ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο Final-4 με επική ανατροπή το Sport24!

Στο Final-4 με επική ανατροπή το Sport24!

Αν και βρέθηκε να χάνει με 44-26 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η ομάδα μπάσκετ του SPORT24 έτρεξε ένα επί μέρους 2-30, γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη (51-59) στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς με τον ΓΑΥΡΟ! Την Πέμπτη ο ημιτελικός με την ΠΡΑΣΙΝΗ.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο… general manager της ομάδας έχτισε το ρόστερ με στόχο να την δει να φτάνει μέχρι το Final-4 του Πρωταθλήματος Τύπου. Η εντολή του ήταν ρητή: " Δεν θα γραφτεί κανένα κείμενο μέχρι το Sport24 να φτάσει στον ημιτελικό".

Ακολούθησε το γνωστό πλάνο με το… μαστίγιο και το καρότο και δικαιώθηκε! Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος δεν είναι όμως μόνο GM. Είναι και ο προπονητής της ομάδας. Είναι και ο βασικός της point guard. Στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς η παρουσία του στάθηκε αδύνατη. Και όμως, οι υπόλοιποι έπαιξαν για εκείνον και στο τέλος της ημέρας πέτυχαν κάτι εντυπωσιακό.

Το τρίτο ματς της προημιτελικής σειράς με τον ΓΑΥΡΟ ήταν και το τελευταίο. " Win or go home" λένε αυτούς τους αγώνες οι Αμερικανοί. Οι γηπεδούχοι, μια σκληρή ομάδα χωρίς χτυπητές αδυναμίες, προηγήθηκε με 27-12 στα τέλη της πρώτης περιόδου, αλλά και με 44-26 λίγο πριν κλείσει η τρίτη. Η χρονιά έμοιαζε να ολοκληρώνεται άδοξα για το Sport24, το ματς είχε γλιστρήσει από τα χέρια των παικτών του, όμως όλοι είχαν στην άκρη του μυαλού τους τις απίστευτες ανατροπές του Ολυμπιακού στα δυο τελευταία Final-4 της Euroleague. " Πιέζουμε, συνεχίστε, μην απογοητεύεστε, γυρίζει ο αγώνας" έλεγε ο παίκτης-προπονητής Μάριος Μπορίνος και όχι μόνο το πίστευε, αλλά το είδε να γίνεται και πράξη!

Ένα επιμέρους 2-30 (!) μετέτρεψε το 44-26 στο 46-56, με τον ΓΑΥΡΟ να μειώνει στους πέντε πόντους (51-56), αλλά να μην καταφέρνει τίποτα περισσότερο. Το Sport24 πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (51-59) με έναν απίστευτο τρόπο (για τα δεδομένα του δικού μας, ερασιτεχνικού επιπέδου) και πλέον μαζεύει δυνάμεις για τον μεγάλο ημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στην ΠΡΑΣΙΝΗ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22.00 στο κλειστό του Μοσχάτου.

Για να φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ χρειάστηκε η ηγετική μορφή του Στέφανου Τριαντάφυλλου που μάθαινε μέσω τηλεφώνου τις εξελίξεις, το ταλέντο του Μάριου Μπορίνου που έπαιξε σπουδαίες άμυνες στο βαρύ πυροβολικό των αντιπάλων Κωνσταντίνο Μελάγιες (σκόραρε 38(6) στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς), αλλά ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Sport24 στην επίθεση, κυρίως χάρη στις… μπομπίτες που του έχουν "φορέσει" το προσωνύμιο La Bomba! Ο Πάνος Διαμάντης ήταν "βράχος" στην ρακέτα και "σκιάχτρο" στην άμυνα, ο Νικήτας Μαντάς για άλλο ένα παιχνίδι τελείωσε σχεδόν όλες τις φάσεις κοντά στο καλάθι και εκμεταλλεύτηκε την ευελιξία του, ενώ από το… πουθενά εμφανίστηκε ο Βασίλης Βαρδάκας, ο οποίος είχε υποστεί ρήξη χιαστών στο ξεκίνημα της σεζόν. Η αύρα του αποδείχθηκε καταλυτική.

Από εκεί και πέρα, ο Σωκράτης Μόσχος παρέδωσε μαθήματα «οικονομίας» και σύνεσης στην περιφέρεια, ο γκρινιάρης Χάρης Σταύρου έβαλε 2/2 τρίποντα στο τέλος του επικού 2-30 που έφερε τούμπα το παιχνίδι, ο Στέλιος Χαρτζουλάκης έδωσε όπως πάντα ομηρικές μάχες στο "ζωγραφιστό", ενώ ο Φώντας Σέμπρος απείλησε από την περιφέρεια και ήταν καλός και στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην ομάδα του ΓΑΥΡΟΥ που είχε ισοφαρίσει την σειρά με εκτός έδρας νίκη, έπαιξε "καθαρό" μπάσκετ, τήρησε το ευ αγωνίζεσθαι και προς τιμήν της παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου. Εξαιρετική, τέλος, η διαιτησία των Μπίκα (ρέφερι Α1) – Ζακεστίδη που είχαν τον έλεγχο ενός κρίσιμου αγώνα σε όλη του τη διάρκεια.

Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη αποθεραπεία σε… σουβλατζίδικο της Καλλιθέας με συνοδεία γύρων και μπυρών! Και εις άλλα με υγεία…

ΓΑΥΡΟΣ - SPORT24 51-59

Δεκάλεπτα: 16-6, 27-20, 46-39, 51-59

Διαιτητές: Μπίκας-Ζακεστίδης

ΓΑΥΡΟΣ (Κώτσης): Περιβολάρης 2, Παπαγρηγόρης 8(2), Μαργωμένος, Λιακόπουλος 6, Κώτσης 4, Ιατράκης 6, Μελάγιες 19(4), Σκουλάς 6

SPORT24 (Μπορίνος): Διαμάντης 5, Μόσχος 10, Μπορίνος 22(1), Βαρδάκας 2, Σταύρου 6(2), Μαντάς 12, Χαρτζουλάκης 2, Σέμπρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ