ΜΠΑΣΚΕΤ

Θ. Γιαννακόπουλος - Ιωαννίδης: Όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους

Θ. Γιαννακόπουλος - Ιωαννίδης: Όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνάντησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο και είπαν πολλά: για το παρασκήνιο που θα έφερνε τον "Ξανθό" στον Παναθηναϊκό αντί του Ομπράντοβιτς, την μεταγραφή Διαμαντίδη, τον ρόλο του Κώστα Γιαννακόπουλου, ακόμη και για τις κόρες! Το Sport24.gr ήταν παρών στο πηγαδάκι των δύο ανδρών και παρουσιάζει τους άκρους ενδιαφέροντες διαλόγους μεταξύ των δύο ανδρών.

Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ-ιστορία της ζωής του Δημήτρη Διαμαντίδη που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία Παναθηναϊκού και Stoiximan κέρδισε από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις. Με αποτέλεσμα να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια επί της οθόνης (καθώς είναι σίγουρο πως θα προβληθεί σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό).

Στο περιθώριο της προβολής-πρεμιέρας για τους λίγους και τυχερούς θεατές, που έγινε πριν από λίγο καιρό το Sport24.gr βρέθηκε στη μέση ενός αυθεντικού διαλόγου, μεταξύ δύο μεγάλων προσωπικοτήτων που για χρόνια ήταν αντίπαλοι αλλά πάντα υπήρχε μεταξύ τους ο αμοιβαίος σεβασμός.

Ο ένας ήταν ο εκ των ηγετών (μαζί με τους αδελφούς του Παύλο και Κώστα) όλα αυτά τα χρόνια του Παναθηναϊκού Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο άλλος, ο πολυνίκης Έλληνας προπονητής της Α1, Γιάννης Ιωαννίδης. Μάλιστα η παρουσία του οποίου στην αίθουσα προκάλεσε την αντίδραση ενός εκπροσώπου της θύρας 13, που αποχώρησε!

Ο "Ξανθός" είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που τον κάλεσε πρώτη φορά (ως ομοσπονδιακός προπονητής το 2001) στην εθνική ομάδα των ανδρών και δύο χρόνια αργότερα του έδωσε το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωμπάσκετ Σουηδίας 2003)!

"Είπα στον Δημήτρη να πάει στον Παναθηναϊκό"

"Να ξέρεις πρόεδρε, ότι το 2004, όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε ήδη δεχθεί δύο ίσες προτάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό 450.000 ευρώ και μια 650.000 ευρώ από τον Άρη, ήταν αναποφάσιστος στην αρχή και με συμβουλεύτηκε. "Κόουτς εσύ τι λες, που είναι η καλύτερη προοπτική" με ρώτησε και του απάντησα να πάει με κλειστά μάτια στον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν η καλύτερη λύση για το παιδί εκείνη τη στιγμή" είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης με το πρόσωπο του Θανάση Γιαννακόπουλου να φωτίζεται.

Και του απαντάει μάλιστα άμεσα: "Ρε Γιάννη, στον Παναθηναϊκό πετύχαμε σχεδόν τα πάντα, με μεγάλους τίτλους, έξι Ευρωπαϊκά τόσα πρωταθλήματα και διακρίσεις. Ένα απωθημένο μου έμεινε, που δεν κατάφερα ποτέ να σε φέρω στην ομάδα. Δεν μπορούσα να χωνέψω ότι είχες πάντα τον τρόπο να με κερδίζεις είτε είχες μειονέκτημα, είτε πλεονέκτημα, είτε τραυματίες, πάντα έβγαινες νικητής. Είχα πει λοιπόν πως θα σε φέρω στον Παναθηναϊκό και φτάσαμε κοντά".

Μετά την αποκάλυψη του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και βλέποντας το χαμόγελό μας, απευθύνθηκε προς εμάς: "Να ξέρεις είχαμε πάει σπίτι του, με τον αδελφό μου τον Παύλο και τα είχαμε πει και με τη γυναίκα του τη Γιούλα. Διότι εκείνη τη στιγμή ο ίδιος είχε πάει το σκύλο βόλτα. Μάλιστα είπα μέσα μου να η ευκαιρία θα τα συμφωνήσουμε πριν επιστρέψει. Τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αυτός ο γάμος καθώς υπολογίσαμε την αντίδραση του κόσμου".

Όση ώρα μιλούσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, το χαμόγελο που είχε σχηματιστεί στο πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη ήταν πλατύ.

"Είναι αλήθεια όσα λέει ο πρόεδρος και μάλιστα αυτό το περιστατικό που είχαν έρθει στο σπίτι μου έγινε το 1999 όταν είχε πάρει ο Παναθηναϊκός πρωτάθλημα στο ΣΕΦ με μπρέικ και κόουτς τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Μου έλεγε τότε ο πρόεδρος, εγώ εσένα θέλω στην ομάδα, τελείωσε, ενώ είχε πάρει μόλις το πιο δύσκολο πρωτάθλημα με ανατροπή! Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει τα μέγιστα στο μπάσκετ και για μένα αξίζει να τιμηθούν για την μακροχρόνια προσφορά τους στο άθλημα" κατέληξε ο "Ξανθός" που τελικά επέστρεψε τότε στον Ολυμπιακό (για να απολυθεί ένα χρόνο αργότερα από τον Σωκράτη Κόκκαλη) και στον Παναθηναϊκό πήγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μια συνεργασία που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου αλλά και απογείωσε την καριέρα του Σέρβου τεχνικού.

Την ώρα που οι δύο άντρες ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, τους θυμίζουμε ότι εκτός από τους Παύλο και Θανάση, υπήρχε και ο τρίτος αδελφός ο Κώστας που όμως δεν τον γνώριζαν πολύ τα ΜΜΕ ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια και τότε τα μάτια του Θανάση Γιαννακόπουλου πέταξαν σπίθες: "Έχεις απόλυτο δίκιο και να ξέρετε όλοι ότι αυτός είναι ο αφανής ήρωας. Μπορεί εμείς να ήμασταν πάντα στο προσκήνιο και τις φωτογραφίες αλλά ο Κώστας όχι μόνο συμμετείχε στο δύσκολο οικονομικό κομμάτι αλλά πολλές φορές έπαιρνε και σημαντικές αποφάσεις. Για μας ήταν το καθαρό μυαλό και η ήρεμη δύναμη" τόνισε ο εκ των ηγετών του Τριφυλλιού.

"Έχεις κάποιον να σου φέρει ένα ποτήρι νερό"

Στο θερμό εναγκαλισμό τους κατά την αποχώρηση, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέταξε ακόμα μια απολαυστική κουβέντα προς τον Ιωαννίδη: "Άντε να χαίρεσαι και την κορούλα σου και να δοξάζεις το θεό που σου χάρισε κόρη. Μεγάλο πλεονέκτημα και στο λέω εκ πείρας (από το μοναχοπαίδι του την κόρη του Κατερίνα). Θα έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό ενώ κάποια στιγμή θα έχεις και γιο στην οικογένεια όταν η κόρη σου θα σου φέρει και ένα καλό παιδί για γαμπρό. Αντίθετα αν είχες γιο θα πήγαινε σώγαμπρος και άντε βρες τον μετά" του είπε με τον Γιάννη Ιωαννίδη να ξεσπά σε γέλια.

Την ίδια ώρα η υπεύθυνη της αίθουσας παρακάλεσε τους δύο άντρες που είχαν μείνει εδώ και ώρα τελευταίοι, να αποχωρήσουν. Δύο άντρες που ναι μεν τρώγονταν σαν τα... κοκόρια στις μάχες για τον τίτλο των "αιωνίων" αλλά ανέκαθεν είχαν τεράστια αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ