ΜΠΑΣΚΕΤ

Χαμός στην Αυστραλία από δημοσίευμα που αποκαλεί ρατσιστές τους παίκτες της!

Χαμός στην Αυστραλία από δημοσίευμα που αποκαλεί ρατσιστές τους παίκτες της!

Σάλος δημιουργήθηκε στην Αυστραλία από δημοσίευμα γνωστού σάιτ της χώρας ότι το ξύλο στον αγώνα με τις Φιλιππίνες έπεσε λόγω ρατσιστικών σχολίων των Αυστραλών, αφού ο ρεπόρτερ που έκανε τις καταγγελίες έχει εργασιακές σχέσεις με τον προπονητή των Φιλιππινέζων!

Στις 2 Ιουλίου όλος ο κόσμος συγκλονίστηκε από τον πανικό που δημιουργήθηκε στον αγώνα της Αυστραλίας με τις Φιλιππίνες έπειτα από γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων . Μερικές ημέρες αργότερα - και ενώ αναμένεται η απόφαση της FIBA - το "ABC News", που θεωρείται ένα από τα εγκυρότερα δίκτυα της Αυστραλίας, δημοσίευσε δηλώσεις ενός Φιλιππινέζου φωτορεπόρτερ ονόματι Ουίνστον Μπαλτάζαρ, ο οποίος βρισκόταν κάτω από την μπασκέτα που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια και υποστήριξε ότι οι Αυστραλοί αποκάλεσαν μαϊμούδες τους αντιπάλους τους!

" Όταν οι Boomers (σ.σ παρατσούκλι των Αυστραλών) ήταν μπροστά με 30 πόντους υπήρχε ακόμα πολύ trash talking και ειπώθηκαν πολλά. Ακούσαμε την λέξη "μαϊμού" αρκετές φορές από Αυστραλούς παίκτες. Σίγουρα το είπαν, αλλά δεν ξέρω ποιος παίκτης. Δε νομίζω ότι χρειαζόταν να βγουν από το στόμα τους λέξεις σαν αυτή" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαλτάζαρ.

Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Μπαλτάζρ και δημοσιεύτηκε το κείμενο υπήρξε άμεση αντίδραση τόσο από την Ομοσπονδία της Αυστραλίας όσο και από την Ένωση παικτών της χώρας. Αμφότερες εξέδωσαν ανακοίνωση, κατηγορώντας τον Φιλιππινέζο φωτορεπόρτερ ότι λέει ψέματα, έχοντας ως βασικό επιχείρημα την παρουσία του Θον Μέικερ στο ρόστερ της Αυστραλίας, ο οποίος έχει καταγωγή από το Σουδάν.

Ενώ όμως η Ομοσπονδία και η Ένωση παικτών της Αυστραλίας εξέδωσαν ανακοινώσεις, την ίδια στιγμή βγήκαν στη επιφάνεια ενδιαφέροντα πράγματα για το ποιόν του Μπαλτάζαρ. Ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ, λοιπόν, εργάζεται στο δίκτυο ESPN 5 στις Φιλιππίνες. Το ESPN 5 ανήκει στο δίκτυο TV5, στο οποίο Πρόεδρος είναι ο ο προπονητής της Εθνικής των Φιλιππίνων, Σοτ Ρέγιες! Όπως γίνεται σαφές, η άμεση εργασιακή σχέση του Μπαλτάζαρ με τον προπονητή της Εθνικής Φιλιππίνων κάνει αυτόματα την καταγγελία του... ύποπτη, με αποτέλεσμα το δίκτυο "ABC News" να βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού δεν είναι σίγουρο ότι γνώριζε όλα αυτά τα γεγονότα πριν δημοσιεύσει την συνέντευξη!

Στην Αυστραλία έχει επικρατήσει χαμός λόγω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, με αρκετούς από τους παίκτες που ενεπλάκησαν στον τσακωμό να φέρονται έτοιμοι να καταθέσουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση! Η συνέχεια αναμένεται σίγουρα με πολύ ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ