ΜΠΑΣΚΕΤ

Το επόμενο "Glyfada 3on3 international tournament" θα έχει άρωμα ΝΒΑ

Το επόμενο "Glyfada 3on3 international tournament" θα έχει άρωμα ΝΒΑ

Το Glyfada 3on3 Ιnternational Τournament θα γίνει θεσμός για τη Γλυφάδα. Την ερχόμενη σεζόν θα έρθουν καλεσμένοι παίκτες από το ΝΒΑ.

Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών που συμμετείχαν και η στεναχώρια εκείνων που δίστασαν να δηλώσουν συμμετοχή είναι οι δύο τρανές αποδείξεις για την απόλυτη και πέρα κάθε προσδοκίας, επιτυχία του 1ου «Glyfada 30n3 international tournament» που έγινε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στη Γλυφάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής αυτό που συνέβη στην 3η Μαρίνα Γλυφάδα ήταν ασύλληπτο και σκόρπισε ενθουσιασμό και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά, οι αριθμοί αν και προκαλούν ίλιγγο αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αξία όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας και του συνδιοργανωτή του τουρνουά, ΕΟΤ, ας κάνουμε την καταμέτρηση.

Στα καταπληκτικά 3on3 γήπεδα που στήθηκαν στην παραλία της Γλυφάδας, «συγκεντρώθηκαν» για τρεις ώρες, 188 τρόπαια-τίτλοι και 15 ακόμη μετάλλια, αργυρά και χάλκινα. Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Αντώνης Φώτσης, Μιχάλης Κακιούζης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Νίκος Χατζής, Δημήτρης Παπανικολάου, Παναγιώτης Γιαννάκης και Παναγιώτης Φασούλας που παρεβρέθηκαν και συμμετείχαν στο «Glyfada 3on3 international tournament» δεν ανήκουν στην ελίτ, αλλά είναι η ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Αθροιστικά αυτές οι 15 τεράστιες προσωπικές του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού έχουν κατακτήσει

26 τρόπαια Ευρωλίγκας (ή κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης),

1 κυπελλούχων Ευρώπης,

3 Σαπόρτα και

2 Uleb Cup.

76 εθνικά πρωταθλήματα,

69 εθνικά κύπελλα,

11 χρυσά Ευρωμπάσκετ και ακόμη

11 αργυρά (9 Μουντομπάσκετ και 2 Ευρωμπάσκετ) και

4 χάλκινα σε Ευρωμπάσκετ.

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό γήπεδο για να προσφέρουν θέαμα και χαρά στον κόσμο που κατέκλυσε την 3η Μαρίνα Γλυφάδας, συμμετέχοντας στο εορταστικό φινάλε του «Glyfada 3on3 international tournament» που έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 550 άτομα, να αθληθούν, να ανταγωνιστούν και να διασκεδάσουν για δύο ημέρες, με θέα τη θάλασσα της Γλυφάδας.

Πέρα όμως από τη διασκέδαση, τη χαρά των αγώνων μπάσκετ και των διαγωνισμών LG shooting stars και Milko around, το τουρνουά του Δήμου Γλυφάδας και του ΕΟΤ, έστειλε δύο ηχηρά μηνύματα, τα οποία υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης. Με τη βράβευση του Euroleague basketball Legend από τον αρχηγό του Ολυμπιακού και την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ.Έλενα Κουντουρά, αλλά και τη συμμετοχή τους στον αγώνα Baskin (μπάσκετ που συνδυάζει τη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ικανότητες και μη) έστειλαν τα μηνύματα που ήθελε ο Δήμος Γλυφάδας και ο Δήμαρχος της, κ.Γιώργος Παπανικολάου μαζί με τον τομεάρχη αθλητισμού, κ.Περικλή Δορκοφίκη να στείλουν σε όσους βρέθηκαν στα γήπεδα ή παρακολούθησαν την γιορτή από την ΕΡΤ2:

«Ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός είναι για όλους»

Η επιτυχία του τουρνουά έκανε τον Δήμαρχο της πόλης, κ.Γιώργο Παπανικολάου να υποσχεθεί «πως το Glyfada 3on3 international tournament θα γίνει θεσμός για τη Γλυφάδα, αλλά και αφορμή για να διοργανωθούν κι άλλες παρόμοιες δράσεις στην πόλη».

Ταυτόχρονα προκάλεσε δημιουργικό άγχος στους διοργανωτές, οι οποίοι πριν καν σβήσουν τα φώτα άρχισαν να σκέφτονται τους τρόπους που το επόμενο τουρνουά θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησαν και έκαναν όλα τα παιδιά να ανυπομονούν για το επόμενο τουρνουά.

«Αυτό που συνέβη ήταν μοναδικό. Ήταν κάτι μαγικό. Η χαρά των παιδιών μας έκανε να ξεχάσουμε όλη την κούραση, σωματική και πνευματική, από έναν εξαντλητικό μήνα και να κάνουμε ήδη σκέψεις για το 2017. Ίσως να αλλάξουμε χρονική περίοδο και να έχουμε καλεσμένους κι από το ΝΒΑ. Είναι ευκαιρία άλλωστε να προβληθεί η χώρα μας και η Γλυφάδα μας στο εξωτερικό, όπως έγινε και με τη ένταξη του διεθνούς φιλικού αγώνα, Ολυμπιακός-Γαλατασαράϊ στο Glyfada 3on3 international tournament και τις επισκέψεις παικτών της τουρκικής ομάδας σε αρχαιολογικούς χώρους, από όπου ανέβασαν φωτογραφίες στα social media» έλεγαν ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης και ο Δημήτρης Παπανικολάου, που είχε σημαντική συνδρομή στην οργάνωση και την επιτυχία του τουρνουά.

Επομένως προετοιμαστείτε από τώρα για του χρόνου. Τα καλύτερα έρχονται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ