ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπανικολάου: "Δεν του το' χα του Αλβέρτη!"

Παπανικολάου: "Δεν του το' χα του Αλβέρτη!"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Παπανικολάου με δηλώσεις του, τόνισε πως η αποστολή του Αλβέρτη είναι πολύ δύσκολη, καθώς πλέον θα περάσει στην άλλη πλευρά, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν του τηλεφώνησε για να ζητήσει δουλειά!

Δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 έκανε ο Δημήτρης Παπανικολάου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον φίλο και κουμπάρο του, Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Έλληνας προπονητής σχολίασε πως ο Αλβέρτης, είναι αγαπητός, θα έχει στήριξη και γνωρίζει καλά την ψυχοσύνθεση της ομάδας.

Για την αποστολή που αναλαμβάνει ο Αλβέρτης: "Είναι πάρα πολύ δύσκολη, ειδικά με τον τρόπο που έγινε. Καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος του και τελείως διαφορετικός. Για να γίνει πρωταθλητής βέβαια έχει περάσει από την παγωμένη λίμνη και έχει αντοχές. Ο Φραγκίσκος γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από το 90% των προπονητών που υπάρχουν τώρα στις ομάδες, αλλά σίγουρα χρειάζονται κι άλλα πράγματα και αυτά θα τα δώσει το τεχνικό επιτελείο.

Είναι ρίσκο γιατί είναι άπειρος, αλλά στα συν του είναι ότι γνωρίζει τι γίνεται στην ομάδα καθώς όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Είναι αγαπητός, έχει στήριξη και ξέρει καλά την ψυχοσύνθεση της ομάδας, στην οποία πέρασε μια ζωή. Θα χρειαστεί βοήθεια, το ξέρει και ο ίδιος. Τεράστιο ρόλο θα παίξει και η συμπεριφορά των πρώην συμπαικτών του που είμαι σίγουρος πως θα είναι άψογη. Πρέπει να σκοτώσει τον αθλητή μέσα του και από εκεί που ήταν στα αποδυτήρια με τους παίκτες και έκανε σουτάκια και γελάκια, τώρα θα γίνει δίκαιος-άδικος. Θα περάσει στην άλλη πλευρά".

Για το αν περίμενε ποτέ πως ο Αλβέρτης θα γίνει προπονητής: "Είναι αλήθεια πως ούτε εγώ του το χα... Του αρέσει όμως, το έχει. Το κακό είναι πως ξεκινάει με κρίσιμο παιχνίδι και θα ήταν καλύτερο να πάρει ρυθμό με δύο πιο εύκολα ματς. Αν περάσει όμως, αυτή την αποστολή, αν πάρει δηλαδή μπρος το μηχάνημα, θα κάνει δουλειά. Η πίεση είναι μεγάλη και θα πρέπει να την διαχειριστεί".

Για τους λόγους απομάκρυνσης του Πεδουλάκη: "Δεν μπορώ να ξέρω τι πήγε στραβά και ποτέ δεν ρώτησα τον Φραγκίσκο. Δεν πρέπει όμως, να παραγνωρίσουμε πως ο Πεδουλάκης είναι πετυχημένος. Πήρε μια ομάδα σε κρίσιμη καμπή μετά τον Ομπράντοβιτς και έφερε εις πέραν την αποστολή του. Το παράδοξο είναι ότι φέτος περίμενα πως ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με κεκτημένη ταχύτητα γιατί έτσι συνέβαινε με τις ομάδες του Αργύρη. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν έγινε.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει πιο γρήγορα και πιο ελεύθερα. Ο Πεδουλάκης έχει την βαθιά εκτίμηση όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού, τα κατάφερε και είναι σημαντικό πως ακόμα κι αν τελείωσε η καριέρα του, πήρε το όνομά του “πάνω”, όπως και του Ζούρου που παρότι δεν πήρε πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, έμεινε στον “αφρό”. Τώρα ο Πεδουλάκης μπορεί να βρει ομάδα στο εξωτερικό παρά να ψάχνει στις μικρομεσαίες στην Ελλάδα".

Για το αν ο Αλβέρτης δεν είναι απλά μια προσωρινή λύση: "Σίγουρα με τον καιρό γίνεσαι καλύτερος. Για τον Αλβέρτη όμως, δεν τίθεται θέμα απόλυσης από τον Παναθηναϊκό. Είναι Παναθηναϊκός και εκεί θα είναι μια ζωή. Μακάρι να μείνει δέκα χρόνια να κάνει ό,τι και ο Ομπράντοβιτς".

Για το γιατί δεν πήγε και ο ίδιος στον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός, δεν προσφέρονται για κουμπαριές, αλλά για αποτέλεσμα (γέλια). Εγώ εξάλλου δεν είμαι τύπος που θα σηκώσω το τηλέφωνο. Έχω τεράστια αξιοπρέπεια. Και στην εθνική που πήγα, ο κ. Κολοκυθάς με πήρε τηλέφωνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ