ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταθλητής ο Δούκας στους Έφηβους που νίκησε τον ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής ο Δούκας στους Έφηβους που νίκησε τον ΠΑΟΚ

Ο Δούκας πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο 44ο Πανελλήνιο Εφήβων Μπάσκετ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (71-66). Πρώτος τίτλος στην ιστορία των Εκπαιδευτηρίων, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Παπαδόπουλου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δούκας αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στους Εφήβους, στο 44ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κατερίνη. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου έκανε το 4/4 στη διοργάνωση και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή μία μέρα πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον αυριανό (1/5) αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών.

Οι "μπλε" επιβλήθηκαν δύσκολα του ΠΑΟΚ (71-66) σε έναν αγώνα που είχε τον χαρακτήρα του άτυπου "τελικού" για τις δύο ομάδες, που έριζαν για την κατάκτηση του τροπαίου. Παρότι μάλιστα ο "δικέφαλος" βρέθηκε στο +11 (21-10) στο 8ο λεπτό, οι παίκτες του Δούκα αντέδρασαν και σταδιακά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τα μεγάλα τρίποντα των Γιώργου Καμπερίδη και Αλέξανδρου Σακελλαρίου έφεραν τούμπα την κατάσταση, με την ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου να σφραγίζει τη νίκη στο τελευταίο λεπτό, εκεί όπου με 4/4 βολές και ένα κάρφωμα του Άγγελου Δραγάτη στον αιφνιδιασμό διαμορφώθηκε το τελικό +5.

Με την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο να έχει ξεκαθαρίσει, αυτό που εκκρεμεί πλέον είναι να μάθουμε ποιες άλλες ομάδες θα ανεβούν στο βάθρο. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός (ασημένιο) και ο ΠΑΟΚ (χάλκινο) έχουν τον πρώτο λόγο, αφενός γιατί έχουν πιο εύκολα παιχνίδια, αφετέρου γιατί για να ελπίζει σε είσοδο στην τριάδα ο Προμηθέας Πατρών, πρέπει πρώτα να κερδίσει τον Δούκα.

Δεκάλεπτα: 23-16, 36-38, 51-52, 66-71

Διαιτητές: Παντελίδης-Αναστόπουλος.

ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Νικολαΐδης 7 (1), Γιανναράς 21 (5), Παλιαχάνης, Λαζαρίδης 4 (1), Βλαγκόγιας 6, Μπακάλης, Μπέσσας, Καραγιώργος 4, Καμπουρίδης 20, Ιατρίδης, Ζαμπάκης 4, Κούρογλου.

Δούκας (Παπαδόπουλος): Δούβλης 8 (2), Καράμπελας, Καμπερίδης 22 (4), Ρογκαβόπουλος, Καρακατσάνης 2, Ψαρράς 6 (2), Σακελλαρίου 12 (4), Προίσκος, Σωτηρίου, Γκίνης 2, Δραγάτης 15, Λιούνης 4.

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Δούκας 66-71

Εργοτέλης - Προμηθέας Πατρών 62-88

Ολυμπιακός - Πιερικός Αρχέλαος 71-37

Η κατάταξη (σε 4 αγώνες)

1. Δούκας 4-0

2. Ολυμπιακός 3-1

3. ΠΑΟΚ 2-2

4. Προμηθέας Πατρών 2-2

5. Πιερικός Αρχέλαος 1-3

6. Εργοτέλης 0-4

Η τελευταία αγωνιστική (5η, 1/5)

Ολυμπιακός - Εργοτέλης (9:00)

Δούκας - Προμηθέας Πατρών (11:00)

Πιερικός Αρχέλαος - ΠΑΟΚ (13:00)

Παπαδόπουλος: «Μεγάλη ψυχική δύναμη από τους παίκτες»

Ο προπονητής του Δούκα Κώστας Παπαδόπουλος, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν ξεκινήσαμε καλά και δώσαμε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ, που είναι μια δουλεμένη ομάδα με τους παίκτες του πολλά χρόνια μαζί, να προηγηθεί με σημαντική διαφορά. Καταφέραμε όμως να ισοφαρίσουμε γρήγορα και στο τέλος η μεγάλη ψυχική δύναμη που έχουν αυτά τα παιδιά μας έδωσε τη νίκη και τον τίτλο».

Παρακολουθήστε σε VIDEO ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ