ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακτινογραφία κουπονιού Κυριακής

Ακτινογραφία κουπονιού Κυριακής

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Κυριακής (6/12). Πηγή: Betblog.gr.

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Κυριακής.

1987. ΑΔΕΛΑΪΔΑ Γ. - ΠΕΡΘ ΓΚΛΟΡΙ

Αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο χειρότερες ομάδες της κατηγορίας μέχρι τώρα, κάτι που είναι εύκολα φανερό και από τον βαθμολογικό πίνακα, αφού αμφότερες βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογία. Θα δώσουν μάχη για να πάρουν το τρίποντο, θα μείνουμε αμέτοχοι, πολύ ισοπαλία έχει ο συγκεκριμένος αγώνας.

1998. ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΕΪΜΠΑΡ

Ψάχνει να βρει τα πατήματα της ακόμα η Σοσιεδάδ που στο «Ανοέτα» μετράει μόλις μία νίκη (1-2-3). Πολύ ενθαρρυντικά τα δείγματα γραφής φέτος της Εϊμπάρ που δυνάμωσε υπερβολικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν που χαροπάλευε για τη σωτηρία της. Έχει ηττηθεί μέχρι στιγμής μόνο από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο (5-5-3), παρά την βαριά ήττα μεσοβδόμαδα στο κύπελλο που έπληξε κάπως το γόητρο της θεωρούμε πως έχει αρκετές πιθανότητες για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από το Σαν Σεμπαστιάν. Στο 2,075 προσφέρει η Bet365το ασιατικό διπλό +0,5. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

1999. ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ – ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου έκανε μεσοβδόμαδα η Πονφεραντίνα, το 3-0 επί της Έϊμπαρ είναι σκορ ασφαλείας εν’ όψει της ρεβάνς. Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε έπειτα από επτά αγωνιστικές (3-4-0) στην έδρα της Σαραγόσα, αλλά μπροστά στο κοινό της παρουσιάζεται πολύ ισχυρή (5-2-0 εντός). Η Οσασούνα δεν είχε μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις, έρχεται από την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Αλκορκόν, έχασε για τρίτη φορά στα πιο πρόσφατα πέντε στο πρωτάθλημα (2-0-3) και έπεσε από την κορυφή. Σωστά προσφέρονται σε αποδόσεις φαβορί οι γηπεδούχοι, αν δεν ήταν αποπροσανατολισμένοι εξαιτίας του μεσοβδόμαδου παιχνιδιού, τότε ο άσος θα περιλαμβάνονταν στις επιλογές μας.

2005. ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΝΑΠΟΛΙ

Μόνη πρώτη στην κορυφή η Νάπολι, τρομερός ενθουσιασμός στους οπαδούς που γεμίζουν τρένα και λεωφορεία για Κυριακάτικη απόβαση στη Μπολόνια. Η προϊστορία δείχνει 5-1-4 υπέρ των γηπεδούχων ωστόσο το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα προς τα δεξιά καθώς η Νάπολι παραμένει αήττητη για 18 σερί ματς (14-4-0) έχοντας δεχτεί 1 γκολ σε 8 ματς. Διπλό με μηδέν παθητικό στο 2,30.

2006. ΒΙΛΕΜ – ΚΑΜΠΟΥΡ

Κρίσιμο παιχνίδι στην ουρά της βαθμολογίας, που βρίσκει τις δυο ομάδες να έρχονται από αντίθετα αποτελέσματα. Η Βίλεμ επικράτησε με 3-1 της Τβέντε εκτός έδρας, δίνοντας έτσι συνέχεια στο προ μιας εβδομάδας 2-2 απέναντι στην Αϊντχόφεν, και βγήκε μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη. Η Καμπούρ υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ με 2-3 από τη Ντε Γκράαφστσαπ και παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη (0-7-7 συνολικά). Το μομέντουμ δείχνει ξεκάθαρα προς τα αριστερά, αλλά το 1,75 του άσου στον Stoiximan είναι μια μη αποδεκτή τιμή για μια ομάδα που μετράει μόλις 1-3-3 μπροστά στο κοινό της, δεν θα κακίσουμε όποιον πάει στα πολλά γκολ, 6 σερί GG & over 2,5 έχουν συμπληρώσει οι γηπεδούχοι ανεξαρτήτως έδρας, 3 συνεχόμενα over 3,5 μετρούν εσχάτως οι φιλοξενούμενοι.

2015. ΜΠΡΝΟ – ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Μπρνο (5-0-2 εντός), αυτή τη φορά ήταν εντός προγράμματος, αφού η Σπάρτα είναι αρκετά ανώτερη ομάδα. Η Μλάντα Μπόλεσλαβ (2-3-2 εκτός) έμεινε στο 1-1 με τη Μποέμιανς, κακό αποτέλεσμα και ακόμα χειρότερη η εμφάνισή της. Αν παίξει όπως με τη Μποέμιανς η Μπόλεσλαβ δεν θα κερδίσει, το 1Χ στο 1,90+ έχει αξία.

2009. ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ – ΜΠΕΡΙ

Κύπελλο Αγγλίας. Για πρώτη φορά μετά τα τέλη Σεπτέμβρη σημείωσε εντός έδρας νίκη η Ρότσντεϊλ (7-6-7, Λιγκ 1), επικράτησε της Πορτ Βέιλ με 2-1. Στην μέση περίπου της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Δεν είναι και στα καλύτερά της η Μπέρι (8-6-6, Λιγκ 1), τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, έχασε δίκαια στην έδρα της Μίλγουολ με 1-0. Πολύ αμφίρροπο ζευγάρι, είναι και ντερμπάκι του Μάντσεστερ, καλύτερα να το αποφύγουμε.

2023. ΛΕΙΨΙΑ – ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ

H Λειψία (3-2-2 εντός) είναι στην ισοβαθμία με τη Φράιμπουργκ στην κορυφή, κέρδισε με 0-1 την Καρλσρούη και συμπλήρωσε πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια (5-0-1). Δεν έπαιξε πάρα πολύ καλά, πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Η Ντούισμπουργκ (0-1-6 εκτός) παραμένει ουραγός της κατηγορίας, παρότι κέρδισε με 3-0 τη Ζαντχάουζεν, η μοναδική της νίκη στα τελευταία έξι. Έδειξε σημάδια ζωής, αλλά το ματς με τη Λειψία είναι αρκετά δύσκολο όσο βελτιωμένη και αν παρουσιάστηκε στο τελευταίο της ματς. Στο -1 θεωρούμε δίκαιο line, το -1,25 δεν έχει αξία, αλλά ούτε θα κοντράρουμε τη γηπεδούχο.

2022. ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ - ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ

Η Καϊζερσλάουτερν (2-2-3 εντός) παρότι έμεινε πίσω στο ημίχρονο με 2-0 από τη Γκρόιτερ Φιρτ κατάφερε να είναι άλλη ομάδα στο δεύτερο μισό και να κερδίσει με 2-4. Ανατροπή που αποτελεί ψυχολογική ένεση για τη γηπεδούχο. Η Σεντ Πάουλι (2-4-2 εκτός) έκανε δεύτερη συνεχόμενη ήττα και δείχνει ότι η περίοδος φόρμας τελείωσε και θα αρχίσει η αναμενόμενη πτώση στη βαθμολογία. Η τελευταία ήττα ήταν με 0-4 από τη Νυρεμβέργη. Με βάση την εικόνα της φιλοξενούμενης στα τελευταία δύο παιχνίδια ο άσος στο 2,00 είναι δίκαιος, αν δούμε μετά την έναρξη του αγώνα τη Σεντ Πάουλι να έχει την ίδια εικόνα όπως και με τη Νυρεμβέργη θα αποτελέσει επιλογή μας.

2024. ΜΠΟΧΟΥΜ – ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ

Η Μπόχουμ (3-3-2 στην έδρα της) συμπλήρωσε έξι ματς δίχως νίκη (0-2-4) και συνέχισε να είναι σε κακή κατάσταση. Στο τέλος προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, όμως η κόκκινη που δέχτηκε στο 74’ της στέρησαν σχεδόν όλες τις ελπίδες για την αποφυγή της ήττας. Η Χαϊντενχάιμ (1-3-3 μακριά από το σπίτι της) είναι σε παρόμοια κατάσταση με την αντίπαλο της και ίσως και σε χειρότερη. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, η οποία δεν της άξιζε. Στο πιο πρόσφατο αγώνα της προηγήθηκε με 1-0 επί της Φράιμπουργκ, αλλά με γκολ στο 91’ έχασε και το βαθμό που κράταγε. Αμφότερες είναι σε κάκιστη κατάσταση, θεωρούμε πιθανό σενάριο να μην κερδίσει καμία, οι τιμές φαβορί της γηπεδούχου (2,00) δεν είναι ούτε δίκαιες στα μάτια μας.

2031. ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ – ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ

Μία σκουριασμένη μηχανή όπως η Έσμπιεργκ αντιμετωπίζει μία καλοδουλεμένη όπως η Σοντέρισκε. Η γηπεδούχος περιμένει με αγωνία τη διακοπή για να ανασυνταχθεί, κυρίως αμυντικά όπου έχει μεγάλα κενά. Αντίθετα, επιθετικά είναι πολύ δυνατή αλλά πληρώνει τις αμυντικές αδυναμίες της ως τώρα και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την ουρά. Έχει, μάλιστα, αρκετά αγωνιστικά προβλήματα που την έχουν κάνει ακόμα πιο ευάλωτη και θα έχει θέματα κόντρα σε μία Σοντέρισκε που βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη όχθη. Θα ήθελε να μην έρθει ποτέ η διακοπή, κυνηγάει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και είναι σε τρομερή φόρμα. Μεγάλο όπλο της είναι ότι σκοράρει με λίγες ευκαιρίες, ενώ μερικοί παίκτες της είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους (όπως ο αρχισκόρερ Αμπσάλονσεν). Δεν έχει νέες απουσίες, είναι πραγματικά παράξενο να βλέπει κανείς φαβορί την Έσμπιεργκ με τα τεράστια αμυντικά κενά απλά και μόνο επειδή η Σοντέρισκε εκτός δεν παίζει πολύ καλά. Το ασιατικό διπλό +0,25 στο 1,775 της Bet365 αποτέλεσε από νωρίς επιλογή των Young Guns, το ασιατικό διπλό 0 στο 2,05 της ίδιας εταιρείας επέλεξε ο Betol.

2032. ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ

Με λίγη τύχη η Λουγκάνο θα αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας στο πρώτο μισό της σεζόν. Υποδέχεται τη Γκρασχόπερς που με τη σειρά της δεν χάνει τη δεύτερη θέση πριν τη διακοπή, ωστόσο οι συνήθειες του Ζντένεκ Ζέμαν δεν αλλάζουν. Ο πολύπειρος τεχνικός σκοπεύει να κάνει εναλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα, χωρίς να αφήσει στην άκρη την επιθετική φιλοσοφία του. Και πώς να το κάνει κόντρα σε μία αντίπαλο που έχει τέσσερις παίκτες στην πρώτη εξάδα των πίνακα των σκόρερ; Η Γκρασχόπερς έρχεται από τεράστια νίκη επί της Ζυρίχης στο ντέρμπι της πόλης, έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά και την τρίτη χειρότερη άμυνα εκτός έδρας. Στο ματς του πρώτου γύρου διέλυσε τη Λουγκάνο, αλλά η γηπεδούχος εντός έδρας έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ μόνο από τις Βασιλεία και Τουν. Είτε το ασιατικό διπλό -0,25 στο 1,950 της Bet365 ή το ασιατικό over 3 στο 1,825 της ίδιας εταιρείας αποτελούν επιλογές που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

2033. ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ

Μετά από τέσσερα ματς χωρίς ήττα, ήρθε η ώρα της Σεν Γκάλεν να χάσει δίκαια από τη Γιουνγκ Μπόις. Εντός, όμως, όλα αλλάζουν για την ομάδα του Τζο Ζιμπενμπάουερ, ειδικά όταν υποδέχεται την εκ των ουραγών Βαντούζ. Η γηπεδούχος βρίσκεται εκεί που της αρμόζει, στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα. Στην έδρα της είναι πολύ πιο δυνατή διότι η άμυνά της γίνεται πιο συμπαγής. Έχει επιθετικό πρόβλημα, γι’ αυτό προσέχει τα μετόπισθεν περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως. Αντιμετωπίζει, ωστόσο, μία αντίπαλο που μοιάζει να βγήκε καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, αλλά με μικρότερες δυνατότητες. Η Βαντούζ εκτός έδρας έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές στη σεζόν, αλλά η άμυνα αποτελεί το όπλο της. Αφού δεν έχει ικανούς επιθετικούς, είναι λογικό η ομάδα του Τζόρτζιο Κοντίνι να κλείνεται. Έρχεται από μάλλον δίκαιη ισοπαλία με τη Λουγκάνο, αλλά εκτός μετράει 5/8 NG. Το ίδιο σερί (5/8) έχει και η Σεν Γκάλεν εντός. Ο ασιατικός άσσος -0,5 στο 2,00 της Bet365 μοιάζει πολύ υψηλό, αυτόν επέλεξε ο Betol με τη μορφή σκορ (1-0/2-0/2-1/1-1) για καλύτερη απόδοση, το 2,05 του Stoiximan για το NG ήταν η επιλογή των Young Guns.

2053. ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Την πιο κατάλληλη στιγμή ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε τα διπλά κόντρα σε Καλλονή και Χανιά για πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα, όμως τα προβλήματα ειδικά στο κομμάτι της άμυνας παραμένουν. Από την άλλη ο Πανιώνιος είναι εντυπωσιακά σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και δείχνει ικανός να προκαλέσει ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα τον υποτιμήσει. Αδικούνται κατάφωρα από τις αποδόσεις οι «κυανέρυθροι», με τους Young Guns να τους στηρίζουν στο +1,25 ασιατικό διπλό σε απόδοση 1,80 στην Bet365.

2041. ΜΑΡΣΕΪΓ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι της τα κατάφερε η Μαρσέιγ, πέρασε με 1-0 από τη Ρεν και συνέχισε την ανοδική πορεία της στο πρωτάθλημα. Εκεί που τα βρίσκει σκούρα είναι στο γήπεδό της, δεν έχει κερδίσει τα πιο πρόσφατα πέντε από αυτά (0-2-3), με το συνολικό εντός έδρας απολογισμό της να ανέρχεται σε 2-2-4. Η Μονπελιέ την πάτησε κατά την υποδοχή της Γκαζελέκ, παρά το ότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ήταν αναποτελεσματική, με την αντίπαλο να εκμεταλλεύεται τις λιγοστές δικές της επισκέψεις στα καρέ της και να φεύγει με το διπλό με σκορ 0-2. Είχαν προηγηθεί τρεις σερί νίκες για το συγκρότημα του Κουρμπίς, με σπουδαιότερη τη νίκη με 4-2 στην πιο πρόσφατή του έξοδο στη Λυών. Ανοδική η πορεία του άσου, πάνω από 1,70 πια το σημείο, το εντός έδρας κόμπλεξ όμως της Μαρσέιγ δεν μπορεί να αγνοηθεί, καλύτερη επιλογή κάποιο στοίχημα με γκολ.

2062. ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ - ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

Η Λίμπερετς (6-1-0 εντός) στα τελευταία παιχνίδια δεν δείχνει την εικόνα που είχε στα προηγούμενα, αλλά και πάλι πιστεύουμε ότι στην αρκετά δυνατή της έδρα μπορεί να κερδίσει τη σχετικά καλή Σλάβια. Οι τιμές καθαρού φαβορί στον άσο δεν έχουν μεγάλη αξία.

2118. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937

Ο Κισσαμικός (2-2-0 εντός) έχασε με 0-1 από τον Απόλλων και συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις εκτός έδρας και τις καλέ εμφανίσεις στην έδρα τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου (0-2-3 εκτός) διέλυσε με 5-1 τον Πανελευσινιακό. Στο κύπελλο έχασε με 0-1 από τον Πανθρακικό και αποκλείστηκε. Το under είναι αρκετά χαμηλό.

2055. ΛΑΜΙΑ 1964 - ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904

Καλύτερη ομάδα η Λαμία, στην έδρα της παρουσιάζεται αρκετά θετική (3-2-0) και πιστεύουμε ότι μπορούν να κερδίσουν την κακή εκτός έδρας Καρδίτσα (1-0-4). Ο άσος κάτω από το 1,80 δεν έχει αξία πριν την έναρξη του παιχνιδιού, μετά την έναρξη μπορούμε να ασχοληθούμε.

2054. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΑΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Τέταρτο ματς δίχως νίκη για τον Αχαρναϊκό (1-3-1 εντός) το 0-1 από την Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας. Στο κύπελλο έχασε με 1-2 από τον ΠΑΣ και συνέχισε τις μετριότατες εμφανίσεις. Τα Τρίκαλα (2-1-2 εκτός) κέρδισαν με 2-1 τα Χανιά και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, αφού βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Το διπλό DNB στο 1,80 είναι δίκαιο.

2057. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η ομάδα της Ελευσίνας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν βρίσκουμε κανένα τρόπο να μπορέσει σωθεί. Η Ζάκυνθος ήταν κακή με τον Πανιώνιο για το κύπελλο και δίκαια έχασε. Αλλά το διπλό με την Ελευσίνα είναι αναγκαίο, αλλά δεν θα την εμπιστευτούμε.

1973. ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ – ΣΕΡΡΟ

Αδιάφοροι εμφανίζονται οι γηπεδούχοι στο τελευταίο ματς για το Απερτούρα, καθώς έμειναν νωρίς εκτός μάχης τίτλου. Έχει θεωρητικές ελπίδες για τον τίτλο η Σέρο, όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα πρέπει να κερδίσει τη Ράσινγκ, να ηττηθεί η Πενιαρόλ, να μην κερδίσει η Νασιονάλ και συγχρόνως να καλύψει τη διαφορά τερμάτων (πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας). Δε θα διαλέξουμε πλευρά, θα πάμε με τα πολλά γκολ, καθώς η Σέρο δεν θα είναι ικανοποιημένη με απλή νίκη.

2063. ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. – ΝΤΕΡΜΠΙ

Με έξτρα κούραση λόγω Λιγκ Καπ (ήττα 2-0 κα αποκλεισμός στο Στόουκ) η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, έχει όμως μόλις μια ήττα στα 12 τελευταία ματς πρωταθλήματος και μια επίσης εντός σε εννέα παιχνίδια (5-3-1, 7-7-4 συνολικά). 10-6-2 με 5-3-1 εκτός η Ντέρμπι, εκ των φαβορί φέτος για την άνοδο, περιμένουμε αμφίρροπο παιχνίδι, οι μπουκ δεν συμφωνούν αφού άνοιξαν ο διπλό καθαρό φαβορί. Πάσο ή κόντρα.

2064. ΣΟΣΟ – ΝΑΝΣΙ

Νοκ άουτ ματς για το κύπελλο Γαλλίας, τρία ματς χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι (0-2-1), αήττητοι στα πιο πρόσφατα τέσσερα οι φιλοξενούμενοι (3-1-0), χαμηλό πάντως το 2,15 του διπλού.

2069. ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΤΣΒΟΛΕ

Η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, Ναϊμέγκεν, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί των τριών νικών που έτρεχε πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φίτεσε, καθώς παρά το γεγονός ότι δεν υστέρησε της αντιπάλου, τελικά γνώρισε την ήττα με 0-1. Πέρα από κάθε προσδοκία η ως τώρα πορεία της, έχει εκμεταλλευτεί σχεδόν στο έπακρο την έδρα της (5-1-1 εντός) και έχει βρεθεί εντός της πρώτης επτάδας της βαθμολογίας. Δεν κατόρθωσε να πάρει κάτι καλό απέναντι στον Άγιαξ η Τσβόλε, ήταν κατώτερη των προσδοκιών και έχασε δίκαια με 0-2. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της στα πιο πρόσφατα έξι ματς πρωταθλήματος (1-1-4), αλλά στο τελευταίο μακριά από το σπίτι της (3-1-2 εκτός) πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, συντρίβοντας με 5-0 τη Ρόντα. Δεν αμφισβητούμε τη δυναμική που έχει αναπτύξει η Ναϊμέγκεν, αλλά ο άσος του 2,05 μας φαίνεται ότι δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες της αναμετρήσεις, η Τσβόλε είναι έμπειρη ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα ανάλογης δυναμικής, καλύτερα να μείνουμε μακριά.

2065. ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Η Κλαμπ Μπριζ (8-0-0 εντός έδρας) δεν σπάει το ρεκόρ της έδρας της, στο κύπελλο κέρδισε με 1-0 στο 90’ τη Λόκερεν και προκρίθηκε. Στο προηγούμενο ματς για το πρωτάθλημα κέρδισε με περίσσια ευκολία με 4-1 τη Μαλίν και συνέχισε την εξαιρετική της πορεία. Η Σαρλερουά (3-2-3 εκτός) έχασε με 1-2 από τη Λόκερεν χωρίς να είναι κακή, απλά χάλαγε τα πάντα στην τελική προσπάθεια, από την Γκενκ στα πέναλτι αποκλείστηκε στο κύπελλο. Κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν από τον άσο θα μας κάνει τεράστια εντύπωση, δίκαιο line το -1,25, αν προλάβει να πάει στο -1 στο live λογικά θα αποτελέσει επιλογή μας.

2070. ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΧΕΡΑΚΛΕΣ

Μεστή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Φέγενορντ στην έδρα της Εξέλσιορ, ήταν ελαφρώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επιβραβεύτηκε με το τελικό 4-2. Βρίσκεται πάντα στο κυνήγι του Άγιαξ (-3 από την πρώτη θέση) και στο γήπεδό της αποδεικνύεται αποτελεσματικότατη για την ώρα (6-1-0 εντός). Η Χέρακλες δείχνει να μην επέστρεψε καλά από τη διακοπή, αρχικά έφερε 0-0 με την Εξέλσιορ και στην συνέχεια ηττήθηκε από την Ουτρέχτη με 2-4, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η εκπληκτική εκκίνηση που πραγματοποίησε στις αρχές της σεζόν της επιτρέπει να διατηρείται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Δεν έχει περιθώρια για γκέλα σε τέτοια παιχνίδια η Φέγενορντ, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε τον άσο που μετά βίας αγγίζει το 1,35.

2085. ΒΕΡΟΝΑ – ΕΜΠΟΛΙ

Αντίο ματς είπε ο Μαντορλίνι μετά και την ήττα από την Φροζινόνε με 3-2, σε ένα ματς πάντως που επιτέλους έδειξε ζωντανή με τον Τόνι στην ενδεκάδα σκοράροντας δύο τέρματα παρά το γεγονός ότι από πολύ νωρίς αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Νέος κόουτς ο Τζίτζι Ντελνέρι που έχει περάσει και από το Έμπολι, έβαλε βασικούς στο 1-0 επί της Πάβια για το Κύπελλο για να πάρει ψυχολογία και ήρθε η ώρα επιτέλους να σπάσει το σερί των 14 ματς χωρίς νίκη πληρώνοντας το 2,80.

2086. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

Ομάδα των σερί έχει γίνει η Φιορεντίνα, 4 συνεχόμενες νίκες και τώρα 3 συνεχόμενες ισοπαλίες με Έμπολι, Βασιλεία και Σασσουόλο. Έχει πάντα επαφή με την κορυφή αλλά δείχνει κάτι να της λείπει και μένει συνεχώς στο λίγο πριν. Η Ουντινέζε είναι ανεβασμένη προερχόμενη από 3/3 κόντρα σε Σαμπντόρια, Κιέβο και εσχάτως Αταλάντα για το Κύπελλο, αν μη τι άλλο μπορεί τουλάχιστον να σκοράρει πληρώνοντας το 1,91 του GG που βγαίνει στα 9/11 τελευταία μεταξύ τους ματς.

2084. ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Έσβησε την εντός έδρας γκέλα από την Τορίνο (0-1) με σπουδαίο διπλό στη Ρόμα η Αταλάντα (0-2) ανακτώντας τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Στόχος να επανέλθει στις γνώριμες εμφανίσεις στο Μπέργκαμο όπου φέτος μετράει ρεκόρ 4-1-1 με 10-4 τέρματα κόντρα σε μία Παλέρμο που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ξεγυρισμένες τριάρες από Γιούβε στο πρωτάθλημα (0-3) και Αλεσάντρια (Λέγκα Προ) με 2-3 στο Κύπελλο. Δεν είναι κακός ο άσος του 1,80, σίγουρα πιο ασφαλή τα σκοράκια του άσου (1-0/2-0/2-1 με κάλυψη στα 0-0/1-1) στο 2,04.

2087. ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ – ΚΙΕΒΟ

Έτοιμη ομάδα για Serie A η Φροζινόνε που έχει πιάσει πλήρως το νόημα, τσούκου τσούκου μπολ στα εντός έδρας ματς με 4-1-0 στα 5 πιο πρόσφατα από αυτά με μοναδική γκέλα το 2-2 επί της Τζένοα με γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο τέταρτο. Επικράτησε και της Βερόνα με 3-2 παίζοντας και πάλι με παίκτη παραπάνω από το ημίχρονο, ήρθε η ώρα να χαλάσει και το άστρο της Κιέβο που έχει μόλις μία νίκη σε 9 ματς. Μονόδρομος το +0,25 των γηπεδούχων στο 1,825 της Bet365.

2096. Ι.ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ

Από το 2-2 στην έδρα της Σιβασπόρ έρχεται η Μπασακσεχίρ, διατηρήθηκε αήττητη για έκτο ματς (4-2-0), ενώ νικηφόρα ήταν και τα τέσσερα από τα πιο πρόσφατα πέντε μπροστά στο κοινό της (4-0-2 συνολικά εντός). Η Γκεντσλέρ είχε αγώνα κυπέλλου μεσοβδόμαδα, γνώρισε τον αποκλεισμό από ομάδα τέταρτης κατηγορίας, ενώ και στο πρωτάθλημα είναι χωρίς νίκη στα πιο πρόσφατα τέσσερα (0-3-1), με τον προπονητή της ομάδας να βρίσκεται πια υπό πίεση. Σταθερότατη εδώ και καιρό η Μπασακσεχίρ, μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Γκεντσλέρ μακριά από το σπίτι της (0-1-5 εκτός), ικανοποιητικός ο άσος στο 1,88 του Stoiximan .

2099. ΖΙΧΛΑΒΑ - ΦΑΣΤΑΒ ΖΛΙΝ

Δύο συνεχόμενες νίκες η Ζιχλάβα (2-3-2 εντός) και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια. Η νίκη με τη Μπάνικ ήταν αρκετά σημαντική, αφού αμφότερες έχουν τον ίδιο στόχο. Η Ζλιν συνεχίζει τη μέτρια παρουσία της. Ο άσος στο 2,20+ είναι δίκαιος.

2100. ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, Μπάνικ (1-1-5 εκτός) αντιμετωπίζει τη Σπάρτα (2-2-3 εκτός) που αναμένεται να κερδίσει εύκολα, παρότι εκτός έδρας δεν είναι αρκετά καλή. Οι τιμές βέβαια είναι αποτρεπτικές.

2076. ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ – ΟΛΤΡΙΝΧΑΜ

Κύπελλο Αγγλίας. Τραγική η άμυνα της Κόλτσεστερ για ακόμα μία φορά (5-5-10, Λιγκ 1), ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 στην έδρα της πρωτοπόρου Μπέρτον. Πέμπτη συνεχόμενη ήττα της, μόλις έναν πόντο απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη, μακράν της δεύτερης η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (49 γκολ παθητικό σε 20 ματς). Ήττα εντός προγράμματος για την Όλτρινχαμ (Νάσιοναλ Λιγκ, 7-5-11), έχασε με 2-0 στην έδρα της δεύτερης Φόρεστ Γκριν. Αδύναμη εκτός με 2-2-8, στο κύπελλο όμως έρχεται από μεγάλη πρόκριση επί της Μπάρνσλεϊ. Δεν θα κακίσουμε όποιον ψάξει την μπόμπα, η Κόλτσεστερ τρώει για πλάκα γκολ.

2078. ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ & ΡΕΝΤ – ΓΟΥΑΪΤΧΟΚ

Πάνω που έδειξε να συνέρχεται η Ντάγκεναμ (2-7-11, Λιγκ 2), επέστρεψε στις ήττες, 1-0 στην έδρα της Μόρκαμ (την οποία είχε προηγουμένως αποκλείσει στο κύπελλο σε διπλές αναμετρήσεις). Ομάδα έκτης κατηγορίας η Γουάιτχοκ (Νάσιοναλ Λιγκ Νότου, 8-6-4), πρώτη φορά φτάνει τόσο μακριά στην ιστορία της για το θεσμό του κυπέλλου, στον προηγούμενο γύρο έριξε πέντε γκολ εντός έδρας στην ανώτερης κατηγορίας Λίνκολν. Αν την υποτιμήσει η Ντάγκεναμ θα την πατήσει, ζούνε για τέτοια ματς οι ερασιτέχνες από ομάδες μικρών κατηγόριων. Σαν να φοβούνται την έκπληξη οι μπουκ (5,00 το διπλό στην Bet365), λογικό από τη μία, η Ντάγκεναμ δεν έχει νίκη εντός έδρας φέτος (0-5-7 σε όλες τις διοργανώσεις). Γιατί όχι να μην κερδίσει ούτε τώρα…

2079. ΟΞΦΟΡΝΤ - ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ

Πρωτοπόρος στη Λιγκ 2 (11-7-2) η Όξφορντ, αήττητη για οκτώ σε όλες τις διοργανώσεις (6-2-0), πέρασε με 0-1 από την έδρα τη Χάρτλπουλ στο τελευταίο της παιχνίδι. Από τις πολύ καλές ομάδες της Νάσιοναλ Λιγκ η Φόρεστ Γκριν (14-4-5), επικράτησε με 2-0 της Όλτρινχαμ στο τελευταίο της, ενώ στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τη Γουίμπλετον εκτός έδρας με 1-2. Δεύτερη στη βαθμολογία της Νάσιοναλ Λιγκ, αήττητη για επτά (5-2-0) σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Καλές ομάδες αμφότερες, ενδεχομένως να δούμε γκολ (over 2,5, 1,80/Bet365), ενώ όσοι ψάχνουν τις εκπλήξεις ας κάνουν και μια στάση εδώ…

2074. ΕΞΕΤΕΡ - ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ

Σε σχετικά καλή κατάσταση η Έξετερ (8-6-6, Λιγκ 2), έμεινε στο Χ (1-1) εντός έδρας με την ισόβαθμή της Μπρίστολ Ρόβερς. Αήττητη για πέντε (3-2-0) σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά από πολύ καιρό η Πορτ Βέιλ (8-5-7, Λιγκ 1) γνώρισε την ήττα, έχασε με 2-1 στην έδρα της Ρότσντεϊλ και απώλεσε σερί έξι αήττητων αναμετρήσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο (5-1-0). Αδύναμη πάντως εκτός έδρας, ζορίζεται αρκετά. Δεν θέλει και πολύ να γίνει η έκπληξη εδώ, έστω και αν η Έξετερ τα τελευταία χρόνια δεν σημειώνει επιτυχίες στο κύπελλο.

2073. ΓΟΥΕΛΪΝΓΚ Γ. – ΚΑΡΛΑΪΛ

Δεν πατάει καλά η Γουέλινγκ (6-6-11, Νάσιοναλ Λιγκ), έχει σχεδόν ένα μήνα να πάρει τρίποντο στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον στο τελευταίο της κατάφερε να μην ηττηθεί στην έδρα της δυνατής Λίνκολν (1-1). Διαφορετικό βέβαια το ματς κυπέλλου, «διψάει» για διάκριση. Από νίκη έρχεται η Καρλάιλ (9-6-5, Λιγκ 2), νίκησε με 3-1 εντός έδρας της Κρόλεϊ, κλασικά τα παιχνίδια της είναι θεαματικά, μιας και διαθέτει την καλύτερη επίθεση της Λιγκ 2, αλλά ταυτόχρονα μία από τις χειρότερες άμυνες. Σωστά είναι φαβορί οι φιλοξενούμενοι, παίζεται και το over 2,5 στο 1,80 ( Βet365).

2080. ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΛΟΥΤΟΝ

Σε φουλ φόρμα η Πιτέρμπορο (10-3-7, Λιγκ 1), πέμπτη συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, διέλυσε με 0-4 τη Σκάνθορπ στο σπίτι της και μπήκε για πρώτη φορά στις θέσεις των πλέι-οφ. Δεν είναι καλά η Λούτον (7-5-8, Λιγκ 2), ήττα με 3-0 στην έδρα της Νιούπορτ, τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση που δεν κερδίζει, έχει δεχτεί επτά γκολ στα δύο τελευταία. Σε τρομερή κατάσταση η Πιτέρμπορο, δύσκολα της πας κόντρα, επιλογή ο άσος σε συνδυασμό με over 2,5 (2,22/ Stoiximan).

2075. ΚΕΜΠΡΙΤΖ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Δείχνει να έβαλε τέλος στα σκαμπανεβάσματα η Κέιμπριτζ (7-5-8, Λιγκ 2), δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, 3-1 εντός τη Νοτς Κάουντι. Επτά γκολ έχει σημειώσει στα δύο τελευταία. Ανεβασμένη η Ντόνκαστερ (6-6-8, Λιγκ 1) μετά την έλευση του Ντάρεν Φέργκιουσον στον πάγκο της, έρχεται από ισοπαλία με σκορ 2-2 στην έδρα της δεύτερης Κόβεντρυ. Μία μόλις ήττα σε μια εξάδα αγώνων (4-1-1). Φαβορί οι φιλοξενούμενοι, ομάδα ανώτερης κατηγορίας, καλύτερα όμως να στραφούμε στο καλοπληρωμένο over 2,5 (1,95/Bet365).

2088. ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ - ΟΥΝ. ΣΠ. ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ 1919

Μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις για το κύπελλο είχαν οι δυο ομάδες, την Πέμπτη η Βιτσέντζα ηττήθηκε από την Κάρπι, την Τρίτη η Σαλερνιτάνα αποκλείστηκε από τη Σπέτσια. Σε μέτρια κατάσταση αμφότερες στο πρωτάθλημα, προς αποφυγή ο άσος για τους με δυο μέρες λιγότερη ξεκούραση γηπεδούχους, δεν εμπνέουν όμως για κόντρα ούτε οι φιλοξενούμενοι. No Bet.

2090. ΠΑΦΟΣ FC - ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ

Η Πάφος (2-4-6) στηρίζεται κυρίως στην έδρα της (2-2-2) όπου έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς ενώ η Δόξα (3-4-5) παίζει πάντα ανοιχτά σε όλα τα γήπεδα. Οι δυο ομάδες θα ψάξουν τη νίκη και το over2,5goals@1,75 (ΟΠΑΠ)φαντάζει ως η καλύτερη στοιχηματική επιλογή.

2077. ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ - ΤΣΕΣΧΑΜ ΓΙΟΥΝ.

Γνώστη και μη εξαιρετέα η Μπράντφορντ (8-7-5, Λιγκ 1),παραδοσιακά κυνηγάει τα κύπελλα, όλοι θυμόμαστε τα περσινά της καμώματα, με κυριότερο το διπλό μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι. Στο πρωτάθλημα έρχεται από ήττα στην έδρα της Γουόλσολ (2-1), τερματίζοντας το αήττητο σερί της από τα τέλη Σεπτέμβρη (6-4-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Ομάδα έβδομης κατηγορίας η Τσέσχαμ (Σάουθερν Πρέμιερ Λιγκ, 6-4-8), έφτασε ως εδώ αποκλείοντας στον προηγούμενο γύρο την Μπρίστολ Ρόβερς της Λιγκ 2, εκτός έδρας μάλιστα (0-1). Πολύ δύσκολο πάντως το έργο της, κόντρα σε μια ομάδα που δεν αδιαφορεί στο κύπελλο. Ένα και τίποτα ο άσος.

2102. ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση Στουτγάρδη και Βέρντερ Βρέμης καθώς προέρχονται από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αμφότερες διαθέτουν τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, επιθετικά τουλάχιστον τα καταφέρνουν μια χαρά μέχρι στιγμής, στοιχείο το οποίο μας οδηγεί στην επιλογή των γκολ, στο 1,72 ο συνδυασμός του over 2,5 με το goal-goal στη Bet365.

2104. ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ - ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Η Λέχια Γκντανσκ (2-3-3 εντός) συμπλήρωσε τις πέντε σερί ήττες με το 0-1 από την Πογκόν και είναι σε κάκιστη κατάσταση. Το μέλλον του Φον Χέσεν κρέμεται από μία κλωστή και κρίνουμε ότι οι μέρες του είναι μετρημένες. Η Σλασκ (1-3-5 εκτός) έμεινε στο 1-1 με τη Νιετσιέτζα και συμπλήρωσε δέκα συνεχόμενα μας δίχως νίκη! Αγώνας ανάμεσα σε κακές ομάδες σε ανάλογη κατάσταση, ας βγάλουν μόνες τους τα μάτια τους. No bet.

2119. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ

Πολύ ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα η Βιγιαρεάλ (1-2-4) με πολλές προβληματικές εμφανίσεις ενώ μεσοβδόμαδα ηττήθηκε και στο κύπελλο από την Ουέσκα που παίζει μία κατηγορία κάτω παρότι αγωνίστηκε ως επί το πλείστον με βασικούς. Θα θέλαμε άλλη ομάδα στη θέση της Βαγιεκάνο για να κοντράρουμε το «κίτρινο υποβρύχιο», τώρα από τη στιγμή που η ομάδα του Χέμεθ συνεχίζει να δέχεται γκολ για πλάκα θα στραφούμε στη λύση των γκολ με το over 2,5 να πληρώνει 1,85 στην Bet365

2116. ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ – ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ

Παραδοσιακά έχει προβλήματα η Τουν όταν υποδέχεται τη Βασιλεία. Η γηπεδούχος έρχεται από τυχερή νίκη επί της Σιόν, αλλά ουσιαστικά «ρέφαρε» την άτυχη ήττα από τη Σεν Γκάλεν. Με την έλευση του Τζεφ Σαϊμπένε στον πάγκο, η Τουν έχει αλλάξει αρκετά. Επιθετικά είναι εξίσου αποτελεσματική, όμως εκεί που βελτιώθηκε είναι στην αμυντική λειτουργία. Δεν έγινε βέβαια «μασίφ», αλλά τουλάχιστον δεν δέχεται αστεία γκολ όπως πριν. Εντός έδρας, πάντως, δείχνει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι αφού δεν είναι πια «κάστρο» το γήπεδό της και μετράει τις περισσότερες ήττες από όλες τις ομάδες της κατηγορίας (5). Η Βασιλεία ξέσπασε στην Λουκέρνη την προηγούμενη αγωνιστική, όμως στα τελευταία παιχνίδια πληρώνει την κούραση από τα συνεχή ματς. Με το εισιτήριο της πρόκρισης εξασφαλισμένο στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ουρς Φίσερ μπορεί να χρησιμοποιήσει ρεζέρβες μεσοβδόμαδα και να ρίξει βασικούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Δεν είχε αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του στις τελευταίες προπονήσεις, όμως το ασιατικό διπλό -0,5 στο 1,925 της Bet365 είναι κάτι που δεν βρίσκουμε συχνά για την πρωταθλήτρια, που έχει όπλο την παράδοση στο Τουν (6-5-11).

2117. ΤΟΥΝ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα η Βασιλεία, έχει ανοίξει την ψαλίδα από τους διώκτες της και κάνει ό,τι θέλει. Δεν πείθει τελευταία, αλλά δεν είναι εύκολο να βρει και κίνητρο όταν ουσιαστικά παίζει μόνη της. Ο Ουρς Φίσερ πάντως έχει άριστη παράδοση ως τεχνικός με τη Γκρασχόπερς, σε είκοσι ματς εναντίον της έχει χάσει μόνο πέντε. Εντός έδρας η Βασιλεία δεν έχει πετάξει ούτε βαθμό, έστω κι αν μερικές φορές δεν ήταν απόλυτα πειστική. Η Γκρασχόπερς έρχεται από άσχημα αποτελέσματα, δείχνει σα να έχει βαλτώσει λίγο. Έχει δύο σερί ήττες για πρώτη φορά φέτος, ενώ έχει σοβαρές απουσίες με τους Μπάσιτς και Λούτι να είναι τιμωρημένοι. Ειδικά ο πρώτος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα ως αμυντικός χαφ και παρτενέρ του Κάρλστρομ. Δεν είναι απίθανο να σκοράρει η φιλοξενούμενη σε μία άμυνα όπως της Βασιλείας που έχει κενά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρει αποτέλεσμα. Για τη Βασιλεία, βέβαια, απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ Γιάνκο λόγω τιμωρίας, αλλά υπάρχουν πολλές λύσεις μπροστά. Η συνδυαστική επιλογή του over 2,5 και GG στο 1,75 του Stoiximan δεν είναι κελεπούρι, αλλά παίζεται άνετα.

2121. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Η Σαλαμίνα (7-1-4) μετράει τρεις σερί νίκες και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό αφού εδραιώθηκαν για τα καλά στην πρώτη εξάδα. Ο Εθνικός (2-3-7) δεν τα πάει καλά καθώς παραμένει στη προτελευταία θέση του πίνακα, ενώ στον τελευταίο αγώνα φάνηκε βελτιωμένος με το νέο τεχνικό στο τιμόνι. Ανώτερη ομάδα η Σαλαμίνα σε όλους τους τομείς ωστόσο το 1,50 του άσου δεν μας λέει κάτι.

2134. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Την σκαπούλαρε στο κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα, έστω και δύσκολα επικράτησε του Αχαρναϊκού στο Μενίδι με 2-1 και πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια του. Στο πρωτάθλημα έχασε εύκολα στη Νέα Σμύρνη με 2-0 από τον Πανιώνιο, «χλωμή» εμφάνιση από το 1’ μέχρι το 90’. Στο 4-1-1 το ρεκόρ του εντός έδρας, δέχτηκε γκολ σε 4/6 αναμετρήσεις του. Από δύο εντός έδρας νίκες έρχεται ο Λεβαδειακός, η τελευταία για το θεσμό του κυπέλλου, αγωνιζόμενος με αρκετούς βασικούς επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας. Στη Σούπερ Λιγκ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Ξάνθη, δίκαιη νίκη με 1-0, είχε και δύο δοκάρια. Σχετικά αξιόμαχος εκτός, 2-1-3 το ρεκόρ του σκοράροντας στα μισά απ’ αυτά, οι δύο ήττες από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Πολύ ψηλά το GG (2,10/Bet365), εκτός της αστάθειας που βγάζει ο ΠΑΣ στα μετόπισθεν (22 γκολ παθητικό, δεύτερη χειρότερη άμυνα της Σούπερ Λιγκ), λίγες ομάδες έχουν φορ σαν το Μάντζιο (σκόραρε μεσοβδόμαδα μετά από καιρό και πήρε ψυχολογία).

2136. ΜΑΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Νέα εντός έδρας ήττα για τη Μάτερσμπουργκ, αυτή τη φορά από τη Γκρόντιγκ, πλέον έχει χάσει τρεις συνεχόμενες φορές μπροστά στο κοινό της. Γκέλα για τη Σάλτσμπουργκ το εντός έδρας 1-1 με τη ΒΑΚ Πέλετς, στα πιο πρόσφατα πέντε ματς στο πρωτάθλημα μετράει πια μόλις μια νίκη (1-3-1). Τα συνεχιζόμενα άσχημα αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του κόουτς Τσάιντλερ, αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός μέχρι τη χειμερινή διακοπή ο Τόμας Λετς. Με τις φετινές εκτός έδρας επιδόσεις των πρωταθλητών (3-4-2 εκτός) είναι αστείο να συζητάμε για το διπλό του 1,40, βέβαια το ηλεκτροσόκ από την αλλαγή στον πάγκο μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, σε κάθε περίπτωση έχουν τύχη το αμφίσκορο και τα πολλά τέρματα.

2137. ΡΟΝΤΑ – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Δεν επέστρεψε σε καλή κατάσταση από τη διακοπή η Ρόντα, γνώρισε δυο βαριές ήττες με συνολικά τέρματα 0-8 (0-5 από Τσβόλε εντός, 0-3 από Χέρενφεν εκτός), συμπληρώνοντας έτσι τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος (0-1-4). Η Γκρόνινγκεν βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο παιχνίδι με τη Ντεν Χάαγκ, με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-1, αξιοποιώντας για ακόμα μια φορά τη δυνατή της έδρα. Μακριά από το σπίτι της μπορεί να έχει μόλις ένα τρίποντο (στην πιο πρόσφατη έξοδο με τη Ντε Γκράαφστσαπ), αλλά παράλληλα δεν χάνει στα τελευταία τρία (1-2-4 συνολικά εκτός). Χωρίς νίκη στα πιο πρόσφατα έξι ως γηπεδούχος η Ρόντα (2-4-2 εντός), η αγωνιστική της κατάσταση είναι τέτοια που καθιστά τους φιλοξενούμενους δίκαιο φαβορί της αναμέτρησης, μπορεί η Γκρόνινγκεν να βελτιώνεται με τον καιρό, αλλά με το διπλό στο 2,35 δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία για ποντάρισμα.

2138. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Σε κακά χάλια η Νιούκαστλ, διασύρθηκε με 5-1 στο Λονδίνο από την Κρίσταλ Πάλας του Πάρντιου, ο οποίος της τη φύλαγε στη γωνία! Πολύ άσχημο το κλίμα στο εσωτερικό της, γκρίνια στους φιλάθλους της, σφίγγει σιγά-σιγά ο κλοιός για τον ΜακΚλάρεν. Σε τρομερή κατάσταση η Λίβερπουλ, απίστευτη νίκη στην έδρα της Σαουθάμπτον με 1-6 και πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Νερό στο όνομα του Κλοπ πίνουν άπαντες, αναμορφωτής χωρίς αμφιβολία των «κόκκινων», απελευθερωμένοι οι ποδοσφαιριστές του, δίνουν το 101% των δυνατοτήτων τους. Επέστρεψε με εξαιρετική εμφάνιση και γκολ ο Στάριτζ. Είναι τέτοιο το μομέντουμ και η φόρα της Λίβερπουλ, που μπορεί να κερδίσει εύκολα, ακόμα και με τη συνοδεία over 2,5 (2,35/ Stoiximan).

2139. ΜΠΟΡΝΤΟ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τη Μπορντό αυτή τη φορά από τη Μπαστιά, δέχθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 88’ και ενώ το παιχνίδι πήγαινε σβηστό για 0-0. Από δυο κολλητές ήττες έρχεται και η Γκινγκάμπ, κακή η εμφάνισή της στο πιο πρόσφατο με τη Ρεμς, ενώ προέκυψαν και σημαντικά προβλήματα απουσιών εν’ όψει Μπορντό (Σαλιμπύρ, Μπριάν). Για κόντρα προσφέρεται αυτή την περίοδο η γηπεδούχος, αλλά το σταύρωμα με τη Γκινγκάμπ είναι κακό για να επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο, μένουμε μακριά.

2142. ΟΒΙΕΔΟ – ΓΙΑΓΚΟΣΤΕΡΑ

Δεν κατάφερε να κάνει τρεις τις κολλητές νίκες της η Οβιέδο, γνώρισε την ήττα με 1-2 από την πρωτοπόρο Κόρντοβα, μπορούσε να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Η Γιαγκοστέρα ηττήθηκε στο γήπεδό της από τη Λα Κορούνια, στα πλαίσια του κυπέλλου την Τετάρτη, ενώ στο πρωτάθλημα συνεχίζει να βασίζεται αποκλειστικά στην έδρα της, καθώς μακριά από αυτήν ο απολογισμός της ανέρχεται σε 0-1-6. Ποιοτικότερη και πιο ξεκούραστη η Οβιέδο, παρά την απουσία του αρχισκόρερ Σουσαέτα (15 συμ./7 γκολ), είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά με τον άσο κάτω από 1,70 δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ενασχόλησης, ενώ και οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τον δικό τους τοπ σκόρερ, Χουάνχο (14 συμ./3 γκολ).

2143. ΟΥΕΣΚΑ – ΜΙΡΑΝΤΕΣ

Επιτυχημένο το ντεμπούτο του Χουάν Αντόνιο Ανκέλα στον πάγκο της Ουέσκα την Πέμπτη, νίκη με 3-2 επί της Βιγιαρεάλ για το κύπελλο, άφησε πίσω της τα τέσσερα ματς χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα (0-1-3). Νίκη και για τη Μιραντές στο κύπελλο, 2-1 τη Μάλαγα, στο πιο πρόσφατο πρωταθλήματος έχασε στο γήπεδό της από την Ταραγόνα. Σκοράρουν εύκολα στις εξόδους τους οι φιλοξενούμενοι (2-2-3 εκτός, 6/7 over 2,5, 5/7 GG), ζορίζονται να πάρουν νίκες μπροστά στο κοινό τους οι γηπεδούχοι (1-3-3 εντός), σίγουρα δεν είναι για 2,10 ο άσος, ενδιαφέρον το αμφίσκορο στο 1,93 του Stoiximan.

2140. ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ

Αλλαγή σκυτάλης στη Μαγιόρκα, τα πέντε ματς μακριά από τις νίκες (0-3-2) οδήγησαν στην έξοδο τον Αλμπέρτ Φερέρ, αναλαμβάνει για την ώρα ο βοηθός του, με προοπτική να μονιμοποιηθεί αν ικανοποιήσει. Η Αλμπαθέτε κυρίως εντός έδρας συγκεντρώνει βαθμούς, μακριά από το σπίτι της μετράει μόλις 0-3-4. Ευκαιρία για τη Μαγιόρκα (3-3-1 εντός) να επιστρέψει στις νίκες, στο 1,875 ο ασιατικός άσος -0,25 που επέλεξε ο Betol.

2141. ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ – ΛΕΓΚΑΝΕΣ

Από δυο σερί ισοπαλίες έρχεται η Νουμάνθια, στο γήπεδό της διατηρείται αήττητη (3-4-0), ενώ για το προσεχές ματς είναι τιμωρημένος ο προπονητής της. Η Λεγανές επικράτησε με 2-1 της Γρανάδα την Τρίτη για το κύπελλο, έχει χάσει μόνο μια φορά τους τελευταίους τρεις μήνες στο πρωτάθλημα, μακριά από το σπίτι της αγνοεί τη νίκη (0-4-3 εκτός), ενώ και εκείνη έχει το προπονητή της τιμωρημένο για το παιχνίδι που έρχεται. Αμφίρροπη προμηνύεται η αναμέτρηση, οι δυο ομάδες έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και ακόμα μια πιθανότατα δεν θα δυσαρεστήσει καμία από τις δυο.

2153. AE ΛΕΜΕΣΟΥ - ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ντέρμπι στη Λεμεσό με δυο ομάδες που δεν είναι και στα καλύτερα τους, ειδικά η ΑΕΛ (2-3-7) έχει πολύ μικρή συγκομιδή βαθμών. Η Ομόνοια (5-5-2) απώλεσε βαθμούς στο φαινομενικά εύκολο ματς με την Ένωση και έχει στόχο μόνο τη νίκη. Δίψα για νίκη και από τις δυο μεριές, δίνουμε ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με το 2,20 του διπλού (ΟΠΑΠ) να αξίζει για μικρό ποντάρισμα.

2159. ΚΣΜ ΣΤΟΥΝ. ΙΑΣΙ - ΑΣΤΡΑ ΓΚΙΟΥΡΓΚΙΟΥ

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Ιάσι, μετράει 3-2-0 στα τελευταία πέντε (4/5 NG & under 2,5), στοχεύει πλέον σε ένα πλασάρισμα εντός της πρώτης πεντάδας. Η Άστρα μπορεί να έμεινε στο 1-1 υποδεχόμενη την Βολουντάρι, αλλά διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ, είναι μακράν της δεύτερης, η πιο αποτελεσματική ομάδα της κατηγορίας εκτός έδρας (8-1-1 εκτός). Σωστό φαβορί οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο η δυναμική που έχουν αναπτύξει εσχάτως οι γηπεδούχοι δεν μπορεί να αγνοηθεί.

2156. ΑΡΟΥΚΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ

Ακόμα μια ισοπαλία για την Αρούκα, η έβδομη φετινή στις πρώτες 11 αγωνιστικές, το 1-1 στην Ακαδέμικα, στα εννέα πλέον παιχνίδια το σερί της μακριά από τις νίκες (0-7-2). Αλλαγή σελίδας στη Μποαβίστα έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τη Γκιμαράες, παραιτήθηκε ο Πετίτ και αναλαμβάνει στη θέση του ο παλιός θρύλος της ομάδας, Έρβιν Σάντσες, για να βγάλει την ομάδα από τη δυσχερή θέση που έχει περιέλθει, μένοντας μακριά από τις επιτυχίες για έξι συνεχόμενα παιχνίδια (0-2-4). Δεν είναι για σοβαρή ενασχόληση η συγκεκριμένη αναμέτρηση, πιθανόν να αξίζει μια πιστολιά στην ισοπαλία, αποτέλεσμα που συνηθίζει να φέρνει η γηπεδούχος.

2157. ΕΣΤΟΡΙΛ - ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ

Στα πέντε πλέον ματς το σερί της Εστορίλ χωρίς νίκη (0-2-3) έπειτα από το 0-2 από την Πάκος, τουλάχιστον στο γήπεδό της διατηρείται αήττητη (3-2-0 εντός). Η Νασιονάλ αξιοποίησε την έδρα της απέναντι στη Μαρίτιμο, πετυχαίνοντας έτσι δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος. Μόνο ήττες μετρούσε στις εξόδους της η Νασιονάλ πριν την πιο πρόσφατη απέναντι στη Γκιμαράες (1-0-5 εκτός), δείχνει πάντως να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά το τελευταίο διάστημα. Αρκετά μπερδεμένο δείχνει το εν λόγω σταύρωμα στα μάτια μας, γι αυτό και θα μείνουμε μακριά.

2158. ΟΥΝ. ΜΑΔΕΪΡΑ – ΤΟΝΤΕΛΑ

Κρίσιμο παιχνίδι στην ουρά της βαθμολογίας, η Ουνιάο έρχεται από τη μεσοβδόμαδη ήττα με 0-4 από την Πόρτο, σε εξ αναβολής αγώνα, μένοντας έτσι για ένατο σερί παιχνίδι μακριά από τις νίκες (0-4-5), η Τόντελα έχει συμπληρώσει τρεις κολλητές ήττες και παραμένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας. Οι εκτός έδρας επιδόσεις των φιλοξενούμενων είναι κακές (0-1-4 εκτός), έχει το προβάδισμα ο άσος, αλλά η έξτρα κόπωση των γηπεδούχων από τη μεσοβδόμαδη προσπάθεια καθιστά το παιχνίδι προς αποφυγή.

2160. ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΝΤΑΡΜΑΣΤΑΝΤ

Ευκαιρία νίκης αποτελεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας της. Η Ντάρμσταντ έχει ξεφουσκώσει τελευταία, βασικό της πρόβλημα η επιθετική δυστοκία καθώς σκοράρει μόνο με αίτηση. Στο 1,975 ο ασιατικός άσος -0,5 στη Bet365, οι «αετοί» έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.

2161. ΚΑΛΙΑΡΙ – ΚΟΜΟ

Η πρωτοπόρος Κάλιαρι απέναντι στην ουραγό Κόμο, προφανώς και ο άσος βρίσκεται σε τιμές που δεν παίζονται, το 1 & over 2,5 που έχουν επαληθεύσει οι γηπεδούχοι στις 7/8 εντός έδρας νίκες τους θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή, αλλά έρχονται από απαιτητικό μεσοβδόμαδο ματς για το κύπελλο (1-0 τη Σασσουόλο εκτός έδρας) και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα έχουν τις δυνάμεις για να πιέσουν ως το τέλος τους απογοητευτικούς φιλοξενούμενους.

2200. ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ

Από πρώτο χέρι γνωρίζει που έμπλεξε ο Μοντέλα, 2/2ήττες από Ουντινέζε και Μίλαν, ειδικά τα 4 γκολ από τους ροσονέρι σίγουρα δεν μπορούν να λογιστούν ως θετική απόδοση μιας ομάδας που παλεύει να βρει ρυθμό και να αλλάξει τη μοίρα της έχοντας 5 ματς χωρίς νίκη (0-2-3). Η Σασσουόλο περνάει τη δική της κρίση και τη δεδομένη στιγμή (1-2-2) δεν αποτελεί τον κατάλληλο αντίπαλο για κόντρα. Πάσο.

2213. ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤ.ΓΙΟΥ. – ΡΙΖΕΣΠΟΡ

Πρόκριση στα πέναλτι μεσοβδόμαδα για τη Μερσίν για την επόμενη φάση του κυπέλλου, στο πρωτάθλημα έρχεται από πέντε ματς χωρίς νίκη (0-2-3). Η Ριζεσπόρ πέτυχε νίκη-πρόκριση απέναντι σε ομάδα της τέταρτης κατηγορίας την Τετάρτη, στο πρωτάθλημα δεν χάνει στα τελευταία τέσσερα (2-2-0), κρατώντας μάλιστα και τρία λευκά παθητικά στο διάστημα αυτό. Η αρχική μας σκέψη ήταν να στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους, αλλά σε καθαρές αποδόσεις φαβορί δεν θα πάρουμε.

2212. ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠΣΠΟΡ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Γκαζιαντέπ χρειάστηκε την παράταση την Πέμπτη για να αποκλείσει ομάδα τέταρτης κατηγορίας στο κύπελλο, δεν είναι σε καλή κατάσταση αγνοώντας τη νίκη στα τελευταία τέσσερα πρωταθλήματος (0-2-2). Η Φενέρ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας χάρη στο 2-0 επί της Τραμπζονσπόρ και τη γκέλα της Μπεσίκτας, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός συνόρων μετά τη διακοπή. Σαφές προβάδισμα νίκης έχουν οι φιλοξενούμενοι, για γέλια όμως το 1,45 του διπλού.

2169. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΟΝΤΕΝΣΕ

Η Κοπεγχάγη δεν έχει παίξει για 15 ημέρες. Αυτό μπορεί να είναι καλό κόντρα στην Οντένσε επειδή ξεκουράστηκε, αλλά και κακό επειδή δεν έχει επίσημο ματς στα πόδια της για καιρό. Σημασία έχει για την πρωτοπόρο να πάει στη χειμερινή διακοπή στην κορυφή, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Στα τελευταία παιχνίδια της, ωστόσο, δεν έχει δείξει καλά σημάδια και είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ίσως όμως να μην έχει το ίδιο πρόβλημα κόντρα στην Οντένσε που απλά δεν έχει άμυνα. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο Κεντ Νίλσεν στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει δέσει την τελευταία γραμμή της ομάδας του, αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν παίζει κανείς κόντρα στην Κοπεγχάγη και μάλιστα εκτός έδρας. Η φιλοξενούμενη έχει, πάντως, εξαιρετική επίθεση και οι Φέστερσεν, Φαλκ συνεργάζονται τέλεια. Ο τελευταίος θα αποχαιρετίσει την Οντένσε τον χειμώνα, η Κοπεγχάγη αποτελεί μία από τις τρεις πιθανές υποψήφιες να τον αποκτήσουν. Η αγορά πάει με τα γκολ, το over 2,5 στο 1,925 της Bet365 είναι απολύτως λογική επιλογή. Αν κάποιος επιλέξει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό γκολ, δεν θα έχει άδικο...

2168. ΓΚΕΝΚ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Η Γκενκ (5-0-3 εντός) έχασε άδικα με 0-1 από τη Γάνδη στην προηγούμενη αγωνιστική, ήταν καλή και ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Για το κύπελλο δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να αποκλείσει τη Σαρλερουά στα πέναλτι. Η Άντερλεχτ (3-2-2 εκτός) κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική με 3-2 τη Λέουβεν, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και χάρη στην τύχη της κέρδισε, δεν της άξιζε το τρίποντο. Ισχυρό πλήγμα η πανεύκολη ήττα της στο κύπελλο με 4-2 από την Κόρτραϊκ και έδειξε ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Την Πέμπτη δίνει σημαντικό ματς για το Γιουρόπα Λιγκ, έχει κάποιες απουσίες που μπορεί να την επηρεάσουν. Με βάση τα τελευταία αποτέλεσμα το 1Χ της Γκενκ στο 1,75 έχει αξία και το έχουν ήδη επιλέξει οι Young Guns.

2202. ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ - ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

O Μοσκάλ έφυγε από τη Βίσλα (2-5-1 εντός) μετά την ήττα με 2-0 από τη Λεχ Πόζναν και το 1-2 από την Κρακόβια στο ντέρμπι της πόλης πριν δύο εβδομάδες. Με υπηρεσιακό στον πάγκο μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Η Λέγκια (4-3-1 εκτός) κέρδισε με 2-1 τη Γκόρνικ Λέτζνα και επέστρεψε στις νίκες. Αμφότερες θα κυνηγήσουν μόνο τη νίκη και θα παίξουν επιθετικά για να το πετύχουν, το over 2,5 στο 2,025 αποτελεί επιλογή των Young Guns.

2203. ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ – ΜΠΡΑΓΚΑ

Από τις πρώτες δυο νίκες της στο πρωτάθλημα έρχεται η Μορεϊρένσε (2-0 εντός την Πάκος, 1-0 εκτός της Ρίο Άβε), έχει έτσι συμπληρώσει έξι ματς πρωταθλήματος με μόλις μια ήττα (2-3-1). Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπενφίκα τη Δευτέρα η Μπράγκα, ηττήθηκε με 0-2 στην έδρα της αποτέλεσμα με το οποίο διακόπηκε το αήττητο έξι αγώνων που έτρεχε ως τότε (4-2-0). Δεν τίθεται θέμα για την ποιοτική ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, αλλά με το διπλό να βρίσκεται γύρω στο 1,70, δεν βλέπουμε το λόγο να μπλέξουμε.

2056. ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΛ - ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ

Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και πιστεύουμε ότι οι τιμές (1,65 ο άσος) δεν είναι δίκαιες, αλλά δεν μπορούμε να τις κοντράρουμε.

2214. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ - ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Δεν διαφέρουν και πολύ οι δύο ομάδες, ισοδύναμες τις θεωρούμε, άλλωστε πέρσι αμφότερες αγωνίζονταν στη Σεγούντα. Η Σπ. Χιχόν έρχεται πάντως από 4/5 ήττες (1-0-5) και είναι στο +2 από την τωρινή αντίπαλο της, Λας Πάλμας, που επίσης είναι ντεφορμέ με μόλις μία επιτυχία στα οκτώ τελευταία ματς (1-2-5). Λογικά θα υπάρξει σκοπιμότητα υπό το φόβο της ήττας για δύο ομάδες που λογικά μέχρι τέλους θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, οριακά αποδεκτό το 1,70 στο under 2,5 της Bet365.

2216. ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Βέροια συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο με τα περίεργα στατιστικά της. Εκτός έδρας αγνοεί την ήττα, αλλά μπροστά στο κοινό της δεν έχει καταφέρει ακόμα να γευτεί τη χαρά της νίκης. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη το τρίποντο στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, όμως η εικόνα του δεν πείθει. Παρόλα αυτά, θα τον στηρίξουμε, καθώς με την πρόκριση στο κύπελλο πήρε κάπως τα πάνω του ψυχολογικά και κάποτε θα πρέπει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο ορισμένα στοιχεία από την ποιότητα που διαθέτει. Φυσικά, θα θέλαμε καλύτερες αποδόσεις για το διπλό, αλλά στο 1,80 του Stoiximan είναι οριακά αποδεκτό.

2217. ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ

Αναμένουμε η Πλζεν να κερδίσει αρκετά εύκολα τη Ντούκλα, αλλά οι τιμές δεν είναι καθόλου καλές για να μπλέξουμε στο συγκεκριμένο ματς.

2219. ΠΟΜΑΣ – ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ

Επαναληπτικοί ημιτελικοί των πλέι-οφ. Μετράει το εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση απόλυτης ισοπαλίας προκρίνεται η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια, δηλαδή η Πούμας. Επίδειξη δύναμης έκανε η Πούμας την Πέμπτη, εξασφάλισε στην ουσία την παρουσία της στον τελικό χάρη στο 3-0 στην έδρα της Αμέρικα, μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την πρόκριση. Έχει λογική να ασχοληθούμε με κάποιο στοίχημα με γκολ, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται τουλάχιστον τρία τέρματα για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

2221. ΧΙΡΟΝΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ

Καλός ο βαθμός που πήρε η Χιρόνα από την Τενερίφη ειδικά από τη στιγμή που αγωνίστηκε για πολύ ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα. Η Κόρδοβα πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της κατάταξης χάρη στο 2-1 επί της Οβιέδο, κινδύνεψε πάντως σε αρκετές περιπτώσεις με την ισοφάριση. Θα αποφύγουμε να πάρουμε θέση η –με τιμωρημένο τον προπονητή της- Χιρόνα δυσκολεύεται να κερδίσει μπροστά στο κοινό της (1-4-2 εντός), ούτε η Κόρδοβα πάντως μας εμπνέει για κόντρα.

2223. ΣΤΕΑΟΥΑ - ΟΥΝΙΒ. ΚΡΑΪΟΒΑ

Στο ουδέτερο του Πιτέστι θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, το γήπεδό της Στεάουα έχει κριθεί ακατάλληλο. Με νέο προπονητή στον πάγκο οι γηπεδούχοι, στη θέση του Ραντόι συνεχίζει ο Ρέγκεκαμπφ, με στόχο να επαναφέρει τους περσινούς πρωταθλητές στο δρόμο των επιτυχιών (1-3-3 το ρεκόρ τους στα τελευταία επτά). Η Κραϊόβα διεκδικεί μια θέση στην πρώτη εξάδα και δεν είναι αμελητέα ποσότητα μακριά από το σπίτι της (4-2-4 εκτός). Δεν υπάρχει η παραμικρή αξία στον άσο του 1,60, μένει να δούμε αν θα αλλάξει η εικόνα των γηπεδούχων με το νέο προπονητή.

2224. ΛΟΚΕΡΕΝ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ

H Λόκερεν (1-2-5 εντός) έχασε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ στο κύπελλο με γκολ στις καθυστερήσει, παρότι δεν έπαιξε άσχημα. Στο πρωτάθλημα κέρδισε με 2-1 τη Σαρλερουά και έδειξε ότι παιχνίδια στα μέτρα της μπορεί να τα πάρει. Η Κόρτραϊκ (1-3-4 εκτός) έκανε εξαιρετική εμφάνιση και απέκλεισε με 4-2 την Άντερλεχτ για το κύπελλο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κερδίσει εύκολα με 3-1 τη Μπέβερεν και δείχνει σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια. Το Χ2 της Κόρτραϊκ στο 1,80 αποτελεί σκέψη, όμως η καλή εικόνα της Λόκερεν στα τελευταία μας κρατάει πίσω.

2231. ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ - ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ

Τελευταία αγωνιστική στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας. Η Πόντε Πρέτα (9-4-5 εντός) έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, εκτός αν φτάσει μέχρι τους «16» του ερχόμενου κυπέλλου και το μόνο της κίνητρο είναι μία καλύτερη θέση που θα φέρει μεγαλύτερο πριμ κατάταξης. Από την άλλη, η Ρεσίφε (1-9-8 εκτός) ίσως κυνηγήσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Για να την κατακτήσει, θα πρέπει να κερδίσει η ίδια και όχι η Ιντερνασιονάλ. Αν οι φιλοξενούμενοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την πρώτη πεντάδα, τότε θεωρούμε πως έχουν όλα τα φόντα για να επιβεβαιώσουν το 2,50 του διπλού.

2226. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ – ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ατλέτικο Μινέιρο (12-2-4 εντός), έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Μοναδικός της στόχος ίσως είναι η παραμονή στην πρώτη δυάδα, κάτι που για να πετύχει θα πρέπει να φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Γκρέμιο. Η Σαπεκοένσε (3-6-9 εκτός) έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και θα προσπαθήσει στο φινάλε της σεζόν να κλέψει τις εντυπώσεις, παίρνοντας το εισιτήριο για το ερχόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Για να κάνει την έκπληξη θα πρέπει απαραίτητα να φύγει με το τρίποντο από το Μπέλο Οριζόντε και παράλληλα να χάσει η Φλαμένγκο και να μην κερδίσει η Φλουμινένσε.Σε αποδόσεις κοντά στο 13,00 ίσως αξίζει ένα μικρό ρίσκο το διπλό, αφού το κίνητρο των φιλοξενούμενων είναι σαφώς ισχυρότερο, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως παίζει σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας.

2234. ΦΙΓΚΕΪΡΕΝΣΕ – ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ

Για την αποφυγή του υποβιβασμού μάχεται η Φιγκεϊρένσε (6-6-6 εντός), η οποία θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και συγχρόνως να μην κερδίσει η Αβαΐ ή να ηττηθεί η Κοριτίμπα, χάνοντας και τη διαφορά τερμάτων(+4 τώρα). Επίσης, αν η Βάσκο ντα Γκάμα κερδίσει καλύπτοντας και τη διαφορά των έντεκα τερμάτων (πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο), η Φιγκεϊρένσε θα χρειαστεί οπωσδήποτε γκέλα της Αβαΐ. Η Φλουμινένσε (4-2-12 εκτός) ίσως και να είναι αδιάφορη, καθώς δε θα μας προξενήσει εντύπωση αν τελικά δεν κυνηγήσει την είσοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Για να τερματίσει στην πρώτη δωδεκάδα, θα πρέπει είτε να κερδίσει με δύο γκολ και να φέρει ισοπαλία ή Φλαμένγκο, είτε απλώς να νικήσει η ίδια και να χάσει η αιώνια αντίπαλος της. Αστείες οι τιμές του άσου, προτιμότερο να ασχοληθούμε στο live με το συγκεκριμένο ματς.

2229. ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΑΒΑΪ

Πρωταθλήτρια εδώ και πολύ καιρό η Κορίνθιανς (16-1-1 εντός), με το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής να έχει μορφή φιέστας. Η Αβαΐ (3-3-12 εκτός) καίγεται για το αποτέλεσμα προκειμένου να κλειδώσει την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό το επιτυγχάνει σίγουρα με νίκη, χωρίς να την απασχολούν οι υπόλοιποι αγώνες. Με ισοπαλία θα ελπίζει σε γκέλα των Βάσκο ντα Γκάμα και Φιγκεϊρένσε, ενώ με ήτταθα χρειαστεί εκτός των προηγουμένων και μη νίκη της Γκοϊάς.Σαφώς ανώτερη ομάδα η «τιμάο», αλλά το κίνητρο είναι με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να χαλάσουν τη φιέστα των πρωταθλητών, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία. Καλή σκέψη αποτελεί το Χ2, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να κοντράρουμε τη φετινή Κορίνθιανς στο σπίτι της, ακόμα και αν είναι αδιάφορη. Το κίνητρο πάντως είναι αποκλειστικά με το μέρος της Αβαΐ.

2235. ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ – ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ

Η Φλαμένγκο (8-3-7 εντός) βρίσκεται μία ανάσα μακριά από τη συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Προκρίνεται σίγουρα με νίκη, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει να μην κερδίσει η μισητή Φλουμινένσε με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ. Τέλος, αν χάσει, θα ελπίζει σε απώλεια βαθμών των «Φλου» και Σαπεκοένσε. Από την άλλη, η Παλμέιρας (5-4-9 εκτός) κατέκτησε το βράδυ της Τετάρτης το κύπελλο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Αν η «Φλα» θέλει να προκριθεί στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, θα πρέπει να πάρει τη νίκη, ώστε να μην ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ωστόσο, επειδή η διοργάνωση αυτή δεν αποτελεί πόλο έλξης για τις μεγάλες ομάδες της χώρας, προτιμότερο είναι να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στοlive, όταν και θα έχουμε εικόνα για το πόσο «καίγονται» οι γηπεδούχοι.

2227. ΓΚΟΪΑΣ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Μετά το διπλό στην έδρα της Σαπεκοένσε, η Γκοϊάς (7-4-7 εντός) διατήρησε τις λίγες ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Για να πετύχει το στόχο της χρειάζεται μόνο νίκη και συγχρόνως ήττα της Αβαΐ και να μην κερδίσουν Φιγκεϊρένσε και Βάσκο ντα Γκάμα, ώστε να έχει το πάνω χέρι στην τετραπλή ισοβαθμία. Η Σάο Πάολο (5-2-11 εκτός) κρατάει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την τέταρτη θέση και το τελευταίο εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς θα χρειαστεί ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Ιντερνασιονάλγια να συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής. Σε περίπτωση ισοπαλίας προκρίνεται αν η Ιντερνασιονάλ δε νικήσει ή κερδίσει, καλύπτοντας τη διαφορά τερμάτων (-6 τώρα). Αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν είναι ιδανικά για τους γηπεδούχους, τότε δεν αποκλείεται να αδιαφορήσουν, την ώρα που η Σάο Πάολο με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο 2,30 βρίσκουμε το διπλό, το οποίο δε μπορεί να αγνοηθεί.

2232. ΣΑΝΤΟΣ - ΑΤΛ.ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ

Η εξαιρετική μπροστά στο κοινό της Σάντος (14-3-1 εντός) απώλεσε το κύπελλο το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία για να συμμετάσχει στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Πιθανώς θα κυνηγήσει την πέμπτη θέση, η οποία δίνει απευθείας το εισιτήριο για τη φάση των «16» του επόμενου κυπέλλου. Για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, χρειάζεται μόνο τη νίκη. Παράλληλα, πρέπει να μην κερδίσει η Ρεσίφε και η Ιντερνασιονάλ, ενώ σε περίπτωση που ηττηθεί η τελευταία, αυτό δε θα πρέπει να συμβεί με διαφορά τεσσάρων γκολ παραπάνω από τη νίκη της ίδιας. Η Παραναένσε (5-3-10 εκτός) είναι εντελώς αδιάφορη, αφού έχει κλειδώσει το εισιτήριο για το επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα και απλά θα κυνηγήσει μία καλύτερη θέση, προκειμένου να αποκομίσει μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο. Θεωρητικά το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους, αλλά επειδή δε γνωρίζουμε πόσο θα μοχθήσουν για την πέμπτη θέση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξουμε με τον πολύ χαμηλό και εποχιακό άσο.

2230. ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ - ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ

Πολύ κοντά στην αποφυγή του υποβιβασμού βρίσκεται η Κοριτίμπα (6-7-5 εντός). Με νίκη ή ισοπαλία κλειδώνει την παραμονή της, ενώ ακόμα και σε περίπτωση ήττας δύσκολα θα κινδυνέψει. Αν χάσει με οκτώ γκολ διαφορά, θα υστερεί στην ισοβαθμία με τη Βάσκο και σε περίπτωση νίκης της Φιγκεϊρένσε ή της Αβαΐ θα βρεθεί στη Σέριε Β. Αν ηττηθεί με φυσιολογικό σκορ (δηλαδή με διαφορά μικρότερη των οκτώ τερμάτων), τότε θα ελπίζει σε απώλεια βαθμών των Αβαΐ ή Φιγκεϊρένσε ή νίκη της τελευταίας χωρίς να καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων.

Η Βάσκο ντα Γκάμα (5-4-9 εκτός) χρειάζεται μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτωνγια να παραμείνει στην κατηγορία. Αν κερδίσει με διαφορά οκτώ γκολ και πάνω, θα ελπίζει σε απώλεια βαθμών έστω μίας εκ των Αβαΐ ή Φιγκεϊρένσε, ενώ αν πάρει μία φυσιολογική νίκη (δηλαδή με διαφορά μικρότερη των οκτώ τερμάτων), θα πρέπει να μην κερδίσει καμία από τις δύο . Παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στη μάχη της ουράς, με το ουσιαστικό κίνητρο πάντως να είναι με το μέρος των φιλοξενούμενων, οπότε μόνο για το λόγο αυτό ίσως αξίζει ένα ρίσκο στο 2,88 του διπλού.

2228. ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ

Μονόδρομος η νίκη για την Ιντερνασιονάλ(13-3-2 εντός) στη μάχη για το τελευταίο εισιτήριο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Για να τερματίσει τέταρτη, θα πρέπει παράλληλα να μην κερδίσει η Σάο Πάολο. Σε περίπτωση που δεν πάρει το τρίποντο η «Ίντερ», κινδυνεύει να απολέσει την πέμπτη θέση, την οποία ίσως και να μη θέλει. Αυτό θα συμβεί αν η ίδια χάσει ή αν φέρει ισοπαλία και κερδίσει η Σάντος ή η Ρεσίφε. Η πέμπτη θέση είναι ο μοναδικός –θεωρητικά έστω- στόχος της Κρουζέιρο (5-4-9 εκτός), η οποία θέλει μόνο νίκη και απώλεια βαθμών των Ρεσίφε και Σάντος ή σε περίπτωση νίκης της τελευταίας, να κερδίσει η ίδια καλύπτοντας και τη διαφορά τερμάτων(+3 τώρα). Θεωρητικά αμφίπλευρο το κίνητρο στο συγκεκριμένο ζευγάρι, αλλά η Ιντερνασιονάλ είναι αυτή που καίγεται περισσότερο για τους τρεις βαθμούς, καθώς κυνηγάει τη συμμετοχή στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Πολύ χαμηλές οι τιμές του άσου, το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στοliveτης αναμέτρησης.

2233. ΤΖΟΪΝΒΙΛ – ΓΚΡΕΜΙΟ

Αδιάφορο παιχνίδι. Η Τζόινβιλ (6-7-5 εντός) έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν πως δε μπορεί να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία και μοιραία τερματίζει στον πάτο της βαθμολογίας, επιστρέφοντας στη Σέριε Β. Η Γκρέμιο (5-5-8 εκτός) εξασφάλισε την παρουσία της στην πρώτη τριάδα, άρα και τη συμμετοχή της στο δεύτερο γύρο του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες. Μοναδικό κίνητρο η τιμητική δεύτερη θέση και το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο. Για να την κατακτήσει, θα πρέπει να κερδίσει η ίδια και όχι η Ατλέτικο Μινέιρο. Στο 1,85 κινείται το διπλό, το οποίο όμως δε θα μας απασχολήσει λόγω του χαμηλότατου κινήτρου των φιλοξενούμενων.

1970. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟΥ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ

Τελευταία αγωνιστική του Απερτούρα στην Ουρουγουάη. Αδιάφοροι εμφανίζονται οι γηπεδούχοι στο τελευταίο ματς του Απερτούρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μάχονται για τον τίτλο και για να τον κατακτήσουν χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από την Πενιαρόλ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η Νασιονάλ, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Ο πρώτος λόγος στο διπλό, με την αναμέτρηση θα μας απασχολεί στο live.

2225. ΠΕΤΡΟΛΕΡΟ - XΟΡΧΕ ΒΙΛΣΤΕΡΜΑΝ

Για άλλη μία φορά εκμεταλλεύτηκε την καυτή της έδρα η Γουίλστερμαν, κερδίζοντας τους πρωτοπόρους Σπορτ Μπόις με 2-0. Εκτός έδρας τα αποτελέσματα δεν είναι τα ανάλογα, με ρεκόρ 1-3-4. Τρία ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονται από την ήττα στο ντέρμπι με τη Σικλόν (1-0 εκτός). Παραδοσιακά δυσκολεύονται οι φιλοξενούμενοι στο χαμηλό υψόμετρο, θα κρατήσουμε τον άσο DNB.

2035. ΠΕΝΙΑΡΟΛ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΔ

Μονόπλευρο το κίνητρο στην αναμέτρηση καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι αδιάφοροι, ενώ οι γηπεδούχοι μάχονται για τον τίτλο. Ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Νασιονάλ θέλει η Πενιαρόλ για να κατακτήσει τον τίτλο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Νασιονάλ υστερεί λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων. Άσος.

2239. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΑΛΑΓΑ

Με αυτοπεποίθηση παίζει η Μπιλμπάο που μετράει 7/8 νίκες στα τελευταία της ματς σε όλες τις διοργανώσεις (7-0-1) συνεχίζοντας να σκοράρει κατά βούληση. Η Μάλαγα έχασε δικό της ματς (2-2 από 2-0 με γκολ στο 83’ και 87’) ενώ ηττήθηκε και μεσοβδόμαδα στο κύπελλο συμπληρώνοντας πέντε ματς χωρίς νίκη (0-1-4). Δίκαιο φαβορί η Μπιλμπάο αλλά καμία αξία στην απόδοση του άσου, θεωρούμε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να βρει ξανά δίχτυα ο Αντούριθ (20 γκολ σε 23 ματς φέτος) με τον Stoiximan να προσφέρει τη συγκεκριμένη επιλογή στο 2,02.

2238. ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΠΟΤΟΣΙ - ΡΕΑΛ ΠΟΤΟΣΙ

Κλάσικο του Ποτόσι με τις δύο ομάδες να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, βρισκόμενες στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Από ήττες προέρχονται αμφότερες, 4-2 εκτός έδρας κόντρα στη Στρόνγκεστ η Νασιονάλ, 3-1 κόντρα στη Σαν Χοσέ εντός έδρας η Ρεάλ. No Bet.

2242. ΚΑΡΠΙ – ΜΙΛΑΝ

Πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της αλλοπρόσαλλης φετινής Μίλαν δεν μπορούσαμε να έχουμε, εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 4-1 επί της Σαμπντόρια, ελάχιστες μέρες μετά χρειάστηκε έξτρα ημίωρο για να κάμψει την αντίσταση της Κροτόνε (3-1) στο Κύπελλο. Η Κάρπι δεν αποτελεί φόβητρο αλλά εσχάτως τα βάζει τα γκολάκια της (3 σερί 2-1) και εντός σκοράρει στα 4/7 φετινά ματς με αρκετά αξιόλογους αντιπάλους (Ίντερ, Τορίνο, κτλ). Ωραιότατο over στο 2,20 σε αποδόσεις outsider.

2244. ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΡΕΝ

Στο 1-0-2 ο απολογισμός της Σεντ Ετιέν στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή, ήττα από τη Λιλ με 0-1 στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, με τον Γκαλιτέ να εντοπίζει πρόβλημα φρεσκάδας. Η έδρα είναι και φέτος η δύναμη της, 5-1-2 ο απολογισμός της μπροστά στο κοινό της. Η Ρεν παρουσιάστηκε άτολμη κατά την υποδοχή της Μαρσέιγ, ηττήθηκε με 0-1 πληρώνοντας την αμυντική προσέγγιση που επέλεξε να ακολουθήσει ο Μοντανιέ. Δεν έχει νίκη μετά τη διακοπή (0-2-1), αλλά δεν έχει χάσει και σε καμία από τις πιο πρόσφατες επτά εξόδους της (3-4-1 εκτός). Σωστά τα σετ που κυκλοφορούν, στο 2,0+ η νίκη της Σεντ Ετιέν που δείχνει να κλατάρει από τα συνεχή ματς, ασταθής ωστόσο η Ρεν για να σκεφτούμε σοβαρά την κόντρα.

1965. ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΓΟΥΟΝ. - ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ

Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα Απερτούρα της Χιλής. Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο εν’ όψει της τελευταίας αγωνιστικής οι Γουόντερερς,βρίσκονται σε κάμψη εδώ και καιρό, έχοντας σημειώσει μόλις μια νίκη στα πιο πρόσφατα επτά παιχνίδια τους (1-3-3, 4/7over2,5, 5/7GG). Η Κόλο Κόλοηττήθηκε την Τετάρτη στον τελικό κυπέλλου από την Ουν. Ντε Τσίλε, αλλά έχει άμεσα την ευκαιρία να διορθώσει το σφάλμα, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετράει τέσσερις νίκες στα πιο πρόσφατα πέντε ματς πρωταθλήματος (4-0-1), με αποτέλεσμα να διατηρεί απόσταση ενός βαθμού από την Κατόλικα που την καταδιώκει. Με νίκηείναι σίγουρα πρώτη, ενώ αν δεν κερδίσειθα πάρει τον τίτλο μόνο αν η Κατόλικα φέρει ίδιο ή χειρότερο αποτέλεσμα από την ίδια. Σε περίπτωση που η Κόλο Κόλο χάσει και η Κατόλικα μείνει στην ισοπαλία στο δικό της παιχνίδι, θα ακολουθήσει αγώνας μπαράζ μεταξύ των δυο για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Βάσει κινήτρου έχουν βγει οι αποδόσεις εδώ, το 1,73 του διπλού στον Stoiximan δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυσκολίες της αναμέτρησης, οι Γουόντερερς αν και ντεφορμέ, είναι αξιόμαχοι στην έδρα τους (2-3-2 εντός, 6/7over2,5, 6/7GG), ενώ και οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μετρούν 5-0-2 μακριά από το σπίτι τους, αλλά ηττήθηκαν στις δυο από τις πιο πρόσφατες τρεις εξόδους τους και είχαν και απαιτητικό ματς μέσα στην εβδομάδα. Δεν βρίσκουμε αξία στο διπλό σε αυτά τα επίπεδα, καλύτερη φαντάζει η αναμονή για τοlive,είτε για να πάρουμε καλύτερη τιμή στο διπλό, είτε για κάποιο πιθανόlategoal.

1663. ΑΟΥΝΤΑΞ ΙΤΑΛΙΑΝΟ - ΟΥΝ. ΚΑΤΟΛΙΚΑ

Η Άουνταξ παλεύει για να μπει στα πλέι-οφ για το Σουνταμερικάνακαι παρόλο που για την ώρα υστερεί έναντι όλων των ανταγωνιστών της, θα έχει το πλεονέκτημα ότι θα μπει στον αγωνιστικό χώρο και θα γνωρίζει τα αποτελέσματά τους, αφού τα δικά τους παιχνίδια θα έχουν διεξαχθεί το προηγούμενο βράδυ. Το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι για να έχει ελπίδες θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Κατόλικα και παράλληλα να την ευνοήσουν τα αποτελέσματα των αγώνων της Εσπανιόλα, της Παλεστίνο και της Κονσεπσιόν με την Ο’ Χίγκινς, ώστε να μην παρουσιαστεί αδιάφορη την Κυριακή του βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα είναι ρευστά γύρω από το τι ψάχνει η Άουνταξ εν’ όψει της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς υπάρχει και η περίπτωση να μπει στο γήπεδό και να μην έχει ελπίδες να προλάβει τα πλέι-οφ. Ασφαλέστερη εικόνα θα έχουμε το Σάββατο το βράδυ, μετά το πέρας των αγώνων των υπόλοιπων συνδιεκδιτητών της Λιγκίγια.

Η Κατόλικα κυνηγάει την Κόλο Κόλο με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλητή. Βρίσκεται στο -1 από αυτήν και επομένως για να πάρει τον τίτλο θέλει μόνο νίκη και παράλληλα να μην κερδίσει η Κόλο Κόλο.Σε περίπτωση που η ίδια έρθει ισόπαλη με την Άουνταξ και η Κόλο Κόλο ηττηθεί, τότε ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί σε αγώνα μπαράζ, ενώ τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση, η Κατόλικα θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση και η πρωτιά θα καταλήξει στην Κόλο Κόλο.

Πολύ δύσκολη η εκτίμηση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, από τη στιγμή που τα δεδομένα αναφορικά με το κίνητρο της Άουνταξ πιθανόν να αλλάξουν το Σάββατο το βράδυ. Αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν ηττηθεί μόνο μια φορά στα πιο πρόσφατα δέκα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (8-1-1, 7/10over2,5, 6/10GG), ωστόσο οι γηπεδούχοι είναι σκληρά καρύδια στην έδρα τους (3-4-0, 4/7over2,5, 6/7GG) και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα. Με το διπλό να βρίσκεται οριακά στο 2,00 στον Stoiximan , θα αποφύγουμε για την ώρα να ποντάρουμε σε κάποιο σημείο και θα περιμένουμε πρώτα να δούμε αν η Άουνταξ θα έχει βαθμολογικό κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση, τα πολλά γκολ δείχνουν να ευνοούνται από τις επιθετικές επιδόσεις των δυο ομάδων, παίζεται τοGG&over2,5 στο 1,85 του Stoiximan.

2243. ΜΠΟΛΙΒΑΡ – ΣΙΚΛΟΝ

Άσος χωρίς στοιχηματική αξία.

2245. ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ - ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΑΪΜΠΕΡΣ

Ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος της Αμερικής, μονό παιχνίδι στην έδρα της ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Αν το ματς είναι ισόπαλο ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Το Κολόμπους έχασε στο δεύτερο ματς στη Νέα Υόρκη με 1-0, ήττα χωρίς κανένα άγχος αφού δέχτηκε το γκολ στο 93’ και ήξερε ότι με ήττα με ένα γκολ αυτό θα ήταν στον τελικό. Αρκετά καλή σεζόν, με φοβερή επίθεση, αλλά ασταθή άμυνα που δεν την εμπόδισε να φτάσει μέχρι εδώ. Το Πόρτλαντ έμεινε στο 2-2 στον επαναληπτικό με το Ντάλας, με γκολ στο 95’ και βρίσκεται στον τελικό. Αρκετά καλό στην κανονική διάρκεια της σεζόν, όμως ήταν πραγματικά εντυπωσιακό στα πλέι-οφ. Όπως κάθε τελικός η πρόβλεψη είναι δύσκολη, έχει αρκετό Χ μέσα, το Χ2 θα προτιμούσα από τον άσο-φαβορί, αλλά θα μείνουμε αμέτοχοι.

2246. ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ

Επαναληπτικοί αγώνες για τα προκριματικά του Λιμπερταδόρες, δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας οι δύο ομάδες λύνουν κατευθείαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει πάρει η Ράσινγκ η οποία στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε 0-2 μέσα στην έδρα της Ιντεπεντιέντε, οι φιλοξενούμενοι πλέον είναι αναγκασμένοι να παίξουν ανοιχτά και να κυνηγήσουν από νωρίς κάποιο γκολ, ίσως τα τέρματα αποτελούν επιλογή, δεν είμαστε ιδιαίτερα ζεστοί πάντως.

2253. ΟΡΙΕΝΤΕ ΠΕΤΡΟΛΕΡΟ - ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο παιχνίδι καθώς η Οριέντε Πετρολέρο έχει μείνει πολύ πίσω για τη μάχη του τίτλου, σε αντίθεση με τη Στρόνγκεστ η οποία βρίσκεται στο -2 από την κορυφή. Από τη λευκή ισοπαλία κόντρα στη Σαν Χοσέ έρχεται η Οριέντε Πετρολέρο, από τη νίκη 4-2 εντός έδρας κόντρα στη Νασιονάλ Ποτόσι έρχεται η Στρόνγκεστ. Οι φιλοξενούμενοι παραδοσιακά δυσκολεύονται στην καυτή έδρα των γηπεδούχων, θα το αφήσουμε στην άκρη.

1592. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΙΝΤΕΠ. ΣΑΝΤΑ ΦΕ

Δεύτερος ημιτελικός, η Σάντα Φε κέρδισε στο πρώτο ματς 2-1. Σε διπλό ταμπλό παίζει η Σάντα Φε, καθώς εκτός του πρωταθλήματος αγωνίζεται και στο Σουνταμερικάνα, έχοντας φτάσει μάλιστα στον τελικό. Το ''φρεσκάρισμα'' στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων είναι αρκετά πιθανό, καθώς μετά από τρεις μέρες ακολουθεί ο δεύτερος τελικός του Σουνταμερικάνα κόντρα στην Ουρακάν. Ο άσος κρίνεται εξαιρετικά χαμηλός και δεν αξίζει ποντάρισμα.

2259. ΟΥΝ. ΝΤΕ ΣΟΥΚΡΕ - ΣΠΟΡΤ ΜΠΟΪΣ

Από δύο σερί ήττες έρχονται οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δείχνουν ότι ξεφουσκώνουν, παραμένουν όμως στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο +2 από τη δεύτερη θέση. Ανεβάζει στροφές η Ουνιβερσιτάριο, προερχόμενη από δύο συνεχόμενες νίκες, με τελευταία αυτή κόντρα στην Οριέντε Πετρολέρο (3-2 εντός έδρας). Ο άσος αποτελεί επιλογή.

2260. ΤΟΛΟΥΚΑ – ΤΙΓΚΡΕΣ

Επαναληπτικοί ημιτελικοί των πλέι-οφ. Μετράει το εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση απόλυτης ισοπαλίας προκρίνεται η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια, δηλαδή η Τολούκα. Ανοιχτοί οι λογαριασμοί μετά το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης. Πολύ αμφίρροπο το ματς, η Τίγκρες χρειάζεται να σκοράρει για να προκριθεί, η Τολούκα είναι ισχυρή μπροστά στο κοινό της και τα πάντα είναι πιθανά.

2257. ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ – ΛΑΝΟΥΣ

Επαναληπτικοί αγώνες για τα προκριματικά του Σουνταμερικάνα, δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας οι δύο ομάδες λύνουν κατευθείαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Με 1-0επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι η Λανούς σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Χιμνάσια άξιζε κάτι παραπάνω. Περιμένουμε τους γηπεδούχους να αντιδράσουν, διαθέτουν δυνατή έδρα και αρκετά ανταγωνιστικό ρόστερ, ο άσος έχει το προβάδισμα.

1593. ΙΝΤΕΠ. ΜΕΝΤΕΓΙΝ - ΑΛΙΑΝΖΑ ΠΕΤΡΟΛΕΡΑ

Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση η Αλιάνζα Πετρολέρα, καθώς ηττήθηκε στο πρώτο ματς εντός έδρας με 2-0. Σαφώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι, αναμένεται να καθαρίσουν εύκολα την υπόθεση πρόκριση. Άσος.

---. ΜΕΛΓΚΑΡ - ΡΕΑΛ ΓΚΑΡΣΙΛΑΣΟ

Πρώτος ημιτελικός στην έδρα της Μελγκάρ. Πριν τέσσερεις μέρες οι ομάδες είχαν ξαναπαίξει μεταξύ τους για να κριθεί ο τίτλος του Κλαουσούρα, με τη Μελγκάρ να τον κατακτά στα πέναλτι. Ένα κλικ καλύτεροι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στην έδρα τους είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Άσος.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΡΙΣΤΑΛ-ΣΕΖΑΡ ΒΑΓΙΕΧΟ

Πρώτος ημιτελικός στην έδρα της Κριστάλ. Έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει και το Κλαουσούρα η Κριστάλ, κάτι που θα της έδινε το εισιτήριο για τον τελικό. Έτσι είναι αναγκασμένη να ψάξει την πρόκριση σε αυτόν κερδίζοντας τη Σέζαρ Βαγιέχο σε διπλούς αγώνες. Πρωταθλήτρια του Κόπα Ίνκα οι φιλοξενούμενοι, κάτι που τους έδωσε αμέσως το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Προβάδισμα στον άσο.

---. ΕΜΕΛΕΚ – ΡΙΒΕΡ

Δύο στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να αναζητούν βαθμούς για να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονται από την ισοπαλία 3-3 κόντρα στην Άουκας εκτός έδρας, ψάχνουν τη νίκη για να μείνουν σε τροχιά τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους, όμως αναζητούν βαθμούς για το Σουνταμερικάνα. Δύο κλάσεις πάνω η Έμελεκ, ο άσος θα επιβεβαιωθεί.

---. ΕΛ ΝΑΣΙΟΝΑΛ - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΙΤΟ

Μαύρη χρονιά για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, Ντεπορτίβο Κίτο, καθώς τα τεράστια οικονομικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να παραμείνει στην κατηγορία. Από μεγάλη νίκη προέρχεται η Νασιονάλ, 2-1 εκτός έδρας κόντρα στη Μούσουκ Ρούνα, πλησιάζοντας έτσι τις θέσεις του Σουνταμερικάνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι σε θέσει να φέρουν αντίσταση στη Νασιονάλ, άσος.

---. ΙΝΤΕΠ. ΝΤΕΛ ΒΑΓΙΕ – ΚΟΥΕΝΚΑ

Νίκη και μόνο νίκη ψάχνει η Ιντεπεντιέντε αν θέλει να έχει λίγες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προέρχεται από τη νίκη με 5-0 εκτός έδρας κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Ντεπορτίβο Κίτο. Μέτρια χρονιά για την Κουένκα, θα περιοριστεί στο μέσο της βαθμολογίας. Ο άσος αποτελεί επιλογή.

---. ΛΙΓΚΑ ΝΤΕ ΛΟΧΑ – ΑΟΥΚΑΣ

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση καθώς οι γηπεδούχοι έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ οι φιλοξενούμενοι μάχονται για μία θέση στο επόμενο Σουνταμερικάνα. Σπουδαία ισοπαλία για την Άουκας την προηγούμενη αγωνιστική, 3-3 εντός έδρας κόντρα στη διεκδικήτρια του τίτλου Έμελεκ. Προβάδισμα στο διπλό.

---. ΜΟΥΣΟΥΚ ΡΟΥΝΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΝΟΝΑ

Παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά καθώς η Μούσουκ Ρούνα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ η Μπαρτσελόνα έμεινε από νωρίς εκτός μάχης τίτλου. Ανοιχτό παιχνίδι αναμένεται, τα πολλά γκολ αποτελούν επιλογή.

---. ΟΥΝ. ΚΑΤΟΛΙΚΑ - ΛΙΓΚΑ ΝΤΕ ΚΙΤΟ

Μεγάλο παιχνίδι για τη μάχη του τίτλου, με τους φιλοξενούμενους να οδηγούν την κούρσα, έχοντας 39 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 36. Καλύτερη ομάδα η Λίγκα ντε Κίτο, αναμένεται να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είναι αναγκασμένοι να πιέσουν για τη νίκη, κάτι το οποίο μπορεί να το εκμεταλλευτεί η Λίγκα ντε Κίτο και να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ