ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η Τσεχία "πέταξε" στα ημιτελικά

Η Τσεχία "πέταξε" στα ημιτελικά

Η Τσεχία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού, καθώς κέρδισε εύκολα με 87-71 την Ιαπωνία και πλέον θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την διοργανώτρια Σερβία. Κορυφαίος ο Λούκας Πάλιζα

Η ήττα από την Λετονία δεν αποπροσανατόλισε την Τσεχία, η οποία έκανε με επιβλητικό τρόπο το χρέος της απέναντι στην Ιαπωνία κερδίζοντας με 87-71. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της κεντρικής Ευρώπης πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Προολυμπιακό τουρνουά που γίνεται στο Βελιγράδι. Επόμενος αντίπαλος για την Τσεχία είναι η διοργανώτρια Σερβία, την οποία θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την προσεχή Παρασκευή (8/7).

Για τους νικητές αυτός που ξεχώρισε στο παιχνίδι με την Ιαπωνία ήταν ο Λούκας Πάλιζα, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ. Οι Σατοράνσκι και Βέσελι σταμάτησαν στους 11 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Χωρίς διάθεση να παίξει... με τη φωτιά ξεκίνησε τον αγώνα η Τσεχία που φρόντισε εξαρχής να δείξει τις διαθέσεις της και να μην αφήσει πολλά περιθώρια ελπίδας στην Ιαπωνία. Οι παίκτες του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ με αιχμές του δόρατος τους Πάλιζα, Σατοράνσκι και Πούμπρλα κατάφερε να "χτίσουν" μία διαφορά (36-18 στο 13') που ήταν ικανή να τους ξελαφρώσει από το βάρος του "πρέπει" για τη νίκη. Οι προσπάθειες των παικτών του Χασεγκάβα απέφεραν κάποιους καρπούς και με τους Χιεγίμα, Τακεούσι κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-35. Το μεγάλο πρόβλημα για τους Ιάπωνες δεν ήταν άλλο από τα ριμπάουντ εκεί όπου οι Ευρωπαίοι είχαν 24 έναντι 11 των Ασιατών στο ημίχρονο.

Η Τσεχία ήθελε να... τελειώνει τη δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κι αυτό φάνηκε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Με τα ποσοστά της στα δίποντα να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τον τομέα των ριμπάουντ να αποδεικνύεται κομβικός οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να εδραιώσουν μία διαφορά άνω των 15 πόντων. Η Ιαπωνία δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε τις λύσεις για να προβάλει μεγαλύτερη αντίσταση με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελειώσει με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 87-71.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 48-35, 69-51, 87-71.

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 8, Άουντα 8, Πούμπρλα 9, Χρούμπαν 7, Σατοράνσκι 11, Βελς 8, Χούσκα 2, Πάλιζα 22, Σιρίνα, Σιλμπ 5, Βέσελι 8, Κριζ.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χασεγκάβα): Τάμπουσε, Τσούγι 18, Χιεγίμα 16, Ότα 2, Τακεούτσι Κ. 4, Χασιμότο, Ουατανάμπε 10, Τακεούτσι Τζ. 13, Ματσούι 6, Φουρουκάβα, Όνο 2, Χιρόσε.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ