ΜΠΑΣΚΕΤ

Σερί για "δικεφάλους" και ιστορικό ντέρμπι κορυφής

Σερί για "δικεφάλους" και ιστορικό ντέρμπι κορυφής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε τι έγινε στα ελληνικά παρκέ το Σάββατο (5/11), με τους "δικεφάλους" να πανηγυρίζουν τη νίκη και τις δύο πιο ιστορικές ομάδες της Α2 να διατηρούν το αήττητο. Περίπατος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι κορυφής της Α1 Γυναικών.

Αν υπάρχει ένα αποτέλεσμα που ξεχώρισε αυτή τη φορά στην Stoiximan.gr Basket League, πρόκειται για τη νίκη του Προμηθέα Πατρών επί του Απόλλωνα Πατρών ( 67-53 ). Ο Νίκος Βετούλας επέστρεψε στην Περιβόλα, για πρώτη φορά ως αντίπαλος, οδηγώντας τους νεοφώτιστους στη νίκη, που τους καθιστούν -ατύπως- το αφεντικό της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στο Ρέθυμνο, αλλά έφτασε στο 5/5 στο πρωτάθλημα ( 80-62 ). Η ""Ενωση" έφτασε πολύ γρήγορα στο +17 απέναντι στους Κρητικούς, διαφορά που είδε να... εξαφανίζεται στα μισά της γ' περιόδου. Αυτό όμως, μαζί με τις φωνές του Γιούρι Ζντοβτς, ξύπνησαν τους γηπεδούχους που κράτησαν δίχως πόντο την ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη για κάτι παραπάνω από εφτά αγωνιστικά λεπτά. Τι είχε σε εκείνο το διάστημα το Ρέθυμνο; 0/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 7 λάθη, για να προκύψει -με αυτό ως βάση- το +18 της "κιτρινόμαυρης" επικράτησης.

Τους δύο βαθμούς της νίκης πήρε κι ο έτερος "δικέφαλος", σε βάρος του Λαυρίου. Ο ΠΑΟΚ άλωσε την έδρα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη ( 73-63 ), κυρίως γιατί επέβαλε τα "θέλω" του στην τελευταία περίοδο. Οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Κιθ Κλάντον έκαναν... θραύση στο λόου ποστ, για να οδηγήσουν την ομάδα τους σε μία ακόμη νίκη, τη δεύτερη σε τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις (σ.σ.: μοναδική εξαίρεση η "σφαλιάρα" της πρεμιέρας από τη Δόξα Λευκάδας).

Ο Κολοσσός πήρε το θρίλερ απέναντι στον Κόροιβο ( 90-88 ), ο οποίος πάντως έδειξε καλύτερα δείγματα γραφής σε σχέση με τους "θαλασσί". Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στον Λάνγκστον Χολ που "μίλησε" στο τελευταίο λεπτό, με τον Κεν Μπράουν να έχει τον ρόλο του... μοιραίου για τους ηττημένους, αφού έκανε κρίσιμο λάθος στα 15'' για το φινάλε.

Σε ό,τι αφορά την Α2, ο Ηρακλής κι ο Πανιώνιος συμβαδίζουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα , μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους συναπάντημα. Με νίκη απέναντι σε Εθνικό Πειραιά και Ηράκλειο, έκαναν το 5/5 και πλέον κοιτάζουν τη μονομαχία της Νέας Σμύρνης. Στα αξιοσημείωτα της 5ης αγωνιστικής, το γεγονός ότι ο Δούκας έβαλε τέλος στο αήττητο της ΑΕΛ, ενώ η Καβάλα πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς -σε βάρος του Αμύντα.

Τέλος, για την Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθλητικό ( 93-50), όντας πλέον η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που μετρά μόνο νίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ