ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών

Στην Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών - Γυναικών ετοιμάζεται να υποδεχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Θεσσαλονίκη από 23 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2016.

Το 11ο / 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών - Γυναικών ετοιμάζεται να υποδεχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Θεσσαλονίκη από 23 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2016.

Σημαντικοί αθλητές και αθλήτριες από 16 χώρες αναμένεται να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα στα παρκέ του Παλέ ντε Σπορ, του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμαριάς καθώς και των Γυμναστηρίων της Μίκρας. Συνολικά 22 ομάδες, ανδρών και γυναικών με 350 αθλητές, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο.

Τη διοργάνωση των αγώνων έχει αναλάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), που έχει διοργανώσει και στο παρελθόν σημαντικά ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με τεράστια επιτυχία.

Τέσσερις μήνες πριν την έναρξη των αγώνων η πόλη της Θεσσαλονίκης δουλεύει πυρετωδώς, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το 11ο/6ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών - Γυναικών.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία των διοργανώσεων αναμένεται να διαδραματίσουν οι εθελοντές και εθελόντριες. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούνται άτομα, τα οποία θα βοηθήσουν ως συνοδοί αθλητικών αποστολών, σε υπηρεσίες εντός γηπέδου, στο Γραφείο Πληροφοριών, όπως επίσης στις τελετές έναρξης και λήξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα (εδώ) μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και να στείλουν την αίτηση:

-στο email [email protected]

-στο φαξ 210 8214435

Πληροφορίες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με τις ελληνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών να μετρούν σημαντικές διακρίσεις.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει τη στήριξη των FIBA, ΕΟΚ και ΕΚΑΣΘ.

Γίνεται σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία – Μέλη της ΕΟΑΚ: Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βόρειας Ελλάδας, Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Μέγας Αλέξανδρος και Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://www.edbc2016.gr/ και στο facebook https://www.facebook.com/www.hafdeaf.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ