ΜΠΑΣΚΕΤ

Το νέο σύστημα διεξαγωγής της FIBA για τις "μεγάλες" διοργανώσεις στις Γυναίκες

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το συμβούλιo της FIBA ενέκρινε την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων των γυναικείων εθνικών ομάδων που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η FIBA πέρα από τις αλλαγές στους κανονισμούς που θα τεθούν ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, άλλαξε και το σύστημα πρόκρισης στις "μεγάλες" διοργανώσεις των γυναικείων εθνικών ομάδων.

H Παγκόσμια προέβη σε αυτή την κίνηση, ώστε να καθιερώσει έναν διακριτό "δρόμο" προς το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των προκριματικών, αλλά και για να αυξήσει την δραστηριότητα των γυναικείων εθνικών ομάδων κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τα σημεία – κλειδιά στις αλλαγές που ανακοίνωσε η FIBA είναι:

*Η πρόκριση στις διοργανώσεις του FIBA θα γίνονται μέσω των προκριματικών αγώνα και όχι της κατάταξης των εθνικών ομάδων σε προηγούμενες διοργανώσεις.

*Η κατάταξη των εθνικών ομάδων στις προηγούμενες διοργανώσεις της Ηπείρου τους θα κρίνει ποιες εξ αυτών θα συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο των προκριματικών κάθε ηπείρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

*Για τις 22 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θυα υπάρξει ένας πρώτος προκριματικός γύρος σε κάθε ήπειρο και ένας δέυτερος που θα συγκροτείται από τέσσερα παγκόσμια τουρνουά.

*Στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 θα συμμετάσχουν 34 ομάδες.

*Η Ωκεανία θα συμμετάσχει στα προκριματικά της Ασίας.

*Για τις εθνικές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, θα υπάρξει ο πρώτος προκριματικός γύρος σε κάθε ήπειρο και στη συνέχεια τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά.

*Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ