ΜΠΑΣΚΕΤ

Τιμωρήθηκαν επειδή δεν άκουσαν την παράκληση Συμεωνίδη

Τιμωρήθηκαν επειδή δεν άκουσαν την παράκληση Συμεωνίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To Sport24.gr αποκαλύπτει την παράκληση του Στέλιου Συμεωνίδη στους διαιτητές της EuroLeague να μείνουν στην FIBA και την τιμωρία για 60 μέρες των Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου.

Με την πειθαρχική ποινή αποκλεισμού για 60 μέρες τιμώρησε η ΚΕΔ τους Σπύρο Γκόντα, Ηλία Κορομηλά, Γιάννη Φούφη και Πέτρο Παπαπέτρου, όμως το έγγραφο που αποκαλύπτει το Sport24 έχει πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία, πολύ πιο σημαντικά απ' αυτή καθε αυτή την ποινή. Αλλλωστε οι 4 διαιτητές δεν αγωνίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις, συνεπώς δεν έχουν και ιδιαίτερες συνέπειες.

Αυτό που ξεχωρίζει από το έγγραφου που κοινοποιήθηκε στους διαιτητές έχει να κάνει με τον Στέλιο Συμεωνίδη, ο οποίος παραδέχεται και εγγράφως πως ο ίδιος ζήτησε από τον Σπύρο Γκόντα και τους άλλους τρεις ρέφερι να φύγουν από την EuroLeague και να παίζουν μόνο στις διοργανώσεις της FIBA. Ηταν, δηλαδή, δική του επιθυμία - βέβαια την εξέφρασε προφορικά προς τον ένα διαιτητή και δεν την παρέδωσε εγγράφως κι αυτό είναι ένα θέμα από μόνο του - να παίζουν μόνο στην FIBA, ούτως ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Η ΚΕΔ, λοιπόν, διά στόματος Συμεωνίδη θεωρεί πως οι διαιτητές είχαν ενημερωθεί και δεν... συμμορφώθηκαν, άρα μόνοι τους έθεσαν εκτός Ελλάδας τον εαυτό τους. Και τους επιβάλλεται ποινή γι αυτό, όπως και για γιατί προχώρησαν σε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, ενώ έκακαν προσβλητικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος του ΔΣ της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ.

Ολα αυτά μπορίτε να τα διαβάσετε και να καταλάβετε, αυτό όμως που δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί κανείς είναι πως μπροστάρης σε όλα αυτά είναι ο Στέλιος Συμεωνίδης. Ο άνθρωπος που προεδρεύει της ΚΕΔ και παράλληλα ορίζει τον γιο του, που είναι διαιτητής, στις εγχώριες διοργανώσεις, ! Και αλήθεια, τι ακριβώς θα έκανε ο κ. Συμεωνίδης αν στη θέση των Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου ήταν το δικό του παιδί; Θα τον τιμωρούσε ή το πατρικό ένστικτο θα τον απέτρεπε από κάτι τέτοιο; Θα ήταν εκεί μέλος της ΚΕΔ ή πατέρας; Διότι δεν είναι ούτε ηθικό, αλλά ούτε και νόμιμο ο πατέρας να είναι στην ΚΕΔ και ο γιος διαιτητής...

Τιμωρήθηκαν επειδή δεν άκουσαν την παράκληση Συμεωνίδη
Τιμωρήθηκαν επειδή δεν άκουσαν την παράκληση Συμεωνίδη
Τιμωρήθηκαν επειδή δεν άκουσαν την παράκληση Συμεωνίδη

ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ

Και από τη στιγμή που ασχοληθήκαμε με τα διαιτητικά, να πούμε ότι ανακοινώθηκαν οι ρέφερι της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr BasketLeague και ο Γιώργος Πουρσανίδης ορίστηκε κανονικά. Πρόκειται για τον πρώτο ρέφερι στο ματς Πανιώνιος - Κύμη, που προκάλεσε δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες, με αποκορύφωμα δύο φάσεις που η μπάλα δεν κτύπησε στεφάνη, αλλά ο χρόνος ανανεώθηκε κανονικά από λάθος του Θεσσαλονικού διαιτητή. Ο Συμεωνίδης δεν τιμώρησε τον Πουρσανίδη για όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη και προκάλεσαν την ένσταση του Πανιωνίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Βενετόκλειο 18.30 Κολοσσός Ρ.-ΓΛ Φάρος Ψαριανός-Τσούνας-Κάρδαρης (Ξανθός)

Ήλιδας 18.30 Κόροιβος-ΠΑΟΚ Πουρσανίδης Γ.-Τσώνος-Ζαχαρής (Πίγκας)

Λαυρίου 18.30 Λαύριο-Πανιώνιος Αναστόπουλος-Διαμαντής-Συμεωνίδης (Ελευθεριάδης)

Μ.Μερκούρη 16.30 Ρέθυμνο-Προμηθέας Π. Καρακατσούνης-Δεσλής-Καλδίρης (Μαγγανάς)

Τρικάλων 18.30 Τρίκαλα-Κύμη Σώμος-Μαγκλογιάννης-Μαλαμάς (Μιναρετζόπουλος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΑΚΑ 19.00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός Σχινάς-Μάνος-Ανδρικόπουλος (Βιδάλης/Ορφανός)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ