ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Κωφών Γυναικών

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Κωφών Γυναικών

Η Εθνική Κωφών Γυναικών πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, απέναντι στη Λιθουανία (2/7, 16:00). Για την 5η θέση οι Άνδρες.

Ένα βήμα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών βρίσκεται η Εθνική Γυναικών, η οποία προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της Ιταλίας με 56-46 στον ημιτελικό, κερδίζοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους το Σάββατο (2/7, 16:00) με τη Λιθουανία στο Αλεξάνδρειο, με μοναδικό στόχο το χρυσό μετάλλιο.

" Ζούμε το όνειρό μας, θέλουμε να κάνουμε περήφανη όλη την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε σε τελικό και ήρθε η στιγμή να τα δώσουμε όλα και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου", δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός, με την αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, να προσθέτει πως " το δύσκολο πέρασε, αύριο πάμε για το χρυσό μετάλλιο. Έχουμε τη στήριξη του κόσμου, αύριο γράφουμε ιστορία. Είμαστε πολύ περήφανες".

Για την 5η θέση η Εθνική Ανδρών

Την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ Κωφών θα διεκδικήσει αύριο η Εθνική μας Ομάδα των Ανδρών. Μετά την ήττα σε νοκ άουτ αγώνα από την Ουκρανία στα προημιτελικά, οι άνδρες αντιμετώπισαν σήμερα την Τουρκία σε αγώνες κατάταξης για την 5-8 θέση.

Οι παίκτες του Γιάννη Παπαδόπουλου επικράτησαν στο παιχνίδι με τους Τούρκους που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο των Αμπελοκήπων με σκορ 84-50. Το Σάββατο (2/7, 13:00) θα αναμετρηθούν με το Ισραήλ για τις θέσεις 5-6 στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ