ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζιάγκος: "Όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική η ΑΕΚ"

Ζιάγκος: "Όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική η ΑΕΚ"

Ο κόουτς της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος απάντησε σε ερωτήσεις φίλων της Ένωσης και του μπάσκετ σε LIVE συνέντευξη στα γραφεία του Sport24.gr και μίλησε για την άνοδο της ομάδας, τα τμήματα υποδομής, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα σεζόν!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος βρέθηκε στα γραφεία του Sport24.gr και παραχώρησε LIVE συνέντευξη, απαντώντας σε ερωτήσεις των φίλων της Ένωσης, αλλά και του μπάσκετ.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την άνοδο της ομάδας στην Basket League ΟΠΑΠ, την πορεία στην Α2 Ανδρών, τα τμήματα υποδομής, την έδρα της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, αλλά και τον σχεδιασμό. Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε τη LIVE συνέντευξη του τεχνικού της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ζιάγκου στο Sport24.gr...

Για την ενίσχυση της ομάδας με ξένους παίκτες είπε: " Η πρόθεση μας είναι η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική. Με ποιοτικές κινήσεις ουσίας και όχι εντυπώσεων. Όλα θα εξαρτηθούν από το σχεδιασμό που θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σε συνάρτηση με τις οικονομικές προϋποθέσεις που θα θέσει η διοίκηση".

Για το παρελθόν της ΑΕΚ και το πώς θα γίνει μεγάλη ξανά ανέφερε: " Συμμερίζομαι το ρομαντισμό και τη νοσταλγία που βγάζει η ερώτηση, όμως οι εποχές αλλάζουν και οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές των καιρών. Η διοίκηση πήρε την τολμηρή απόφαση πριν από δύο χρόνια να ξεκινήσουμε από το μηδέν και τις γειτονιές της Β' Εθνικής για να επιστρέψουμε υγιής, καθαροί και περήφανοι σε δύο χρόνια στην Α1. Το πρώτο βήμα έγινε. Βάσει πλάνου θα κινηθούμε έτσι ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστεί ξανά, όχι από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σχεδιασμό, υπομονή και προσήλωση".

Για το αν πιστεύει ότι ο Μελισσανίδης θα εμπλακεί στην ΚΑΕ ΑΕΚ τόνισε: " Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αυτή τη στιγμή το μπάσκετ δεν είναι ένα από τα ενδιαφέροντα του. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια είναι τα σχέδια του για το μέλλον. Η παρουσία, όλων των ΑΕΚτζήδων αυτού του μεγέθους είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά για όλα τα τμήματα του συλλόγου".

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν δήλωσε: " Ο σχεδιασμός της ομάδας δεν έχει πέσει ακόμη στο τραπέζι. Η φιλοσοφία θα είναι η ίδια, δηλαδή, βήμα-βήμα, σχεδιασμός, προσεκτικές κινήσεις με ποιότητα, ουσία. Χωρίς φανφάρες και μεγάλες κουβέντες. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί με τα μέσα και τις δυνάμεις που θα διαθέτουμε".

Για το αν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ: " Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σου, όλες αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Από τη δική μου την πλευρά ένα μπορώ να εγγυηθώ. Ότι όσο θα βρίσκομαι στην ομάδα, από οποιοδήποτε πόστο κι αν μου ζητηθεί, θα καταθέσω τη ψυχή μου όπως έκανα όλα αυτά τα 18 χρόνια που βρίσκομαι στο σύλλογο".

Ζιάγκος: "Όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική η ΑΕΚ"

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν, αλλά και για την έδρα της Ένωσης του χρόνου: " Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Ασφαλώς και θα γίνουν μεταγραφές. Το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα που μας βασανίζει και μας ταλαιπωρεί. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Η δική μας επιθυμία είναι το γήπεδο να πληροί δύο βασικές προδιαγραφές: 1) άρτιες εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή για να μπορούμε όλοι να δουλεύουμε σε καλές συνθήκες, υψηλού επιπέδου και 2) να είναι ένα γήπεδο εύκολα προσβάσιμο για τον κόσμο της ομάδας. Είμαστε σε φάση αναζήτηση".

Για το αν υπάρχουν σκέψεις για το Γαλάτσι ή το ΟΑΚΑ: " Το ΟΑΚΑ δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα της ομάδας. Το Γαλάτσι ήταν και παραμένει διακαής πόθος όλων μας για να στεγαστεί όχι μόνο το μπάσκετ , αλλά να μετατραπεί σε μια αθλητική μητρόπολη για τα ΑΕΚόπουλα όλης της Αθήνας. Ελπίζουμε κάποτε το συντομότερο δυνατό να ξαναζήσουμε στο Γαλάτσι στιγμές Ευρωλίγκας σαν αυτές του παρελθόντος".

Για το αν είχε υποσχεθεί... ποδόσφαιρο στους παίκτες μετά το ματς στο Ιβανώφειο είπε: " Πράγματι υποσχέθηκα ποδόσφαιρο μετά το ματς στο Ιβανώφειο, αλλά δεν είπα το πότε. Αυτό που με τρομάζει και το αποφεύγω είναι μην αποκαλυφθεί το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Τσιάκου και του Δέσπου και επειδή είναι ψηλά παιδιά, μην μας τους πάρουν για τερματοφύλακες η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι δύο πιάνουν πουλιά στον αέρα".

Για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ: " Η ΑΕΚ υπήρξε για χρόνια το καλύτερο σχολείο μπάσκετ στην Ελλάδα, τροφοδοτώντας με αθλητές που πέρασαν από τις υποδομές της όλα τα αγωνιστικά επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ. Μετά την κατεδάφιση του "Μόσχος" και την έλλειψη σταθερής στέγης για τις Ακαδημίες μας, η παραγωγική διαδικασία κατακερματίστηκε. Ξεκίνησε πέρσι με την πρόσληψη του Αχιλλέα Δεμέναγα, ενός εκ των κορυφαίων προπονητών μικρών ηλικιών στην Ελλάδα, μια καινούργια προσπάθεια και μπήκε στο χαρτί ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα το οποίο όμως για υλοποιηθεί και να έχει αποτελέσματα προϋποθέτει τη λύση του γηπεδικού προβλήματος. Όσο οι Ακαδημίες δεν έχουν τη δική τους στέγη, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή παραγωγική διαδικασία".

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική είπε: " Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας δεν είναι να είμαστε απλά ανταγωνιστικοί, αλλά να ξαναγίνει η ΑΕΚ η μεγαλύτερη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ και μια από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά όλα αυτά για να γίνουν από όνειρο πραγματικότητα θέλει υπομονή, σύνεση και δουλειά από όλους".

Για το αν υπάρχει θέμα επιστροφής του Νίκου Χατζή είπε: " Ο Νίκος ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα που σήκωσε τη σημαία της ΑΕΚ ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα από αυτά τα παιδιά που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα, να προσφέρουν και πάλι από κάποιο πόστο που θα μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά, όπως ο Δήμος Ντικούδης".

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: " Μετά την περσινή απόσταση που κράτησε ο κόσμος δικαιολογημένα σε ένα βαθμό από το τμήμα μπάσκετ, η φετινή σχέση μεταξύ μας έπαιξε αν όχι τον πρωτεύοντα, πολύ σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας στην Α1. Η ουσία στη σχέση του κόσμου με το τμήμα, είναι να υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα και ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα, όχι μόνο στις χαρές και στις νίκες αλλά στα δύσκολα και στις προσωρινές αποτυχίες".

Για τους παίκτες που θα συνεχίσουν στην ΑΕΚ από το φετινό ρόστερ και έχουν συμβόλαια: " Διετές συμβόλαιο με την ομάδα έχει ο Καράμπουλας κι ο Τσιάκος. Οποιαδήποτε άλλα σχόλια ή συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα είναι ανεπίκαιρα όσο το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη".

Ζιάγκος: "Όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική η ΑΕΚ"

Για το ποιος θεωρεί ότι έπαιξε το ωραιότερο μπάσκετ ανάμεσα σε Κόροιβο, Ψυχικό και Καβάλα είπε: " Νομίζω ότι η Καβάλα έπαιζε το πιο ολοκληρωτικό μπάσκετ συνδυάζοντας ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, με ουσία και στόχευση στο πέντε-πέντε. Από την άλλη ο Κόροιβος στηρίχτηκε πολύ στο ταλέντο και στην εμπειρία του βασικού του κορμού και στο μακρινό σουτ, ενώ το Ψυχικό είχε μια συνέπεια στο οργανωμένο παιχνίδι που φέτος σε αντίθεση με την περσινή χρονιά πλαισίωσαν τον Πέττα παιδιά με εμπειρία και ποιότητα που έδωσαν ομαδικό προσανατολισμό στο πέντε-εναντίον-πέντε. Και οι τρεις ομάδες έπαιξαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου".

Για το πρωτάθλημα της Α2 η άποψη του: " Ήταν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Α2 των τελευταίων ετών, όπου κάθε αγωνιστική έκρυβε παγίδες. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να ηττηθεί από τον οποιονδήποτε. Ποιοτικά ρόστερς, σοβαροί και έμπειροι προπονητές και δυνατές επαρχιακές έδρες, δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Α2".

Για το αν πρέπει να γίνει ένα φιλικό προς τιμήν του Γιώργου Αμερικάνου είπε: " Υπέροχη σκέψη. Ήδη υπάρχει στις σκέψεις της διοίκησης ένας αγώνας προς τιμήν του Γιώργου Αμερικάνου μεταξύ παλαιμάχων και ομάδας έκπληξης από το εξωτερικό. Δεν θέλω να πω περισσότερα τώρα. Ελπίζουμε αν και εφόσον γίνει να μην υπάρχει θέση στο γήπεδο ούτε για τα περιστέρια".

Για τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες: " Με την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας που ξεκίνησε πέρσι, δημιουργήθηκε ξανά η σχέση υποδομών και ανδρικής ομάδας, που είχε διακοπεί προσωρινά. Τόσο εμείς, όσο και ο Αχιλλέας Δεμένεγας με τους συνεργάτες του στις υποδομές, παρακολουθούν και τις μικρές Εθνικές, αλλά και ταλαντούχους αθλητές που δεν έχουν ακουστεί ακόμη τα ονόματα τους από την επαρχία".

Για το που θα γιορτάσει η ΑΕΚ την άνοδο: " Όπου διαλέξουν οι παίκτες. Αυτοί τράβηξαν το ζόρι, δική τους επιλογή είναι το που θα χαρούν την επιτυχία τους".

Για το αν θα δοθούν του χρόνου περισσότερες ευκαιρίες σε νέου: " Είναι αλήθεια ότι λόγω της πίεσης του αποτελέσματος ο χρόνος συμμετοχής ενδεχομένως αδίκησε το ταλέντο των νεών παικτών μας. Αυτό δεν ακυρώνει ούτε το ταλέντο τους, ούτε την προοπτική τους, αλά ούτε και την συνολική προσφορά τους σε προπονήσεις και αγώνες. Χωρίς τη δική τους παρουσία δεν θα είχαν οι έμπειροι παίκτες τον ανταγωνισμό στην προπόνηση που είναι βασική προϋπόθεση για να κρατηθείς σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος".

Για το τι γίνεται με το Γαλάτσι είπε: " Η στέγαση του μπάσκετ, αλλά και άλλων τμημάτων της ερασιτεχνικής στο Γαλάτσι σε συνεργασία 50 ετών είναι βασική προτεραιότητα στον σχεδιασμό της διοίκησης. Είναι ένα θέμα που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, με πολύ γραφειοκρατία και θέμα που θα απασχολήσει σίγουρα τη διοίκηση το επόμενο διάστημα".

Για το ποιον θεωρεί τον πιο ταλαντούχο Έλληνα εν ενεργεία: " Είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο η δεξαμενή των ταλαντούχων Ελλήνων αθλητών. Υπάρχουν αμέτρητα παιδιά υψηλού επιπέδου. Θα ήταν αδικία να ξεχωρίσουμε κάποιον από αυτούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ