ΜΠΑΣΚΕΤ

Βγαίνει πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων

Βγαίνει πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων

Τίτλοι τέλους θα πέσουν σήμερα (24/6) στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, με τους Πανιώνιο και Παναθηναϊκό να παλεύουν για τον τίτλο, ενώ υπάρχει και το σενάριο για τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Η νίκη της ΔΕΚΑ επί του Παναθηναϊκού για την 4η αγωνιστική της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική. Ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου εξακολουθούν να έχουν μόνο ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός, ωστόσο με το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή ανάμεσα στους Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και ΔΕΚΑ να είναι πλέον ανοιχτό, οι "πράσινοι" χρειάζονται νίκη με 17 πόντους διαφορά για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Τα σενάρια έχουν ως εξής:

1. Αν κερδίσει ο Πανιώνιος τότε αναδεικνύεται πρωταθλητής, αφού θα είναι αήττητος.

2. Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός και ηττηθεί η ΔΕΚΑ, τότε πρωταθλητές θα αναδειχθούν οι "πράσινοι".

3. Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός και η ΔΕΚΑ, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή ανάμεσα σε Πανιώνιο, ΔΕΚΑ και Παναθηναϊκό με ρεκόρ 4-1. Σε αυτή την περίπτωση ο Πανιώνιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής αν ηττηθεί μέχρι και με 16 πόντους διαφορά, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αναδειχθεί πρωταθλητής αν κερδίσει με 17 πόντους διαφορά και πάνω. Η ΔΕΚΑ δεν έχει ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου στην τριπλή ισοβαθμία, αφού κέρδισε μεν τον Παναθηναϊκό με 9 πόντους διαφορά για την 4η αγωνιστική, ωστόσο ηττήθηκε με 23 πόντους διαφορά από τον Πανιώνιο για την τρίτη αγωνιστική και έχει -14 στο συνολικό γκολ αβερέιτζ στην τριπλή ισοβαθμία.

Η κατάταξη

1.Πανιώνιος 4-0

2.ΔΕΚΑ 3-1

3. Παναθηναϊκός 3-1

4. Προμηθέας 2-2

5. Ηράκλειο 0-4

6. Αρίων Ξάνθης 0-4

H τελευταία αγωνιστική

Ηράκλειο - Αρίων Ξάνθης 09:30

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 11:30

ΑΣΠ Προμηθέας - ΔΕΚΑ 13:30

Τελετή Λήξης 15:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ