ΜΠΑΣΚΕΤ

Στους Σίντνεϊ Κινγκς ο Μάριτς

Στους Σίντνεϊ Κινγκς ο Μάριτς

Ο Άλεκς Μάριτς πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω του την Ευρώπη, υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Σίντνεϊ Κινγκς της Αυστραλίας!

Μετά από οκτώ χρόνια στην Ευρώπη, όπου μεταξύ άλλων φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού (2010-'12), ο Άλεκς Μάριτς πήρε τη μεγάλη απόφαση της επιστροφής. Στην Αυστραλία! Η καριέρα του πρώην "πράσινου" σέντερ έχει σταθερά πτωτική πορεία την τελευταία πενταετία, σε σημείο που δεν έβρισκε κάτι που να τον ικανοποιεί στα μέρη μας. Γι αυτό αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση που του κατέθεσαν οι Σίντνεϊ Κινγκς και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, στη γενέτειρά του.

Ο 31χρονος παίκτης πέρασε τα τελευταία χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφού μετά το πέρασμά του από Παναθηναϊκό (2010-'12) και Λοκομοτίβ Κουμπάν (2012-'14) υπέγραψε συμβόλαιο μικρής διάρκειας με Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Πετροχίμι (Ιράν), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) και Ομπραντόιρο (Ισπανία), στην οποία είχε 6 πόντους και 4.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, στα οκτώ παιχνίδια που φόρεσε τη φανέλα της.

" Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέραμε στην ομάδα έναν παίκτη με την ποιότητα του Άλεκς Μάριτς. Θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πολύ δυνατού συνόλου. Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε ακόμη έναν παίκτη αντίστοιχης ποιότητας και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε", δήλωσε κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής ο προπονητής των "Βασιλιάδων" του Σίδνεϊ, Άντριου Γκέιζ.

Παρεμπιπτόντως, ο Άλεκς Μάριτς υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη, εφόσον το επιθυμεί η αυστραλιανή ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ