ΜΠΑΣΚΕΤ

Σίλβερ: "H FIBA δεν είναι FIFA"

Σίλβερ: "H FIBA δεν είναι FIFA"

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ εξήγησε τις βασικές διαφορές στη λειτουργία της FIBA και της FIBA πριν καταλήξει στο "δεν υπάρχει διαφθορά στην παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ".

Το τεράστιο σκάνδαλο δωροδοκίας και διακίνησης μαύρου χρήματος που αποκαλύφθηκε από το FBI και αφορούσε τη FIFA ήταν ο λόγος που ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ κλήθηκε να ενημερώσει αν προβληματίζεται πως κάτι αντίστοιχο ενδεχομένως να συμβαίνει και στη FIΒΑ. Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη.

" Παρακολουθούνται όλες οι οικονομικές συναλλαγές της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, ενώ οι συσκέψεις της κεντρικής επιτροπής είναι "ανοιχτές" (σ.σ. έχει μέλος το ΝΒΑ σε αυτές, τον αναπληρωτή κομισάριο, Μαρκ Τέιτουμ). Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως κάτι γίνεται λάθος. Και θα πω ξανά πως ουδέποτε υπήρξε συζήτηση σε ό,τι αφορά το άθλημα μας, που να αφορά έστω το παραμικρό από όσα βλέπουμε να ισχύουν τώρα στη FIFA. Αυτό το σκάνδαλο ωστόσο, μας ωθεί να κοιτάξουμε με μια φρέσκια ματιά τη δουλειά που γίνεται στη FIBA, αλλά είμαστε βέβαιοι πως οι δουλειές που κάνει ανταποκρίνονται στα υψηλότερα στάνταρ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ