ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέο πρόστιμο στον Άρη

Νέο πρόστιμο στον Άρη
INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε το πρωί πως ομάδα μπάσκετ θα είναι αυτή που θα δεχθεί το πρώτο διοικητικό πρόστιμο, βάσει του νέου νόμου -και είναι ο Άρης.

Φιλοξενήθηκε σήμερα (26/5) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ημερίδα με θέμα "Η αντιμετώπιση της βίας, προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα της κρίσης", με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να ενημερώνει ότι "θα επιβληθεί το πρώτο διοικητικό πρόστιμο, βάσει του νέου νόμου για την αθλητική βία. Και αυτό θα επιβληθεί σε ομάδα μπάσκετ". Εκείνη την ώρα, δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η απόφαση του Αθλητικού δικαστή που δικάζει θέματα ΕΣΑΚΕ, για τον Άρη.

" Εμείς έχουμε δώσει όλες τις οδηγίες στις ομοσπονδίες, αλλά βλέπω ότι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί και οι διαιτητές να μην διακόπτουν τους αγώνες. Όπως και να αναρτώνται πανό υβριστικά, χωρίς να παίρνουν τα προβλεπόμενα μέτρα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει κι εκείνοι να προχωρήσουν στην κάθαρση", πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, επί της εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 1, του νέου νομοσχεδίου, κατά το οποίο " σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, δύναται να επιβάλλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000,00) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης".

Στην ίδια ημερίδα ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης στην ίδια ημερίδα κατήγγειλε: "υπάρχει κοινωνική τρομοκρατία. Στα δικαστήρια όπου παραπέμπονται οι χούλιγκαν δεν εμφανίζονται για ΧΨ λόγους οι αστυνομικοί και ορθώς οι ταραξίες αθωώνονται. Πρέπει να κόψουμε τα καρκινώματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ