ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα βήματα πριν και μετά την 1η Οκτωβρίου

Τα βήματα πριν και μετά την 1η Οκτωβρίου

Τέσσερα παραδείγματα γύρω από την τροποποίηση του κανονισμού των βημάτων, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου στο παγκόσμιο μπάσκετ (VIDEOS).

Από την 1η Οκτωβρίου τα βήματα δεν θα καταδεικνύονται (στην Ευρώπη) όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Στην προσπάθειά της να εναρμονιστεί με το ΝΒΑ, η FIBA αποφάσισε να κάνει μερικές μικρές, πλην όμως ουσιώδεις μετατροπές στον τρόπο που θα σφυρίζουν οι διαιτητές τις παραβάσεις των βημάτων την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό ήταν εν πολλοίς γνωστό όμως. Το θέμα είναι να δούμε και με εικόνα τον τρόπο που θα σφυρίζουν οι διαιτητές από τη νέα σεζόν πάνω στον συγκεκριμένο κανονισμό, ο οποίος σε γενικές γραμμές θα επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν ένα βήμα πριν αρχίσουν τη ντρίμπλα όταν βρίσκονται εν κινήσει, όπως ακριβώς ισχύει και στο ΝΒΑ.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει λοιπόν μερικά παραδείγματα “βημάτων” (στις οποίες αλλάζει το πόδι πίβοτ κατά τη διάρκεια της κίνησης) που μέχρι σήμερα καταδεικνύονταν στην Ευρώπη, αλλά από την 1η Οκτωβρίου και ύστερα θα πάψουν να είναι...

Περίπτωση 1η

Περίπτωση 2η

Περίπτωση 3η

Περίπτωση 4η

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ