από τις δυο αυτήν την περίοδο, προχωράμε στο επόμενο.

2466. ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Φροζινόνε και Παλέρμο απέχουν 2 και 3 βαθμούς αντίστοιχα από την παραμονή, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα του μεταξύ τους παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι εντός έδρας είναι πολύ ανταγωνιστικοί και για αυτούς το ματς έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα ως το φινάλε. Οι «ροζανέρι» μπορεί να μην έχουν τόσο δύσκολα ματς στη συνέχεια, αλλά αν χάσουν στο «Ματούσα» μάλλον θα πρέπει να πουν αντίο στη Σέριε Α. Η τακτική αναμένεται να έχει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι και τα όποια ρίσκα θεωρούμε πως θα παρθούν στην επανάληψη, με την επιλογή του ισόπαλου ημιχρόνου να προσφέρεται σε απόδοση 2,30 στηνBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2467. ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤ.ΓΙΟΥ. – ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ

Καθαρό εξάποντο παραμονής είναι το ματς, αμφότερες βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παίξουν αποκλειστικά για τη νίκη. Τρεις σερί ήττες και πέντε παιχνίδια χωρίς τρίποντο (0-1-4) μετράει η Μερσίν, μόνο μια νίκη στα πιο πρόσφατα οχτώ έχει η Εσκισεχιρσπόρ (1-3-4), δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ενασχόλησης με τη συγκεκριμένη συνάντηση pregame, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος προς το τέλος της θα ασχοληθούμε στο live.

2468. ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ – ΡΙΖΕΣΠΟΡ

Ματς μεταξύ δυο απογοητευμένων ομάδων, αμφότερες ηττήθηκαν μεσοβδόμαδα στις έδρες τους στα πλαίσια των ημιτελικών του κυπέλλου, με τις ελπίδες τους για πρόκριση στον τελικό να περιορίζονται δραματικά. Για την Κονιασπόρ αυτή ήταν η πρώτη της αποτυχία έπειτα από 18 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο (15-3-0), με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί πολύ κοντά στην εξασφάλιση της τρίτης θέσης και κατ’ επέκταση ενός εισιτηρίου για το ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Η Ριζεσπόρ αντιθέτως είναι χωρίς νίκη στα πιο πρόσφατα έξι ματς πρωταθλήματος (0-3-3), όπως επίσης και στις τελευταίες οχτώ εξόδους της (0-2-6). Λογικό φαβορί της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, θα αποφύγουμε πάντως να τους στηρίξουμε στα επίπεδα του 1,80, αφού είναι γρίφος στα μάτια μας η αντίδραση τους έπειτα από το μεσοβδόμαδο στραπάτσο.

2470. ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ – ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ

Μεγάλη νίκη (2-1) που την έφερε και πάλι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πανηγύρισε στην έδρα της Άαλμποργκ η Σοντέρισκε. Αναμενόμενη νίκη 2-1 επί της ουραγού Χόμπρο πήρε η Νόρντζελαντ η οποία επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-1-1). Το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους οι οποίοι με νίκη θα πραγματοποιήσουν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της δεύτερη θέσης, άσος.

2474. ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ - ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ

Μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού η Γκρόιτερ Φιρτ δεν έχει καμία ελπίδα για τίποτα και πλέον απλά περιμένει να τελειώσει η σεζόν. Η Αρμίνια (2-8-5 εντός) δεν καίγεται αλλά το +7 που έχει από τα μπαράζ δεν της δίνει τη μαθηματική εξακρίβωση της παραμονής, αν και πολύ δύσκολα θα μπλέξει. Ακόμα και ο βαθμός για τους γηπεδούχους μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος και να τους σώσει και μαθηματικά σύντομα. Φέρνει αρκετά Χ στην έδρα της η Αρμίνια, γιατί όχι ακόμα ένα με την αδιάφορη Φιρτ.

2475. ΣΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ - ΦΣΒ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Η Ζαντχάουζεν (5-4-6 εντός) ουσιαστικά είναι αδιάφορη αφού δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να μπλέξει για τον υποβιβασμό εκτός αν αυτοκτονήσει τις τελευταίες αγωνιστικές. Η ΦΣΒ Φρανκφούρτης (4-7-4 εκτός) έχει επτά ματς δίχως νίκη (0-3-4) και έχει μπλέξει στη μάχη του υποβιβασμού. Θέλει να αντιδράσει άμεσα και να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα αν και είναι δύσκολο με βάση το πόσο ντεφορμέ είναι στα τελευταία ματς. Πάσο.

2476. ΜΟΝΑΧΟ 1860 – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Το Μόναχο 1860 (4-5-6 εντός) μετά την τρίτη σερί ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 από την ουραγό Ντούισμπουργκ, έμεινε πίσω στη μάχη της παραμονής με τέσσερις πόντους από την απευθείας σωτηρία και δύο από τα μπαράζ. Δεν παίζει καλά και αν δεν αλλάξει την εικόνα του δύσκολα θα καταφέρει να σωθεί. Η Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ (4-4-7 εκτός) είναι τελείως αδιάφορη, κάτι που είναι φανερό και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποτελέσματα της. Ματς μόνο για late αν δεν κερδίζει η γηπεδούχους.

2477. ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΟΥΦΑ

Στο καλύτερο χρονικό σημείο της σεζόν βρίσκει ρυθμό η Κράσνονταρ (5-4-2 εντός), με το μεγάλο διπλό επί της Τέρεκ να το επιβεβαιώνει, φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες, αλλά μεσοβδόμαδα ήρθε ο αποκλεισμός από την ΤΣΣΚΑ για το κύπελλο. Αναστήθηκε η Ούφα (1-5-6 εκτός) επικράτησε των Τέρεκ και Ανζί στα δύο «κολλητά» ματς που είχε μπροστά στο κοινό της, με αποτέλεσμα να ανασαίνει πια πολύ καλύτερα στη μάχη της ουράς. Πολύ χαμηλά προσφέρεται ο άσος, αλλά δεν έχει καμία στοιχηματική αξία κόντρα στην ανεβασμένη Ούφα.

2478. ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ

Ακόμα έναν βαθμό στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο άμεση αποφυγή του υποβιβασμού πρόσθεσε η Ινβερνές (ρεκόρ 10-10-13) με αντίπαλο τη Χαρτς (0-0 εντός), αν και στο μυαλό της βρίσκεται πάντα η πρώτη θέση στη βαθμολογία των πλέι-άουτ. Μια νίκη η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί χρυσός πέτυχε η Κιλμάρνοκ (ρεκόρ 8-8-17) στην τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου, κάμπτοντας με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση της Σεντ Τζόνστον (3-0). Διπλής σημασίας η εν λόγω επικράτηση, καθώς εκτός από το ότι μείωσε στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από τη σωτηρία, λογικό επόμενο είναι η ψυχολογία της ομάδας να ανέβει στα ύψη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δίνουμε προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι μάλιστα έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά από την Κιλμάρνοκ, στις 14 πιο πρόσφατες μεταξύ τους αναμετρήσεις στη συγκεκριμένη έδρα (9-5-0). Παρόλα αυτά, το κίνητρο επιβίωσης των φιλοξενούμενων τους καθιστά απρόβλεπτους, γεγονός που μας απωθεί από το ποντάρισμα του άσσου.

2167. ΤΙΑΝΤΖΙΝ ΤΕΝΤΑ - ΚΟΥΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ΕΒ.

Ισόπαλη για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία (1-3-0) παρέμεινε η Τιαντζίν (ρεκόρ 1-3-1) με αντίπαλο τη Λιαονίνγκ (2-2 εκτός). Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Κουανγκτσόου Εβεργκράντε (ρεκόρ 4-0-1) μετά την ήττα της πρεμιέρας, έχοντας πετύχει μόνο νίκες έκτοτε, με πιο πρόσφατο θύμα η αξιόμαχη Χενάν (2-1). Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο, όμως οι απουσίες των πολύτιμων Τζάκσον Μαρτίνεζ (10 συμ./ 3 γκολ) και Γκουλάρτ (11 συμ./ 6 γκολ) θολώνουν το τοπίο.

2480. ΣΙΓΙΑΖΟΥΑΝΓΚ - ΣΑΝΤΟΝΓΚ ΛΟΥΝΕΓΚ

Χωρίς να εντυπωσιάσει σε καμία περίπτωση με την εμφάνιση της, η Σιγιαζουάνγκ (ρεκόρ 1-2-2) κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας από την ανώτερη Χεμπέι (1-1 εκτός), καταφέρνοντας έτσι, να βγει εκτός της ζώνης υποβιβασμού. Περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς δυσκολεύτηκε απέναντι στη Γιανμπιάν (3-1) η Σαντόνγκ (ρεκόρ 2-1-2), με το τελικό σκορ να μην είναι ενδεικτικό της εικόνας της αναμέτρησης. Μεσοβδόμαδα παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη, επικράτησε με 1-0 της Χιροσίμα κι έτσι, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι, αλλά μέχρι εκεί.

2479. ΣΑΝΓΚΑΗ ΣΕΝΧΟΥΑ - ΧΕΜΠΕΪ ΖΧΟΝΓΚΖΙ

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε κόντρα Γιανγκσού η Σανγκάη (ρεκόρ 1-3-1), γνωρίζοντας δίκαιη ήττα με 2-0, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αδύναμης Σιγιαζουάνγκ (1-1 εντός) η Χεμπέι (ρεκόρ 2-2-0), παραμένοντας βέβαια η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος μαζί με την πρωτοπόρο Γιανγκσού. Δε θα ψάξουμε για σημείο, μπορούν να κάνουν τη ζημιά οι γηπεδούχοι, χωρίς βέβαια να εμπνέουν την παραμικρή εμπιστοσύνη. 3/5 και 3/4 GG μετρούν οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής, δεν αποκλείεται να βγάλουν ακόμα ένα, ενδεχόμενο το οποίο πληρώνει 1,90 (Bet365).

2485. ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΤΟΥΝ

Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση η Λουκέρνη (5-4-4) η οποία αν και προέρχεται από εντός έδρας ήττα 2-3 από τη Γιούνγκ Μπόις παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την τέταρτη θέση. Από εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Βαντούζ προέρχεται η Τουν η οποία βλέπει σιγά-σιγά το όνειρο της τετράδας να απομακρύνεται, αυτό ήταν και το τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (0-1-2) για τους φιλοξενούμενους, over 2,5 και goal-goal τα τρία τελευταία τους παιχνίδια. Σωστά μοιρασμένο το σετ αποδόσεων, οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο και η νίκη τους αποτελεί επιλογή.

2486. ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ – ΖΥΡΙΧΗ

Με την νίκη 3-2 επί της Λουκέρνης η Γιούνγκ Μπόις (10-4-1) κλείδωσε ουσιαστικά τη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενη τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της Γκρασχόπερς, over 2,5 τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Από ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Γκρασχόπερς προέρχεται η Ζυρίχη (3-5-6) η οποία σίγουρα θα χρειαστεί ακόμα μερικούς βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή της, παραπάνω από δύο τέρματα είχαν τα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. Σε τρομερή κατάσταση οι γηπεδούχοι, χρειάζονται βαθμούς οι φιλοξενούμενοι, τα πολλά γκολ αποτελούν επιλογή.

2487. ΜΑΡΣΕΪΓ – ΝΑΝΤ

Ξέμεινε από στόχους η Ναντ και αυτό έχει αντίκτυπο στις τελευταίες της εμφανίσεις αφού συμπλήρωσε τέσσερις σερί ήττες όπου δεν βρήκε δίχτυα στα 3/4. Η Μαρσέιγ μεσοβδόμαδα κέρδισε τη Σοσό στον ημιτελικό του κυπέλλου και έτσι στις 21 Μαΐου θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την Παρί. Στο πρωτάθλημα πάντως αγνοεί τη νίκη εδώ και 10 αγωνιστικές (0-4-6) ενώ στο «Βελοντρόμ» δεν κερδίζει από τα μέσα Σεπτεμβρίου (0-10-4). Θεωρούμε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να χαμογελάσουν μετά από καιρό οι Μασσαλοί που απαλλάχτηκαν πρόσφατα και από τον «βραχνά» του Μίτσελ. Οριακά αποδεκτός ο άσος στο 1,75 στην Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

2488. ΑΟΥΕ – ΤΣΕΜΝΙΤΣΕΡ

Η Άουε (9-8-0 εντός) δεν έχει διασφαλίσει ακόμα την άνοδο, έχει βέβαια απόσταση έξι βαθμών και όλα εξαρτώνται από εκείνη. Έχασε με 1-0 από τη Βέχεν και έχασε καλή ευκαιρία για να αυξήσει τη διαφορά της. Η Τσέμνιτσερ (3-5-8 εκτός) έχει κάποιες ελπίδες για τα μπαράζ όμως είναι αρκετά δύσκολο. Ο άσος της ανώτερης Άουε στο 1,80 δεν είναι κακός και παίζεται πριν την έναρξη.

2472. ΝΤΑΛΚΟΥΡΝΤ – ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ

Το μπαμ της προηγούμενης αγωνιστικής έκανε η νεοφώτιστη Ντάλκουρντ, δεν έδειξε κανένα φόβο στην έδρα στην έδρα της Σίριους, που θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο, ούτε πτοήθηκε από το ότι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το 61’, κατάφερε έτσι να σκοράρει δυο φορές σε διάστημα πέντε λεπτών (74’, 79’) και να πετύχει την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα (1-1-1, 2/3 over 2,5, 3/3 GG). Από το πρώτο της τρίποντο έρχεται και η Τρέλεμποργκ, 1-0 την ΑΦΚ, πέτυχε παράλληλα το παρθενικό της γκολ για φέτος (1-1-1, 2/3 under 2,5, 3/3 NG). Υπάρχει φαβορί στη μάχη των δυο νεοφώτιστων και αυτό είναι η Ντάλκουρντ, που αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, τα 1,70 όμως στον άσο είναι χαμηλά για τα γούστα μας και δεν θεωρούμε ότι αξίζουν.

2511. ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΚΙΕΒΟ

Με 8 βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και 4 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Αταλάντα βρίσκεται αγκαλιά με την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια. Το γεγονός αυτό την κάνει να παίζει σαφώς πιο ελεύθερα το τελευταίο διάστημα, μετρώντας τέσσερα συνεχόμεναGGκαιover2,5. Εντυπωσιακή σεζόν πραγματοποιεί η Κιέβο, αποτελεί μία από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις της Σέριε Α και ούσα αήττητη στα έξι τελευταία της ματς (4-2-0), κρυφοκοιτάζει ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν της αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Χωρίς άγχος αναμένεται να παραταχθούν οι δύο ομάδες, με το αμφίσκορο να αποτελεί επιλογή στο 1,95 τηςBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2512. ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΤΖΕΝΟΑ

Αγνοεί τη νίκη εδώ και εννέα αγωνιστικές η Μπολόνια, με αποτέλεσμα να μην έχει κλειδώσει ακόμα την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια και με σχετικά δύσκολο πρόγραμμα να ακολουθεί, η νίκη κόντρα στη Τζένοα κρίνεται απαραίτητη, ώστε να γλιτώσει από το άγχος των τελευταίων αγωνιστικών. Οι Γενοβέζοι είναι και μαθηματικά σωμένοι από το βράδυ της Τετάρτης, μετά και τη μεγάλη νίκη που πανηγύρισαν κόντρα στην Ίντερ, ενώ μακριά από το σπίτι τους είναι τουλάχιστον απογοητευτικοί φέτος. Το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους και σε συνδυασμό με την κάκιστη εκτός έδρας παρουσία των φιλοξενούμενων, ο άσος σε απόδοση 2,30 στον Stoiximan αποτελεί επιλογή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2514. ΤΟΡΙΝΟ – ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ

Χωρίς κανένα άγχος ολοκληρώνει τη σεζόν η Τορίνο, αφού η υπόθεση παραμονή κρίθηκε προ πολλού, με τη «γκρανάτα» πλέον να παίζει σαφώς πιο απελευθερωμένα και ανοιχτά. Κυνηγάει την έκτη θέση η Σασουόλο, αλλά τελευταία βρίσκεται σε κακή κατάσταση και φαίνεται πως δύσκολα θα πετύχει το στόχο της. Όμορφο ποδόσφαιρο παίζουν οι «νεροβέρντι», ενώ και οι δύο ομάδες διαθέτουν δεδομένη επιθετική ποιότητα και μπορούν να επιβεβαιώσουν το αμφίσκορο, το οποίο ευνοείται από τα στατιστικά και προσφέρεται σε απόδοση 1,80 στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2513. ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΛΑΤΣΙΟ

Δύο από τις απογοητεύσεις της φετινής σεζόν τίθενται αντιμέτωπες στο «Λουίτζι Φεράρις». Η Σαμπντόρια ακόμα δεν έχει σφραγίσει την παραμονή της στην κατηγορία, κάτι που της διατηρεί το άγχος, αν και το +7 από την επικίνδυνη ζώνη θεωρείται απόσταση ασφαλείας. Η Λάτσιο μετά την περσινή επιτυχημένη σεζόν, φέτος βρίσκεται στο -5 από την έκτη Μίλαν και φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο βαθμός δε θα χαλάσει τους Γενοβέζους, ενώ από την άλλη παρότι οι Ρωμαίοι θα ψάξουν τη νίκη, δε δείχνουν ικανοί για κάτι τέτοιο, με την ισοπαλία να αποτελεί μία μέση λύση και να βρίσκεται σε σύστημα του DSuker σε απόδοση 3,45 στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2501. ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ – ΙΛΒ

Νίκη με 2-1 την Πέμπτη για τη Σεϊναγιόεν επί της Βάασα για το κύπελλο, στο πρωτάθλημα πάντως έρχεται από δυο σερί ήττες, πρώτα από τη Μάριεχαμν με 0-1 και στη συνέχεια με 1-2 από την Ελσίνκι με ανατροπή, η περσινή πρωταθλήτρια δείχνει να βρίσκεται ακόμα έξω από τα νερά της. Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, ενημερώθηκε από την ομοσπονδία ότι χάνει τελικά το ματς της πρεμιέρας με την Κέμι στα χαρτιά με 0-3 (είχε επικρατήσει στο γήπεδό με 2-0), καθώς έξι από τους παίχτες που χρησιμοποίησε είχαν ληγμένα δελτία! Η Ίλβες έχει αγωνιστεί ως τώρα μόλις μια φορά στο πρωτάθλημα και αυτή μάλιστα πριν από 13 ημέρες, όταν και πέρασε από την έδρα της Κουόπιο με 1-0. Προς αποφυγή το ματς, ψάχνονται ακόμα οι γηπεδούχοι, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό οι φιλοξενούμενοι, δεν βγαίνει εύκολα άκρη.

2502. ΒΑΑΣΑ - ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ

Εκτός κυπέλλου έμεινε η Βάασα έπειτα από την ήττα της Πέμπτης στο ντέρμπι με τη Σεϊναγιόεν, στο πρωτάθλημα πάντως πέτυχε την παρθενική της νίκη απέναντι στη νεοφώτιστη Βάνταα με 2-0. Η Ίντερ Τούρκου αποχαιρέτησε πρόωρα το κύπελλο, γνωρίζοντας τη συντριβή από τη Βάνταα με 0-4, στο πρωτάθλημα είναι αήττητη, κερδίζοντας μάλιστα και τα πιο πρόσφατα δυο παιχνίδια της (2-1-0, 2/3 over 2,5, 3/3 GG). Δύσκολο για εκτίμηση ματς, λογικά τα σφιχτά σετ που κυκλοφορούν , οι δυο ομάδες έχουν επιδείξει επιθετικές αρετές ως τώρα, κάτι που μας επιτρέπει να κοιτάξουμε προς το GG στο 1,83 του Stoiximan.

2499. ΚΟΥΟΠΙΟ – ΛΑΧΤΙ

Ευτυχώς που υπάρχει και το κύπελλο για την Κουόπιο για να κάνει και καμία νίκη, επικράτησε την Πέμπτη με 1-0 απέναντι σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας, στο πρωτάθλημα πάντως έχει ξεκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με τρεις ήττες δηλαδή σε ισάριθμα παιχνίδια. Μεσοβδόμαδη πρόκριση και για τη Λάχτι, είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο καθώς αντιμετώπισε τη Μάριεχαμν, πήρε τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση με νίκη στην παράταση με 2-1. Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με 2/2 ισοπαλίες, απέναντι σε Ίντερ Τούρκου (1-1 εκτός) και Χέλσινγκφορς (2-2 εκτός). Μόνο για κόντρα προσφέρονται οι γηπεδούχοι, θα είμαστε πάντως επιφυλακτικοί στην περίπτωση αυτή, αφού η Λάχτι έρχεται από κοπιαστικό παιχνίδι, ενώ και τα 2,20 στο διπλό δεν αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία.

2500. ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΠΑΛΟΚΕΡΧΟ ΒΑΝΤΑΑ

Εκτός κυπέλλου με βαριά ήττα με 1-4 από τη Χάκα (δεύτερης κατηγορίας) έμεινε η Ροβανιέμι, στο πρωτάθλημα προερχόταν από ενθαρρυντική εμφάνιση απέναντι στην Ελσίνκι που συνοδεύτηκε από το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Η Βάνταα πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση απέναντι στην Ίντερ Τούρκου, την συνέτριψε με 4-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, στο πρωτάθλημα μετράει ως τώρα 1-0-3, με 3/3 ήττες στο γήπεδό της και τη μοναδική της νίκη να έρχεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κουόπιο με σκορ 3-2. Έχει προκύψει θέμα στη θέση του τερματοφύλακα για τους φιλοξενούμενους, ο βασικός κίπερ Κόλαρ είναι τιμωρημένος και ο μόνος διαθέσιμος για να τον αναπληρώσει είναι ο 17χρονος Βολότινεν. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν εκ νέου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τη Ροβανιέμι να επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-3, προς τα γκολ προσανατολιζόμαστε και τώρα, ευνοεί για την επιλογή αυτή η άμυνα της Βάνταα καθώς σε όλα της τα ματς στο πρωτάθλημα έχει δεχθεί από τουλάχιστον δυο τέρματα, στο 1,90 το over 2,5 στην Bet365.

2525. ΜΑΛΜΕ – ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ

Έπειτα από δυο σερί ήττες, η Μάλμε επέστρεψε στις επιτυχίες με το δύσκολο, αλλά δίκαιο 1-0 επί της Έλφσμποργκ εκτός έδρας, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, ειδικά μπροστά στο απαιτητικό κοινό της, με τον κόσμο ήδη να την αποδοκιμάζει έπειτα από την ήττα της τρίτης αγωνιστικής από τη Σούντσβαλ με 1-2. Απότομη προσγείωση για τη Τζουργκάρντεν την Τρίτη, πήγε στο ντέρμπι με τη Χάμαρμπι μετρώντας 3/3 νίκες, ωστόσο αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 1-3, παρουσιάζοντας πολλά κενά στα μετόπισθεν. Ποιοτικότερο σύνολο διαθέτει η Μάλμε, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αποδεκτός ο άσος του 1,70, παρά την πρόσφατη σφαλιάρα, η Τζουργκάρντεν έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και περιμένουμε να είναι πολύ ανταγωνιστική για ακόμα ένα παιχνίδι.

2524. ΧΑΚΕΝ – ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ

Δεν πατάει καλά στο πρωτάθλημα για την ώρα η Χάκεν, έρχεται από τρεις κολλητές ήττες, οι δυο πιο πρόσφατες μάλιστα συνδυάστηκαν με κακές εμφανίσεις, φαίνεται για την ώρα να είναι επηρεασμένη από την πρόκληση του τελικού του κυπέλλου που έχει μπροστά της (σε 15 μέρες θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε). Εντυπωσιακή εκκίνηση πραγματοποιεί αντιθέτως η Σούντσβαλ, μετράει 2-1-1 για την ώρα (3/4 over 2,5, 4/4 GG), με τα δυο τελευταία από αυτά να είναι ισάριθμες νίκες, μακριά από το σπίτι της παραμένει αήττητη παρά το δύσκολο πρόγραμμα (1-1 με ΑΪΚ, 2-1 τη Μάλμε). Δεν είναι για πέταμα η Χάκεν, πάντως εμφανώς δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τη μέχρι στιγμής εικόνα της δεν μπορεί να σηκώσει τιμές φαβορί της τάξης του 1,75 και ειδικά απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα όπως η Σούντσβαλ, με τα σετ που κυκλοφορούν οι αξία βρίσκεται στις τιμές των φιλοξενούμενων και στο ασιατικό διπλό +0,75 στο 1,825 της Bet365, επιλογή που ενισχύεται από την απουσία του καλύτερου επιθετικού των γηπεδούχων, Παουλίνιο (3 συμ./1 γκολ, 7 συμ./8 γκολ στο κύπελλο) που παραμένει τραυματίας .

2533. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ

Νίκη για τη Γαλατά μεσοβδόμαδα στην έδρα της Ριζεσπόρ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου (3-1), βρίσκεται πια με το ένα πόδι στον τελικό της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα απογοητεύει, δεν κερδίζει εδώ και επτά αγωνιστικές (0-4-3) και έχει μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία 11 παιχνίδια της (1-5-5). Πισωγύρισμα για την Κασίμπασα η εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Καϊσερισπόρ, είχε δυο κολλητά τρίποντα προηγουμένως, τα οποία την επανέφεραν σε ευρωπαϊκή τροχιά, εξακολουθεί πάντως να βρίσκεται μέσα στο κόλπο. Μέχρι και πάνω από 2,20 βρίσκουμε τον άσο της Γαλατασαράι, υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το σημείο, αλλά με τη φετινή παρουσία της δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε σε καμία περίπτωση, μένουμε μακριά από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

2510. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

Ο Πανελευσινιακός (5-2-7 εντός) είναι -5 βαθμούς από τη σωτηρία και πρέπει να βρει άμεσα βαθμούς για να καταφέρει να σωθεί, αν και αντικειμενικά είναι αρκετά δύσκολο. Ο Κισσαμικός (6-4-4 εκτός) είναι αδιάφορος αλλά δεν παίζει άσχημα στα τελευταία ματς. Περίεργο ματς, αν στο τέλος είναι Χ θα μπορούμε να παίξουμε λίγο late.

2707. ΟΥΝ. ΣΠ. ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ 1919 – ΛΙΒΟΡΝΟ

Με 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Σαλερνιτάνα με τη Βιτσέντζα, παρέμεινε έτσι σε θέση απευθείας υποβιβασμού, αλλά σε απόσταση βολής από τα μπαράζ, είναι χωρίς ήττα στα πιο πρόσφατα τέσσερα παιχνίδια της (1-3-0). Επιτέλους νίκη για τη Λιβόρνο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ήττες και 11 αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-3-8), το ντεμπούτο του Έτζιο Τζελαΐν στο πάγκο της συνδυάστηκε με το 1-0 επί της Λατίνα, εξακολουθεί πάντως και εκείνη να βρίσκεται σε θέση που οδηγεί απευθείας στην τρίτη κατηγορία. Καθαρό εξάποντο παραμονής το συγκεκριμένο ματς, σωστά προσφέρεται σε αποδόσεις φαβορί η Σαλερνιτάνα απέναντι σε μια Λιβόρνο που έχει συμπληρώσει έξι κολλητές εκτός έδρας ήττες, αλλά σε τέτοιας φύσης παιχνίδια καλό είναι να μην μπλέκουμε, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει και κάποιο λάθος στα σετ που κυκλοφορούν.

2536. ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Ζωντανή στη μάχη της παραμονής έμεινε η Σάντερλαντ μετά την υπερπολύτιμη νίκη της με 0-3 στο εκτός έδρας εξάποντο με τη Νόριτς, στον έναν πόντο πια η σωτηρία, έχει μάλιστα και ματς λιγότερο. Ξανά στην τρίτη θέση της Πρέμιερ η Άρσεναλ μετά τη μεσοβδόμαδη εύκολη νίκη της επί της Γουέστ Μπρομ (2-0 εντός), στόχος της να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Πάθος, δύναμη και αντεπιθέσεις κόντρα σε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και ποιότητα, ξέρει από τέτοιου είδους αναμετρήσεις ο παμπόνηρος Άλαρνταϊς και μπορεί έξυπνα να πάρει αυτό που θέλει. 2,15 πληρώνει το 1Χ στον Stoiximan και θα αποτελέσει επιλογή μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2539. ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Δεν βλέπονται οι γηπεδούχοι οι οποίοι μετράνε δύο σερί ήττες με αποτέλεσμα μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα να έχουν τεθεί ουσιαστικά εκτός μάχης για μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο πρόσφατη ήττα για τα «πουλάρια» (11-1-3) αυτή με 2-1 στην έδρα του Ανόβερου, over 2,5 τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια τους ανεξαρτήτως έδρας. Σε πολύ καλό φεγγάρι η Χόφενχαϊμ (3-4-8) η οποία με απολογισμό 4-1-0 στα πέντε τελευταία της παιχνίδια έχει καταφέρει να ξεφύγει για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη, μάλιστα με ενδεχόμενη νίκη επί της Γκλάντμπαχ τότε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα εξασφαλίσει και την παραμονή της. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι προσφέρονται σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν μας μένει επιλογή από το να στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους και το ασιατικό διπλό +1 στην απόδοση 1,875 της Bet365.

2538. ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ – ΕΛΣΙΝΚΙ

Δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο κύπελλο η Μάριεχαμν, καθώς έμεινε εκτός συνέχειας έπειτα από την ήττα της Πέμπτης από τη Λάχτι στην παράταση με 1-2. Στο πρωτάθλημα πάντως πραγματοποιεί εξαιρετική εκκίνηση, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ελσίνκι, μετράει 3/3 νίκες, με την αμυντική της γραμμή να είναι εκείνη που ξεχωρίζει. Αν και το τελικό σκορ ξεγελάει (5-1), η Ελσίνκι τα βρήκε σκούρα προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου απέναντι σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας την Πέμπτη, η αναμέτρηση κρίθηκε στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται με 1-1. Στο πρωτάθλημα μετράει 3-1-0, σκοράροντας και στα τέσσερα παιχνίδια της από τουλάχιστον δυο φορές (3/4 GG & over 2,5), στη μοναδική της έξοδο ως τώρα απέτυχε πάντως να κερδίσει (2-2 με Ροβανιέμι). Δεν θα έχουν εύκολη αποστολή σε καμία περίπτωση οι φιλοξενούμενοι, η Μάριεχαμν είναι ικανή για τη ζημιά, θα θέλαμε όμως κάτι καλύτερο από το 1,85 του 1Χ για να κοντράρουμε την πιο ποιοτική ομάδα της χώρας.

2540. ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ 08 – ΜΟΛΝΤΕ

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Σάρπσμποργκ (1-3-2), ήρθε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς συνέτριψε με 4-1 εκτός έδρας τη Σταρτ, δείχνει σιγά-σιγά να αποκτάει χημεία και να ανεβάζει στροφές. Η Μόλντε έκανε περίπατο απέναντι στη Βαλερένγκα (4-0), συνεχίζει αήττητη (4-2-0, 4/6 over 2,5, 5/6 GG), αν και μακριά από το σπίτι της δεν έχει πιάσει και τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης (2-1-0, 2/3 over 2,5, 3/3 GG). Δεν θα έχουν εύκολη αποστολή οι φιλοξενούμενοι, αφήνουμε στην άκρη το διπλό και στρεφόμαστε προς το GG (1,70/Bet365), μιας και η άμυνα της Μόλντε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ η Σάρπσμποργκ μετά το υποτονικό ξεκίνημα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και στην επίθεση.

2542. ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ

Με τη νίκη στην πρεμιέρα των πλέι-άουτ κόντρα στη Γκόρνικ Λέτζνα, η Γιαγκελόνια (7-3-6 εντός) πήρε ανάσα στη μάχη της παραμονής και παρά την ήττα από τη Σλασκ, η απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη είναι στους πέντε βαθμούς. Πρώτη νίκη στα πλέι-οφ για τη Γκόρνικ Ζάμπρζε (2-6-7 εκτός) το 1-0 επί της Ποντμπεσκίτζιε, με το οποίο μπήκε ξανά στο κόλπο της παραμονής. Ανώτερο σύνολο διαθέτουν οι γηπεδούχοι, θεωρούμε πως δε θα αφήσουν την ευκαιρία εξασφάλισης της παραμονής να πάει χαμένη, με τον άσο να μοιάζει ως το πρώτο σημείο στην αναμέτρηση.

2541. ΣΑΝΤΝΕΣ – ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ

Θετικό αποτέλεσμα για τη Σάντνες ο βαθμός στην έδρα της Σάντεφιορντ, παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα (1-2-0), στο μοναδικό της παιχνίδι για την ώρα μπροστά στο κοινό της πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και συνέτριψε με 5-0 τη Μιοντάλεν. Η Φρέντρικσταντ βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, στο 0-1-2 ο απολογισμός της, με τις εμφανίσεις της να είναι κάτω του μετρίου. Υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση και αυτό είναι οι γηπεδούχοι, σωστό το 1,75 του άσου στον Stoiximan.

2549. ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΠΕΤΙΣ

Πιο θετικά δεν θα μπορούσε να κλείσει η χρονιά για τη Μπέτις με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη μισητή της συμπολίτισσα. Σφιχτά θα παίξει στο «Σαντσεθ Πιθχουάν» με τον Μερίνο να χρίζει φαβορί τη Σεβίλλη και να τονίζει πως οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να παίξουν στο 100% των δυνατοτήτων τους προκειμένου να φύγουν με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Σεβίλλη που παράλληλα προετοιμάζεται για τον πρώτο ημιτελικό με τη Σαχτάρ (την Πέμπτη στην Ουκρανία) θα επιδιώξει και αυτή τη νίκη στο κλάσικο της πόλης που συν τοις άλλοις θα την εδραιώσει στην 7η θέση της κατάταξης. Περιμένουμε ανταγωνιστικούς αυτή τη φορά τους «βερδιμπλάνκος», επιλογή των YoungGuns το ασιατικό διπλό +1,25στο 1,80 της Bet365με την απόδοση να έχει υποχωρήσει πλέον στο 1,70. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2543. ΒΙΜΠΟΡΓΚ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Τα τρία ματς χωρίς νίκη (0-1-2) συμπλήρωσε η αδιάφορη βαθμολογικά Βίμποργκ η οποία στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 στην έδρα της Οντένσε. Επέστρεψε στις νίκες η Κοπεγχάγη (4-4-3) η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Μπρόντμπι διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση. Αδιάφοροι οι γηπεδούχοι, σχετικά άνετοι βαθμολογικά οι φιλοξενούμενοι, τα γκολ εκατέρωθεν έχουν καλές τύχες.

2546. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ

Άτυχη χαρακτηρίζεται η ΤΣΣΚΑ (9-2-1 εντός) για την ισοπαλία που παραχώρησε στη Λοκομοτίβ την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ήταν ανώτερη της αντιπάλου, αλλά έμεινε στο 1-1, με αποτέλεσμα να πέσει ξανά από την κορυφή. Στο κύπελλο πάντως επικράτησε σχετικά εύκολα της Κράσνονταρ με 3-1 μεσοβδόμαδα. Ακόμα μία ήττα για τη Ντιναμό (2-6-4 εκτός) ήρθε αυτή τη φορά από την Κρίλια με 0-1 και η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη είναι μόλις στον πόντο, έχοντας ρεκόρ 1-1-4 στο 2016. Τοπικό ντέρμπι, με την ΤΣΣΚΑ να είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις, αλλά η Ντιναμό έχασε μόλις μία φορά την τελευταία δεκαετία από την αντίπαλό της. Για την κρισιμότητα και την ιδιαιτερότητα του ματς, ο άσος προσφέρεται πολύ χαμηλά.

2548. ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ. – ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Με δύο ήττες κόντρα σε Πάρτικ (1-0) και Ινβερνές (0-2) κατά σειρά έκλεισε τις υποχρεώσεις της για την κανονική περίοδο της Πρέμιερ Σκωτίας η Νταντί Γιουνάιτεντ (ρεκόρ 6-6-21), ενώ για κακή της τύχη η ανταγωνίστρια, Κιλμάρνοκ, πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στο σακούλι της. Έτσι, το έργο της γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, ενώ ο πρόσφατος αποκλεισμός από τη Χιμπέρνιαν, ο οποίος της στοίχισε τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου, δύσκολα θα την έχει αφήσει ανεπηρέαστη. Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού πήρε η Χάμιλτον (ρεκόρ 9-9-15) χάρις στην επικράτηση επί της Νταντί (2-1), διατηρώντας έτσι στο +4 τη διαφορά από την προτελευταία θέση. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για τους γηπεδούχους, εφόσον έχουν σκοπό να παλέψουν μέχρις εσχάτως, σίγουρα δεν αποτελούν υπόδειγμα φερεγγυότητας, όμως θεωρούμε πως θα καταφέρουν να δώσουν παράταση στις ελπίδες τους. Επιλογή μπορεί να αποτελέσει ο άσσος (2,02 / Stoiximan).

2547. ΣΕΛΤΙΚ - ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Σέλτικ (ρεκόρ 23-7-3), η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μάδεργουελ (1-2), διατηρώντας έτσι προβάδισμα οκτώ βαθμών από την ανταγωνίστρια, Αμπερντίν. Μετά την πρόσφατη ήττα της τελευταίας, οι «καθολικοί» έχουν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα, όμως το έργο τους δε θα είναι ιδιαίτερα εύκολο, καθώς οι μνήμες από τον ημιτελικό του κυπέλλου και τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη μισητή Ρέιντζερς, είναι ακόμα νωπές. Στο νήμα κατάφερε να αποφύγει τα πλέι-άουτ η Ρος Κάουντι (ρεκόρ 13-4-16), χάρις στην οριακή επικράτηση επί της Πάρτικ Θιστλ (1-0). Ξεκάθαρο προβάδισμα έχουν οι γηπεδούχοι, αναμενόμενα χαμηλά ο άσσος, πάσο.

2551. ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ – ΒΑΡΜΠΕΡΓΚΣ

Χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα η Σιριάνσκα (0-2-1), έρχεται μάλιστα από δυο κολλητά Χ, αμφότερα με σκορ 1-1 (Ντέγκερφορς εντός και ΓΚΑΪΣ εκτός), δεν δείχνει να βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Ούτε η Βάρμπεργκ πάντως πατάει ιδιαίτερα καλά, μετά την αγχωτική νίκη της πρεμιέρας επί της ανέτοιμης Ατβίνταμπεργκ, έφερε 1-1 στην έδρα της Ντάλκουρντ και ηττήθηκε στο γήπεδό της από τη Βέρναμο με 0-2, δεν άξιζε πάντως να χάσει στο τελευταίο, αφού σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πάρει μια άνετη νίκη και ενώ η αντίπαλος σκόραρε από δυο στημένες φάσεις. Καμία από τις δυο δεν μας πείθει ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, υπερβολικός πάντως δείχνει ο φαβοριτισμός της Σιριάνσκα στο 2,00, πιο κλειστά θα έπρεπε να είναι τα σετ.

2550. ΒΑΡΝΑΜΟ – ΣΙΡΙΟΥΣ

Το πρώτο της τρίποντο πανηγύρισε η Βέρναμο στην έδρα της Βάρμπεργκ την προηγούμενη αγωνιστική με 2-0, πέτυχε παράλληλα τα πρώτα της φετινά τέρματα, αφού είχε μείνει άσφαιρη στα άλλα δυο παιχνίδια της (0-0 εκτός με Τρέλεμποργκ, 0-2 εντός από Λιουνγκσκίλε). Πρώτη γκέλα για φέτος για τη Σίριους, την πάτησε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντάλκουρντ, χάνοντας τελικά με 1-2, μετρούσε 2/2 εμφατικές νίκες προηγουμένως (2-1 τη Χάλμσταντ εντός, 3-0 την Ατβίνταμπεργκ εκτός). Σαφώς ανώτερη ομάδα η Σίριους, περιμένουμε να είναι πεισμωμένη και να εμφανιστεί αποφασισμένη για τη νίκη, χαμηλότερο του αποδεκτού όμως το 1,80 στο διπλό, δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

2806. ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ – ΑΣΙΡΙΣΚΑ

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ατβίνταμπεργκ (0-1-2) με το 2-2 που πήρε στην έδρα της Λιουνγκσκίλε και πάλι πάντως προβλημάτισε η αμυντική της γραμμή, σε όλα της τα παιχνίδια ως τώρα έχει δεχθεί από τουλάχιστον δυο τέρματα. Η Ασιρίσκα γνώρισε τη δεύτερη κολλητή ήττα της με το 0-1 από την Εργκρίτε, με μεταπτώσεις η απόδοσή της και στα προηγούμενα δυο παιχνίδια της (καλή στο 2-1 επί της Ντάλκουρντ στην πρεμιέρα, μέτρια στο 1-2 από τη Φρέι). Δύσκολο για εκτίμηση ματς, μεταξύ δυο ομάδων που δείχνουν πως χρειάζονται ακόμα δουλειά, αξιόλογο δείχνει το GG στο 1,80 του Stoiximan , για δυο ομάδες που δέχονται με ευκολία γκολ και που δεν έχουν κρατήσει κανένα λευκό παθητικό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

2554. ΒΑΝΤΟΥΖ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Βαθμό τσίμπησε στην έδρα της Τουν η Βαντούζ (2-9-3) με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2, παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα δύο βαθμούς μακριά από τη Λουγκάνο. Ασταμάτητη η Βασιλεία (10-2-2)η οποία στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της κέρδισε 3-0 και τη Λουγκάνο. Ξεκάθαρο φαβορί οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι δεν χαρίζουν ούτε βαθμό, διπλό αλλά σε αρκετά χαμηλές τιμές για να αποτελέσει επιλογή.

----. ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

O Ερμής έχασε εύκολα με 3-0 από τον Άρη και ντούμπλαρε τις αρνητικές εμφανίσεις και τις άνετες ήττες, αφού στο προηγούμενο ματς είχε χάσει με 3-1 από την ΑΕΛ. Δεν είναι άνετος βαθμολογικά και χρειάζεται πόντους για να σωθεί. Ο Εθνικός Άχνας κέρδισε με 2-0 την ΑΕΛ, ντούμπλαρε τις νίκες του μετά το 3-0 επί της Πάφου και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για σωτηρία. Περίεργο ματς, δεν βρίσκουμε καμία αξία.

----. ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠ.

Η ΑΕΛ μετά τη νίκη επί του Ερμή με 3-1 και την εξαιρετική εμφάνιση έχασε με 2-0 από τον Εθνικό άνετα και με κακή εμφάνιση. Δεν πιστεύουμε ότι γίνεται να κινδυνέψει αφού έχει διαφορά ασφαλείας. Η Δόξα κέρδισε άνετα με 3-1 την Πάφο και επανήλθε στις νίκες μετά από δύο ματς. Έπαιξε πολύ καλά και πήρε το δίκαιο τρίποντο. Το Χ2 έχει αξία και είναι στις επιλογές μας.

----. ΠΑΦΟΣ - ΑΡΗΣ ΛΕΜ.

Η Πάφος ηττήθηκε γι’ ακόμα μία αγωνιστική άνετα και πλέον έχει μπλέξει κανονικά στη μάχη της σωτηρίας. Η τελευταία της ήττα ήταν με 3-1 από τη Δόξα δίχως να φέρει αντίσταση. Ο Άρης μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες κέρδισε εύκολα με 3-0 τον Ερμή και μπόρεσε να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Δύσκολο ματς με αρκετό Χ, δεν θα μπλέξουμε.

2555. ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

Νίκη 1-0 επί της Αούστρια συνοδευόμενη με πολύ καλή εμφάνιση για τη Ραπίντ (11-1-4) η οποία «κλείδωσε» ουσιαστικά τη δεύτερη θέση, αυτή ήταν και πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους ύστερα από πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-3-2). Επέστρεψε στην Πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα η Στουρμ (5-2-8) η οποία επικράτησε 1-0 εντός έδρας της ΒΑΚ πετυχαίνοντας παράλληλα την Τρίτη διαδοχική νίκη της. Σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν κάτι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, σε αποδόσεις άνω του 1,90 ο άσος αποτελεί επιλογή.

2560. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Παρόμοιες πορείες διέγραψαν στο πρωτάθλημα Κρίσταλ Πάλας & Γουότφορντ, εκπληκτικό πρώτο μισό και προβληματικές εμφανίσεις μέσα στο 2016, χωρίς ωστόσο αμφότερες να κινδυνέψουν. Στον ημιτελικό του κυπέλλου έχουν επικεντρωθεί εδώ και καιρό, με την ομάδα του Πάρντιου πάντως να δείχνει σε κάπως καλύτερη κατάσταση. Δεν υπάρχει λάθος στο σετ αποδόσεων, ίσως αξίζει το ρίσκο στο 2,50 (Bet365) της Κρίσταλ Πάλας, θεωρούμε πως έχει καλύτερη ομάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2562. ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΚΑΕΝ

Κόκκινο χτυπάει η φόρμα της Γκινγκάμπ, αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχασε μόνο από την Παρί, ενώ βρίσκει δίχτυα με χαρακτηριστική άνεση εδώ και ένα δίμηνο, ξεμπερδεύοντας ουσιαστικά με την υπόθεση παραμονή. Αντίπαλός της η Καέν, το μυαλό της οποίας βρίσκεται εδώ και καιρό στο καλοκαίρι, με την εστία της να παραβιάζεται διαρκώς στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Ευνοϊκά όλα τα δεδομένα για να επιβεβαιωθεί τοover1,5 γκολ της Γκινγκάμπ, επιλογή που βρίσκουμε στο πινακάκι των YoungGunsσε απόδοση 2,10 στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2561. ΓΚΑΖΕΛΕΚ – ΜΠΑΣΤΙΑ

Ντέρμπι της Κορσικής, χωρίς πάντως αντιπαλότητα, παράλληλα είναι πολύ κρίσιμο για τους γηπεδούχους που παίζουν για την επιβίωση τους στην κατηγορία. Η Γκαζελέκ βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αφού έχει μείνει με μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος (1-7-7), ενώ και στο γήπεδό της έχει κερδίσει μόνο μια φορά εντός του 2016 (1-3-4). Η Μπαστιά με συγκομιδή 43 βαθμών είναι ουσιαστικά αδιάφορη, καθώς δεν πρόκειται να κινδυνέψει, σε μέτριο επίπεδο οι τελευταίες δυο εμφανίσεις της, συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ήττες (0-4 από Τουλούζ εκτός, 0-1 από Σεντ Ετιέν εντός). Ματς με ιδιαιτερότητες, οι οπαδοί της Μπαστιά καλούν στην ουσία την ομάδα τους να μην σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της Γκαζελέκ για τη σωτηρία, ώστε η Κορσική να έχει και του χρόνου δυο εκπροσώπους στη μεγάλη κατηγορία. Ο άσος άνοιξε στα επίπεδα του 1,75 και έχει ανοδική πορεία, τον συμπεριέλαβε στο παιχνίδι του ο DSuker στο 1,925 της Bet365, το ματς προσφέρεται επίσης για ενασχόληση στο live , εκεί όπου μπορούμε να δούμε τις διαθέσεις των δυο ομάδων και αναλόγως να αποφασίσουμε.

2563. ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΛΟΡΙΑΝ

Σε άψογη κατάσταση βρίσκεται η Σεντ Ετιέν, μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες με την εστία της να μένει απαραβίαστη και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την προνομιούχο πέμπτη θέση. Όλη η σεζόν της Λοριάν ήταν το κύπελλο, το οποίο όμως από την Τρίτη και μετά αποτελεί παρελθόν, χάνοντας με 0-1 από την Παρί στον ημιτελικό, κάνοντας κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Κουρασμένη και απογοητευμένοι οι φιλοξενούμενοι, θεωρούμε πως θα λυγίσουν από το κίνητρο των «στεφανουά», με το συνδυασμό άσου καιunder3,5 να αποτελεί επιλογή σε απόδοση 2,20 στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2564. ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΤΡΟΥΑ

Σημαντικό βήμα για τη σωτηρία έκανε η Μονπελιέ χάρη στο 2-0 στην έδρα της Ναντ, έβαλε έτσι τέλος σε αρνητικό σερί πέντε αγωνιστικών (0-2-3), έχει τώρα χρυσή ευκαιρία να πιάσει το όριο των 43 βαθμών απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Τρουά. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την παρθενική τους εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι μίσους με τη Ρεμς, έχουν ξεμείνει από κίνητρο εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να αγωνίζονται ανοιχτά, ειδικά μακριά από το σπίτι τους (2-0-7, 7/9 over 2,5, 6/9 GG στις εξόδους τους εντός του 2016). Για γέλια ο άσος του 1,25, οι μπουκ μετράνε στην ουσία αποκλειστικά το μονόπλευρο κίνητρο των γηπεδούχων και προσφέρουν τέτοιας τάξης αποδόσεις, πετσοκομμένες και οι τιμές στο over 2,5 (1,50 στη Γαλλία δεν υπάρχει), μόνο το καλοπληρωμένο αμφίσκορο μπορεί να αποτελέσει επιλογή, στο 1,95 βρίσκουμε το GG στην Bet365.

2558. ΦΑΣΤΑΒ ΖΛΙΝ - ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ

Δεν άξιζε την ισοπαλία στην έδρα της Τέπλιτσε, αλλά την απέσπασε η Ζλιν (5-2-5 εντός) και διατηρήθηκε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, αγνοώντας πάντως τη νίκη στο 2016 (0-2-7). Μετά το εντυπωσιακό 6-1 επί της Γιάμπλονετς την προηγούμενη εβδομάδα, η Ντούκλα (1-6-5 εκτός) αυτοκτόνησε στο τοπικό ντέρμπι με τη Σπάρτα, χάνοντας με 1-2, παρότι ως το 87’ ήταν μπροστά στο σκορ. Το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι λογικά άδειασαν ψυχολογικά μετά την ήττα από τη Σπάρτα και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, αλλά δε μπορούμε να εμπιστευθούμε μία ομάδα που έχει ξεχάσει πως είναι να κερδίζεις.

2559. ΜΠΡΝΟ – ΠΡΙΜΠΡΑΜ

Τα έδωσε όλα στο Πλζεν η Μπρνο (9-1-2 εντός), αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 και έτι τερματίστηκε το νικηφόρο της σερί (3-0-0). Έχασε και από τη σχεδόν καταδικασμένη Μπάνικ η Πρίμπραμ (4-1-7 εκτός), έφτασε τις τρεις σερί ήττες και βρίσκεται πια μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Πανίσχυρη είναι μπροστά στο κοινό της η Μπρνο, έχει καθαρίσει πολύ καλύτερες ομάδες από την επικείμενη αντίπαλό της, με τον άσο να αποτελεί επιλογή των Young Guns κόντρα στη ντεφορμέ και με κακή ψυχολογία Πρίμπραμ.

2587. ΜΙΡΑΝΤΕΣ – ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ

Τοπική μονομαχία της περιοχής της Καστίλης-Λεόν. Στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε από τη Μπιλμπάο Β η Μιραντές και απέτυχε να πλησιάσει και άλλο τη ζώνη των πλέι-οφ, μετά από ένα ντεφορμάρισμα που πέρασε από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου δείχνει και πάλι να βρίσκει τον εαυτό της και να δείχνει ικανή να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα. Η Νουμάνθια έμεινε με μόνο ένα τρίποντο στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έπειτα από το εντός έδρας 1-1 με τη Γιαγκοστέρα, για την ώρα ούτε κινδυνεύει αλά ούτε μπορεί να έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω από ένα απλό πλασάρισμα στο μέσο τη βαθμολογίας. Φαβορί οι γηπεδούχοι απέναντι σε μια ομάδα που έρχεται από τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες και δεν έχει βρει δίχτυα στις 5/6 πιο πρόσφατες εξόδους της (0-3-3, 5/6 under 1,5), οριακό πάντως το 2,10 στον άσο για μια ομάδα που μετράει μόλις έξι νίκες σε 16 εντός έδρας αναμετρήσεις (6-6-4 εντός).

2588. ΚΟΡΔΟΒΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Νίκη-ανάσα για την Κόρδοβα στην έδρα της Ουέσκα με 2-0, αγνοούσε το τρίποντο στις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές (0-2-3), με τον κόουτς Χοσέ Λουίς Όλτρα, να σώζει, τουλάχιστον για την ώρα, τη θέση του. Θέλει επιτέλους να βάλει ένα τέλος στα άσχημα αποτελέσματα στο γήπεδό της, καθώς έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, στις 5/6 μάλιστα δέχθηκε από τουλάχιστον δυο τέρματα (4/6 GG & over 2,5). Η Τενερίφη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς το πάνω μισό της βαθμολογίας, τρέχει αήττητο σερί εννέα αγωνιστικών (5-4-0), μάλιστα στα 6/7 πιο πρόσφατα από αυτά κράτησε ανέπαφη την εστία της (6/7 NG & under 2,5). Προφανώς και δεν γίνεται να στηρίξουμε τους γηπεδούχους σε αποδόσεις φαβορί με βάση τις τελευταίες εντός έδρας επιδόσεις τους, ούτε όμως βλέπουμε να υπάρχει περιθώριο για να πάμε στην κόντρα, αφού τα σετ είναι καλά διαβασμένα, θα θέλαμε κάτι καλύτερο από το 1,825 του +0,25 διπλού για να στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους.

2586. ΛΟΥΓΚΟ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Από τρία ματς χωρίς νίκη (0-1-2) έρχεται η Λούγκο, δείχνει να ξεμένει στο μέσο της βαθμολογίας και θα χρειαστεί ένα δυνατό σερί αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για να προλάβει τα πλέι-οφ. Η Μαγιόρκα αθόρυβα παίρνει αποστάσεις από τη γραμμή του υποβιβασμού, στο 2-3-1 ο απολογισμός της στα τελευταία έξι παιχνίδια της, αρκετά αδύναμη πάντως όταν αγωνίζεται εκτός έδρας (2-5-10 εκτός). Αντιστοιχηματικό ζευγάρι, ούτε τη Λούγκο εμπιστευόμαστε σε αποδόσεις καθαρού φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που θα απουσιάσει ο φορ/τοπ σκόρερ Καμπαγέρο (29 συμ./11 γκολ), ούτε όμως η Μαγιόρκα μας εμπνέει για να δοκιμάσουμε να πάμε στην κόντρα, το πάσο είναι μονόδρομος εδώ.

2589. ΑΛΜΕΡΙΑ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ Β'

Το παρθενικό της διπλό πανηγύρισε η Αλμερία στην έδρα της Πονφεραντίνα (3-1), σταθερά ανοδική η πορεία της τον τελευταίο καιρό, έχει καταφέρει να μείνει αήττητη στα πιο πρόσφατα εννέα παιχνίδια της, αν και τα περισσότερα από αυτά ήταν ισοπαλίες (3-6-0). Ζορίζει η υπόθεση παραμονή για τη Μπιλμπάο Β, ο βαθμός απέναντι στη Μιραντές (1-1) δεν την ωφελεί ιδιαίτερα, πρέπει να ψάξει για νίκες για να καλύψει τη διαφορά της από τη σωτηρία. Αδύναμοι μακριά από το σπίτι τους οι μικροί Βάσκοι (2-2-13 εκτός), θεωρούμε ότι η Αλμερία, με την ψυχολογία στα ύψη από τα τελευταία καλά αποτελέσματα, θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες τους και να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη για το μέλλον της στην κατηγορία, ο άσος στο 1,80 του Stoiximan σίγουρα δεν είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της μέρας, αλλά είναι τουλάχιστον δίκαιος.

2580. ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΑΡΟΥΚΑ

Χωρίς το παραμικρό κίνητρο από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα η Μαρίτιμο, σκέφτεται αποκλειστικά τον τελικό για το Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου (μια εκ των Μπενφίκα ή Μπράγκα θα είναι η αντίπαλός της), με πολλές μεταπτώσεις η φετινή παρουσία της. Η Αρούκα κρατάει την πέμπτη θέση και είναι πια πολύ κοντά στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, έχει ηττηθεί μόλις σε ένα από τα τελευταία 11 παιχνίδια της (6-4-1), ενώ από το ξεκίνημα της χρονιάς έχασε μόλις σε 3/15 εξόδους της (4-8-3 εκτός). Κίνητρο και φόρμα είναι με τη μεριά των φιλοξενούμενων, προς το Χ2 είμαστε, αλλά το 1,70 της Bet365 δεν αποτελεί και καμία μεγάλη ευκαιρία.

2581. ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ

Με φόρα κλείνει τη σεζόν η Νασιονάλ (5-0-2 στα τελευταία επτά), παρόλα αυτά δεν προλαβαίνει να βγει στην Ευρώπη, αδιάφορο ουσιαστικά το φινάλε της σεζόν για εκείνη. Η Μορεϊρένσε δεν έχει ξεμπλέξει ακόμα με την παραμονή, είναι χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές (0-3-2), αν και μακριά από το σπίτι της έχει ηττηθεί μόνο στις 3/12 τελευταίες εξόδους της (5-4-3). Τέσσερα κολλητά τρίποντα μπροστά στο κοινό της μετράει η Νασιονάλ, στα μάτια μας είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά το 2,00 του άσου για μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα δεν ικανοποιεί, ούτε πάντως για την κόντρα είμαστε ιδιαίτερα ζεστοί, θα προτιμήσουμε να απέχουμε από την εν λόγω αναμέτρηση.

2585. ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ – ΤΟΝΤΕΛΑ

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Σετούμπαλ, αγνοεί τη νίκη εδώ και 11 αγωνιστικές (0-4-7), παρόλο που στο τελευταίο παιχνίδι της στην έδρα της Μπενφίκα ήταν πολύ ανταγωνιστική, παρά την ήττα με 1-2, στο γήπεδό της μάλιστα έχει τρεις σερί ήττες χωρίς καν να σκοράρει, δεν έχει ξεμπλέξει ακόμα οριστικά με την παραμονή. Η Τόντελα δεν τα κατάφερε στην έδρα της Μπράγκα και έχασε με 0-3, οι δυο κολλητές νίκες που πέτυχε στις αμέσως προηγούμενες αγωνιστικές την κρατούν ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής, αν και θα πρέπει να κάνει αλλεπάλληλες υπερβάσεις για να τα καταφέρει. Κρίσιμο ματς στην ουρά, μόνο για κόντρα προσφέρονται οι παντελώς ντεφορμέ γηπεδούχοι, δεν μας πείθει όμως και τόσο η Τόντελα (που θα έχει στην εξέδρα τον προπονητή της Πετίτ, που θα είναι τιμωρημένος για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές) ότι μπορεί να καταφέρει τη ζημιά. Μένουμε μακριά.

----. ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Παναιγιάλειος είναι αδιάφορος και δεν παίζει καλά εδώ και καιρό, πλέον απλά περιμένει να τελειώσει η σεζόν. Η Κέρκυρα (6-4-3 εκτός) είναι στη δεύτερη θέση μετά την ισοπαλία με τη Λάρισα με 0-0. Μέτριο ματς δεν έπαιξε πολύ καλά και δεν άξιζε κάτι παραπάνω. Το διπλό αν ανοίξει σε κάποια εταιρεία θα είναι σίγουρα χαμηλά, αν όχι θα σκεφτούμε κάποιο ποντάρισμα υπέρ τη φιλοξενούμενης.

----. ΚΛΟΥΖ - ΚΣΜΣ ΙΑΣΙ

Μεθυσμένη πολιτεία η Κλουζ (8-5-3 εντός) μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου επί της Τάργκου με 2-0 μεσοβδόμαδα, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και θα χρειαστεί λίγους ακόμα πόντους για την επίτευξη της παραμονής. Η Ιάσι (4-8-4 εκτός) είναι ακόμα πιο άνετα βαθμολογικά (+8 από την τελευταία τριάδα), παρά το 0-0 με την Τιμισοάρα. Δε νομίζουμε να χαλαστεί καμία από τις δύο ομάδες με ενδεχόμενη ισοπαλία.

2603. ΛΕΣΤΕΡ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Σαν νίκη πανηγύρισε η Λέστερ το γκολ της ισοφάρισης στο εντός έδρας ματς με τη Γουέστ Χαμ (2-2), πόντος που διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από την Τότεναμ (+5) και της δίνει τη δυνατότητα με οκτώ ακόμα βαθμούς στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (αν βέβαια τα «σπιρούνια» δεν έχουν καθόλου απώλειες) να πάρει τον τίτλο. Άνετη βαθμολογικά η Σουόνσι που περιμένει απλά το τέλος του πρωταθλήματος, η νέα σεζόν θα τη βρει ξανά στα σαλόνια της Πρέμιερ. Επιστρέφει στις νίκες η Λέστερ, δεκτό το 1,75 του άσου (Bet365), για μεγαλύτερη απόδοση υπάρχει και το 2,22 του άσου & under 3,5 ( Stoiximan). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2605. ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΜΑΪΝΤΖ

Ζόρικα τα πράγματα για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία με μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία της παιχνίδια έχει κολλήσει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Βέβαια μετά και την ήττα της Βέρντερ έχει την ευκαιρία με τρίποντο απέναντι στη Μάιντζ να πλησιάσει τους «πράσινους στον πόντο. Τραγική εμφάνιση και ήττα 2-3 για τη Μάιντζ (5-4-6)απέναντι στη Κολωνία σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Μάρτιν Σμιντ ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και 2-0! Για καλή της τύχη πάντως χθες οι Βόλφσμπουργκ και Σάλκε έχασαν οπότε με σημερινή νίκη έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τη διαφορά η ακόμα να σκαρφαλώσουν ακόμα και στη πέμπτη θέση σε περίπτωση που Γκλάντμπαχ δεν κερδίσει τη Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι βάσει των χθεσινών αποτελεσμάτων θέλουν μονάχα νίκη, από την άλλη οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παρουσιαστούν… σφιχτοί καθώς ακόμα και ο βαθμός μπορεί να τους αφήσει ευχαριστημένους, καλή περίπτωση για live, pregame δεν βγαίνει κάτι.

2607. ΕΡΕΜΠΡΟ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Έπειτα από δυο κολλητές νίκες, στις οποίες έπιασε καλή απόδοση (3-1 τη Χέλσινγκμποργκ εκτός, 2-1 τη Γιόνσεπινγκ εντός), η Έρεμπρο υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Σούντσβαλ και γνώρισε δίκαιη ήττα με 1-3, θέλει τώρα να επιστρέψει στις επιτυχίες μπροστά στο κοινό της. Η Γκέτεμποργκ απέτυχε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Κάλμαρ, μένοντας τελικά στην ισοπαλία με σκορ 1-1, μπορεί να παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα (2-2-0) αλλά η συνολική της παρουσία δεν έχει ικανοποιήσει, ειδικά επιθετικά αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες. Πονηρή έξοδος για τους φιλοξενούμενους, απέναντι σε μια ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να της βάλει δύσκολα, καλά ζυγισμένα μας φαίνονται τα σετ, γι αυτό και θα επιλέξουμε να μην ασχοληθούμε παραπάνω με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

2606. ΛΑΤΙΝΑ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΑ

Σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση η Λατίνα, μετράει μόλις μια νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια της (1-6-6) και έχει μπλέξει για τα καλά στη μάχη του υποβιβασμού, χρειάζεται απαραίτητα νίκες από εδώ και πέρα, ειδικά μπροστά στο κοινό της. Ήττα έπειτα από 11 αγωνιστικές για την Εντέλα (6-5-0), εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην έδρα της Μπρέσια και έχασε καθαρά με 0-2, δεν φαίνεται πάντως διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη μάχη για μια θέση στα πλέι-οφ. Ισχυρό κίνητρο για βαθμούς έχουν οι δυο ομάδες, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Λατίνα σε αποδόσεις φαβορί, αλλά ούτε και βρίσκουμε αξία στις υπάρχουσες αποδόσεις αουτσάιντερ της Εντέλα, θα προσπεράσουμε το παιχνίδι αυτό.

2611. ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ – ΑΑΡΧΟΥΣ

Δίκαιη ήττα 2-0 στην έδρα της Κοπεγχάγης γνώρισε η Μπρόντμπι (6-4-3) η οποία ωστόσο παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τετράδα με τη διαφορά να βρίσκεται στους τρεις βαθμούς. Για το κύπελλο οι γηπεδούχοι την Τετάρτη αποκλείστηκαν στα ημιτελικά καθώς έχασαν 0-1 εντός έδρας από τη Κοπεγχάγη. Εντός έδρας ήττα 2-0 από τη Ράντερς γνώρισε η αδιάφορη βαθμολογικά Άαρχους (1-6-6), μεσοβδόμαδα οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στην Άαλμποργκ με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 (4-2 συνολικό σκορ). Μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη, με το μυαλό στον τελικό του κυπέλλου οι φιλοξενούμενοι λογικά θα λυγίσουν, άσος.

2612. ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ

Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Ολλανδίας, διεξάγεται στη φυσική έδρα της Φέγενορντ, στο Ρότερνταμ, είναι το γήπεδο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τους τελικούς. Με καλό μομέντουμ έρχεται στο ματς της χρονιάς η Φέγενορντ, παρόλο που κόλλησε στο Χ στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (1-1 με Γκρόνινγκεν εντός, 2-2 με Χέρακλες εκτός) άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ παράλληλα επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (8-3-0, 6/11 over 2,5, 7/11 GG). Ονειρική χρονιά πραγματοποιεί η Ουτρέχτη, είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι-οφ και έχει την ευκαιρία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με μια ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου. Έρχεται από απρόσμενη ήττα (0-2 εντός από τη Ντε Γκράαφστσαπ), ήταν η πρώτη φορά που έχασε στο πρωτάθλημα έπειτα από έξι αγωνιστικές (3-3-0, 5/6 over 2,5, 5/6 GG), ελάχιστα επηρεάζει την ψυχολογία της πάντως το αποτέλεσμα αυτό, αφού σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το προσεχές ραντεβού με τη Φέγενορντ. Δύσκολα γίνεται εκτίμηση σε ένα τέτοιο ματς, σίγουρα είναι ανεπαρκές το 1,80 του άσου για μια Φέγενορντ που αναμένεται να έχει περισσότερη πίεση από την αντίπαλο της, οι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να πάνε στην κόντρα, αν και κατά τη γνώμη μας η καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι το πάσο.

2622. ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ – ΤΡΟΜΣΟ

Σερί τεσσάρων ηττών διέκοψε η Άαλεσουντ με το μεσοβδόμαδο 1-1 στην έδρα της Λίλεστρομ, θέλει να επιστρέψει τώρα και στις νίκες, καθώς αγνοεί το τρίποντο από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το αήττητο σερί της Τρόμσο πήρε τέλος με 2/2 ήττες την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους (Βαλερένγκα εκτός, Ρόζενμποργκ εκτός), ασφαλώς πιο βατό το εμπόδιο της Άαλεσουντ προκειμένου να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Δύσκολο για εκτίμηση ματς, η Άαλεσουντ δεν μας πείθει στο ξεκίνημα, η Τρόμσο αναμένεται να παίξει για το Χ, δεν θα πάρουμε θέση εδώ.

2624. ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ – ΒΙΚΙΝΓΚ

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Ρόζενμποργκ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τρόμσο (2-1), στην έδρα της έχει κάνε το 3/3 χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ, πραγματοποιώντας κυριαρχικές εμφανίσεις. Την πάτησε από την νεοφώτιστη Μπραν στο γήπεδό της η Βίκινγκ, ηττήθηκε με 0-1, παραμένοντας χωρίς νίκη μπροστά στο κοινό της, μακριά από το σπίτι της πάντως μετράει 3/3 τρίποντα απέναντι σε Βαλερένγκα, Σταρτ και Άαλεσουντ. Δεν θα έχει εύκολο έργο η Ρόζενμποργκ απέναντι σε μια ικανότατη αντίπαλο, γι αυτό και τα 1,45 στον άσο είναι προς αποφυγή, δεν θα πάμε όμως ούτε και στην κόντρα αφού οι γηπεδούχοι δεν έχουν δώσει τέτοια δικαιώματα στην έδρα τους.

2623. ΟΝΤ – ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Οντ χάρη στο 1-0 επί της Σόγκνταλ, παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, ενώ μετράει και 6/6 λευκά παθητικά (4-2-0, 5/6 under 2,5, 6/6 NG), αν δεν δεχθεί και τώρα γκολ θα σπάσει το ρεκόρ της κατηγορίας. Η Λίλεστρομ απέτυχε να κερδίσει την Άαλεσουντ στο γήπεδό της (1-1), αριθμεί για την ώρα 1-4-1 στο πρωτάθλημα, στο μοναδικό της πάντως ματς απέναντι σε αντίπαλο ανάλογης δυσκολίας ηττήθηκε καθαρά (2-4 από Μόλντε). Ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη οι γηπεδούχοι, χαμηλό όμως για να ασχοληθούμε το 1,40 στον άσο.

2610. ΟΣΤΑΝΔΗ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Η Οστάνδη στα πλέι-οφ δεν παίζει καθόλου καλά και έχει 0-1-3, φαίνεται ότι τα έδωσε όλα στο πρωτάθλημα και ξέμεινε από δυνάμεις, κινδυνεύει να μείνει τελευταία στα πλέι-οφ αν συνεχίσει έτσι. Η Άντερλεχτ έμεινε στο 1-1 με τη Γάνδη και σταμάτησε το σερί των τριών νικών που είχε. Είναι αρκετά ανώτερη στις τελευταίες αγωνιστικές και πιστεύουμε ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, δεν έχει ιδιαίτερη αξία το σετ.

2631. ΠΙΑΣΤ ΓΚΛΙΒΙΤΣΕ - ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ

Έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Λεχ η Πιάστ (12-3-1 εντός), παίρνοντας τη δεύτερη διαδοχική ισοπαλίας της και παρέμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο Λέγκια. Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Λέχια (3-5-8 εκτός) στα πλέι-οφ, μετράει τρεις σερί νίκες αν συνυπολογίσουμε και το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα να ελπίζει βάσιμα σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πολύ δύσκολο για πρόβλεψη το παιχνίδι, με τη φόρμα των δύο ομάδων να μας ωθεί προς τα δεξιά του σετ.

2630. ΟΥΛΕΝΣΑΚΕΡ – ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Ουλενσάκερ στο πρωτάθλημα (0-2-1, 3/3 GG), έπεσε και αυτή θύμα της εκπληκτικής στο ξεκίνημα Λέβανγκερ, χάνοντας τελικά με 1-3. Η Σάντεφιορντ έμεινε χωρίς νίκη για δεύτερη αγωνιστική (1-1-1), καθώς κόλλησε στο 2-2 στο γήπεδό της απέναντι στη Σάντνες, στη μοναδική της έξοδο για την ώρα πραγματοποίησε τη χειρότερή της φετινή εμφάνιση, χάνοντας με 0-1 από τη Λέβανγκερ. Δεν έχουμε κάποια ένταση για τα σετ που κυκλοφορούν, δεν θα πάρουμε θέση.

2625. ΚΦΟΥΜ ΟΣΛΟ – ΡΑΝΧΑΪΜ

Επιτυχία για την KFUM Όσλο ο βαθμός στην έδρα της έμπειρης Γιέρβ (1-1), πέτυχε παράλληλα το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα (0-2-1, 3/3 under 2,5, 2/3 NG). Η Ρανχάιμ μετά την ήττα της πρεμιέρας έκανε 2/2 νίκες απέναντι σε Χοντ (2-1 εντός ) και Ασάνε (1-0 εκτός), θέλει από νωρίς να σταθεροποιηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Σχεδόν στη μέση τα σετ, δεν βγαίνει εύκολα άκρη, μένουμε μακριά.

2627. ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ – ΡΑΟΥΦΟΣ

Με γνωστό της κυνικό τρόπο και το αγαπημένο της σκορ (1-0) επικράτησε η Κρίστιανσουντ της Φρέντρικσταντ, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της μετά το 2-0 επί της Γιέρβ. Η Ράουφος έρχεται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 5-1 επί της Μπρίνε, αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για τη νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα (1-1-1) . Υπάρχει διαφορά εμπειρίας και ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων, δίκαιο μας φαίνεται το 1,85 του Stoiximan στον άσο.

2629. ΣΤΡΟΜΕΝ – ΑΣΑΝΕ

Χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα η Στρόμεν (0-2-1), θετικός πάντως ο βαθμός που πήρε στο τελευταίο παιχνίδι της σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας (1-1 με τη Μιοντάλεν). Η Ασάνε έχασε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα (2-0-1) από τη Ρανχάιμ με 0-1, αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που παραβιάστηκε η εστία της για φέτος. Αμφίρροπο ζευγάρωμα, δεν είναι τόσο φαβορί όσο υποδεικνύουν οι αποδόσεις η Στρόμεν, θα απέχουμε πάντως από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αφού δεν βγαίνει εύκολα άκρη.

2626. ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ – ΓΙΕΡΒ

Θετικά τα πρώτα δείγματα της Κονγκσβίνγκερ, με το 2-2 στην έδρα της Χοντ έφτασε να μετράει 1-1-1 στο πρωτάθλημα (3/3 over 2,5, 2/3 GG), αυτό που πρέπει σίγουρα να κοιτάξει να διορθώσει είναι η άμυνα, αφού σε όλα της τα ματς δέχθηκε από τουλάχιστον δυο τέρματα. Η Γιέρβ (1-1-1) κόλλησε στο 1-1 κατά την υποδοχή της KFUM Όσλο και απέτυχε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έπειτα από την ήττα με 0-2 από την Κρίστιανσουντ. Δύσκολο για εκτίμηση ματς, μεγάλη μας φαίνεται σε κάθε περίπτωση η ψαλίδα των σετ που καθιστούν τους γηπεδούχους φαβορί του 2,00, θα θέλαμε να κοιτάξουμε προς τα γκολ λόγω του στυλ της Κονγκσβίνγκερ, αλλά η Γιέρβ είναι αρκετά σφιχτή ομάδα και δεν ευνοεί μια τέτοια σκέψη.

2628. ΛΕΒΑΝΓΚΕΡ – ΧΟΝΤ

Η μοναδική ομάδα που έχει κάνει το απόλυτο με 3/3 νίκες είναι η Λέβανγκερ (2/3 GG & over 2,5), έδωσε ακόμα μια παράσταση στην έδρα της Ουλενσάκερ, επικρατώντας με 3-1, στα ύψη η ψυχολογία στην ομάδα. Αντίθετο το ξεκίνημα της Χοντ, δεν έχει ακόμα τρίποντο στο πρωτάθλημα (0-2-1, 2/3 over 2,5, 3/3 GG), στη μοναδική της έξοδο μάλιστα ηττήθηκε δίκαια από τη Ρανχάιμ με 1-2. Οι επιδόσεις των γηπεδούχων κάνουν τους μπουκ να προσφέρουν τη νίκη τους σε αποδόσεις καθαρού φαβορί της τάξης του 2,00, το αγωνιστικό στυλ των δυο ομάδων ευνοεί και τα πολλά τέρματα, στο 1,75 το over 2,5 στην Bet365.

2658. ΧΕΤΑΦΕ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Το πιο σημαντικό ματς -μέχρι το επόμενο- της χρονιάς θα δώσει την Κυριακή η Χετάφε όπου θα υποδεχτεί την άνετη βαθμολογικά αλλά ανεβασμένη Βαλένθια που μετά τις διαδοχικές νίκες με Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης με την Εϊμπάρ. Μπορεί να μιλήσει το ένστικτο της επιβίωσης των Μαδριλένων καθώς και οι καλές σχέσεις διοικητικά των δύο ομάδων με πολλά πάρε-δώσε ποδοσφαιριστών τους τα προηγούμενα χρόνια. Επιλογή των YoungGuns ο ασιατικός άσος +0,25 στο 1,875 ( Bet365) για μία Χετάφε που πήρε τα πάνω της μετά το διπλό (με ανατροπή) στο Σαν Σεμπαστιάν και στο «Κολισέουμ» ούτως ή άλλως μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2726. ΑΝΖΙ – ΚΟΥΜΠΑΝ

Στον πάτο της βαθμολογίας σταθερά η Ανζί, έχει ζορίσει η υπόθεση παραμονή, στα τελευταία έξι παιχνίδια της μετράει πέντε ήττες (0-1-5). Η Κούμπαν αγνοεί επίσης τη νίκη στις πιο πρόσφατες τέσσερις αγωνιστικές (0-2-2) και έχει μόλις ένα τρίποντο στις τελευταίες 10 (1-4-5), έχοντας υποχωρήσει και εκείνη στις θέσεις των μπαράζ υποβιβασμού. Καθαρό εξάποντο παραμονής η συγκεκριμένη αναμέτρηση, χωρίς εντός έδρας νίκη φέτος η Ανζί (0-5-7 εντός), χωρίς διπλό η Κούμπαν (0-6-5), δεν γίνεται να βάλουμε τα χρήματα μας σε καμία από τις δυο. No Bet.

2659. ΡΟΣΤΟΦ – ΖΕΝΙΤ

Μετά το μεγάλο διπλό επί της Κούμπαν και την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας, η Ροστόφ (8-4-0 εντός) επιστρέφει στο απόρθητο σπίτι της με στόχο να παραμείνει στην πρώτη θέση της ρώσικης Πρέμιερ. Το νικηφόρο σερί της Ζενίτ (5-4-2 εκτός) καλά κρατεί, αφού μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ μετράει ρεκόρ 5-0-0, ενώ μεσοβδόμαδα απέκλεισε την Άμκαρ στα πέναλτι για το κύπελλο. Η ποιότητα και η φόρμα των φιλοξενούμενων είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε τη στήριξη της τρομερής φέτος Ροστόφ, αλλά και οι αποδόσεις του διπλού μάλλον υποτιμούν τους πρωτοπόρους και αήττητους στο σπίτι τους γηπεδούχους.

2679. ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ - ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ

«Κλάσικο» Ροζαρίνο ή αλλιώς το ντέρμπι του Ροζάριο. Μετά από επτά αγωνιστικές (0-5-2), η Νιούελς (2-3-0 εντός) επέστρεψε στις νίκες με το φτωχό πλην τίμιο 1-0 επί της Ουρακάν Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η Ροζάριο Σεντράλ (2-1-2 εκτός), καθώς με την ήττα από τη Σαν Λορέντζο έχει ρεκόρ 1-2-3 στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Καλύτερη ομάδα είναι η φιλοξενούμενη, αλλά είναι δύσκολο να τη στηρίξουμε σε τέτοιο ματς εκτός έδρας σε αποδόσεις φαβορί.

2662. ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της χώρας, με τεράστια έχθρα μεταξύ των δυο συλλόγων. Στο μέσο της βαθμολογίας η Τραμπζονσπόρ, είναι ουσιαστικά αδιάφορη στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από ένα απλό πλασάρισμα στο πάνω μισό της κατάταξης. Η Φενέρ έκανε σημαντικό βήμα για να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου, με τη μεσοβδόμαδη νίκη της με 3-0 στην έδρα της Κονιασπόρ, στο πρωτάθλημα πάντως έχει χάσει έδαφος και χρειάζεται τουλάχιστον δυο γκέλες της Μπεσίκτας στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές για να ξαναμπεί στο κόλπο του τίτλου. Μονόπλευρο στην ουσία το βαθμολογικό κίνητρο εδώ, η Τραμπζονσπόρ πάντως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αδιαφορήσει, αντιθέτως θα την χαροποιήσει ιδιαίτερα να κόψει το δρόμο της μισητής αντιπάλου προς τον τίτλο, εκτός λογικής τα 1,60 στο διπλό παρά τις αγωνιστικές αδυναμίες των γηπεδούχων, καλύτερα να μείνουμε μακριά από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

2663. ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΑΛΚΟΡΚΟΝ

Από δυο κολλητά τρίποντα έρχεται η Σαραγόσα (αρκετά τυχερό πάντως το τελευταίο στην έδρα της Βαγιαδολίδ), ξαναμπήκε έτσι γερά στο κόλπο για ένα εισιτήριο για τα πλέι-οφ, έχει μάλιστα κερδίσει και τα τέσσερα από τα πιο πρόσφατα πέντε παιχνίδια μπροστά στο κοινό της (4-0-1). Η Αλκορκόν αξιοποίησε για ακόμα μια φορά την έδρα της, φτάνοντας στη νίκη με 2-0 επί της Λεγανές στο μαδριλένικο ντέρμπι, τα προβλήματα για εκείνη ξεκινούν όταν καλείται να αγωνιστεί εκτός έδρας, καθώς αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες επτά εξόδους της (0-3-4), με το συνολικό εκτός έδρας απολογισμό της να ανέρχεται πια σε 4-4-9. Ισόβαθμες οι δυο ομάδες, δεν είναι πολλά αυτά που της χωρίζουν, επιπλέον αμφότερες αναμένεται να αγωνιστούν με σημαντικές απουσίες (για τη Σαραγόσα είναι αμφίβολος ο τοπ σκόρερ Άνχελ (29 συμ./8 γκολ) και τιμωρημένος, αν και έχει ασκηθεί έφεση, ο βασικός μεσοεπιθετικός Πέδρο (28 συμ./3 γκολ), ενώ για την Αλκορκόν ο κομβικός χαφ Καμπάνια (27 συμ./2γκολ) και ο μπακ/στόπερ Τζενέ (30 συμ.) δίνονται αμφίβολοι), με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δεν βγαίνει εύκολα άκρη, γι αυτό και θα προτιμήσουμε να μην μπλέξουμε εδώ .

2584. ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ

Απογοητευτική η Γκιμαράες, αγνοεί τη νίκη εδώ και 10 αγωνιστικές (0-5-5), με αποτέλεσμα το φινάλε της σεζόν να τη βρίσκει παντελώς αδιάφορη. Σε καλή κατάσταση η Εστορίλ, έχει έξι νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια της (6-1-2), διατηρεί ακόμα κάποιες αμυδρές ελπίδες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για κόντρα είναι η Γκιμαράες, η Εστορίλ πάντως δεν πείθει και τόσο μακριά από το σπίτι της (4-3-8 εκτός) ώστε να μας αρκεί το 1,825 για το ασιατικό διπλό +0,25, ενώ εξακολουθεί να δίνεται αμφίβολος ο πολυτιμότερός της παίχτης στο δεύτερο γύρο, Ματέους (20 συμ./4 γκολ).

2336. ΠΑΝΤΟΥΡΙ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡ.

Με εξαιρετική τακτική η Παντούρι (7-6-3 εντός) έφυγε νικήτρια από την έδρα της Βιτόρουλ (0-2) και μείωσε την απόστασή της από τη δεύτερη Στεάουα στους δύο βαθμούς. Ισόβαθμή της είναι η Ντιναμό (5-10-1 εκτός) μετά και το 1-0 επί της Τάργκου, με την ψυχολογία να βρίσκεται στα ύψη έπειτα και από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Ελάχιστες διαφορές έχουν οι δύο ομάδες, δε θα μας προξενήσει εντύπωση κανένα αποτέλεσμα.

2667. ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

Ξεμένει από δυνάμεις η Σπάρτα (12-0-0 εντός), αφού τα συνεχόμενα ματς φαίνεται να την έχουν επηρεάσει σημαντικά. Την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε από τύχη στο 2-2 με τη Μποέμιανς, μεσοβδόμαδα σε εξ’ αναβολής παιχνίδι κέρδισε με ανατροπή στο φινάλε τη Ντούκλα, αλλά για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει οπωσδήποτε να επικρατήσει της Πλζεν. Η Βικτόρια (9-1-2 εκτός) ζορίστηκε ξανά, αυτή τη φορά κόντρα στη Μπρνο, αλλά έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και διατηρείται στο +8 από τη δεύτερη θέση. Μόνο νίκη θέλουν οι γηπεδούχοι, για δύο αποτελέσματα θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι, με την αξία να βρίσκεται στα δεξιά του σετ.

2669. ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ – ΣΤΑΡΤ

Άμεση επιστροφή στις ήττες για τη Βαλερένγκα (1-0-5), δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μόλντε και ηττήθηκε καθαρά με 0-4. Από βαριά ήττα έρχεται και η Σταρτ, με το 1-4 από τη Σάρπσμποργκ παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας, είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα (0-3-3). Μπορεί οι δυο ομάδες να είναι ισόβαθμες, αλλά υπάρχει σαφής ποιοτική διαφορά μεταξύ τους, η Βαλερένγκα είναι ομάδα για το πάνω μισό της βαθμολογίας και αδικείται από την ως τώρα συγκομιδή της, θεωρούμε ότι θα φτάσει στη νίκη απέναντι σε μια αντίπαλο περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά το 1,45 του άσου δεν αξίζει σε καμία περίπτωση.

2666. ΟΥΝ. ΚΟΝΣΕΠΣΙΟΝ - ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ

Απογοητεύει στα τελευταία παιχνίδια η Κόλο Κόλο, δείχνοντας ότι έχει επηρεαστεί από τον αποκλεισμό της από το Κόπα Λιμπερταδόρες. Προέρχεται από την οδυνηρή εντός έδρας ήττα 3-1 στο ντέρμπι με την Παλεστίνο. Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, η Κονσεπσιόν πηγαίνει από νίκη σε νίκη, έχοντας ελπίδες ακόμα και για τον τίτλο. Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην Καλέρα. Δε θα μπλέξουμε με πλευρά, τα πολλά γκολ δείχνουν ασφαλέστερη επιλογή.

2665. ΚΟΜΠΡΕΣΑΛ - Ο ΧΙΓΚΙΝΣ

Κάτω του μετρίου εμφανίζεται η περσινή πρωταθλήτρια Κομπρεσάλ, με τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες να της έχει κοστίσει, καθώς δε μπορεί να διαχειριστεί δύο ματς την εβδομάδα. Προέρχεται από την ήττα 2-1 κόντρα στην Αντοφαγκάστα. Την κούρσα του πρωταθλήματος οδηγεί η Ο’ Χίγκινς, εκμεταλλευόμενη την αστάθεια των αντιπάλων της. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε εντός έδρας με 4-3 τη Σαν Λουίς. Δε θα παραδώσει εύκολα τα όπλα η Κομπρεσάλ, όμως τον πρώτο λόγο για τη νίκη τον έχουν οι φιλοξενούμενοι.

2671. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Την πρέπουσα σημασία θα δώσει ο Μαρθελίνο στην αναμέτρηση με τη Σοσιεδάδ αφού η Βιγιαρεάλ θέλει να «καθαρίσει» μια ώρα αρχύτερα την 4η θέση. Ακολουθεί άλλωστε ο πρώτος ημιτελικός στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Λίβερπουλ. Δεν αναμένεται να κάνειrotation ο Μαρθελίνομε τη Σοσιεδάδ να έρχεται από δύο ήττες που συνοδεύτηκαν από μέτριες έως αδιάφορες εμφανίσεις. Παίζεται ο άσος στο 1,80, ακόμα μεγαλύτερη αξία «κρύβει» ο συνδυασμός 1 &under3,5στο 2,45 του Stoiximan που αποτελεί επιλογή των YoungGuns . Σε καμία από τις 10 τελευταίες της νίκες στο «Ελ Μαδριγάλ» άλλωστε δεν είδαμε πάνω από τρία γκολ. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

2670. ΓΚΕΝΚ – ΓΑΝΔΗ

Η Γκενκ έκανε τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και παλεύει για να πάρει την τρίτη θέση στα πλέι-οφ, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να συνεχίσει το σερί της. Η Γάνδη σε αντίθεση με την αντίπαλο τη δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι και η τρίτη θέση είναι επισφαλής, αφού η σημερινή της αντίπαλος είναι σε φόρμα και μπορεί να την περάσει. Ο άσος του 2,50 έχει αξία.

2672. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στη Φιορεντίνα, αφού για ακόμα μία σεζόν ξεκίνησε με στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως τα μέσα της διεκδικούσε το πρωτάθλημα και τελικά θα αρκεστεί στο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο κύριος λόγος ακόμα μίας χαμένης χρονιάς είναι η κούραση που βγάζουν οι «βιόλα», αφού στα τελευταία τους οκτώ ματς πανηγύρισαν μόλις μία νίκη (1-1-4-3). Από τη στιγμή που πήρε φόρα και μετά, η Γιουβέντους δεν πάτησε φρένο ούτε στιγμή. Μετράει 24 ματς αήττητη (23-1-0) και βρίσκεται αγκαλιά με το σκουντέτο, αφού απέχει 9 πόντους από τη δεύτερη Νάπολι. Δεν κατεβάζει ταχύτητα για κανένα λόγο η «Μεγάλη Κυρία», τουλάχιστον μέχρι να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο. Θα έχει τη στήριξή μας η ομάδα του Αλέγκρι στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στην απογοητευμένη Φιορεντίνα, με το -0,25ασιατικό διπλό να αποτελεί επιλογή σε απόδοση 1,85 στηνBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2674. ΡΕΝ – ΜΟΝΑΚΟ

Μάχη με άρωμα Ευρώπης, οι δυο ομάδες είναι άμεσες διεκδικήτριες εισιτηρίων για το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ. Από δυο συνεχόμενες βαριές ήττες με σκορ 0-3 έρχεται η Ρεν (από Νις εκτός και Γκινγκάμπ εκτός), δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος από τις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από τις εξαιρετικές της εμφανίσεις το προηγούμενο διάστημα. Η Μονακό επέστρεψε στις επιτυχίες με το 2-1 επί της Μαρσέιγ και δείχνει αποφασισμένη να κλειδώσει τη δεύτερη θέση, πολύ καλή η συνολική φετινή παρουσία της μακριά από το σπίτι της (7-7-3 εκτός). Δύσκολο για εκτίμηση ματς, αμφότερες θέλουν τους βαθμούς, σε λίγο καλύτερο μομέντουμ δείχνουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά τα σετ είναι ισορροπημένα και δεν μας αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια ενασχόλησης με το παιχνίδι.

2676. ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ

Το μεγαλύτερο ντέρμπι μίσους της Αργεντινής και ένα από τα κορυφαία του πλανήτη διεξάγεται στο «Λα Μπομονέρα». Η Μπόκα υποδέχεται τη Ρίβερ, το Μπουένος Άιρες χωρίζεται στα δύο και εκατομμύρια κόσμου αναμένει πως και πως το λεγόμενο «σουπερκλάσικο». Όπως είναι εύκολα κατανοητό, σε τέτοια παιχνίδια οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι πολύ παρακινδυνευμένη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η Μπόκα δείχνει καλύτερα αγωνιστική στοιχεία. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με το Σκελότο στον πάγκο, την ώρα που η Ρίβερ ακόμα ψάχνει να βρει ρυθμό, με τα ζόρια μακριά από το σπίτι της να είναι ακόμα περισσότερα (1-1-3 εκτός έδρας). Το «Λα Μπομονέρα» θα βράζει -ως συνήθως- και αναμένεται να σπρώξει τους γηπεδούχους στη «νίκη της χρονιάς». Σε απόδοση 1,75 προσφέρει τον -0,25 ασιατικό άσο ηBet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2675. ΣΑΝ ΧOΣΕ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ

Πρώτη ήττα ύστερα από τρεις αγωνιστικές γνώρισε το Σαν Χοσέ (3-1-0) το οποίο έχασε δίκαια 3-1 στο Πόρτλαντ παραμένοντας χωρίς νίκη φέτος μακριά από την έδρα του. Δεν πατάει καλά τελευταία το Κάνσας (2-0-1) το οποίο προέρχεται από δύο σερί ήττες, πιο πρόσφατη αυτή με 2-1 στην έδρα του Ντάλας, over 2,5 και goal-goal τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια του. Δίκαια μοιρασμένο το σετ με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο καλύτερα να το αποφύγουμε καθώς οι φιλοξενούμενοι παρά την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται διαθέτουν ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ.

2582. ΡΙΟ ΑΒΕ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Με το 0-0 απέναντι στην Αρούκα, η Ρίο Άβε συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ (3-1-0, 4/4 NG & under 2,5), βρίσκεται σταθερά σε ευρωπαϊκή τροχιά και με τη συνολική φετινή παρουσία της αξίζει 100% να βρεθεί στο ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπενφίκα ζορίστηκε να καταβάλει την αντίσταση της Σετούμπαλ (2-1), αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, δεν έχει φυσικά περιθώρια για απώλειες αφού η Σπόρτινγκ την καταδιώκει σε απόσταση αναπνοής. Δεν θα έχουν εύκολο έργο οι φιλοξενούμενοι απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα, ανεπαρκές το 1,35 του διπλού, ωστόσο η παρουσία τους στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για να πάμε στην κόντρα.

2681. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΟΥΙΛΑ - ΝΤΕΠΟΡΤΕΣ ΤΟΛΙΜΑ

Ντεφορμέ οι γηπεδούχοι, καθώς αγνοούν τη νίκη για παραπάνω από ένα μήνα, προερχόμενοι από την εκτός έδρας ήττα 3-1 κόντρα στη Ριονέγρο. Ανεβάζει στροφές η Τολίμα, παίρνοντας άλλη μία νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, 1-0 εντός έδρας την Εκιδάδ. Δύσκολη αναμέτρηση, καθώς η Ουΐλα δε θα παραδώσει εύκολα τα όπλα, ενώ η Τολίμα δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα.

2683. ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΓΟΥΟΝ. – ΑΝΤΟΦΑΓΑΣΤΑ

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Κλαουσούρα, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τις πιθανότητες να υποβιβαστούν να είναι ελάχιστες. Μάχη για τον τίτλο δίνουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όμως στα κρίσιμα ματς τα χαλάνε, προερχόμενοι από την εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Εσπανιόλα. Θα πάμε με την καλύτερη ομάδα, στηρίζοντας τους γηπεδούχους.

2358. ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ

«Αβεγιανέδα ντέρμπι», το δεύτερο μεγαλύτερο ντέρμπι της Αργεντινής μετά το Μπόκα-Ρίβερ. Με το 1-1 κόντρα στη Μπολιβάρ, η Ράσινγκ (2-3-0 εντός) πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά συνέπεια αυτού ήταν να αφήσει κάπως το πρωτάθλημα, όπου έχει ρεκόρ 0-2-1 στα τρία τελευταία της παιχνίδια. Αήττητο σερί έξι αγωνιστικών (4-2-0) τρέχει η Ιντεπεντιέντε (2-2-1 εκτός) και παραμένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Το κίνητρο είναι σίγουρα με τους φιλοξενούμενους, αλλά σε τέτοια ματς παίζουν πολύ περισσότερα πράγματα ρόλο για να προσφέρουμε ελαφρά τη καρδία τη στήριξή μας στο διπλό.

2687. ΠΟΥΕΜΠΛΑ - ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΕΣ ΤΣΙΑΠΑΣ

Από ήττα σε ήττα πηγαίνουν αμφότερες, με τους φιλοξενούμενους μαθηματικά εκτός πλέι-οφ, ενώ οι γηπεδούχοι παίζουν τελευταίο τους χαρτί για την είσοδο στην οχτάδα. Με υπηρεσιακού προπονητή οι γηπεδούχοι μέχρι το τέλος της σεζόν. Το κίνητρο είναι μονόπλευρο, με τον άσο να αποτελεί επιλογή.

2686. ΙΝΤΕΠ. ΣΑΝΤΑ ΦΕ - ΑΛΙΑΝΖΑ ΠΕΤΡΟΛΕΡΑ

Να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα θέλει η Σάντα Φε μετά τον αποκλεισμό από το Λιμπερταδόρες και έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία κόντρα στην αδύναμη Πετρολέρα να πάρει άλλη μία νίκη, άσος χωρίς αξία.

2413. ΙΝΤΕΠ. ΜΕΝΤΕΓΙΝ - ΡΙΟΝΕΓΚΡΟ ΑΓΚΟΥΙΛΑΣ

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ριονέγρο, παίρνοντας ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά εντός έδρας κόντρα στην Ουΐλα. Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κάνουν όνειρα για τίτλο. Δύο φορές προηγήθηκε στο σκορ η Μεντεγίν κόντρα στην Τζαγκουάρες, δύο φορές δέχτηκε την ισοφάριση, μένοντας τελικά στο 2-2. Στην έκτη θέση της βαθμολογίας οι γηπεδούχοι, δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα τη συμμέτοχη τους στα πλέι-οφ. Δύσκολο ματς, πάμε παρακάτω.

2688. ΛΑ ΕΚΙΔΑΔ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

Από ήττες προέρχονται αμφότερες, 1-0 εκτός έδρας κόντρα στην Τολίμα η Εκιδάδ, 1-0 εντός έδρας κόντρα στην Κορτουλούα η Φορταλέζα, η οποία συμπλήρωσε έξι σερί ήττες. Καλύτερη ομάδα η Εκιδάδ, δεν μπορούμε όμως να την εμπιστευτούμε σε αποδόσεις φαβορί, καθώς δε μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Η αξία βρίσκεται στο Χ2, με τις αρχικές τιμές όμως να έχουν κατρακυλήσει.

2357. ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ

Σε σχεδόν νεκρό χρόνο έκλεψε την ισοπαλία από την Άρσεναλ Σαραντί η Μπελγράνο (3-1-1 εντός) με το 3-3 της προηγούμενης αγωνιστικής, φτάνοντας τα τέσσερα διαδοχικά over 2,5. Τόσα έχει και η Ατλέτικο Τουκουμάν (2-0-3 εκτός), η οποία πανηγύρισε ακόμα μία μεγάλη νίκη μπροστά στο κοινό της με το 3-1 επί της Ντεφένσα. Πολλά γκολ σημειώνονται στα ματς των δύο ομάδων (8/11 over 2,5 οι γηπεδούχοι, 7/11 οι φιλοξενούμενοι), με το over 2,25 να αποτελεί επιλογή του Betol και των Young Guns.

2692. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΡΛΑΝΤΟ ΣΙΤΙ

Από την τέταρτη σερί ήττα προέρχεται η Νέα Υόρκη (1-0-2) η οποία έχασε 2-1 στο Κολοράντο εμφανίζοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι ένα αρκετά κακό πρόσωπο, αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα καθώς έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Εντός έδρας ισοπαλία 2-2 στη Νιού Ίνγκλαντ παραχώρησε το Ορλάντο (1-0-1) το οποίο αν και επιθετικά τα καταφέρνει περίφημα αμυντικά τα κάνει συνήθως… θάλασσα. Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι σκοράρουν με το σταγονόμετρο ενώ οι φιλοξενούμενοι αμυντικά μπάζουν, δεν βγαίνει άκρη.

2694. ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΠΑΣΤΟ - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΑΛΙ

Σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες η Κάλι κόντρα στη Μιγιονάριος, δεν κατάφερε όμως τελικά να πάρει τους τρεις βαθμούς, μένοντας στο 1-1. Δεύτερη σερί ήττα για την Πάστο, 2-1 κόντρα στη Σάντα Φε εκτός έδρας. Στην ένατη θέση της βαθμολογίας πλέον οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θα δώσουν σκληρή μάχη για την είσοδο στα πλέι-οφ. Δεν προκύπτει επιλογή.

----. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΡΙΣΤΑΛ – ΑΓΙΑΚΟΥΤΣΟ

Άσος χωρίς στοιχηματική αξία.

----. ΟΥΝΙΟΝ ΚΟΜΕΡΣΙΟ – ΚΟΜΕΡΣΙΑΝΤΕΣ ΟΥΝΙΔΟΣ

Κοίταξε στα μάτια την Ουνιβερσιτάριο η Κομέρσιο, δε μπόρεσε όμως να πάρει θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 εκτός έδρας. Από ήττα προέρχεται και η Κομερσιάντες, 1-0 εκτός έδρας κόντρα στη Μουνισιπάλ, σε ένα ματς που άξιζε το βαθμό της ισοπαλίας. Καλύτερη ομάδα η Κομέρσιο, η οποία έχει μία καλή ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, άσος.

----. ΑΛΙΑΝΣΑ ΛΙΜΑ – ΣΠΟΡΤ ΧΟΥΑΝΚΑΓΙΟ

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλου της η Αλιάνσα Λίμα, παίρνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Λα Μποκάνα με 2-1. Νίκη για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου αναζητά η Αλιάνσα Λίμα, βρισκόμενη στο -5 από την κορυφή. Κακή εμφάνιση για άλλη μία αγωνιστική για τη Χουανκάγιο, μένοντας στο 1-1 εντός έδρας κόντρα στην Αλιάνσα Ατλέτικο. Παραδοσιακά κακοί εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, κρατάμε τον άσο.

----. ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ – ΟΛΙΜΠΙΑ

Αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές η Σέρο Πορτένιο στο προηγούμενο ματς με τη Γκουαρανί, λόγω των υποχρεώσεων της στο Λιμπερταδόρες, γνωρίζοντας έτσι την ήττα με 4-3 εντός έδρας. Μετά το ματς με την Ολίμπια ακολουθεί το πρώτο ματς κόντρα στη Μπόκα για τη νοκ άουτ φάση του Λιμπερταδόρες, με τις αλλαγές στην ενδεκάδα να είναι δεδομένες. Απαλλαγμένη από διεθνής διοργανώσεις η Ολίμπια πηγαίνει από νίκη σε νίκη, βρισκόμενη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τέσσερεις βαθμούς πίσω από τη Σολ. Τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση τον έχουν οι φιλοξενούμενοι.

----. ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σπουδαία νίκη για τη Ρίβερ στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία, 3-2 εκτός έδρας τη Χενεράλ Καμπαγιέρο. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα. Συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις η Νασιονάλ, γνωρίζοντας άλλη μία ήττα αυτή τη φορά κόντρα στη Λιμπερτάδ με 4-3 εκτός έδρας. Δεν κρατάμε κάτι.

----. ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΑΠΙΑΤΑ – ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ

Γκολ και θέαμα για τη Λιμπερτάδ την προηγούμενη αγωνιστική, όπου κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 4-3 κόντρα στη Νασιονάλ. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας οι φιλοξενούμενοι. Αδυνατεί να βρει σταθερότητα στην απόδοσή της η Καπιατά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, προερχόμενη από την εκτός έδρας ήττα με 3-2 κόντρα στην πρωτοπόρο Σολ. Προβάδισμα στο διπλό.

----. ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΠΟΤΟΣΙ – ΡΕΑΛ ΠΟΤΟΣΙ

Κλάσικο του Ποτοσί. Αμφότερες αναζητούν βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού. Άλλη μία κακή εμφάνιση για τη Ρεάλ στο προηγούμενο ματς, γνωρίζοντας τη συντριβή με 4-1 εντός έδρας από τη Σούκρε. Από ήττα προέρχεται και η Νασιονάλ, 2-1 εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Γουίλστερμαν. Δεν κρατάμε κάτι.

----. ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΣΙΚΛΟΝ

Σε τρομερή φόρμα η Σαν Χοσέ, η οποία έχει σαν βασικό στόχο την έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Προέρχεται από τη σπουδαία εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Σπορτ Μπόις. Ήττα σοκ για τη Σικλόν την προηγούμενη αγωνιστική, 4-1 στο ντέρμπι κόντρα στην Πετρολέρο. Οι φιλοξενούμενοι είναι από τις χειρότερες ομάδες αγωνιζόμενοι εκτός έδρας. Άσος που θα μας απασχολήσει στο live.

----. ΣΠΟΡΤ ΜΠΟΪΣ – ΟΡΙΕΝΤΕ ΠΕΤΡΟΛΕΡΟ

Σε τίποτα δε θυμίζει την πρωταθλήτρια του Απερτούρα η Σπορτ Μπόις, με πολλούς παίχτες να έχουν αποχωρήσει, όπως και ο προπονητής που την οδήγησε στο θρίαμβο. Προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Σαν Χοσέ. Μέτρια χρονιά πραγματοποιεί η Οριέντε Πετρολέρο, μη μπορώντας να βρει σταθερότητα στην απόδοσή της. Το ρόστερ των φιλοξενούμενων είναι μία κλάση ανώτερο από αυτό της Σπορτ Μπόις, το διπλό DNB αποτελεί επιλογή.

----. ΜΠΟΛΙΒΑΡ – ΧΟΡΧΕ ΓΟΥΪΛΣΤΕΡΜΑΝ

Καταστροφική χρονιά για τους γηπεδούχους, καθώς απέτυχαν να κατακτήσουν το Απερτούρα, αποκλείστηκαν από το Λιμπερταδόρες, ενώ στο Κλαουσούρα βρίσκονται δεκατρείς βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γουίλστερμαν. Η γκρίνια στις τάξεις των οπαδών είναι μεγάλη. Από νίκη σε νίκη πηγαίνει η Γουίλστερμαν, δείχνοντας ότι μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το Κλαουσούρα. Η αξία βρίσκεται στο Χ2.

----. ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΡΙΟ ΝΤΕ ΣΟΥΚΡΕ – ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ

Οδυνηρός αποκλεισμός από το Κόπα Λιμπερταδόρες για τη Στρόνγκεστ, η οποία δε μπόρεσε την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει εντός έδρας τη Σάο Πάουλο. Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εννιά βαθμούς πίσω από τη Γουίλστερμαν. Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους την προηγούμενη αγωνιστική, 4-1 εκτός έδρας κόντρα στη Ρεάλ Ποτοσί. Το έργο της Στρόνγκεστ δε θα είναι καθόλου εύκολο κόντρα σε μία σοβαρή ομάδα όπως η Σούκρε. No Bet.

Ακτινογραφία κουπονιού Κυριακής

3181. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ

Την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση-πρόκριση έχασε η Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (80-92). Έτσι, όλα θα κριθούν την Τρίτη στη Ρωσία, με το νικητή να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το «Final Four» του Βερολίνου. Σίγουρα η Ρεάλ δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, όμως λίγο το ότι ηττήθηκε και στις τρεις φετινές αναμετρήσεις κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της, λίγο το ότι ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα την αναγκάζει να στρέψει όλη την προσοχή στο πρωτάθλημα, θεωρούμε πως θα πάρει ώθηση ώστε να βγάλει τον καλύτερο της εαυτό στο παρκέ. Συν τοις άλλοις, οι «μπλαουγκράνα» εκτός από το ότι θα κουβαλούν κούραση από την πρόσφατη αναμέτρηση, καλούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παίξουν το παιχνίδι της χρονιάς με την Κουμπάν. Περιμένουμε από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να βγάλει αντίδραση ανάλογη του ονόματος της, εκμεταλλευόμενη τις -ευνοϊκές για την ίδια- συγκυρίες. Επιλογή των Daggers αποτελεί το καλοπληρωμένο διπλό, το οποίο πρόλαβαν σε απόδοση 2,45 στην Bet365.Διαβάστε περισσότερα εδώ .

3182. ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Μετά την λογική και αναμενόμενη ήττα που γνώρισε η Μπανταλόνα από τη Ρεάλ (91-77) απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο η προοπτική της συμμετοχής της στα πλέι-οφ αφού απέχει 3 νίκες από την 8η θέση στην οποία βρίσκεται η τωρινή της αντίπαλος, Μπιλμπάο. Αυτονόητο πως με νίκη επί των Βάσκων διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες της να προλάβει αφού έχουμε ακόμα 6 αγωνιστικές για το φινάλε. Η Μπιλμπάο χάνει τη δύναμη της όταν απομακρύνεται από τη Βασκονία, μετράει έξι απανωτές ήττες (0-6) και συνολικό ρεκόρ 5-9. Επιπλέον κινδυνεύει να παραταχθεί με αρκετές απουσίες αφού αμφίβολοι δίνονται οι Hannah (12,4π μ.ο.), Begic (8,2π μ.ο.) και Bertrans (15,5π μ.ο.) και Todorovic (3,4π μ.ο.). Σε αποδόσεις φαβορί δίνονται οι Καταλανοί, οριακά προκρίνεται ως επιλογή το -2,5.

3183. ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ

Άνετο πέρασμα από την Τενερίφη (67-92) έκανε η Φουενλαμπράδα που διατηρείται σταθερά σε τροχιά πλέι-οφ (5η θέση). Ισάριθμες ήττες επίσης γνώρισε στα τρία τελευταία εντός έδρας της αλλά παίζοντας με Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Μπανταλόνα, όλες οριακές όμως αφού έχασε με 5, 1 και 2 πόντους αντίστοιχα. Η Λαμποράλ Κούτσα τελικά «σκούπισε» τον Παναθηναϊκό κερδίζοντας τον καθαρά και στο Ο.Α.Κ.Α. και πανηγύρισε έτσι την επιστροφή της μετά από οκτώ χρόνια στο Final Four της Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα τώρα μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με την 4η θέση (ισοβαθμεί με τη Γκραν Κανάρια) στην κανονική περίοδο. Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε δυναμικά στις επιτυχίες (μετά από 4 σερί ήττες) κερδίζοντας με 100-71 τη Σαραγόσα. Θα αποφύγουμε να προβλέψουμε το νικητή αφού είναι πολύ αμφίρροπο και θα πάμε στη μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρει το over 165,5. Ευνοϊκά τα στατιστικά αφού στα εννέα τελευταία εντός έδρας της η Φουέν σκοράρει 86,1 πόντους μ.ο. με τη Λαμποράλ αντίστοιχα να δέχεται 93, 93 και 100 πόντους στα τρία τελευταία εκτός έδρας από ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη.

3184. ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ

Το καλό της πρόσωπο έδειξε η Γκραν Κανάρια απέναντι στη Σαραγόσα την οποία νίκησε με 87-96. Ισοβαθμεί με την Κούτσα Λαμποράλ στην 4η θέση αλλά υστερεί στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Η 5η θέση τουλάχιστον δείχνει καπαρωμένη αφού έχει +3 νίκες από τη Φουένλαμπραδα. Μετά τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα έχει το καλύτερο ρεκόρ (11-3) στο σπίτι της μιας και ηττήθηκε μόνο από τις τρεις προπορευόμενες ομάδες. Για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν η Ανδόρρα συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές ήττες, γενικά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέσα στο 2016 όπου μετράει 11/15 ήττες (4-11). Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό δεν μπορεί να ελπίζει στην 8αδα και τα πλέι-οφ από τα οποία απέχει πλέον 3 νίκες. Θα θέλαμε χαμηλότερα από το 10,5 το χάντικαπ για να ασχοληθούμε, εφικτό μοιάζει το over 162,5 με τη Γκραν Κανάρια να πετυχαίνει μπροστά στο κοινό της 87,5 πόντους μ.ο.

3187. ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ – ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ

Σκούρα τα βρήκε απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ η Φοίνιξ Χάγκεν (ρεκόρ 13-19), με την ήττα να έρχεται σχετικά εύκολα (75-88). Αυτή ήταν η τρίτη αποτυχία της στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας, βραχνάς η αμυντική της λειτουργία (δέχτηκε 85,5 πόντους κατά μ.ο.). Δεν μπορεί με τίποτα να ορθοποδήσει η Γκέτινγκεν (ρεκόρ 7-24), απέτυχε να φέρει την παραμικρή αντίσταση στην εμφανώς ανώτερη Ουλμ, όπως άλλωστε δείχνει και το τελικό σκορ (74-95), παραμένοντας έτσι για τα καλά στο παιχνίδι του υποβιβασμού, με μόλις τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος. Σίγουρα το προβάδισμα έχει η έδρα, όμως λίγο το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, λίγο το ότι οι φιλοξενούμενοι παίζουν για τη σωτηρία τους, καθώς και η γενικότερη αφερεγγυότητα της Χάγκεν, δημιουργούν σκέψεις για επιλογή του διπλού με +7,5 χάντικαπ (1,90 / Bet365), χωρίς βέβαια να τρελαινόμαστε.

3188. ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΥΛΜ

Τέλος στο σερί έντεκα διαδοχικών επικρατήσεων δόθηκε για την Όλντενμπουργκ (ρεκόρ 24-7), η οποία έπεσε θύμα των εξαιρετικά φορμαρισμένων Σκάιλαϊνερς της Φρανκφούρτης (78-63), μην μπορώντας να βρει απαντήσεις στην εξοντωτική άμυνα τους. Έτσι, έπεσε έστω και προσωρινά στην 4 θέση της βαθμολογίας, αν και έχει να δώσει δύο παιχνίδια παραπάνω από τον πρόσφατο θύτη της. Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ουλμ (ρεκόρ 20-11) στην έδρα της μαχόμενης για αποφυγή του υποβιβασμού, Γκέτινγκεν, μην αφήνοντας της κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης (74-95). Αμφότερες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, θεωρούμε πως οι γηπεδούχοι έχουν την απαραίτητη ποιότητα κι εμπειρία ώστε να μην επηρεαστούν από την πρόσφατη ήττα και να συνεχίσουν την υπεράσπιση της πανίσχυρης έδρας τους (14-1). Παρόλα αυτά, το -6,5 χάντικαπ κρύβει κινδύνους, ενώ το line στους 162,5 πόντους είναι σωστά διαβασμένο.

3189. ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ – ΚΡΑΪΛΣΧΑΪΜ

Νίκη έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες σημείωσε η Μπρέμερχαβεν (ρεκόρ 8-23), η οποία θριάμβευσε στην τεράστια μάχη με την ανταγωνίστρια για αποφυγή του υποβιβασμού, Μίτελντοϊτσερ (82-90). Κομβικής σημασίας ενδέχεται να αποδειχθεί το εν λόγω διπλό στην προσπάθεια για σωτηρία, ενώ και το «timing» είναι κατάλληλο, δεδομένου πως απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το πέσιμο της καρό σημαίας, όσον αφορά στην κανονική διάρκεια. Μία από τα ίδια η Κράιλσχαϊμ (ρεκόρ 5-26), αν μη τι άλλο δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπάγερν για να βγάλει αντίδραση (78-89), όμως όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της. Η αλήθεια είναι βέβαια πως στα τελευταία εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένη και πιο μαχητική, αλλά όταν τρεις στροφές πριν το τέλος υπολείπεται δύο νίκες των ανταγωνιστών, τρέχοντας μάλιστα αρνητικό σερί 16 αγώνων χωρίς θετικό αποτέλεσμα, τότε ο υποβιβασμός δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί. Το πλεονέκτημα έχει ξεκάθαρα η γηπεδούχος ομάδα, με την ψυχολογία της πλέον να βρίσκεται στο ζενίθ, σε αντίθετη με αυτή της Κράιλσχαϊμ. Παρόλα αυτά, φοβούμενοι ενδεχόμενη απεγνωσμένη αντίδραση των φιλοξενούμενων, θα προτιμήσουμε να μην ποντάρουμε το -7,5 χάντικαπ. Δεδομένης της κρισιμότητας της αναμέτρησης, ίσως έχει τύχη το under 161,5, χωρίς να αποτελεί κι ευκαιρία.

3194. ΡΕΘΥΜΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παθητικό ρόλο στην επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού είχε το Ρέθυμνο, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει τους καταιγιστικούς «ερυθρόλευκους», γνωρίζοντας το διασυρμό (102-71). Έναν υγιεινό περίπατο έκαναν οι Πειραιώτες, χωρίς η εν λόγω αναμέτρηση να αποτελεί φυσικά αξιόπιστο δείγμα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο πλευρών είναι τεράστια. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί το γεγονός πως δεν αγωνίστηκαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, με τον πρώτο να τίθεται πλέον κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σε αντίθεση με το δεύτερο, ο οποίος δεν ταξίδεψε στην Κρήτη. Ανάλογο σκηνικό περιμένουμε και σε αυτό το παιχνίδι, σίγουρα το έργο του Ολυμπιακού θα έχει ελαφρώς αυξημένο δείκτη δυσκολίας στην κρητική πόλη, όμως δε βλέπουμε πως μπορεί να μην κερδίσει. Από τη διάθεση του θα εξαρτηθεί το αν θα καλυφθεί το -16,5 χάντικαπ, θα δώσουμε προβάδισμα στο διπλό (1,85 / Stoiximan).

3196. ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την έδρα της Μπάιροϊτ (78-82) η Άλμπα Βερολίνου (ρεκόρ 21-10), σημειώνοντας έτσι την τρίτη διαδοχική επιτυχία της. Έχουν πάρει φόρα και δε λένε να σταματήσουν με τίποτα οι Σκάιλαϊνερς της Φρανκφούρτης (ρεκόρ 25-8), οι οποίοι έκαμψαν και την αντίσταση της πάντα δυνατής Όλντενμπουργκ (78-63), με την εκπληκτική αμυντική τους λειτουργία να «βγάζει μάτια» για πολλοστή φορά. Αμφίρροπη αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι δείχνουν να βρίσκουν σιγά-σιγά τα πατήματα τους, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάζουν, την ώρα που η Φρανκφούρτη σημειώνει τη μια νίκη μετά την άλλη. Παρά το γεγονός πως η Άλμπα δεν τα πηγαίνει ιδιαιτέρως καλά στο σπίτι της (10-5), θα τολμήσουμε να της δώσουμε προβάδισμα έναντι των εξαιρετικά φορμαρισμένων φιλοξενούμενων.

3197. ΜΠΑΓΕΡΝ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Δεν ηττήθηκε κόντρα σε πιο δυνατές ομάδες, δύσκολα θα έπεφτε θύμα έκπληξης στην έδρα της ουραγού Κράιλσχαϊμ (78-89) για την Μπάγερν (ρεκόρ 25-6), η οποία σημείωσε την έβδομη διαδοχική επιτυχία της στην Μπουντεσλίγκα, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα της ανταγωνίστριας Όλντενμπουργκ, όσον αφορά την κατάκτηση της 2 θέση στην κανονική διάρκεια. Στην Μπράουνσβαϊγκ ξέσπασε η Μπάμπεργκ (ρεκόρ 28-3) για την ήττα από την Όλντενμπουργκ (102-97), δείχνοντας εντελώς ανεπηρέαστη. Ίσως το πιο δυνατό τεστ ενόψει πλέι-οφ δίνει η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, καθώς οι Βαυαροί εκτός του ότι αποτελούν τον κύριο συνδιεκδικητή του τίτλου, διαθέτουν και μια από τις πιο ισχυρές έδρες του πρωταθλήματος (15-1). Περιμένουμε μάχη μέχρι τελικής πτώσης, προκαλούν εντύπωση οι αποδόσεις του διπλού (2,12), όμως το γεγονός πως η πρωτιά είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη για τους φιλοξενούμενους, την ώρα που η Μπάγερν παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατήσει τη 2 θέση, μας καθιστά επιφυλακτικούς.

3198. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΓΚΙΣΕΝ

Με τον καλύτερο τρόπο άφησε πίσω της τη βαριά ήττα από την Μπάγερν (71-100) η Λούντβιγκσμπουργκ (ρεκόρ 22-9), η οποία ξεπέρασε χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα το εμπόδιο της Χάγκεν (75-88). Το πάλεψε η Γκίσεν (ρεκόρ 15-16), όμως πραγματοποίησε τραγική τέταρτη περίοδο (27-35 επιμέρους σκορ), με αποτέλεσμα να γνωρίσει τελικά την εντός έδρας ήττα από την ντεφορμέ Τούμπινγκεν (86-90). Έτσι, έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για είσοδο στα πλέι-οφ, μιας και πλέον απέχει δύο νίκες από την όγδοη, Βούρτσμπουργκ, τρεις μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Για να κρατήσει την 5 θέση θα παλέψει η Λούντβιγκ, το τελευταίο τους χαρτί θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι, δίνουμε προβάδισμα στην έδρα αλλά ως εκεί.

3199. ΜΠΑΪΡΟΪΤ – ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Το πάλεψε αλλά τελικά δεν κατάφερε να λυγίσει την Άλμπα Βερολίνου η Μπάιροϊτ (ρεκόρ 11-20), γνωρίζοντας έτσι την πέμπτη της ήττα στα έξι τελευταία. Σημαντικό βήμα για κατάκτηση της προνομιούχου όγδοης θέσης πραγματοποίησε η Βούρτσμπουργκ (ρεκόρ 17-14), καθώς η άνετη επικράτηση επί της Βόννης (83-68), συνδυάστηκε ιδανικά με αποτυχία της ανταγωνίστριας, Γκίσεν. Έτσι, κρατάει πλέον την τύχη ολοκληρωτικά στα χέρια της. Με δεδομένο πως οι δύο ομάδες δέχονται 79,7 και 81,8 πόντους εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα, τότε αυτομάτως αποκτά αξία και μάλιστα σε τιμές αουτσάιντερ η επιλογή του over 154,5 (1,95 / Stoiximan).

3201. ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Αποκαρδιωτική η εικόνα της Χιπουσκόα και με τη Βαλένθια από την οποία ηττήθηκε εντός έδρας με 42 πόντους διαφορά (79-121). Δύσκολα θα αντιστρέψει την κατάσταση και μάλλον θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να συμφιλιώνεται με την ιδέα του υποβιβασμού στη 2η κατηγορία. Μόνο τα στατιστικά της να δούμε θα διαπιστώσουμε πως δεν διατηρεί και πολλές ελπίδες με τη σωτηρία που απέχει 3 νίκες να μοιάζει με θαύμα. Χειρότερη εντός έδρας ομάδα με ρεκόρ 3-11, χειρότερη άμυνα (85,1π μ.ο.) και 2η χειρότερη επίθεση με 72,2 πόντους μ.ο. Δεν λείπουν και οι απουσίες (Urtasun, Olaizola, Wear) με τους νεοαποκτηθέντες Dean και Otegui πιθανότατα να ντεμπουτάρουν την Κυριακή. Μάχη με φόντο την παραμονή αφού και η Σαραγόσα είναι +2 νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στο -3,5 το χάντικαπ της όμως δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μία ομάδα με το 2ο χειρότερο ρεκόρ και 12/14 ήττες όταν απομακρύνεται από την έδρα της.

3202. ΠΕΖΑΡΟ – ΚΑΝΤΟΥ

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση παρά την ήττα πραγματοποίησε η Πεζάρο στο Μιλάνο με την Αρμάνι (82-78). Κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αφού έχει σωθεί. Μια από τα ίδια και για την Καντού που οριστικοποίησε την παραμονή της και μαθηματικά με τη νίκη επί της ουραγού Μπολόνια (89-73). Θα δώσουμε ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα και το -3,5 της Πεζάρο, η Καντού μετράει 8/9 ήττες στα τελευταία εκτός έδρας (ρεκόρ 3-11 με παθητικό 83,2 πόντους μ.ο.).

3203. ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΤΟΡΙΝΟ

Ο θάνατος σου η ζωή μου εδώ με τις δύο ομάδες να έχουν το χειρότερο ρεκόρ (10-18) αλλά την Βίρτους Μπολόνια να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Υστερεί στην ισοβαθμία με την Πεζάρο, την άλλη ομάδα που έχει 20 βαθμούς ενώ στον πρώτο γύρο έχασε από την Τορίνο με 75-70. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μια νίκη θα ισοδυναμεί με τη σωτηρία, αν κερδίσει δε και με πάνω από 5 πόντους θα εξασφαλιστεί σίγουρα αφού θα αποκτήσει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Στο γήπεδο της το παλεύει (9-5 ρεκόρ) σε αντίθεση με τις επιδόσεις της μακριά από αυτό που μετράει μόλις μία νίκη σε 14 αγώνες (1-13). Μας δικαίωσε η Τορίνο την περασμένη εβδομάδα με τη νίκη της επί της Μπρίντιζι που την έβγαλε από την τελευταία θέση. Για να παραμείνει στην κατηγορία όμως θα πρέπει να κερδίσει και τη Μπολόνια αφού σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί πάλι σε μειονεκτική θέση. Με νίκη ουσιαστικά σώζεται σίγουρα αφού θα υπερτερεί σε κάθε πιθανή ισοβαθμία. Τελικός παραμονής και για τις δύο, δύσκολα μπλέκει κάποιος σε τέτοια αναμέτρηση, στο 1,73 πάντως προσφέρεται στον Stoiximan η νίκη της Μπολόνια.

3204. ΒΑΡΕΖΕ – ΡΕΤΖΙΑΝΑ ΕΜΙΛΙΑ

Μόνο αν κάνει 2/2 ήττες η Πιστόια (με την οποία υπερτερεί στην ισοβαθμία) και η Βαρέζε κερδίσει τα δύο τελευταία της ματς θα «κλέψει» την 8η θέση και το τελευταίο εισιτήριο των πλέι-οφ. Σε καλή φόρμα το τελευταίο 2μηνο, τρέχει ρεκόρ 6-2 με 4 συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο της που έχει συνολικό ρεκόρ 9-5. Η Ρέτζιο Εμίλια έχασε κάθε ελπίδα για την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από τη Σάσαρι (98-102). Χρειάζεται όμως έστω μία νίκη στα δύο τελευταία για να «κλειδώσει» σίγουρα την 2η θέση αφού υστερεί στην ισοβαθμία με την Αβελίνο. Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση, προτιμότερη η ενασχόληση με το over 155,5.

3205. ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΚΑΖΕΡΤΑ

Βαθμολογικά αδιάφορη η Μπρίντιζι που την περασμένη Κυριακή έχασε και από την ουραγό Τορίνο και συμπλήρωσε πέντε ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια της (1-5). Πολύ ντεφορμέ και η Καζέρτα που έχει μπει σε περιπέτειες μετά τη νέα ήττα της από την Αβελίνο, χαρακτηριστικά νίκησε μόνο το ένα από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της (1-8). Ισοβαθμεί με Μπολόνια και Τορίνο στην τελευταία θέση αλλά υπερτερεί και στις δύο περιπτώσεις στην ισοβαθμία οπότε με άλλη μία νίκη θα σωθεί σίγουρα αφού την ίδια ώρα θα αναμετρώνται μεταξύ τους Μπολόνια-Τορίνο. Μονόπλευρο το κίνητρο για την Καζέρτα αλλά η Μπρίντιζι ούσα αδιάφορη την περασμένη αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας την 2η Εμίλια. Μάλλον θα απέχουμε αν και το +5 έχει λογική λόγω κινήτρου.

3206. ΑΒΕΛΙΝΟ – ΚΑΠΟ ΝΤ’ ΟΡΛΑΝΤΟ

Τα λέμε εδώ και καιρό για την Αβελίνο που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Λέγκα με 14 νίκες στα 15 τελευταία της ματς (14-1). Μόνο όμως αν κάνει το 2/2 στα εναπομείναντα παιχνίδια της και την ίδια στιγμή η Εμίλια «αυτοκτονήσει» και χάσει και τα δύο της ματς προλαβαίνει την 2η θέση. Καπαρωμένη έχει την 3η θέση πάντως αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Κρεμόνα. Σωμένη και μαθηματικά η Ορλάντο που έρχεται από δύο απανωτές ήττες με Πεζάρο και Τρέντο. Πιέζεται το χάντικαπ των γηπεδούχων αφού έκανε άλμα από το 11,5 στο 13,5, προφανώς και δεν υπάρχει αξία σε αυτό το όριο.

3207. ΠΙΣΤΟΪΑ – ΣΑΣΑΡΙ

Με μία νίκη ακόμα η Πιστόια εξασφαλίζει σίγουρα τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ. Από εκεί και πέρα αναλόγως και τα αποτελέσματα της Βενέτσια με την οποία ισοβαθμεί θα μάθει την τελική της κατάταξη την επόμενη εβδομάδα. Θα κυνηγήσει νίκη με πάνω από 5 πόντους για να αποκτήσει πλεονέκτημα (στην ισοβαθμία) με τη Σάσαρι από την οποία απέχει δύο νίκες και η οποία στο φινάλε παίζει με την επίδοξη πρωταθλήτρια Αρμάνι Μιλάνο οπότε δεν αποκλείεται να χάσει ξανά. Ανέβηκε στα ύψη η ψυχολογία της Σάσαρι αφού με τη νίκη στην έδρα της 2ης Εμίλια συμπλήρωσε τρεις σερί επιτυχίες. Με το πιστόλι στον κρόταφο θα παίζαμε τη νίκη της Σάσαρι που πληρώνει 2,00 στην Bet365.

3310. ΜΙΛΑΝΟ – ΚΡΕΜΟΝΑ

Από τη στιγμή που η Ρέτζιο Εμίλια έχασε τη στιγμή που η ίδια επικράτησε δύσκολα της Πεζάρο (82-78) η Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Αυτομάτως λοιπόν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό προκειμένου να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που έχει από την αρχή της σεζόν. Τα πλέι-οφ περιμένει καρτερικά και η Κρεμόνα που ότι και να γίνει θα τερματίσει στην 4η θέση. Χωρίς άγχος και οι δύο ομάδες, μπορεί να επαληθευτεί το over 151,5. Στα τρία πιο πρόσφατα μεταξύ τους η Μιλάνο πέτυχε 90, 91 και 94 πόντους, τα δύο πρώτα φέτος σε κύπελλο και πρωτάθλημα στον πρώτο γύρο.

3311. ΤΡΕΝΤΟ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Να κρατήσει την 5η θέση στην τελική κατάταξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στοχεύει η Τρέντο που έρχεται από τέσσερις απανωτές νίκες. Από 5η μέχρι 8η μπορεί να τερματίσει η Βενέτσια που έχει πάντως εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ. Οριακά βλέπουμε να κρίνεται το χάντικαπ οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.

3190. ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ – ΒΟΝΝΗ

Ως πισωγύρισμα μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Μίτελντοϊτσερ (ρεκόρ 7-24) η εντός έδρας ήττα από την επίσης μαχόμενη για αποφυγή του υποβιβασμού, Μπρέμερχαβεν (82-90), καθώς ουσιαστικά πήγαν στράφι οι πέντε απανωτές νίκες. Δεν πατάει καλά η Βόννη (ρεκόρ 11-20), κόντρα στη Βούρτσμπουργκ γνώρισε την πέμπτη της αποτυχία στα έξι τελευταία, καθώς και την όγδοη διαδοχική εκτός έδρας. Παίζει για την ύπαρξη της η Μίτελ, χωρίς βαθμολογικό κίνητρο οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε την ύστατη προσπάθεια των γηπεδούχων, παρά το γεγονός πως δεν έπεισαν με τις πρόσφατες εμφανίσεις τους. Η αξία βρίσκεται ξεκάθαρα στον άσσο (2,00 / Stoiximan).

3208. ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Αυτή τη φορά στάθηκε όρθια στα κρίσιμα σημεία η Τούμπινγκεν (ρεκόρ 9-23), καταφέρνοντας να πάρει επιτέλους νίκη στην κόψη του ξυραφιού, έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες που προηγήθηκαν, με θύμα την Γκίσεν (86-90). Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή είχε η Μπράουνσβαϊγκ (ρεκόρ 13-18) στην έδρα της προερχόμενης από ήττα, Μπάμπεργκ (92-66), μην μπορώντας να φέρει την παραμικρή αντίσταση. Περισσότερο καίγονται για τη νίκη οι γηπεδούχοι, ώστε να ησυχάσουν μια ώρα αρχύτερα με το θέμα της παραμονής, δεν αποκλείεται να εκμεταλλευθούν επιτέλους την έδρα τους και να την πάρουν, καλύπτοντας και το -1 χάντικαπ. 1,90 πληρώνει στην Bet365 η εν λόγω επιλογή.

3211. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Διέλυσε με 42 πόντους διαφορά την ουραγό Χιπουσκόα η Βαλένθια πετυχαίνοντας 21 τρίποντα σε 33 προσπάθειες, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας. Έστω και προσωρινά έπιασε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση, σε δύο εβδομάδες άλλωστε θα την υποδεχτεί με στόχο τη νίκη που θα ζωντανέψει τις ελπίδες της για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Η Τενερίφη γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από τη Φουενλαμπράδα (67-92), ένα αποτέλεσμα που την οδήγησε εκτός 8αδας. Η Βαλένθια πάντως έχασε στα δύο προηγούμενα εντός έδρας της από Εστουδιάντες και Σεβίλλη, από δύο ομάδες δηλαδή που δίνουν μάχη για την παραμονή. Αποφεύγουμε σαν το διάβολο το λιβάνι τόσο μεγάλα χάντικαπ (13,5), δεν είναι αμελητέα ποσότητα η Τενερίφη.

3212. ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Εντυπωσιακή η Μανρέσα το τελευταίο διάστημα, μετά την Μπανταλόνα (εκτός) και την Τενερίφη (εντός) υπέταξε και τη Μούρθια εκτός έδρας (73-75), μία νίκη που ίσως αποδειχτεί το εισιτήριο της παραμονή της. Στο γήπεδο της πάντως κέρδισε μόνο το ένα από τα οκτώ τελευταία της ματς (1-7), διαθέτει επίσης τη χειρότερη επίθεση στην Endesa με 70,3 πόντους μ.ο. Σε θετική τροχιά και η Μάλαγα που κόντρα στην Ανδόρρα (81-72) γεύτηκε την 5η νίκη της στα έξι τελευταία ματς (5-1). Οι Ανδαλουσιάνοι που βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης έχουν την 3η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 74,2 πόντους μ.ο. Υποψιασμένα χαμηλό το όριο των 149 πόντων οπότε δε θα μας απασχολήσει.

3213. ΣΕΒΙΛΛΗ - ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

Με άλλες δύο νίκες η Σεβίλλη εξασφαλίζει και μαθηματικά την σωτηρία της. Πιο άνετη μετά τις 4/5 νίκες (4-1) που έκανε το προηγούμενο διάστημα ηττήθηκε εύκολα την περασμένη Κυριακή με 101-82 από τη Μπιλμπάο. Στα τελευταία λεπτά ανέτρεψε την κατάσταση και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη (71-70) επί της Ομπραντόιρο η Εστουδιάντες ξεφεύγοντας έτσι οριακά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τη χειρότερη άμυνα διαθέτει η Σεβίλλη με παθητικό 85,3 πόντους μ.ο, 82,7 πόντους μ.ο. δέχεται και η Εστουδιάντες με το over 160,5 να είναι στο πρώτο πλάνο αφού ειδικά τα τελευταία ματς της Σεβίλλη είναι όλα ροντέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ