ΜΠΑΣΚΕΤ

Σταματάει το μπάσκετ η Δημητράκου!

Σταματάει το μπάσκετ η Δημητράκου!

Η Ζωή Δημητράκου αποκάλυψε στο περιοδικό All Star Basket ότι σταματάει το μπάσκετ στα 29 της χρόνια για να κάνει οικογένεια!

Ήταν 22 Μαρτίου 2009 όταν σε αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι στον Άρη Χολαργού για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών κατάφερε να πετύχει κουαντράμπλ-νταμπλ με 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ!

Έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια, ηΖωήΔημητράκου έχει πετύχει πολλά. Και όχι, δεν το εννοούμε με την συμβατική έννοια του όρου. Αφού καθιερώθηκε εντός συνόρων κι ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο το 2007 (σ.σ. το μοναδικό του Ιστορικού σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα), η Θεσσαλονικιά φόργουορντ αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό.

Αγωνίστηκε διαδοχικά στις Σεντίς Μπάσκετ (Ισπανία), Αιξ-αν-Προβάνς, Σαρλβίλ-Μεζιέ, Μπουρζ (Γαλλία), Καϊσέρι Κάσκι (Τουρκία), Ναντέζντα (Ρωσία) ενώ φέτος επέστρεψε στην Καισάρεια κι εν συνεχεία έγινε η τρίτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA μετά την Αναστασία Κωστάκη και την Εβίνα Μάλτση !

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό All Star Basket, η 29χρονο φόργουορντ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από τα παρκέ για να κάνει οικογένεια.

"Επέλεξα να μιλήσω μέσω του All Star Basket για να μην χρειάζεται να δίνω απαντήσεις στον καθένα που θα με ρωτούσε από δω και στο εξής για την απόφασή μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να αλλάξω σελίδα και να αφήσω το μπάσκετ πίσω. Δεν θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, θέλω να κάνω οικογένεια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Αυτός ήταν ο στόχος μου πάντα και δεν φοβάμαι να αλλάξω σελίδα όταν ξέρω ότι αυτό για μένα είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή.

Δεν θα είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας στα επόμενα δύο παιχνίδια της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ούτε κάποιου συλλόγου από εδώ και στο εξής. Το συμβόλαιό μου με την BGD λύθηκε επειδή σταματάω το μπάσκετ. Θέλω να μιλήσω για αυτά που λεγόντουσαν ότι θα πάω στον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά . Δεν ήταν στο πλάνο μου κάτι τέτοιο, για το άμεσο μέλλον αλλά αν ερχόμουν πίσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή, η μόνη ομάδα που θα πήγαινα θα ήταν ο Ολυμπιακός για πολλούς λόγους που νομίζω είναι προφανείς.

Η δημιουργία οικογένειας έχει πλέον τον πρώτο και μοναδικό λόγο στην ζωή μου και γι αυτό αφήνω το μπάσκετ πίσω μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ