ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα "save" και "delete" του Παγκοσμίου Εφήβων

Τα "save" και "delete" του Παγκοσμίου Εφήβων

Με το Παγκόσμιο Εφήβων της Κρήτης να ανήκει πλέον στην ιστορία, το Sport24.gr καταγράφει τα "save" και τα "delete" της διοργάνωσης. Όσα μας άρεσαν και θέλουμε να θυμόμαστε κι όσα δεν μας άρεσαν και θέλουμε να διαγράψουμε από τη μνήμη μας.

Άπαξ και ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Εφήβων της Κρήτης, ήρθε η ώρα να δούμε τι μας άρεσε και τι όχι. Το Sport24.gr καταγράφει αυτά που ξεχώρισαν (αρνητικά ή θετικά) από τη διοργάνωση που τράβηξε το ενδιαφέρον μας το τελευταίο δεκαήμερο. Πατάμε "save" σε όσα θέλουμε να θυμόμαστε, και "delete" σε όσα θέλουμε να ξεχάσουμε.

SAVE την Εθνική Εφήβων

Για ένα ακόμη καλοκαίρι έφτασε στην τετράδα μιας διοργάνωσης. Πέρσι ήταν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, φέτος το Παγκόσμιο της Κρήτης. Ο καθείς μπορεί να πει κάτι διαφορετικό, ανάλογα με το αν θεωρεί πως το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρά τις απουσίες (Αντώνης Κόνιαρης) και τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος). Θα μπορούσε να φτάσει ψηλότερα η Εθνική; Φυσικά. Γι αυτό θα... διαγράψουμε κάτι ακόμη.

DELΕΤΕ τον μικρό τελικό

Έχοντας κάνει υπερπροσπάθεια στον αγώνα με τις ΗΠΑ, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκαν "άδειοι" από ενέργεια στον μικρό τελικό με την Τουρκία . Δεν είχαν δυνάμεις να παλέψουν στα ριμπάουντ, να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που εν μέρει είναι λογικό, από τη στιγμή που μέσα σε μερικές ώρες έπρεπε να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν μία μεγάλη απογοήτευση . Κι όταν μιλάμε για παιδιά που είναι 18 και 19 ετών καταλαβαίνετε πως αυτό δεν είναι πολύ εύκολο.

SAVE τον Τάιλερ Ντόρσεϊ

Ήρθε στη χώρα μας πριν από περίπου ένα μήνα, έκανε την πρώτη του προπόνηση στις 10 Ιουνίου . Κι όμως, κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα (και την Ευρώπη) να μιλάει γι αυτόν. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενσωματώθηκε καθυστερημένα στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων, πήρε το ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ, αλλά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τον χαρακτήρα και την ποιότητά του. Γι αυτό άλλωστε επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης , γι αυτό τον κυνηγούσαν για ένα αυτόγραφο στο Ηράκλειο. Τους κέρδισε όλους.

DELETE την κροατική ομοσπονδία

Αυτό που έγινε με τον Ντράγκαν Μπέντερ δεν έχει προηγούμενο . Ο κορυφαίος παίκτης της Κροατίας έμεινε εκτός Παγκοσμίου Εφήβων επειδή φοράει... τα λάθος παπούτσια. Η ιστορία με τη διαμάχη του με την κροατική ομοσπονδία έφτασε στα άκρα, από τη στιγμή που αρνήθηκε να αφήσει κατά μέρους τα Adidas του για να φορέσει τα Air Jordan, που επέβαλε στους διεθνείς η "χρβάτσκα". Κάπως έτσι δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στη διοργάνωση, κάτι που θα ισχύσει και στο προσεχές Πανευρωπαϊκό του Βόλου.

SAVE την Κροατία

Τα "save" και "delete" του Παγκοσμίου Εφήβων

DELETE την εμφάνιση της Τουρκίας στον ημιτελικό

Οι γείτονες μπήκαν στο Παγκόσμιο Εφήβων έχοντας την ταμπέλα της ομάδας που μπορεί να κερδίσει τις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, θεωρούνταν ως η μοναδική ομάδα που μπορούσε να στερήσει το χρυσό μετάλλιο στην "Αστερόεσσα". Η τραγική εμφάνιση στον ημιτελικό με την Κροατία όμως ήταν αρκετή για να μην μας αφήσει να δούμε τον... αναμενόμενο τελικό στη διοργάνωση. Πέραν του ημιτελικού όμως, η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία, αν και γενικότερα η εικόνα της Τουρκίας δεν έφτασε στα περσινά επίπεδα.

SAVE τα highlights made in USA

Οι ΗΠΑ, πέραν του χρυσού μεταλλίου, κέρδισαν τον σεβασμό όλων όσων παρακολούθησαν το Παγκόσμιο. Μαζί και τον θαυμασμό για τα αθλητικά προσόντα των παικτών τους. Ο Τζέισον Τέιτουμ είχε καθημερινή παρουσία στα highlights , οι υπόλοιποι έκαναν... guest εμφανίσεις και κάπως έτσι προσέφεραν αρκετές φάσεις που θα θυμόμαστε για καιρό. Για παράδειγμα, το posterize dunk του προαναφερθέντα φόργουορντ στον Θωμά Κώττα, στον ημιτελικό.

DELETE τις βολές του Τσινάνου Ονουάκου

Εντάξει, από ένα σημείο και μετά κατέληξε να είναι το αστείο στιγμιότυπο του Παγκοσμίου Εφήβων. Ο τρόπος με τον οποίο εκτελεί ο Τσινάνου Ονουάκου τις ελεύθερες βολές δεν είναι ούτε αποτελεσματικός (σ.σ.: είχε 6/10 στη διοργάνωση), ούτε ορθόδοξος. Γιατί παίκτη επιπέδου εθνικής ομάδας να σουτάρει με... κουτάλα δεν περιμέναμε να δούμε .

SAVE τον Μοχάμαντ Γιοσούφ Βαντ

Τα "save" και "delete" του Παγκοσμίου Εφήβων

DELETE τη Σερβία

Η κατάκτηση της ένατης θέσης σίγουρα δεν ήταν κάτι ευχάριστο για τους "όρλοβι", ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν στη διοργάνωση ως οι χάλκινοι του περσινού Πανευρωπαϊκού. Τα μεγάλα αστέρια τους δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, οι ήττες από Ελλάδα και Αυστραλία άφησαν τη Σερβία εκτός στόχων από πολύ νωρίς, κι από τη στιγμή που δεν υπήρχε βλέψη για μετάλλιο, όλα έχασαν το νόημά τους. Έχει όμως την ευκαιρία να ρεφάρει στον Βόλο.

SAVE την Αυστραλία και τον Καναδά

Δεν πήγαν στα ημιτελικά, δεν κατέκτησαν μετάλλιο, αλλά αποτέλεσαν το "αλατοπίπερο" της διοργάνωσης. Ειδικά η Αυστραλία έκανε το κάτι παραπάνω με τη νίκη επί της Σερβίας στη φάση των "16". Κι αν δεν ήταν τόσο ποιοτική η διοργάνωση, ίσως είχε κάνει κάτι ακόμη καλύτερο. Όπως και να έχει, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ