ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα ποσά που μοιράζει η Euroleague

Τα ποσά που μοιράζει η Euroleague

Η Euroleague Basketball μετρά αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς και η Opinión de Málaga αποκαλύπτει τα ποσά που θα καρπωθούν οι 24 ομάδες καθώς και το χρηματικό έπαθλο του νικητή της διοργάνωσης.

Απομένουν 8 μέρες για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν 2015-16 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και η ισπανική εφημερίδα Opinión de Málaga αποκαλύπτει σήμερα (7/10) τα οικονομικά οφέλη των 24 ομάδων που θα συμμετάσχουν στη νέα Euroleague.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα , κάθε ομάδα θα βάλει στα ταμεία της 150.000 ευρώ από τη συμμετοχή της στην α' φάση της Euroleague, ανεξάρτητα με την πορεία της στον όμιλο. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ για κάθε ένα από τα 10 παιχνίδια στη regular season.

Το ποσό ανεβαίνει στο TOP-16 και τα playoffs. Αντί για τα 7.000 ευρώ που προέβλεπε η μέχρι πρότινος συμφωνία μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και των ομάδων, κάθε νίκη στη β' φάση και στα προημιτελικά της Euroleague θα επιβραβεύεται με 35.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον νικητή της διοργάνωσης, η ομάδα που θα φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Final Four του Βερολίνου θα βάλει στα ταμεία της 1 εκατομμύριο ευρώ. Στις παραπάνω αναφορές, δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ