ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Μαύρες πλερέζες στην Ιταλία

Μαύρες πλερέζες στην Ιταλία

Τη μεγαλύτερη πίκρα των τελευταίων ετών γεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου (9/7) η Ιταλία, μετά την εντός έδρας ήττα από την Κροατία (84-78) που έφερε τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (9/7) στο Τορίνο, θα το φυσάνε για χρόνια στην Ιταλία και δεν θα κρυώνει. Οι γείτονες επένδυσαν 3.500.000 ευρώ περίπου για να πάρουν έναν όμιλο του Προολυμπιακού, δίχως όμως αποτέλεσμα. Έκαναν... μια τρύπα στο νερό και ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μπορεί πολύ εύκολα να μπει μεταξύ των μεγαλύτερων αποτυχιών της "σκουάντρα ατζούρα".

Η Κροατία "πλήγωσε" ανεπανόρθωτα την Ιταλία , κλέβοντας το εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Όπως καταλαβαίνετε, οι εικόνες που ακολούθησαν το φινάλε του τελικού του Προολυμπιακού δεν ήταν πολύ... ευχάριστες για τον Έτορε Μεσίνα και τους παίκτες του.

Μαύρες πλερέζες στην Ιταλία

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γειτόνων τόνισε πως " ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία, αλλά δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Χρωστάω ένα μεγάλο "συγγνώμη" για την αποτυχία. Δώσαμε ό,τι είχαμε στο παρκέ, αλλά επιτρέψαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ενώ ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά στην άμυνά μας. Στην επίθεση είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά πολλά σουτ έγιναν υπό πίεση ή τουλάχιστον όχι με τις συνθήκες που εμείς θέλαμε".

Όσο για το πως θα διαχειριστεί η Ιταλία τη διαμορφωθείσα κατάσταση; " Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πικρία για ό,τι έγινε. Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες, υπάρχει η διάθεση να το ξεπεράσουμε", σχολίασε, με τον Λουίτζι Ντατόμε να αποτυπώνει ακόμη καλύτερα τα ιταλικά συναισθήματα: " Πονάει τόσο πολύ αυτό που έγινε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Όλοι θέλαμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Ρίο. Αυτό είναι ένα ακόμη καλοκαίρι γεμάτο... πίκρα".

Από την πλευρά του, ο Ντανίλο Γκαλινάρι αρκέστηκε να πει πως " δεν έχω λόγια να περιγράψω και να εξηγήσω ό,τι έγινε".

Όπως και να έχει, η "σκουάντρα ατζούρα" είναι υποχρεωμένη να ανασυνταχθεί, να αφήσει πίσω της τη "σφαλιάρα" του Προολυμπιακού και να μαζέψει τα κομμάτια της εν όψει των επόμενων διοργανώσεων. Η Ιταλία βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της, αφού ο κίνδυνος να γκρεμίσει ό,τι προσπαθεί να χτίσει την τελευταία τριετία δεν είναι πολύ μακριά...

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ