ΜΠΑΣΚΕΤ

Το βράδυ που ο Jordan άλλαξε το ιταλικό μπάσκετ

Το βράδυ που ο Jordan άλλαξε το ιταλικό μπάσκετ

Εκπληκτικό VIDEO από το καλοκαίρι του 1985, όταν ο Michael Jordan "πέταξε", γκρέμισε μια μπασκέτα και άλλαξε όσα γνώριζαν οι Ιταλοί για το μπάσκετ.

Είχε μόλις ολοκληρώσει την rookie σεζόν του στο ΝΒΑ με 28.2 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 2.4 κλεψίματα ανά 38.3 λεπτά συμμετοχής σε 82 αγώνες. Ήταν το νέο μεγάλο όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ, είχε δώσει παραστάσεις ακόμη και στην Ελλάδα πριν γίνει επαγγελματίας. Ο Michael Jordan άρχισε να γίνεται κάτι πραγματικά ξεχωριστό σε αυτό το υπέροχο άθλημα που ονομάζεται μπάσκετμπολ.

Η επιρροή του στον αθλητισμό γενικότερα, ήταν πραγματικά ασύλληπτη. Το καλοκαίρι του 1985, λοιπόν, πήρε τα πράγματά του και ταξίδεψε στην Ιταλία. Ήταν καλεσμένος σε ένα φιλικό παιχνίδι, βρέθηκε σε ένα κατάμεστο γήπεδο και έδωσε μια φοβερή παράσταση.

Σε εκείνο το παιχνίδι, μάλιστα, γκρέμισε και μια μπασκέτα όταν κάρφωσε τη μπάλα με δύναμη αφού προηγουμένως είχε ανοίξει τα φτερά του για να πετάξει. Αποθεώθηκε.

Τώρα, 31 χρόνια μετά, η Jordan Brand δημοσίευσε ένα όμορφο video από εκείνη τη βραδιά. Από τη βραδιά που ο MJ άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν και αντιμετώπιζαν το μπάσκετ οι Ιταλοί.

Ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν σε εκείνο το ματς, ως παίκτης της Καζέρτα, ήταν ο Νάντο Τζεντίλε που στη συνέχεια πέρασε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν μάλιστα ο τυχερός που πήρε "λάφυρο" τα παπούτσια του Michael Jordan. Τώρα τα επιδεικνύει με περηφάνια και δείχνει πως καρφώθηκε στη σόλα τους ένα από τα εκατομμύρια κομμάτια από το τζάμι της μπασκέτας που διαλύθηκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Εκείνο το βράδυ, εκείνο το ματς επίδειξης, ήταν κάτι ξεχωριστό για το ιταλικό μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ