ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αφιέρωμα Μπουντεσλίγκα: Top-6

Αφιέρωμα Μπουντεσλίγκα: Top-6

H Μπουντεσλίγκα βρίσκεται προ των πυλών και το Betblog.gr είναι όπως πάντα εδώ για να σκιαγραφήσει τους 18 μονομάχους. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, με το αφιέρωμα-γίγας να ξεκινά με τις ομάδες που αναμένεται να δώσουν τη μάχη για στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

HΜπουντεσλίγκα βρίσκεται προ των πυλών και το Betblog.gr είναι όπως πάντα εδώ για να σκιαγραφήσει τους 18 μονομάχους. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, με το αφιέρωμα-γίγας να ξεκινά με τις ομάδες που αναμένεται να δώσουν τη μάχη για στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μπάγερν:Το «πειραματόζωο» του Γουαρδιόλα

Μεταγραφές

Πήρε:

Αρτούρο Βιδάλ (28, μέσος, 37 εκ.)
Ντάγκλας Κόστα (24, εξτρέμ, 30 εκ.)
Ζόσουα Κίμιχ (20, μέσος, 8,5 εκ.)
Σβεν Ούλρειχ (26, τερματοφύλακας, 3,5 εκ.)
Γιαν Κίρχοφ (24, στόπερ, λήξη δαν.)
Ζουλιάν Γκριν (20, εξτρέμ, λήξη δαν.)
Πιερ-Εμίλ Χόιμπεργκ (19, μέσος, λήξη δαν.)

Έδωσε:

Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (30, μέσος, 18 εκ.)
Σερντάν Σακίρι (23, εξτρέμ, 16 εκ.)
Πέπε Ρέινα (32, τερματοφύλακας, 2 εκ.)
Κλαούντιο Πιζάρο (36, επιθετικός, ελεύθερος)
Μίτσελ Βάισερ (21, εξτρέμ, ελέυθερος)

Πέρυσι (1η):Επιβεβαίωσε για ακόμα μια χρονιά το τίτλο του φαβορί κατακτώντας με ιδιαίτερη άνεση το 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.Η ομάδα του Μονάχου τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 79 βαθμούς, 10 παραπάνω από την δεύτερη Βόλφσμπουργκ.Μέτρια σεζόν για τα στάνταρ μιας ομάδας τέτοιου μεγέθους, μελανά σημεία της η ντροπιαστική εκτός έδρας ήττα από την Βόλφσμπουργκ με 4-1 και οι 2 αποκλεισμοί από διοργανώσεις που αποτελούσαν βασικούς στόχους. Η «σαλατιέρα» ήταν και το μοναδικό τρόπαιο πουπανηγυρίστηκεστους δρόμους της «Μαρίεν Πλατζ» αφού στιςυπόλοιπεςδιοργανώσεις που συμμετείχε γνώρισε πικρούς αποκλεισμούς, μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι πολλοί τραυματισμοί που είχε καθώςοι Ριμπερί,ΧάβιΜαρτίνεθ,Τιάγκο,ΑλάμπακαιΡόμπενέχασαν σημαντικό μέρος της σεζόν.

Στο κύπελλο αρχικά, στα ημιτελικά γνώρισε τον εντός έδρας αποκλεισμό από την Ντόρτμουντ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (0-0 η κανονικη διάρκεια), μάλιστα οι ποδοσφαιριστές τουΠεπΓουαρδιόλαδεν πέτυχαν γκολ ούτε από την βούλα ύστερα από 4 προσπάθειες. Επόμενη «σφαλιάρα» για τον Ισπανό μαθητευόμενο προπονητή αυτή από τηνΜπαρτσελόνα στα ημιτελικάτουΤσάμπιονς Λιγκ, βαριά ήττα με 3-0 στην Βαρκελώνη, νίκη γοήτρου με 3-2 στο Μόναχο. Ο τελευταίος αποκλεισμός και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε έφερε και επίσημα τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του Ισπανού.

Προπονητής(Πεπ Γουαρδιόλα):Υπό μεγάλη αμφισβήτηση έχει τεθεί ο Ισπανός τεχνικός μετά και την περσινή καταστροφική σεζόν αλλά και τους πειραματισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει εδώ και 2 χρόνια, το κερασάκι στη τούρτα φυσικά ήταν η πώληση τουΜπάστιανΣβάινσταϊγκερ, φήμες λένε μάλιστα πως αυτό ήταν το βέτο που έθεσε ο Καταλανός έτσι ώστε να ανανεώσει μέχρι και το 2016, ο Ρουμενίνγκε ήθελε διακαώς την παραμονή του και έτσι θυσίασε μια από τις «σημαίες» της ομάδας για να το επιτύχει. Με τον Χένες εκτός Μπάγερν ο «Κάλε» φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να αλλάξει το DNAτης ομάδας και σε συνεργασία με τον Γουαρδιόλα μάλλον βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Μέσα σε 2 χρόνια οι δύο τους έχουν καταφέρει να διαλύσουν την φοβερή ομάδα τουΧάινκεςαλλάζοντας άρδην τορόστερ, αποχώρησαν αρκετά γρανάζια της φοβερής μηχανής του 2013 ενώ στην θέση τους ήρθαν παίκτες οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.Στα ψηλά γράμματα έχει περάσει το ανοιχτό μέτωπο του Καταλανού με τονΤόμαςΜούλερο οποίος κατά τη διάρκεια της χρονιάς με δηλώσεις του θέλησε να τον «ξυπνήσει» θεωρώντας πως κάνει κακιά διαχείριση τουρόστερ, περιμένουμε φέτος η κόντρα να φουντώσει και ίσως δούμε τον Γερμανό επιθετικό ακόμα και στον πάγκο.Γενικότερα το κλίμα δεν είναι καλό όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, ο κόσμος της ομάδας επιθυμεί διακαώς την αποχώρηση του, ο ίδιος δηλώνει πως θέλει το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα κάτι όμως που δεν αρκεί για τα δεδομένα της ομάδας.

Ανάλυση:Μέσα σε 2 χρόνια τορόστερτηςΜπάγερνέχει αλλάξει αρκετά, ύστερα από εισηγήσεις του Πεπ Γουαρδιόλα αποχώρησαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, αντικαταστάθηκαν με άλλους οι οποίοι έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση.Μεγαλύτερο πλήγμα φέτος ήταν η αποχώρηση τουΜπάστιανΣβάινσταϊγκερ ο οποίος υπέγραψε στηνΜάνστεστερΓιουνάιτεντ, αντικαταστάτης του ο Βιδάλ ο οποίος σίγουρα αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση,το διαφαινόμενο τέλος της καριέρας τουΦρανκΡιμπερίανάγκασε τους ιθύνοντες της ομάδας να αποκτήσουν τον Ντάγκας Κόστα έναντι 30 εκ. ευρώ, αρκετά μεγάλο ποσό για έναν παίκτη ο οποίος έρχεται για να αποδείξει την αξία του.Αυτές ήταν και οι δύο σημαντικότερες μεταγραφές στις οποίες προχώρησαν οιΒαυαροί.

Όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα περιμένουμε τονΓουαρδιόλανα τιμήσει το αγαπημένο του 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμουΜάνουελΝοίερμε τονΛαμνα γυρνάει στο δεξί άκρο της άμυνας και τουςΜπενάτια,ΜπόατεγκκαιΑλάμπανα συμπληρώνουν την4αδαστα μετόπισθεν, στο κέντρο μετά και τον ερχομό τουΒιδάλπεριμένουμε τονΤιάγκονα κάτσει στον πάγκο καθώς αν προτιμηθεί εκ τωνΤσάμπιΑλόνσο/ΧάβιΜαρτίνεθτότε θα υπάρχει θέμα στον άξονα, στα δεξιά φυσικά θα παίξει οΡόμπενκαι στα αριστερά ο Κόστα, στην γραμμή κρούσης ο Λεβαντόφσκι ο οποίος θα έχει πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο τονΤόμαςΜούλερ. Όπως όλα δείχνουν οι πειραματισμοί έχουν τελειώσει καθώς τα περιθώρια για την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο στενεύουν.

Στα αγωνιστικά με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της ηΜπάγερνΜονάχου καθώς έχασε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς από την Βόλφσμπουργκ, οιΒαυαροίέχασαν το τρόπαιο του ΣούπερΚαπστην διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια).

Συμπέρασμα:Το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα αποτελεί για ακόμα μια χρονιά ηΜπάγερνΜονάχου καθώς καμία από της υπόλοιπες ομάδες δεν φαίνεται να μπορούν να την πλησιάσουν. Η σταθερότητα την οποία βγάζει στο εγχώριο πρωτάθλημα-τουλάχιστον-αλλά φυσικά και το δυνατό τηςρόστεραποτελούν τα κλειδιά στο να κατακτήσει ακόμα μια «σαλατιέρα», καμία αξία όμως στις τόσο χαμηλές αποδόσεις στης οποίες και προσφέρεται.

Μετά και 3 συνεχόμενα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας από τους «κόκκινους» είναι λογικό οι τιμές ακόμα και σταΗ2Ηνα είναι «πετσοκομμένες», μοναδική αξία βρίσκουμε στους σκόρερ καθώς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτελεί το πρώτο φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες, στην απόδοση 2,25, καθόλου κακό αν αναλογισθεί κανείς την επιθετική του δεινότητα αλλά και τον τρόπο που αγωνίζεται η Μπάγερν.

Βόλφσμπουργκ:«Λύκοι» για... φίλημα

Μεταγραφές

Πήρε:
Μαξ Κρούζε (27,επιθετικός, 12,00 εκ.)
Κάρλος Άσκουες (23, μέσος, 1,50 εκ.)
Φρανσίσκο Ροντρίκεζ (19, αμυντικός, 1,20 εκ.)
Κοέλ Κάστεελς (23, τερματοφύλακας, λήξη δαν.)

Έδωσε:
Ξιζ Τσανγκ (24, μέσος, 2,00 εκ.)
Πάτρικ Οχς (31, αμυντικός, ελεύθ.)
Στέφαν Κούτσκε (26, επιθετικός, 250,000 χιλ.)

Πέρυσι (2η):Άκρωςεπιτυχημένηη περσινή χρονιά για την Βόλφσμπουργκ η οποία πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει εξ αρχής, τηναπευθείαςέξοδο στους ομίλους τουΤσάμπιονςΛιγκ.Η ομάδα τουΝτιέτερΧέκινγκπαρουσιάστηκε σοβαρή καισταθερήστην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν τερματίζοντας στην 2η θέση του πρωταθλήματος με συνολικό απολογισμό 20-9-5, 10 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτριαΜπάγερνκαι μόλις 3 πάνω από την 3η Γκλάντμπαχ.

Μεγάληεπιτυχίαφυσικά θεωρείται και η κατάκτηση του κυπέλλου από τους «Λύκους» οι οποίο επικράτησαν στον τελικό της Ντόρτμουντ 3-1, μάλιστα αυτό ήταν και το πρώτο της πολύχρονης ιστορίας τους. Κακιά παρένθεση αποτελεί ο αποκλεισμός από τηνΝάπολιστα προημιτελικά τουΓιουρόπαΛιγκ(6-3 συνολικόσκορ), δεν πείραξε τόσο πολύ το ότι η ομάδα δεν προχώρησε παραπάνω στο θεσμό αλλά ο τρόπος με το οποίο που ήρθε ο αποκλεισμός καθώς γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα με 1-4.

Προπονητής (Ντιέτερ Χέκινγκ):Από το 1991 ο έμπειρος προπονητής κάθεται σε πάγκους ομάδων της Γερμανίας. Ξεκίνησε τα πρώτα τουβήματασε ερασιτεχνικές ομάδες, το 2004 έκανε το άλμα στην Μουντεσλίγκα αναλαμβάνοντας ταηνίατου Αννόβερουόπουκαι έμεινε για 3 χρόνια, επόμενος σταθμός ηΝυρεμβέργηστην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του για 4 έτη, πλέον διανύει τον 3ο του χρόνο στον πάγκο των «λύκων». Αγαπημένο του σύστημα το 4-2-3-1, το έχει δουλέψει σε όλες τις ομάδες στις οποίεςεργάστηκε, φέτος όμως ίσως αναγκαστεί να το αλλάξει μετά και τον ερχομό του πολύ καλούεπιθετικούΚρούζε.

Πλέον ο 50χρονος τεχνικός μετά και τηνπερσινήφοβερή πορεία στον πάγκο της Βόλσφμουργκ έχει κερδίσει τον σεβασμό.Ερωτηματικόφυσικά παραμένει το πώς θα τα πάει στοΤσάμπιονςΛιγκκαθώς θα είναι η πρώτη του φορά που θα συμμετάσχει στον θεσμό ως προπονητής.ΠέρυσιστοΓιουρόπαΛιγκτα πήγε περίφημα φτάνοντας μέχρι και ταπροημιτελικά,στηνκορυφαία διασυλλογική διοργάνωσηόμωςοανταγωνισμόςκαι οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Λάτρης του επιθετικούποδοσφαίρου κάτι το οποίο όμως έβγαλε στηνεπιφάνειααρκετά αμυντικά κενά, για μια ομάδα πουτερμάτισε2η στο Γερμανικό πρωτάθλημα οι 8 φορές που κράτησε την εστία της ανέπαφη ήταν λίγες.Απ’ότι φαίνεται ο Γερμανός τεχνικός θα συνεχίσει και φέτος με την ίδια τακτική, επίθεση η καλύτερη άμυνα.

Ανάλυση:Από τις πιο γρήγορες ομάδες στην Ευρώπη, δεν κουράζει την μπάλα και προσπαθεί με λίγες πάσες να φτάσει μπροστά από την αντίπαλη, φυσικά με παίκτες όπως οι Κέβιν Ντε Μπρούιν και Αντρέ Σουρλέ δεν φαντάζει και πολύ δύσκολο. Ο πρώτος μάλιστα πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν καθώς είχε τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της Μπουντεσλίγκα. Το σύστημα που προτιμάει ο Χέκινγκ είναι το 4-2-3-1, όμως μετά και τον ερχομό του Κρούζε ίσως έχουμε αλλαγές καθώς θα πρέπει να τον χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα με τον Ντοστ. Ο τρόπος παιχνιδιού πάντως πολύ δύσκολο να αλλάξει με τον έμπειρο τεχνικό να δίνει μεγαλύτερη βάση στον επιθετικό τομέα. Ερωτηματικό αποτελεί η άμυνα καθώς ο Νάλντο παρά την καλή περσινή σεζόν που πραγματοποίησε έφτασε αισίως και τα 32 και δύσκολα θα καταφέρει να βγάλει ολόκληρη τη χρονιά, ήρθαν στόπερ στην μεταγραφική περίοδο όμως κανείς δεν διαθέτει την εμπειρία του Βραζιλιάνου.

Στα αγωνιστικά με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της τη νέα σεζόν κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς επικρατώντας της Μπάγερν στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ. Για το κύπελλο προκρίθηκε στην επόμενη φάση κερδίζοντας εκτός έδρας τους Κίκερς Στουτγάρδης 1-4.

Συμπέρασμα:Για 2η συνεχόμενη χρονιά αναμένεται η Βόλσφμπουργκ νατερματίσειστην πρώτη3άδατου πρωταθλήματος. Φυσικά φέτος ίσως είναι λίγο πιο δύσκολη η αποστολή της καθώς θα έχει και τον θεσμό τουΤσάμπιονςΛιγκστα πόδια τηςόπουαναμφίβολαθα δώσει μεγάλο βάρος θέλοντας ακόμα να προκριθεί και στην επόμενη φάση. Στα μεταγραφικά ίσωςκινηθείγια κάποιον στόπερ μέχρι και την λήξη της περιόδου καθώςυπάρχεικενό στο κέντρο της άμυνας.

Όσον αφορά το στοίχημα η Βόλφσμπουργκπροσφέρειτις λιγότερεςlongtermεπιλογές καθώς υποψιασμένοι οιμπουκτην δίνουν φαβορί σε όλα ταΗ2Η,χαμηλέςαποδόσειςφυσικά στο νατερματίσεικαι στην πρώτη τριάδα, με ρίσκο θα επιλέγαμε κερδίσει στο Η2Η την Μπάγερν στην απόδοση 10,00 που προσφέρει o Stoiximan .

Ντόρτμουντ:Δεν θα είναι μεταβατική η φετινή χρονιά

Μεταγραφές

Πήρε:

Γκονζάλο Κάστρο (28, μέσος, 11 εκ.)
Ρόμαν Μπούρκι (24, τερματοφύλακας, 3,50 εκ.)
Ζουλιάν Βάιγκλ (19, μέσος, 2,50 εκ.)
Μόριτζ Λάιτνερ (22, μέσος, λήξη δαν.)
Μάρβιν Ντουκς (21, επιθετικός, λήξη δαν.)
Γιόνας Χόφμαν (22, εξτρέμ, λήξη δαν.)

Έδωσε:

Μίτσελ Λάνγκερακ (26, τερματοφύλακας, 3.50 εκ.)
Μίλος Ζόζιτς (23, μέσος, 3 εκ.)
Τσίρο Ιμόμπιλε (25, επιθετικός, δαν.)
Ζλάταν Αλομέροβιτς (24, τερματοφύλακας, 200 χιλ.)

Πέρυσι (7η):Ητελευταίαχρονιά τουΓιούργκενΚλοπστον πάγκο της Ντόρτμουντ δενστέφθηκεμε επιτυχία καθώς η ομάδα της Βεστφαλίαςπαρουσιάστηκεκατώτερη τον περιστάσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Με τους χειρότερους οιωνούςξεκίνησαντην προηγούμενη σεζόν οι «κιτρινόμαυροι» αφού στην πρεμιέρα γνώρισαν την εντόςέδραςήττα 0-2 από τηνΛεβερκούζεν. Το τέλος τουπρώτουγύρου βρήκε την ομάδα στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 4 νίκες, στονδεύτερογύρο ο Γερμανός τεχνικόςσυμμάζεψε κάπως τα πράγματα και πραγματοποιώντας καλή πορεία έφτασε μέχρι και την 7η θέση, 13-7-14 (47-42 γκολ) ο συνολικός απολογισμός. Όαση αποτέλεσε η πορεία της στο κύπελλο καθώς σταημιτελικάαπέκλεισε τηνΜπάγερνμέσα στο «ΑλλιάνζΑρίνα», στον τελικό τα βρήκε όμως σκούρα απέναντι στην Βόλφσμπουργκαπότην οποία και ηττήθηκε 3-1,παρόλααυτά κατάφερε και πήρε τοεισιτήριογια το φετινόΓιουρόπαΛιγκ.Εκτός συνόρων οιΒεστφαλοίέφτασανμέχρικαι τα προημιτελικά όπου καιαποκλειστήκαναπό τηνΓιουβέντουςμε συνολικό σκορ 5-1 (2-1 εκτός, 0-3 εντός).

Ο τραυματισμός τουΡόις, η μη αναμενόμενη προσφορά τουΙμόμπιλεστο σκοράρισμα και η κακιά αμυντική λειτουργία-τουλάχιστον στον πρώτο γύρο-κόστισαν στην Ντόρτμουντ μια θέση στο φετινόΤσάμπιονςΛιγκ. Αξιοσημείωτο ήταν πως σε πολλά περσινά παιχνίδια που έχασε δέχθηκε γκολ στα πρώτα λεπτά των αγώνων.Μάλιστα η περσινή της επίθεση ήταν η χειρότερη τωντελευταίωνχρόνων με τον Ιταλό φορΙμόμπιλενα μην δικαιολογεί σε καμίαπερίπτωσητα χρήματα ταοποίαδαπανήθηκαν για την απόκτηση του από την Τορίνο.

Προπονητής(Τόμας Τούχελ):Μετά και από 7 χρόνια στον πάγκο της Ντόρτμουντ ΟΓιούργκενΚλοπαποφάσισε να κάνειδιάλειμμααπό τηνπροπονητικήτου καριέρα, την σκυτάλη παρέδωσε στον μέχριπρότινοςπροπονητή τηςΜάιντζΤόμαςΤούχελο οποίος αποτελεί τον δεύτερο σερί τεχνικό ο οποίος προέρχεται από τους κόκκινους.Oνέος «κίτρινος» προπονητής σύμφωνα με τους Γερμανούς αποτελεί τον μοναδικό άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον «Κλόπο», βασικό του στοίχημα είναι να κερδίσει τον σεβασμό των ποδοδοσφαιριστών οιοποίοιανδρώθηκαν στην ομάδα επί εποχήςΚλοπ. Όσον αφορά το σχήμα το οποίο προτιμάει και δούλεψε στην Μάιντζ τα τελευταία χρόνια είναι το αγαπημένο του 4-5-1 (η αλλιώς 4-2-3-1),είτεμε έναν επιτελικό χαφ πίσω από τον μοναδικό επιθετικόείτεμε 2κεντρικούςμέσους,ένα αμυντικό χαφ και 2 εξτρέμ, μάλιστα σε αρκετά παιχνίδια έδειξε μεγάλη ευχέρεια στο να αλλάζει τον σχηματισμό ανάλογα τις περιστάσεις και τον τρόπο παιχνιδιού τηςαντίπαληςομάδας. Γενικότερα υπάρχει μεγάληαισιοδοξίαπως θα πετύχει, τα μέχρι τώρααποτελέσματατης ομάδας αλλά και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε στις επίσημεςδιοργανώσειςδημιουργούν μεγάλεςπροσδοκίες.

Ανάλυση:Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο νέος τεχνικός τηςομάδαςΤόμαςΤούχελαρέσκεται αρκετά στο να παίζει 4-5-1, πολλές φορές όμως καταφέρνει μεεπιτυχίαναεντοπίσειτοαδύνατοσημείο της αντίπαληςομάδαςκαι ναπροσαρμόσει την ενδεκάδα τουαναλόγως. Τορόστερδεν άλλαξε, ήρθε ο Κάστρο από την Λεβερκούζεν ο οποίος γέμισε τηνμεσαίαγραμμή,αποχώρισεοΙμόμπιλεο οποίος εν τέλει αποδείχθηκε η πιο αποτυχημένη μεταγραφή της χρονιάς.

Στα πρόσφατα επίσημα παιχνίδια που έδωσε η Ντόρτμουντεπιβεβαιώθηκεητακτική καιτο σχήμα το οποίο θα ακολουθήσει και φέτος ο 41χρονος τεχνικός.

Κάτω από τα δοκάρια ίσως υπάρξει έκπληξη καθώς οΜπούρκιαποτελεί έναν από τους ανερχόμενουςπορτιέρετης Μπουντεσλίγκα, ο 24χρονοςτερματοφύλακαςεντυπωσίασε με τιςπερσινέςτουεμφανίσειςμε την φανέλα της Φράιμπουργκ και σίγουρα δεν ήρθε στην ομάδα για να κάτσει στον πάγκο, την αμυντική τετράδα θααποτελέσουνοι Σμέλτσερ,Χούμελς, Παπασταθόπουλος (ο οποίος φαίνεται να προτιμάται από τονΣούμποτιτς)καιΠίτζτσεκ, στο κέντρο οιΓκουντογκάνκαιΜπέντερθα αποτελέσουν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους η δυνατή τριάδα τωνΜικτριάν, Κάστρο καιΡόιςπρόκειται να δουλέψουν για τον μοναδικόπροωθημένοΟμπαμεγιάνγκ ο οποίος είναι και ο μόνο αξιόλογος φορ ο οποίος διαθέτει φέτος η Ντόρτμουντ, καλός ο Ράμος όμως η χρονιά θα βγει δύσκολα αν δεναποκτηθείακόμα ένας καλός επιθετικός.

Στα πρόσφατα επίσημα παιχνίδιαπουέδωσανοι Βεστφαλοί έχουν απολογισμό 3-0-0. Για τα προκριματικά τουΓιουρόπαΛιγκαπέκλεισαν την Βόλφσμπεργκερ με συνολικό σκορ 6-0 (5-0 εντός, 0-1 εκτός) και για τοκύπελλοεπικράτησαν εκτόςέδραςτης Τσέμνιτσερ 0-2.

Συμπέρασμα:Πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί και φέτος η περσινή καταστροφική πορεία που διέγραψε η Ντόρτμουντ. Οι κιτρινόμαυροι με νέο οδηγό στο τιμόνι τονΤόμαςΤούχελφιλοδοξούν να επιστρέψουν στην ελίτ και να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα της Μπουντεσλίγκα, γιατί όχι να μην διεκδικήσουν και το πρωτάθλημα. Περιμένουμε σοβαρό ξεκίνημα, η σεζόν δεν θα είναι μεταβατική καθώς δεν χωράει άλλη αποτυχημένη χρονιά.

Όσον αφορά το στοίχημα υπάρχουν επιλογές οι οποίες έχουν καλές τύχες και μπορούν ναεπιβεβαιωθούνστο τέλος της χρονιάς. Βάση ομάδων η Ντόρτμουντ θα χτυπηθεί με τις Βόλφσμπουργκ καιΛεβερκούζενγια την πρώτη τριάδα, στο να βγει νικήτρια και να τερματίσει 2η πίσω από την Μπάγερν πληρώνει 3,30 στον Stoiximan . Επίσης αξιόλογες τιμές βρίσκουμε σταH2H, 1,70 να επικρατήσει της Λεβερκούζεν και στο προκλητικό 1,65 να κερδίσει την Γκλάντμπαχ, επίσης σε πολύ μεγάλη απόδοση προσφέρεται το H2Hκόντρα στην Μπάγερν, στην απόδοση 11,00 βρίσκουμε την Ντόρτμουντ!

Σάλκε:Όσα φάμε και όσα βάλουμε

Μεταγραφές

Πήρε:
Γιοχάνες Γκάις (21, μέσος, 12 εκ.)
Ματία Νάσταζιτς (22, στόπερ, 9,5 εκ.)
Φράνκο Ντι Σάντο (26, επιθετικός, 6 εκ.)
Τζούνιορ Καϊκάρα (26, μπακ, 4,5 εκ.)
Σάσα Ρίεθερ (32, μπακ, ελεύθ.)
Φελίπε Σαντάνα (29, στόπερ, λήξη δαν.)

Γκσμπούρνινγκ (34, Σάλκε β΄), Μούλθαουπ, Κέρερ (U19)

Έδωσε:
Τζέφερσον Φαρφάν (30, εξτρέμ, 7 εκ.)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (23, στόπερ, 6,5 εκ.)
Κρίστιαν Φουχς (29, μπακ, ελευθ.)
Τρανκίλο Μπαρνέτα (30, εξτρέμ, ελευθ.)
Τσινέντου Ομπάσι (29, εξτρέμ, ελευθ.)
Μάρτσελ Σομπότκα (21, αμυντικός μέσος, 200 χιλ.)
Βέτκλο (35, τερματοφύλακας, ελευθ.)
Τίμον Βελενρόιτερ (19, τερματοφύλακας, δαν.)
Γιαν Κίρχοφ (24, στόπερ, λήξη δαν.)

Ίτερ (άγνωστο), Σρότερ (δαν.)

Πέρυσι (6η):Από τη χειρότερη σεζόν της τελευταίας τετραετίαςπροέρχεται η Σάλκε, μιας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησε τη χρονιά με το Γιενς Κέλερ στο τιμόνι, ωστόσο η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Γερμανού ήταν έντονη από τους φίλους της ομάδας και αυτός φρόντισε να τους επιβεβαιώσει, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό σοκ στον πρώτο γύρο του κυπέλλου από την (ομάδα τρίτης κατηγορίας) Ντιναμό Δρέσδης, ενώ πραγματοποίησε και μετριότατο ξεκίνημα στην Μπουντεσλίγκα (2-2-3). Στις αρχές Οκτώβρη προσλήφθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο για να αλλάξει την εικόνα της Σάλκε, κάτι που εν μέρει πέτυχε, μιας και έως τις αρχές Φεβρουαρίου έτρεχε ρεκόρ 8-2-3, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς πήρε μόλις τρεις νίκες στις τελευταίες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος (3-5-6). Μοναδικός θεσμός με θετικό πρόσημο για το σύλλογο του Γκεζελκίρχεν ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε για τρίτη συνεχόμενη φορά μέχρι τη φάση των «16», μένοντας –με ψηλά το κεφάλι- εκτός συνέχειας από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει άλλοθι για τη μετριότατη -εντός των συνόρων- πορεία, που δεν είναι άλλο από την ατυχία, με τους τραυματισμούς των Μπόατενγκ, Φαρφάν, Σαμ και Ντράξλερ να αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Κάπως έτσι δόθηκαν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Μάιερ, Κολάζινατς, Γκορέτσκα και Αϊχάν, οι οποίοι απέδειξαν πως έχουν όλα τα φόντα για να αποτελέσουν το βασικό κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη σπίθα της αισιοδοξίας στον κόσμο.

Προπονητής(Αντρέ Μπραϊτενράιτερ):Ο Ντι Ματέο παραιτήθηκε με το πέρας της περσινής σεζόν και τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε πλέον ο Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, ο οποίος είναι ο 14τεχνικός της Σάλκε την τελευταία δεκαετία. Άπειρος και χωρίς πολλές σεζόν ως πρώτος προπονητής, προέρχεται από μία διετία στην Πάντερμπορν, όπου έζησε πολύ έντονες στιγμές. Το 2014 την ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα, αλλά ένα χρόνο αργότερα παρότι πάλεψε με νύχια και με δόντια μέχρι τέλους, δεν κατάφερε να τη διατηρήσει στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της διοίκησης να προσλάβει έναν –κατά γενική ομολογία- άπειρο προπονητή, προκάλεσε τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών, ωστόσο ο 41χρονος τεχνικός φαίνεται πως -με την πάροδο του χρόνου και με την εξαιρετική προετοιμασία της ομάδας- κερδίζει την εμπιστοσύνητόσο του κόσμου, όσο και των ποδοσφαιριστών του.

Με την έλευση του Μπραϊτενράιτερ, αλλάζει και ο τρόπος παιχνιδιού της Σάλκε. Ο προκάτοχος του, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήταν λάτρης της άμυνας (χάρη σε αυτή άλλωστε κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι το 2012), γεγονός που ερχόταν σε αντίθεση με τη νοοτροπία του συλλόγου, ενώ παράλληλα και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, με αποτέλεσμα να γίνει επιτακτική η ανάγκη της πρόσληψης ενός προπονητή που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Θιασώτης αυτής της τακτικής ο νέος τεχνικός των «βασιλικών μπλε», ο οποίος πέρσι είχε 23/34over 2,5 με την Πάντερμπορν, αριθμός εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς πως κοουτσάριζε μία ομάδα, η οποία πάλευε για την παραμονή της!

Ανάλυση:Η αλλαγή φιλοσοφίας με την πρόσληψη του Μπραϊτενράιτερ έφερε και ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, μιας και αποχώρησαν οι Φουχς, Φαρφάν, Ομπάσι και Μπαρνέτα, ενώ στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται και ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, που απογοήτευσε με την έως τώρα παρουσία του. Το ρόστερ ενισχύθηκε με τις προσθήκες των Γιοχάνες Γκάις (από Μάιντς) και Φράνκο Ντι Σάντο (από Βέρνετερ Βρέμης) σε κέντρο και επίθεση αντίστοιχα, ενώ αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Σίτυ ο Νάσταζιτς, μετά από την περσινή σεζόν, την οποία έκλεισε ως δανεικός στο Γκεζελκίρχεν. Για το δεξί άκρο της άμυνας προστέθηκαν στην ομάδα οι Καϊκάρα (από Λουντογκόρετς) και Ρίεθερ (από Φράιμπουργκ), οι οποίοι αναμένεται να δώσουν λύσεις στη συγκεκριμένη θέση.

Στο 4-4-2 (ή 4-2-2-2) του 41χρονου τεχνικού, ο Φέρμαν θα έχει θέση κάτω από τα δοκάρια, μιας και δεν υπάρχει κανένας πιο σταθερός και αξιόπιστος τερματοφύλακας στο ρόστερ. Η άμυνα φαίνεται πως θα είναι το μεγάλο πρόβλημα των «βασιλικών μπλε» τη φετινή σεζόν, καθώς Χόβεντες και Νάσταζιτς είναι μεν καλοί, αλλά αρκετά επιρρεπείς σε λάθη, ενώ οι Κολάζινατς και Καϊκάρα (ή Ρίεθερ) στα άκρα στερούνται εμπειριών στο επίπεδο της Μπουντεσλίγκα. Γκάις και Γκορέτσκα αποτελούν δύο πολύ εξελίξιμα αμυντικά χαφ, ωστόσο είναι νεαροί σε ηλικία και ο ενθουσιασμός τους είναι πιθανό να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες για την αμυντική λειτουργία της Σάλκε. Το «nextbigthing» του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Τζούλιαν Ντράξλερ και ο –παραγκωνισμένος πέρυσι- Σίντνεϊ Σαμ, αναμένεται να κάνουν εύκολη τη ζωή των επιθετικών της ομάδας, αρκεί να είναι υγιείς. Χούντελαρ, Ντι Σάντο και Τσούπο-Μότινγκ αποτελούν τους τρεις φορ που έχει στη διάθεση του ο Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, ο οποίος θα πρέπει να επιλέγει κάθε εβδομάδα τους δύο εξ’ αυτών για το επιθετικό του δίδυμο, αποκτώντας έτσι έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, μιας και πρόκειται για τρεις εξαιρετικούς κυνηγούς.

Η Σάλκε έδωσε επτά φιλικά προετοιμασίας, μετρώντας 3-3-1, σκοράροντας στα έξι και δεχόμενη γκολ στα πέντε από αυτά. Στο μοναδικό της επίσημο παιχνίδι επικράτησε με 0-5 της Ντούισμπουργκ για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Γερμανίας.

Συμπέρασμα:Με τον Αντρέ Μπραϊτενράιτερ στο τιμόνι, η Σάλκε θα επιδιώξει να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μη αδιαφορώντας όμως και για το φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Ποιοτικό, αλλά άπειρο (24,5 μέσος όρος ηλικίας) και σχετικά μικρό το ρόστερ των «βασιλικών μπλε», γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει με δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως περιμένουμε ουκ ολίγα ανοικτά και γεμάτα γκολ παιχνίδια για το σύλλογο του Γκεζελκίρχεν κατά τη διάρκεια της φετινής Μπουντεσλίγκα.

Δύσκολα η Σάλκε θα πραγματοποιήσει σεζόν καλύτερη της περσινής, καθώς οι Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ και Λεβερκούζεν δείχνουν να υπερτερούν, όμως οι «βασιλικοί μπλε» φαίνεται πως παίζουν μόνοι τους για την πέμπτη θέση, αφού Γκλάντμπαχ και Άουγκσμπουργκ δεν περιμένουμε να φτάσουν στα περσινά επίπεδα, με το ενδεχόμενο η Σάλκε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος να βρίσκεται στο ελκυστικότατο 1,60 του Stoiximan .

Λεβερκούζεν:Σταθερή αξία οι «ασπιρίνες»

Μεταγραφές

Πήρε:

Αντμίρ Μεχμέντι (24, επιθετικός, 8,00 εκ.)
Τζόναθαν Τουχ (19, αμυντικός, 7,50 εκ.)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (23, αμυντικός, 6,50 εκ.)
Κρίστοφ Κράμερ (24, μέσος, λήξη δαν.)
Αντρέ Ραμάλιο (23, μέσος, ελευθ.)

Σούνγκ-Γου Ραϊού (επιθετικός), Ματίας Χάρτβιγκ (μέσος), Λούκας Μπούντερ (αμυντικός), Μπέντζαμιν Χάινριχς (μέσος),

Έδωσε:

Γκονζάλο Κάστρο (28, μέσος, 11,00 εκ.)
Γιόσιπ Ντρμιτς (22, επιθετικός, 10,00 εκ.)
Σίμον Ρόλφες (33, μέσος, αποσύρθ.)
Αρκάντιους Μίλικ (21, επιθετικός, 2,80 εκ.)
Ντόμινικ Κoχρ (21, μέσος, 1,40 εκ.)
Ντένις Ένγκελμαν (20,αμυντικός, ελεύθ.)

Πέρυσι (4η):Κόστισε στηνΛεβερκούζεντο κακό ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, η νίκη επί της Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» με το πιο γρήγορο γκολ της Ιστορίας (μόλις στοένατοδευτερόλεπτο) για την πρώτη αγωνιστική δεν είχε την ανάλογη συνέχεια με τις «ασπιρίνες» να γνωρίζουν αλλεπάλληλες ήττες, κάτι που τις άφησε αρκετά πίσω. Οι «κοκκινομαύρoι»δυσκολευτήκαναρκετά να διαχειριστούν 3 θεσμούς ταυτόχρονα, φέτος ο Γερμανός τεχνικός Σμιντ θα προσπαθήσει να μην υποπέσει στο ίδιο λάθος και να διαχειριστεί με μεγαλύτερηπροσοχήτορόστερ.

Στονδεύτερογύρο του πρωταθλήματος ηΜπάγερβρήκε τον καλό της εαυτό, φυσικά ρόλο έπαιξε το πιοελάφρύαγωνιστικό πρόγραμμα καθώς ξεμπέρδεψε από 2 διοργανώσεις. Μετά τον αποκλεισμό της από τηνΑτλέτικοΜαδρίτης στους «16» τουΤσάμπιονςΛιγκστα πέναλτι (συνολικόσκορ 1-1) αλλά και τον αποκλεισμό από τηνΜπάγερνκαι πάλι στα πέναλτι για το κύπελλο Γερμανίας η ομάδα του ΡότζερΣμιντβρήκε τα πατήματα της,ρόλαρεκαι κατάφερε να καλύψειπολύτιμοέδαφος τερματίζοντας τελικά στην 4ηθέση τουβαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 17-7-10 και 61 βαθμούς εξασφαλίζοντας για ακόμα μια χρονιά την συμμετοχή της στα προκριματικά τουΤσάμπιονςΛιγκ.

Προπονητής(Ρότζερ Σμιντ):Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα κάτσει στον πάγκο τηςΜπάγερο Γερμανός τεχνικός, ηδιοίκησηέμεινε αρκετά ευχαριστημένη από την περσινή του πορεία η οποία θα ήταν πολύ καλύτερη αν η ομάδα δεν είχε γνωρίσει 2 αποκλεισμούς στην διαδικασία των πέναλτι. Το βιογραφικό του 48χρονου τεχνικού δεν είναι και τόσο γεμάτο, ξεκίνησε ταπρώτατου βήματα το 2004 όντας προπονητής σε ερασιχνικές κυρίως ομάδες της Γερμανίας, το 2011 έκανε το μεγάλο άλμα καικάθισεστον πάγκο της Πάντερμπορν η οποίααγωνίζοντανστηνΤσβάιτελιγκα, σύντομο πέρασμα πάντως καθώς την αμέσως επόμενη χρονιά δοκίμασε την τύχη εκτός συνόρωνυπογράφονταςδιετές συμβόλαιο με την Αυστριακή Σάλτσμπουργκ με την οποία και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και την οδήγησε μέχρι και τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλέον επέστρεψε στην Γερμανία και ανέλαβε τηνΜπάγερΛεβερκούζεν, ρίσκο αποτελούσε η πρόσληψή του όμως τελικώς αποδείχθηκε πως μπορεί νααντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του συλλόγουκαι να οδηγήσει τις «ασπιρίνες» ακόμα ψηλότερα. Αγαπημένο του σχήμα αποτελεί το 4-3-3 το οποίοάλλοτεμετατρέπει σε 4-5-1, αρκετά επιθετική η νοοτροπία που ακολουθεί δίνοντας κυρίως βάρος στο γρήγορο ποδόσφαιρο και την κατοχή μπάλας.

Ανάλυση:Ακόμα μια χρονιά πρόκειται να δούμε καλό ποδόσφαιρο από τηνΜπάγερη οποία ανέκαθεν πρόσφερε θέαμα. Το ανοιχτό καιγρήγοροποδόσφαιρο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ΡότζερΣμιντο οποίος μάλιστα θέλει να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα τουςΜεχμέντικαι Κίσλινγκ με τονδεύτεροπάντα να αποτελεί πρώτη του επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Στην μεταγραφικήπερίοδομικρή απώλειαθεωρείταιο επιθετικός Ντρμιτς, παίκτης ο οποίος αγωνιζόταν στη σκιά του ΣτέφανΚίσλινγκ, στα μετόπισθενενισχύθηκεμε την απόκτηση του στόπερΤουχαπό το Αμβούργο,παίκτηςο οποίος πρόκειται να πλαισιώσει τον δικό μας Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, επέστρεψε και ο Κράμερ από την Γκλάνμπαχ ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γερμανίας και πρόκειται να αντικαταστήσει επάξια στο κέντρο τον Κάστρο ο οποίος υπέγραψε στην Ντόρτμουντ.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι και φέτος οΜπερντΛένο, την τετράδα της άμυνας θα αποτελούν οιΒέντελ, Γιέντβαχ,Τουχ/Τόπρακκαι Παπαδόπουλος.ΚράμερκαιΜπέντερπρόκειται να κρατήσουν το κέντρο, με τους Σον Τσαλχανόγλου και Μπελάράμπι να δουλεύουν για τον μοναδικό προωθημένο Κίσλινγκ ο οποίος αναμένεται και φέτος να είναι ο βασικός φορ.ΤοπερσινόαπόκτημαΜεχμέντιοοποίοςμάλιστα κινήθηκε σε ρηχάνεράαναμένεται να αποτελέσει μια αλλαγή πολυτελείαςείτεγια τονΚίσλινγκείτεγια έναν εκ τωνΣονκαιΜπελαράμπι.

Συμπέρασμα:Περιμένουμε ακόμα μια καλή πορεία από τηνΜπάγερΛεβερκούζεν, πέρυσι η χρονιά ήταν μεταβατική καθώς η πρόσληψη τουΣμιντήταν ένα ρίσκο. Φέτος η ομάδα κράτησε τον βασικό κορμό,ενισχύθηκεστην άμυνα και λογικά θα την δούμε και πάλι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.Οι ασπιρίνες δύσκολα θα βρεθούν εκτός τετράδας, μπορεί η Ντόρτμουντ να εμφανισθεί βελτιωμένη και ναχτυπήσειτετράδα όμως περιμένουμε την Γκάντμπαχ να «ξεφουσκώσει», οπότε στοιχηματικά η επιλογή των YoungGuns στο να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα στην απόδοση 1,75 του Stoiχiman έχει πολύ καλές τύχες. Επίσης βάσει μεταγραφών περιμένουμε τονΣτεφανΚίσλινγκνα αποτελεί για ακόμα μια χρονιά το πρώτο βιολί, ο 31χρονος Γερμανός φορ θαείναιο μοναδικόςπροωθημένος, μάλισταμε παίκτες όπως οΣον, ο Τσαλχανόγλου και οΜπελαράμπινα τον τροφοδοτούν μπορεί να κάνει την έκπληξη και να πάρει το «κανόνι τουπρώτου σκόρερ. Οι αποδόσεις που κυκλοφορούν στο να βγει πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα ο Κίσλινγκ είναι άκρως προκλητικές και φυσικά τιμήθηκαν από τους YoungGuns , στο 21,00 (!) στην Βet365 να πετύχει τα περισσότερα γκολ του πρωταθλήματος ο Γερμανός φορ.

Γκλάνμπαχ:Δύσκολη χρονιά για τα «πουλάρια»

Μεταγραφές

Πήρε:

Γιόσιμ Ντρμιτς (22, επιθετικός, 10,00 εκ.)
Λαρς Στιντλ (26, μέσος, 3,00 εκ.)
Νίκο Ελβεντί (18 αμυντικός, 4,00 εκ.)
Αντρέας Κρίστενσεν (19, αμυντικός, δαν.)
Τομπίας Σλπελ (27, τερματοφύλακας, ελέυθ.)

Έδωσε:

Μαξ Κρούζε (27, επιθετικός, 12,00 εκ.)
Κρίστοφ Κράμερ (24, μέσος, λήξη δαν.)
Νίκο Μπράντενμπουργκερ (20, μέσος, δαν.)
Θόρμπεν Μαρξ (34, μέσος, αποσύρθ.)
Φλιπ Νταέμς (36, αμυντικός, ελεύθ.)
Γιανς Μπλασβλχ (24 τερματοφύλακας, δαν.)

Πέρυσι (3η):Μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της πραγματοποίησε πέρυσι η Γκλάντμπαχ η οποία τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα εξασφαλίζοντας την φετινή της συμμετοχή στους ομίλους τουΤσάμπιονςΛιγκ.Η ομάδα τουΦαβρέκανε το βήμα παραπάνω ξεπερνώντας τις προσδοκίες μέχρι και του πιο αισιόδοξου οπαδού της. Εκμεταλλευόμενητην ανυπαρξία της Ντόρτμουντ αλλά και την μέτρια πορεία τηςΣάλκεμπήκε σφήνα στην πρώτη τετράδα, μάλιστα λίγο έλειψε να τερματίσει ακόμα και στην 2η θέση.Άξιο αναφοράς είναι πως παρέμεινε για 19 παιχνίδια αήττητη την προηγούμενη σεζόν ανεξαρτήτως θεσμού και έδρας.

Η ομάδα του έμπειρου τεχνικού κατάφερε να συνδυάσει την πολύ καλή εγχώρια πορεία με μια αρκετά καλή σειρά θετικών αποτελεσμάτων εκτός συνόρων στο πλαίσιο τουΓιουρόπαΛιγκστο οποίο έφτασε μέχρι και τους «32», όπου και αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη με συνολικό σκορ 4-2 (1-0 ήττα εκτός, 3-2 ήττα εντός) . Εντός συνόρων με την δύναμη της έδρας στην οποία και είχε απολογισμό 12-3-2 αλλά και με καλές εμφανίσεις μακριά από το σπίτι της έκανε την υπέρβαση, συνολικά στο περσινό πρωτάθλημα μετρούσε 19-9-6 και τερμάτισε μόλις 3 βαθμούς κάτω από την 2η Βόλφσμπουργκ, κακιά παρένθεση ο αποκλεισμός της στα προημιτελικά του κυπέλλου από την Μπίλεφελντστα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια), ομάδα 3ης κατηγορίας.

Προπονητής(Λουσιέν Φαβρ):Στο πρόσωπο τουΦάβρέχουν βρει τον κατάλληλο προπονητή οι ιθύνοντες της Γκάντμπαχ καθώς ο 57χρονος τεχνικός πήρε την ομάδα από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα το 2011 και μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να την βάλει και πάλι στην ελίτ του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο έμπειρος Ελβετός τεχνικός ξεκίνησε την προπονητή του καριέρα από ομάδες της χώρας του το 1991, πιο γνωστή σε όλους μας η Ζυρίχη στην οποία και παρέμεινε για 4 χρόνια (2003-2007), 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο ο απολογισμός του με τον Ελβετικό σύλλογο του χάρισαν το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς. Την αμέσως επόμενη αποφάσισε να κάνει βήμα παραπάνω αποχωρώντας για το πρωτάθλημα της Γερμανίας αναλαμβάνοντας τηνΧέρταΒερολίνου στην οποία και έμεινε για 2 χρόνια.Τρομερή πρώτη χρονιά και εκεί, οδήγησε τους πρωτευουσιάνους στην 4η θέση, μεγάλη επιτυχία αν αναλογισθεί κανείς το μικρόμπάτζεττης ομάδας, η επόμενη χρονιά δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να αποχωρίσει από τον σύλλογο και να αναλάβει την Γκάντμπαχ στην οποία είναι μέχρι και σήμερα.

Γνωστός για την πολύ καλή τακτική του οΦαβρ, αγαπημένο του σχήμα το 4-2-3-1 το οποίο συνδυάζει με ένα αρκετά συντηρητικόστυλπαιχνιδιού, δίνει βάρος στην άμυνα ενώ στο επιθετικό κομμάτι προτιμάει να δίνει χώρους στην αντίπαλη ομάδα έτσι ώστε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, φυσικά όταν αγωνίζεται με αρκετά υποδεέστερο αντίπαλο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο 57χρονος τεχνικός δουλεύει αρκετά τις στημένες φάσεις και μετά και την απόκτηση του υψηλόσωμου Ντρμιτς πρόκειται να δούμε αρκετά γκολ από σέντρες (κόρνερ, φάουλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ