ΜΠΑΣΚΕΤ

Βραδιά καριέρας για τον "μαγικό" Τεόντοσιτς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Βραδιά καριέρας για τον "μαγικό" Τεόντοσιτς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με δυο ρεκόρ καριέρας του Μίλος Τεόντοσιτς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέλυσε τη Μπασκόνια (112-84) και έμεινε μόνη πρώτη στη EuroLeague της σεζόν 2016-2017.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Ο φετινός Τεόντοσιτς, δεν θυμίζει σε τίποτα τον... Μίλος που όλοι ξέρουμε. Και τώρα που ο Νάντο Ντε Κολό δεν μπορεί να βοηθήσει την ΤΣΣΚΑ εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Σέρβος παίζει και για εκείνον. Απέναντι στη Μπασκόνια έκανε πράγματα και θαύματα, τα συνδύασε με δυο ατομικά ρεκόρ, αλλά και με την άνετη νίκη (112-84) που διατηρεί την ομάδα της Μόσχας μόνη πρώτη στη EuroLeague της σεζόν 2016-2017. Ασύλληπτος ο Τεόντοσιτς, αλλά και η ομάδα του έκανε ρεκόρ στην ιστορία της στη διοργάνωση με 112 πόντους.

Ο MVP

Ποιος άλλος; Ο φοβερός και τρομερός Μίλος Τεόντοσιτς, που έγραψε το τέταρτο φετινό του double-double, αλλά με τρόπο πραγματικά φαντασμαγορικό. Βλέπετε, στη δέκατη σεζόν του στη EuroLeague, o Σέρβος κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του. Και απέναντι στη Μπασκόνια έγραψε ρεκόρ πόντων με 34 (δεν είχε βάλει ποτέ περισσότερους από 27) και ρεκόρ στην αξιολόγηση με 43 μονάδες (δεν είχε ποτέ περισσότερες από 34). Οι 43 μονάδες είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στη διοργάνωση. Θέλετε και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό; Δεν έκανε λάθος και έδωσε και 10 τελικές πάσες. Δεν έκανε ούτε ένα λάθος στα 29:51 που έμεινε στο παρκέ. Μαγικός. Ο καλύτερος Τεόντοσιτς που έχουμε δει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και ιδιαίτερες αναλύσεις. Ήταν η βραδιά του Μίλος Τεόντοσιτς. Αυτός ήταν η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ούτε τα ριμπάουντ, ούτε οι ασίστ, ούτε τα λάθη, ούτε οι πόντοι στον αιφνιδιασμό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι εδώ το stat-line του Τεόντοσιτς (34 πόντοι, 6/10 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 7/7 βολές, 2 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο, κανένα λάθος σε 29:51), αλλά θα πρέπει να σταθούμε και στο ρεκόρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έσπασε για δεύτερη φορά φέτος. Δεν είχε βάλει ποτέ στην ιστορία της στη διοργάνωση περισσότερους από 108 πόντους. Πέτυχε 109 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι και απόψε έβαλε έναν περισσότερο (112), σε μια "μαγική" από κάθε άποψη βραδιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με εκπληκτικό τρόπο ξεκίνησε το ματς η Μπασκόνια. 0-7 στο πρώτο λεπτό και 6-18 στο έκτο, με τον Σέιν Λάρκιν να σκοράρει γρήγορα γρήγορα 11 πόντους με 3/3 τρίποντα. Οι Βάσκοι έχασαν νωρίς με διάστρεμμα τον Τσέις Μπάντιντζερ, όμως έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +10 (17-27). Δεν είχαν ανάλογη συνέχεια όμως. Ο Μπαρνιάνι έβρισκε σίδερο και αν εξαιρεθεί ο Μπομπουά, δεν υπήρχε άλλος που να απειλεί σταθερά τους γηπεδούχους. Εκείνοι με τη σειρά τους κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, την έδωσαν περισσότερο στον Τεόντοσιτς, ροκάνισαν τη διαφορά και στο φινάλε του πρώτου μέρους βρέθηκαν μπροστά με 49-46.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο Τεόντοσιτς έβαλε μαζεμένους πόντους (γκολ - φάουλ και τετράποντο στην επόμενη φάση) για να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 12 (65-53). Ο Σέρβος έκανε στην κυριολεξία ό,τι ήθελε απέναντι στους αντιπάλους του, που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν σε αυτόν τον τρελό ρυθμό και βρέθηκκαν στο -14 (83-69) στο φινάλε του δεκαλέπτου. Ο Μίλος έσπασε το ρεκόρ καριέρας του με τρίποντο στο 32', έδωσε ασίστ για νέο μακρινό σουτ του Βοροντσέβιτς (91-71) και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Μιας αναμέτρησης που εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο.

Το μόνο που έμενε να δούμε, ήταν αν θα κάνει η ΤΣΣΚΑ ρεκόρ στην ιστορία της. Και το έκανε, για να κλείσει τη βραδιά με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. 112 πόντοι, δυο ατομικά ρεκόρ του ηγέτη της, νίκη και παραμονή στην κορυφή της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 49-46, 83-69, 112-84

Το στατιστικό της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ