ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Αρόγιο ανακοίνωσε το "αντίο" στο Πουέρτο Ρίκο

Ο Αρόγιο ανακοίνωσε το "αντίο" στο Πουέρτο Ρίκο

Η συντριβή από τη Σερβία (108-77) στον τελικό του Προολυμπιακού του Βελιγραδίου ήταν η τελευταία παράσταση του Κάρλος Αρόγιο με τη φανέλα του Πουέρτο Ρίκο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος λίγο μετά το φινάλε του αγώνα.

Η ήττα - αποκλεισμός του Πουέρτο Ρίκο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έφερε... άσχημα μαντάτα. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο γεγονός πως η ομάδα της Καραϊβικής δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού. Αναφερόμαστε στην απόφαση του Κάρλος Αρόγιο να τερματίσει την καριέρα του στην εθνική ομάδα.

Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τη Σερβία, όταν ο αρχηγός του Πουέρτο Ρίκο μίλησε στους δημοσιογράφους της πατρίδας του, ενημερώνοντας γι αυτό που έμοιαζε ούτως ή άλλως η πιο φυσιολογική εξέλιξη, από τη στιγμή που το Πουέρτο Ρίκο δεν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

" Πάντα ήθελα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Η πορεία μου σταματά απόψε. Ήταν μια δύσκολη βραδιά. Στη διάρκεια του αγώνα πλησίασα τον Έντι (Κασιάνο - προπονητής) και του είπα ότι δεν ξέρω τι κάνω. Δεν είχε νιώσει τόση λύπη σε αγώνα, ειδικά σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Προσπάθησα να του δώσω όση δύναμη είχα. Το να εκπροσωπώ το Πουέρτο Ρίκο πάντα θα με γεμίζει με περηφάνια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Πουέρτο Ρίκο την τελευταία δεκαετία.

Ο Αρόγιο ανακοίνωσε το "αντίο" στο Πουέρτο Ρίκο

Κι ύστερα ήρθε να δώσει ακόμη πιο επίσημο τόνο στο γεγονός, μέσω μηνύματος που μοιράστηκε με τους "φίλους" του στο Facebook, εκεί όπου έγραψε: " Πουέρτο Ρίκο, σου έδωσε όλη μου την καρδιά. Έχω δάκρυα χαράς, ενθυμούμενος πόσο όμορφη ήταν αυτή η περιπέτεια. Κατάφερα να ζήσω αυτό το όνειρο για δεκαπέντε χρόνια. Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε όλο τον πλανήτη. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή. Ελπίζω να με θυμάστε πάντα με τον σεβασμό και την αγάπη που θα σας θυμάμαι εγώ. Σας ευχαριστώ για τις αναμνήσεις. Σας αγαπώ".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ