ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το Πουέρτο ΡΙκΟ σόκαρε τους Λετονούς

Το Πουέρτο ΡΙκΟ σόκαρε τους Λετονούς

Η Λετονία τα... έσπασε έξω από τα 6,75μ. και το Πουέρτο Ρίκο δεν έχασε την ευκαιρία να αιφνιδιάσει κερδίζοντας έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 70-77. Πέρασαν στον τελικό οι Λατινοαμερικάνοι που έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στο Ρίο

Στα χαρτιά το φαβορί ήταν η Λετονία, όμως το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι από τις ομάδες που έχει συνηθίσει να παραδίδεται σε τίτλους. Οι Λατινοαμερικάνοι έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισαν με 77-70 κι έτσι πήραν την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά που γίνεται στο Βελιγράδι.

Οι παίκτες του Έντι Κασιάνο έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και με επιθετική πολυφωνία φρόντισαν να δείξουν στους Λετονούς ότι δεν θα έχουν εύκολο έργο. Η απίστευτη αστοχία της ομάδας από τη Βαλτική έξω από τα 6,75μ. (3/26 - 12%) έδωσε ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες στους τυπικά φιλοξενούμενους που μπόρεσαν να προστατέψουν με άμυνες στα όρια του φάουλ τη ρακέτα τους κι έτσι να μειώσουν τους κινδύνους.

Σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν η επιθετική πολυφωνία του Πουέρτο Ρίκο, καθώς βρήκε 34 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο την ίδια ώρα που η Λετονία βρήκε μόλις 18. Στους παίκτες που έκριναν το παιχνίδι είναι αναμφίβολα ο Κάρλος Αρόγιο, ο οποίος όταν στο τελευταίο λεπτό η μπάλα "έκαιγε" ευστόχησε σε τρίποντο, έκλεψε μία μπάλα στην άμυνα και έδωσε μία ασίστ - μισό καλάθι στον Μπάλκμαν, ο οποίος κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και "έκοψε" τα όποια όνειρα του Άιναρς Μπάγκατσκις και των παικτών του.

Το Πουέρτο ΡΙκΟ σόκαρε τους Λετονούς

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 30-33, 50-51, 70-77.

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπάγκατσκις): Μέγιερις, Μπουλμς 1, Μπέρζινς Τζ. 3, Μπερτάνς 11, Τίμμα 16, Στρέλνιεκς 8, Μπέρζινς Κ. 4, Σίλινς 13, Σκέλε 2, Πασέτσνικς 12, Μέιερς.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Κασιάνο): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 14, Αρόγιο 14, Βάσαλο, Ντίαζ 10, Σάντσες 3, Μπάλκμαν 12, Χόλαντ 15, Χουέρτας 5, Ράμος 2.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ