ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ελλάδα - Κροατία: η κριτική των παικτών

Ελλάδα - Κροατία: η κριτική των παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αξιολογεί την εικόνα των παικτών της Εθνικής ομάδας στην ήττα - αποκλεισμό από την Κροατία, που έβαλε τέλος στα όνειρα της Ελλάδας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κροατία , γνωρίζοντας την ήττα - αποκλεισμό (66-61) από τη συνέχεια του Προολυμπιακού. Η ουσία είναι πως είπε "αντίο" στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιστρέφοντας άπραγη στην Ελλάδα. Το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των διεθνών στον χαμένο ημιτελικό του Τορίνο.

Γιάννης Αθηναίου: Έπαιξε λίγο (1.29') στο πρώτο ημίχρονο κατά κύριο λόγο, χωρίς να κάνει σουτ.

Νικ Καλάθης: Ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, υπερβάλλοντας στα σουτ μετά από ντρίμπλα. Χρησιμοποιήθηκε λιγότερο σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια. Αφενός γιατί η συνεργασία του με τον Μπουρούση στο τρίτο δεκάλεπτο δεν δούλεψε και αφετέρου γιατί μπήκε σε πρόβλημα με φάουλ. Γενικότερα όμως δεν ήταν σε καλή ημέρα. Αυτό φαίνεται και από τα 1/7 σουτ εντός πεδιάς (1/5 τρίποντα). Είχε ακόμη 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα σε 17 λεπτά.

Γιάννης Μπουρούσης: Τέλειωσε το ματς με 8 πόντους (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 7 ριμπάουντ. Δεν έδωσε καμία ασίστ και έκανε 2 κοψίματα σε 25 λεπτά. Είχε ελάχιστες καλές στιγμές. Το καλό του διάστημα ήταν στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου όταν η Εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ. Γενικότερα όμως δεν κατάφερε να δώσει λύσεις στο post (2/4 δίποντα, μηδέν ασίστ) παρότι τροφοδοτήθηκε αρκετά.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Έπαιξε 23 λεπτά (πήρε περισσότερο χρόνο λόγω των φάουλ του Καλάθη) και τέλειωσε το παιχνίδι με 3 πόντους (1/4 τρίποντα, 0/1 δίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο. Δεν ήταν εύστοχος στα αμαρκάριστα σουτ που βρήκε στο ξεκίνημα και μετά έχασε την αυτοπεποίθηση του.

Δημήτρης Αγραβάνης: Είχε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της κατάστασης στο 2ο δεκάλεπτο βγάζοντας ενέργεια. Τέλειωσε το ματς με 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ. Ταίριαξε εκείνη τη στιγμή το "ηρωικό" στοιχείο στο μπάσκετ του. Δείγμα της ενέργειας που έβγαλε στο παρκέ ήταν τα 5 φάουλ που έκανε σε 11 λεπτά συμμετοχής. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλός και έχασε προσωπικές μάχες από τον Σάριτς.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Από τους διακριθέντες της ομάδας. Είχε 9 πόντους (1/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 28 λεπτά. Και αυτός αποβλήθηκε με 5 φάουλ, καθώς οι διαιτητές έδωσαν συνολικά πολλά φάουλ εκτός φάσης σε διεκδικήσεις.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

Γιώργος Μπόγρης: Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

Στράτος Περπέρογλου: Ο κορυφαίος της Εθνικής. Είχε 13 πόντους (2/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ παίζοντας παράλληλα τον περισσότερο χρόνο από όλους 34 λεπτά. Έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο. Πήγε στο ποστ, προκάλεσε φθορά, έβαλε σουτ, αλλά στο τέλος ήταν φανερά κουρασμένος.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είχε 9 πόντους, αλλά με 3/14 σουτ. Εκ των οποίων τα 7 άστοχα ήταν πίσω από τη γραμμή. Είχε 9 ριμπάουντ (3 επιθετικά), 4 ασίστ, 2 κοψίματα, αλλά και 6 λάθη. Αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην κλειστή άμυνα της Κροατίας και γενικότερα φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Γενικότερα το παιχνίδι του χαρακτηρίστηκε από κακές επιλογές, έστω κι αν στο πίσω μέρος του γηπέδου πρόσφερε πάρα πολλά.

Κώστας Κουφός: Πέρασε σε δεύτερο ρόλο καθώς ο προπονητής έδωσε περισσότερο χρόνο στον Μπουρούση. Αγωνίστηκε 14 λεπτά έχοντας 2/4 δίποντα και 3 ριμπάουντ. Ήταν παρών στο κακό πρώτο 5λεπτο της Εθνικής, αλλά και στην αντεπίθεση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας σ' αυτό το διάστημα πολύ καλές στιγμές.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Όταν όλα πήγαιναν στραβά στο ξεκίνημα ο 24χρονος φόργουορντ ήταν ο μόνος που έδειχνε έτοιμος για αυτό το νοκ-άουτ παιχνίδι. Έβγαλε ενέργεια, κέρδισε φάσεις και πρόσφερε με τη μαχητικότητα του. Τέλειωσε το ματς με 5 πόντους (1/1 δίποντο, 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 12 λεπτά. Έπαιξε λίγο στο 2ο ημίχρονο.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ