ΜΠΑΣΚΕΤ

Tο "χρυσό '87" στην Πρέβεζα

Tο "χρυσό '87" στην Πρέβεζα

Τρεις από τις μεγάλες δόξες της χρυσής γενιάς του 1987, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Μιχάλης Ρωμανίδης, βρίσκονται από την Παρασκευή στην Πρέβεζα μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου "3οn3 Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας".

Όπως αναφέρει το atpreveza.gr , οι τρεις παίχτες το απόγευμα της Παρασκευής (14/7) βρέθηκαν στα γήπεδα μπάσκετ "Στάθης Παρούσης" που διεξάγεται το τουρνουά και χειροκροτήθηκαν πολύ θερμά από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τις εγκαταστάσεις από νωρίς.

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης πήρε πρώτος το λόγο και ευχαρίστησε πολύ τον κόσμο για την υποδοχή: "Είναι ιδιαίτερα χαρά για εμάς που βρισκόμαστε στην όμορφη Πρέβεζα. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές που μας προσκάλεσαν, είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που βλέπουμε τόσα παιδιά που παίζουνε μπάσκετ, μας θυμίζουν κι εμάς το πώς ξεκινήσαμε, που παίρναμε μια μπάλα και περπατούσαμε πολλά χιλιόμετρα για να παίξουμε σε ανοιχτά γήπεδα. Επ' ευκαιρία και των 30 ετών από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, να πω ότι είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς και φέτος που μαζευτήκαμε θυμηθήκαμε όλοι όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Ήταν ιδιαίτερη χαρά και ειδικά μετά από τόσα χρόνια και για εμάς που ήμασταν από τους μικρότερους, ήταν μεγάλες οι στιγμές οι οποίες ζήσαμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στο τουρνουά και σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση και για την υποδοχή".

Tο "χρυσό '87" στην Πρέβεζα
JIMMYPATSIS

Ο Νίκος Σταυρόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του 1987 δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπει ότι στην Πρέβεζα το μπάσκετ είναι παρόν: " Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση. Ξέρετε όταν μετά από 30 χρόνια πάλι είμαστε μέσα στα γήπεδα και μιλάμε για εκείνο το μεγάλο γεγονός, που οι πιο πολλοί από εσάς ήσασταν αγέννητοι, ποτέ δεν φανταστήκαμε πόσο σημαντική ήταν η επιτυχία εκείνης της εποχής. Τρεις δεκαετίες μετά είναι αλήθεια ότι μας φωνάζουν για να μιλήσουμε για εκείνο το γεγονός και να πούμε τις ιστορίες, που είναι πολλές. Αυτό που θα σας πω εγώ είναι ότι στην αρχή δεν πιστεύαμε ότι θα γίνει αυτή η μεγάλη διάκριση, μέρα με τη μέρα αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κάτι καλύτερο, ότι θα μπούμε δηλαδή στους 8 της Ευρώπης, την προηγούμενη χρονιά είχαμε βγει δέκατοι στον κόσμο και βλέπαμε τα μεγαθήρια Γιουγκοσλάβους και Ρώσους σαν κολοσσούς.

Tο "χρυσό '87" στην Πρέβεζα
JIMMYPATSIS

Το 87 λοιπόν μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι συνειδητοποιήσαμε ότι πάει να γίνει κάτι πολύ μεγάλο. Καταφέραμε κάτι το οποίο δεν το περίμενε κανείς, κάναμε κάτι πολύ μεγάλο. Όταν τελείωσε μαζευτήκαμε όλοι μαζί σε έναν χώρο, στο δωμάτιο του αρχηγού του Παναγιώτη Γιαννάκη και είπαμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα με αυτή την επιτυχία, ήμασταν θολωμένοι όλοι μας. Κι αυτό που είπαμε ήταν μια μπάλα σε κάθε παιδί και μια μπασκέτα σε κάθε πυλωτή, σε κάθε γειτονιά. Βεβαίως μετά από τόσα πολλά χρόνια αυτό το πράγμα πέρασε, έβγαλε γενιές και γενιές μεγάλων αθλητών όπως είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου που είναι εδώ πέρα δίπλα μας, κορυφαίων αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο και βεβαίως τώρα βλέποντας τις νέες γενιές συνειδητοποιούμε ότι το μπάσκετ είναι εδώ, το αγαπάμε κι εμείς θα το βοηθάμε όσο μπορούμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ"!

Tο "χρυσό '87" στην Πρέβεζα
JIMMYPATSIS

Τέλος ο Αργύρης Καμπούρης τόνισε: " Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σας, είναι σημαντικό αυτά που μετέφεραν κάποιοι άνθρωποι το τι γίνεται εδώ στην Πρέβεζα και πραγματικά έχουν πάρα πολύ δίκιο. Χαίρομαι που βλέπω πολλά παιδιά μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη που μας έχετε δώσει όλα αυτά τα χρόνια, γιατί πραγματικά ο αθλητής το χρειάζεται αυτό, την εκτίμηση του κόσμου. Και από την πλευρά μας εμείς, μετά από τόσα χρόνια αυτό που έχουμε λάβει θέλουμε να το ξαναδώσουμε πίσω. Και για αυτό βρισκόμαστε όλοι οι παλιοί συμπαίχτες όπου μπορούμε να πάμε, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους, να μας ρωτήσουν για αυτά που περάσαμε το 87 και πρόσφατα που κλείσαμε τα 30 χρόνια ήταν σαν να ήταν χθες. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πραγματικά γιατί χωρίς τη βοήθεια και τη δική σας ήταν πολύ δύσκολο να έρθει και το αποτέλεσμα. Πρέπει να το πούμε κι αυτό. Το ότι πηγαίναμε στο γήπεδο δύο ώρες πριν, γεμίζανε το χώρο και είχαμε τον 6ο παίχτη μαζί μας. Είναι μεγάλη η δύναμη που δίνει ο κόσμος στον αθλητή και οι αθλητές αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Σας ευχαριστώ πολύ"!

Tο "χρυσό '87" στην Πρέβεζα
JIMMYPATSIS

Ζήσε το πιο γλυκό αθλητικό μας παραμύθι και την ιστορία που έκανε το μπάσκετ εθνικό μας άθλημα, μέσα από το βιβλίο "87 Τίποτα δεν μας σταμάτησε" του Γιάννη Φιλέρη, που κυκλοφορεί από την "Physical Goods" της 24MEDIA σε αποκλειστική συνεργασία με τα Public .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ