ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής για το ματς με το Ιράν

Η κριτική των παικτών της Εθνικής για το ματς με το Ιράν

Η Εθνική κατάφερε στην πρεμιέρα της να περάσει ένα εύκολο απόγευμα, δίχως να ξοδέψει δυνάμεις. Οι περισσότεροι παίκτες είχαν θετική παρουσία, ας δούμε λοιπόν τι έκανε ο καθένας ξεχωριστά στο πρώτο ματς στο Προολυμπιακό, απέναντι στο Ιράν.

Τορίνο, αποστολή: Σπύρος Καβαλιεράτος

Γιάννης Αθηναίου: Πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την Εθνική και είχε αξιοπρεπή παρουσία. Έπαιξε 17 λεπτά, είχε 1/3 τρίποντα, 0/1 δίποντα, μοίρασε 2 ασίστ και γενικά ήταν θετικός. Με άλλα λόγια έκανε τη δουλειά που του ζητήθηκε και έμεινε στο παρκέ όσο χρειάστηκε, για να μην κουραστούν οι υπόλοιποι περιφερειακοί εν όψει των επόμενων αγώνων.

Νικ Καλάθης: Μπήκε ορεξάτος, δημιούργησε ωραίες και θεαματικές φάσεις παρέα με τον Κώστα Κουφό και πήγε στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Έπαιξε 16:27 και είχε 6 πόντους (3/5 δίποντα), 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος. Θετική παρουσία, δίχως να χρειαστεί να κάνει πάρα πολλά.

Η κριτική των παικτών της Εθνικής για το ματς με το Ιράν

Γιάννης Μπουρούσης: Δεν ήταν αποτελεσματικός όσο θα ήθελε από τα 6.75μ., ήταν όμως πλέι μέικερ στο παρκέ. Επί της ουσίας έχει τον ίδιο ρόλο με αυτόν που έπαιξε φέτος στην Λαμποράλ Κούτσα. Κατευθύνει το παιχνίδι, ψάχνει τα μις ματς. Είχε 11 πόντους με 5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, πήρε 4 ριμπάουντ, έκανε 2 λάθη, στα 16.55 που αγωνίστηκε.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Και μόνο το γεγονός ότι έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών σε επίσημο ματς λέει πολλά. Ο Ο Κατσικάρης τον έβαλε στο ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, τον άφησε συνολικά στο παρκέ για 6:38 και είχε 0/1 δίποντο. Εκανε 1 ασίστ, πήρε 1 ριμπάουντ, γενικά ήταν πάντως "ψαρωμένος" στο ντεμπούτο του.

Γιώργος Μπόγρης: Μπήκε τελευταίος στο ροτέισον, αλλά μάλλον δεν τον πείραξε καθόλου. Το όνειρο ζωής για τον 27χρονο σέντερ - να παίξει επίσημο ματς με την Εθνική ανδρών - έγινε πραγματικότητα κι αυτό του φτάνει. Εμεινε στο παρκέ 3 λεπτά, είχε 0/1 δίποντα, αλλά πήρε 1 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο.

Στράτος Περπέρογλου: Πέτυχε 12 πόντους δίχως να αστοχήσει, μετά έκανε το ένα και μοναδικό σουτ που δεν ήταν επιτυχημένο. Είχε 2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές σε 19 λεπτά, έκανε με άλλα λόγια αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Εθνική. Εβαλε τα περιφερειακά σουτ. Επαιξε 19 λεπτά, έκανε και 3 κλεψίματα και γενικά δείχνει ορεξάτος. Ο Κατσικάρης τον εμπιστεύεται φέτος και ο Στράτος το αντιλαμβάνεται.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Η στατιστική του δεν λέει πολλά, εκτός αν κοιτάξει κανείς το +/-. Πόσο δηλαδή ήταν το επί μέρους σκορ υπέρ της Εθνικής όσο ήταν στο παρκέ. Αυτό έγραψε +16, δεύτερο καλύτερο μετά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κομπιούτερ την επίθεση, αξεπέραστος στην άμυνα, έκανε καλά τη δουλειά του με 3 πόντους (1/τρίποντο), 4 ασίστ, 2ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κλεψίματα. Το μόνο ανησυχητικό ήταν ο τραυματισμός του στο χέρι, προς το τέλος του ματς.

Η κριτική των παικτών της Εθνικής για το ματς με το Ιράν

Δημήτρης Αγραβάνης: Δεν ήταν όσο συγκεντρωμένος έπρεπε στην πρώτη - και γι αυτόν - επίσημη εμφάνιση με την Εθνική. Στην τελευταία φάση του πρώτου δεκαλέπτου δεν έκανε φάουλ (η Εθνική είχε να δώσει ένα), του έλειψαν οι σωστές επιλογές και εκνευρίστηκε. Παρ' όλα αυτά ο Κατσικάρης τον εμπιστεύτηκε και τον άφησε 19 λεπτά στο παρκέ. Ο 22χρονος φόργουορντ είχε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, αλλά και 3 λάθη και πάνω απ' όλα έβαλε γερά το κορμί του σε όλες τις μάχες.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Πρεμιέρα και για τον Ιωάννη με την Ανδρών - ο Μπουρούσης του το θύμισε μετά το τέλος της αναμέτρησης - δίχως να φανεί ιδιαίτερα. Είχε 3 πόντους με 1/2 διποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές, όμως το κορμί του το έβαλε στη μάχη. Είχε 6 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, αλλά η Εθνική θα χρειαστεί και το περιφερειακό του σουτ στη συνέχεια του Προολυμπιακού.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης έχει διάθεση, θέλει να πετύχει με την Εθνική και στην πρεμιέρα ήταν ο καλύτερος της ομάδας. Σε 19 λεπτά είχε 16 πόντους με 5/5 δίποντα και το κυριότερο με 2/3 τρίποντα. Αν θυμηθούμε ότι σε τρια φιλικά είχε σουτάρει μόνο μία φορά έξω από τα 6.75, είναι πολύ σημαντικό ότι κόντρα στο Ιράν το επιχείρησε 3 φορές. Πήρε ακόμα 3 ριμπάουντ, έκανε 2 ασίστ, 2 κλειψίματα, 2 τάπες και ήταν νούμερο 1 στο +/- με 17 και στην αξιλόγηση με 16.

Κώστας Κουφός: Άλλη μια θετική εμφάνιση για τον Κώστα Κουφό, που συνδύασε ουσία και θέματα στα 20 λεπτά που έπαιξε. Είχε 2/5 βολές, είχε 4/8 δίποντα και πήρε 4 ριμπάουντ. Η δε συνεργασία του με τον Νικ Καλάθη στο πιν εντ ρολ ήταν και πάλι υποδειγματική.

Η κριτική των παικτών της Εθνικής για το ματς με το Ιράν

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Εδωσε ενέργεια, έπαιξε καλές άμυνες και το ευχαρστήθηκε όσο κανείς άλλος, στην πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική σε επίσημο ματς. Εμεινε στο παρκέ 18 λεπτά, είχε 2/3 δίποντα, έκανε 3 τάπες, 2 κλεψίματα, ενώ πήρε 1 ριμπάουντ. Του λείπει το τρίποντο, είχε 0 στα 3, αλλά το ξέρουμε πως το σουτ δεν είναι το δυνατό του σημείο.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ