ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Άγριο κράξιμο σε Ουίγκινς για το "όχι" στον Καναδά

Άγριο κράξιμο σε Ουίγκινς για το "όχι" στον Καναδά

Ο αποκλεισμός του Καναδά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θύμισε σε πολλούς πως ο Άντριου Ουίγκινς απαρνήθηκε το κάλεσμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Τι ακολούθησε; Άγριο κράξιμο!

Ο Καναδάς έφτασε ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας . Ας όψονται οι Τόνι Πάρκερ και Νάντο Ντε Κολό που έκαναν τη διαφορά για τους "τρικολόρ", ιδίως στην τέταρτη περίοδο, με την ομάδα του Τζέι Τριάνο να αποχωρεί απογοητευμένη από τη Μανίλα, όπου διεξήχθη το Προολυμπιακό στο οποίο συμμετείχε.

Η απουσία του Καναδά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λοιπόν, θύμισε σε πολλούς πως κάποιος απουσίαζε από την προσπάθεια. Όχι όποιος κι όποιος, αλλά ο Άντριου Ουίγκινς, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει γεννήσει η χώρα. Κι ύστερα ήρθε το "ξέσπασμα" στο Twitter, με ουκ ολίγους να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός, αλλά και την προτίμηση του 21χρονου φόργουορντ να ξεκουραστεί και να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο αυτό το καλοκαίρι εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ.

Ποιο χαρακτηριστικό tweet; Αυτό ενός φίλου του Καναδά, ο οποίος έγραψε πως " ελπίζω ο Άντριου Ουίγκινς να βλέπει τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι (σ.σ.: ο τελικός του Προολυμπιακού) για τον Τόνι Πάρκερ. Θα έπρεπε να είσαι εκεί".

Ένας άλλος έκανε τη σύγκριση με τον Τρίσταν Τόμσον των Κλίβελαντ Καβαλίερς, τονίζοντας πως " ο Τρίσταν Τόμσον έπαιζε μέχρι τα τέλη του Ιουνίου και αμέσως πάει στο Προολυμπιακό. Ο Άντριου Ουίγκινς "κολυμπάει" στο χρήμα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο".

Κι η δικαιολογία που είχε πει το Νο1 του Draft του 2014 πως " χτίζουμε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, κάτι που ήταν πάντοτε στόχος μου", δεν έπεισε κανέναν.

Πάρτε για παράδειγμα κάποιον που "τιτίβισε" πως " Τόνι Πάρκερ. Η χώρα πάνω από την ομάδα. Η διαφορά ανάμεσα σε μια παγκόσμια αθλητική προσωπικότητα και τις "επαγγελματικές" προτεραιότητες της Βορείου Αμερικής".

Παρεμπιπτόντως, δεν ήταν ο μοναδικός που απαρνήθηκε το εθνικό κάλεσμα του Καναδά, αφού στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε κι ο Νικ Στάουσκας. Μόνο που αυτός δεν έχει το "εκτόπισμα" του Άντριου Ουίγκινς, οπότε έπεσε στα πιο... μαλακά από τους επικριτές, που εστίασαν στον φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ