ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε Φιλιππίνες, Ιταλία και Σερβία τα Προολυμπιακά τουρνουά

Σε Φιλιππίνες, Ιταλία και Σερβία τα Προολυμπιακά τουρνουά

Η FIBA ενημέρωσε ότι οι Φιλιππίνες, η Ιταλία και η Σερβία θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά (4-10 Ιουλίου), διαδικασία από την οποία θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ του Ολυμπιακού τουρνουά στο Ρίο.

Οι Φιλιππίνες, η Ιταλία και η Σερβία θα διοργανώσουν τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά (4-10 Ιουλίου), από όπου θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα πλαισιώσουν τις υπόλοιπες εννιά που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Ολυμπιακό τουρνουά (6-21/8).

Οι χώρες που διεκδικούν την πρόκριση στο Ρίο, ανά γεωγραφική ζώνη

Ευρώπη: Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Τσεχία, *Κροατία, *Λετονία, *Τουρκία

Αμερική: Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο

Αφρική: Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη

Ασία: Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία

Ωκεανία: Νέα Ζηλανδία

* Προσκλήθηκαν από τη FIBA. Η Τουρκία πήρε τη θέση του Λιβάνου αφού η FIBA πριμοδότητσε βάσει της παγκόσμιας κατάταξης

Οι 18 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους και η πρώτη από κάθε γκρουπ "σφραγίζει" τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του Ρίο. Η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαριου.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους είναι οι ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία (διοργανώτρια), Νιγηρία (πρωταθλήτρια Αφρικής), Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Βενεζουέλας (νικήτρια στο Παναμερικανικό τουρνουά), Αργεντινή (φιναλίστ στο Παναμερικανικό τουρνουά), Ισπανία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Λιθουανία (φιναλίστ Ευρωμπάσκετ) και Κίνα (πρωταθλήτρια Ασίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ