ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζήτησε εξηγήσεις για το Ρίο ο Σαμπόνις

Ζήτησε εξηγήσεις για το Ρίο ο Σαμπόνις

Τα τελευταία χρόνια ο Άρβιντας Σαμπόνις τελεί χρέη προέδρου στην ομοσπονδία ενώ πρόσφατα επανεξελέγη πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια. Με αυτή την ιδιότητα, λοιπόν, έκανε τον απολογισμό της Λιθουανίας στο Ρίο και ζήτησε εξηγήσεις.

Η Λιθουανία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης όμως δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο στο τουρνουά.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Αυστραλίας που επικράτησε με το επιβλητικό 90-64 κι άφησε εκτός συνέχειας τη "Λιέτουβα ", κλείνοντας έναν ιδιαίτερο Ολυμπιακό κύκλο: Δυο ασημένια μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, 4η θέση στο Μουντομπάσκετ 2014 και προημιτελικά στο Ρίο.

Σήμερα (30/8), λοιπόν, συνεδρίασε η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας και ο πρόεδρος Άρβιντας Σαμπόνις έκανε τον απολογισμό, τονίζοντας πως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το απογοητευτικό φινάλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική και επιτυχημένη σεζόν για τις μικρές εθνικές ομάδες της Λιθουανίας. Κατακτήσαμε μετάλλια σε όλα τα τουρνουά που συμμετείχαμε! Όλες οι ομάδες της Λιθουανίας έπαιξαν στην ελίτ, στην Α' κατηγορία. Σε ό,τι αφορά την εθνική ανδρών, προκρίθηκε, μεν, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ωστόσο πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το τι έγινε στο τέλος. Για ποιον λόγο δεν προχωρήσαμε στα ημιτελικά. Έτσι θα αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον".

Θυμίζουμε πως ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας ενώ η ομοσπονδία θα κάνει προσπάθεια να τον μεταπείσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ