ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιάνει δουλειά στις 15/6 ο Τζόρτζεβιτς με τη Σερβία

Πιάνει δουλειά στις 15/6 ο Τζόρτζεβιτς με τη Σερβία

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς όρισε την πρώτη συγκέντρωση της εθνικής Σερβίας για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι (4-10/7) στις 15 Ιουνίου.

Η Ανγκόλα και το Πουέρτο Ρίκο είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της Σερβίας στο Προολυμπιακό τουρνουά (4-10 Ιουλίου) που θα διεξαχθεί στην Kombank Arena του Βελιγραδίου ενώ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς όρισε την πρώτη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας για την έναρξη της προετοιμασίας στις 15 Ιουνίου.

Η Σερβία κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ 2015 κι έτσι είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο μέσω Προολυμπιακού τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στη μεγάλη αρένα του Βελιγραδίου.

Εξάλλου ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ομοσπονδιακός τεχνικός των "αετών" παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα σε φιλικό προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

"Έχω επαναλάβει αρκετές φορές ότι όλα πάνε όπως έχουμε σχεδιάσει. Θέλαμε να προγραμματίσουμε ένα φιλικό τεστ εναντίον ενός δυνατού αντιπάλου και τα καταφέραμε. Θα αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα στο Βελιγράδι. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και συλλέγουμε πληροφορίες για τους αντπάλους μας. Όλα είναι υπό έλεγχο" εξήγησε ο Σάλε σε δηλώσεις του που φιλοξένησε η Novosti.

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Πιάνει δουλειά στις 15/6 ο Τζόρτζεβιτς με τη Σερβία

Προολυμπιακό Σερβίας (Kombank Arena, Βελιγράδι)

Group A

1. Σερβία

2. Ανγκόλα

3.Πουέρτο Ρίκο

Group B

1.Ιαπωνία

2.Τσεχία

3.Λετονία

Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε Group προκρίνονται σε χιαστί-ημιτελικά. Ο νικητής του τελικού σε κάθε Προολυμπιακό τουρνουά θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους είναι οι ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία (διοργανώτρια), Νιγηρία (πρωταθλήτρια Αφρικής), Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Βενεζουέλα (νικήτρια στο Παναμερικανικό τουρνουά), Αργεντινή (φιναλίστ στο Παναμερικανικό τουρνουά), Ισπανία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Λιθουανία (φιναλίστ Ευρωμπάσκετ) και Κίνα (πρωταθλήτρια Ασίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ