ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλήρης στήριξη στη FIBA οι Ιταλοί

Πλήρης στήριξη στη FIBA οι Ιταλοί

Η ιταλική ομοσπονδία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στη FIBA, διευκρινίζοντας πως θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η κόντρα της FIBA με τις ομοσπονδίες που οι ομάδες τους τάχθηκαν στο πλευρό της Euroleague Basketball κορυφώθηκε από τη στιγμή που η Παγκόσμια Ομοσπονδία έφτασε στο σημείο να διερευνά εναλλακτικές επιλογές για τα Προολυμπιακά τουρνουά, απευθυνόμενη στη Γερμανία !

Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια και Σάσαρι έδειξαν προτίμηση συμμετοχής στο Eurocup (σ.σ. η Αρμάνι Μιλάνο θα αγωνίζεται στην Euroleague και δεν κινδυνεύει) παρά τη δηλωμένη στήριξη της ιταλικής ομοσπονδίας στην FIBA, έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά που είχε οριστεί στο Τορίνο, το διάστημα 4-10 Ιουλίου.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα επρόκειτο να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο , αντιμετωπίζοντας αρχικά το Μεξικό και το Ιράν στη μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σήμερα (20/4), λοιπόν, η ιταλική ομοσπονδία εξέφρασε ανακοίνωση πλήρους στήριξης στη FIBA, εξηγώντας χαρακτηριστικά: "Η ιταλική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έστειλε επιστολή στην FIBA Europe με την οποία εκφράζει την πλήρη στήριξή της στις εθνικές και διεθνείς διατάξεις και διεργασίες. Η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIBA ότι θα κινηθεί η σχετική διαδικασία για τον προσδιορισμό της ύπαρξης σοβαρών παραβιάσεων για το άθλημα από τις ομάδες Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι και Τρέντο, εφαρμόζοντας τις επακόλουθες κυρώσεις.

Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται κίνδυνος αποκλεισμού από τις διεθνείς δραστηριότητες της εθνικής ανδρών".

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΟΚ αποβάλει την ΑΕΚ!
Βασιλακόπουλος: "Είναι ώρα ευθύνης, ας την αναλάβουμε όλοι"
Πέκοβιτς: "Δεν έχει αποβληθεί η Παρτίζαν!"
Η ομοσπονδία της Σλοβενίας στο πλευρό της FIBA
Η λιθουανική ομοσπονδία αποβάλει τη Λιέτουβος Ρίτας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ